Uluslararası Uzay İstasyonu

Uluslararası Uzay İstasyonu

Son dakika Uluslararası Uzay İstasyonu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Uluslararası Uzay İstasyonu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Uluslararası Uzay İstasyonu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uluslararası Uzay İstasyonu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uluslararası uzay istasyonu gelişmeleri de dahil olmak üzere 526 uluslararası uzay istasyonu haberi bulunmuştur. Tüm uluslararası uzay istasyonu haberleri aşağıda listelenmiştir.
NASA açıkladı! Uzay istasyonundan evin çatısına düştü
NASA açıkladı! Uzay istasyonundan evin çatısına düştü National Aeronautics and Space Administration (NASA), geçen ay Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Florida'da eyaletinde bir evin çatısına düşen gizemli nesnenin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) düşen bir parça olduğunu açıkladı.
16.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 18 istasyona sahip raylı sistemi İstanbul'a kazandıracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 18 istasyona sahip raylı sistemi İstanbul'a kazandıracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi. Toplantının ardından Erdoğan açıklamalarda bulundu.
12.02.2024 Gündem
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı Türkiye'ye döndü! 'Her türlü göreve hazırım'
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı Türkiye'ye döndü! 'Her türlü göreve hazırım' Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) Türkiye'ye döndü. Gezeravcı, "Yaptığımızın bir uzay seyahati olmadığını çok rahatlıkla ifade edebilirim. Bunu bu işin otoriteleri tarafından ifade edilen değerlendirmelere istinaden söylüyorum" dedi.
12.02.2024 Gündem
Türk astronot Alper Gezeravcı Dünya'ya döndü! İşte ilk fotoğraflar
Türk astronot Alper Gezeravcı Dünya'ya döndü! İşte ilk fotoğraflar İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki misyonunu tamamladı ve Dünya'ya giriş sağlayan SpaceX Dragon kapsülü saat 16:29'da Florida açıklarında denize düştü. İlk Türk astronot Alper Gezeravcı kapsülden 17:28'de çıkış yaptı. Dönüş yolculuğundan ilk fotoğraflar geldi. İşte detaylar...
9.02.2024 Gündem
Türk astronot Alper Gezeravcı Dünya'ya döndü
Türk astronot Alper Gezeravcı Dünya'ya döndü İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki misyonunu tamamladı ve Dünya'ya giriş sağlayan kapsül iniş yaptı
9.02.2024 Gündem
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Dünya'ya dönüyor
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Dünya'ya dönüyor İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki misyonunu tamamladı ve Dünya'ya dönme yolculuğuna başladı. 7 Şubat'ta başlayan Dünya yolculuğu bugün TSİ 16:30'da Florida'da son bulması bekleniyor.
9.02.2024 Gündem
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, dünyaya dönüyor
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, dünyaya dönüyor İlk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın da aralarında bulunduğu Axiom Mission 3 mürettebatı dünyaya dönüş için hazırlıklara başladı.
7.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı'nın dönüş saati belli oldu
Alper Gezeravcı'nın dönüş saati belli oldu Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve beraberindeki astronotların, TSİ 17.05'de Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılmasının hedeflendiği açıklandı.
7.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı ne zaman dönecek, nereye inecek? Alper Gezeravcı'nın uzaydan dönüşü yeniden ertelendi!
Alper Gezeravcı ne zaman dönecek, nereye inecek? Alper Gezeravcı'nın uzaydan dönüşü yeniden ertelendi! Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın dünyaya dönüşü bir kez daha ertelendi. Uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, Gezeravcı'nın da aralarında bulunduğu Ax-3 ekibinin inişini, Florida kıyılarındaki olumsuz hava şartları nedeniyle yeniden ertelendiğini duyurdu. Peki, Alper Gezeravcı ne zaman dönecek, nereye inecek? Alper Gezeravcı’nın dönüşü hakkında merak edilenler…
6.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu bir kez daha ertelendi
Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu bir kez daha ertelendi Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın, Uzay İstasyonu'ndan dünyaya dönüş yolculuğu bir kez daha ertelendi. SPACEX şirketi tarafından yapılan açıklamada, Alper Gezeravcı ve beraberindeki astronotların sağlık durumlarının iyi olduğu, erteleme kararının ise elverişsiz hava koşullarından dolayı alındığı belirtildi.
6.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı'nın dünyaya dönüşü bir kez daha ertelendi
Alper Gezeravcı'nın dünyaya dönüşü bir kez daha ertelendi SPACEX, olumsuz hava koşulları nedeniyle Alper Gezeravcı ve beraberindeki astronotların dünyaya dönüşünün bir kez daha ertelendiğini duyurdu.
4.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı ne zaman dönecek? İlk Türk astronot saat kaçta gelecek, nasıl dönecek?
Alper Gezeravcı ne zaman dönecek? İlk Türk astronot saat kaçta gelecek, nasıl dönecek? Alper Gezeravcı’nın dönüş saati sorgulanıyor. Türkiye’nin uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın yolculuğu sona eriyor. Uzaya giden ilk Türk astronot Alper Gezeravcı 18 Ocak’ta uzaya çıkmıştı, yolculuk için bitiş zamanı geldi. Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan dönecek olan Alper Gezeravcı ne zaman/nasıl dönecek, Alper Gezeravcı’nın dönüşü saat kaçta? Alper Gezeravcı’nın dönüş saati...
3.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu ertelendi
Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu ertelendi SpaceX, Florida'da kıyılarındaki olumsuz kurtarma koşulları nedeniyle, Dragon ve AX-3 mürettebatının uzay istasyonundan ayrılmasının en erken 5 Şubat Pazartesi olarak hedeflendiğini duyurdu.
3.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı'nın uzay görevi tamamlandı
Alper Gezeravcı'nın uzay görevi tamamlandı Türkiye'nin uzaya gönderdiği ilk Türk vatandaşı Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki görevi tamamlandı. İstasyonda Gezeravcı'nın bulunduğu Ax-3 misyonu için veda töreni düzenlendi.
2.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu sona eriyor
Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu sona eriyor Tarihi uzay yolculuğunda artık sona yaklaşılıyor. İlk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan Türkiye saati ile 17.50’de ayrılacağı duyuruldu.
2.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı'nın uzayda yapacağı 13 deneyin 4'üne kadın eli değdi
Alper Gezeravcı'nın uzayda yapacağı 13 deneyin 4'üne kadın eli değdi Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzayda yapacağı 13 deneyin 4'üne kadın eli değdi. Deneylerde, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden 2 kadın bilim insanın çalışması yer aldı. Bir çalışmada uzayda bitkiler üzerine gen aktarımının yapılıp yapılmayacağı test edilirken, diğerinde ise Türkiye'nin Antarktika bölgesindeki istasyonundan toplanan mikroalglerin üretimi ilk kez uzayda deneniyor.
1.02.2024 Gündem
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Diyarbakırlı öğrencilerin sorularını yanıtladı: Eğer önceden neler olacağını bilmiyor olsam korkabilirdim
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Diyarbakırlı öğrencilerin sorularını yanıtladı: Eğer önceden neler olacağını bilmiyor olsam korkabilirdim Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Diyarbakırlı öğrencilerin sorularını yanıtladı. Uluslararası Uzay İstasyonu’nda bulunan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı, uzay meraklısı öğrencilerle görüntülü görüşmede, soruları cevapladı. Uzaylı görüp görmediğinin sorulması üzerine Gezeravcı, 'Uzaylı henüz görmedim ama görseydim, 'Sana Furkan’ın selamını getirdim' derdim herhalde. Herhangi bir uzaylı ile karşılaşmadım ama ben de merak ediyorum. Varlıklarını öğrenirsem farklı bir şey dönüşte seninle de paylaşacağım muhakkak.' şeklinde yanıt verdi.
31.01.2024 Gündem
Adana'da Türkiye'nin 6. 'Alçak Yörünge Uydu Yer Gözlem İstasyonu' kuruldu
Adana'da Türkiye'nin 6. 'Alçak Yörünge Uydu Yer Gözlem İstasyonu' kuruldu Adana’da Alçak Yörünge Uydu Yer Gözlem İstasyonu kuruldu. İstasyon çalışanları Alper Gezeravcı’nın da içerisinde olduğu Uluslararası Uzay İstasyonu’nu ve bütün uyduları 24 saat izleyip bilimsel çalışmalar gerçekleştiriyor. Bilim adamları Alper Gezeravcı'ya uluşmaya çalışıyor.
30.01.2024 Adana
Alper Gezeravcı uzayda nasıl beslendiğini açıkladı
Alper Gezeravcı uzayda nasıl beslendiğini açıkladı Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan canlı bağlantı ile basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gezeravcı, Türkiye'nin ilk astronotu olması nedeniyle olağanüstü mutlu ve gurur dolu olduğunu belirtti. Gezeravcı, en çok özlediği yemeği de açıkladı.
29.01.2024 Gündem
Alper Gezeravcı: Mikro yer çekimi ortamı, dünyada sahip olmadığımız fırsatlar yaratıyor
Alper Gezeravcı: Mikro yer çekimi ortamı, dünyada sahip olmadığımız fırsatlar yaratıyor Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda kalacağı sürede yaptığı deneylere ilişkin, "Mikro yer çekimi ortamında bu kristalleri incelemek, bir tümörün nasıl geliştiğini analiz etmek ve bununla mücadele edecek yeni bir ilaç yapmak için araştırma yapmak mümkün. Dolayısıyla, mikro yer çekimi ortamı, bilimsel araştırmalar için dünyada sahip olmadığımız çok farklı fırsatlar yaratıyor" dedi.
28.01.2024 Gündem
Alper Gezeravcı, uzayda deneylerini sürdürdü
Alper Gezeravcı, uzayda deneylerini sürdürdü Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki bilimsel deneylerini sürdürüyor.
27.01.2024 Gündem
Uzayda bir gün nasıl geçiyor? Bakan Kacır, Gezeravcı ile görüştü
Uzayda bir gün nasıl geçiyor? Bakan Kacır, Gezeravcı ile görüştü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile Bursa'daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nde (GUHEM) video konferans aracılığıyla görüşme yaptı. Görüşme 20 dakika sürdü.
26.01.2024 Gündem
Alper Gezeravcı’dan uzayda yemek paylaşımı
Alper Gezeravcı’dan uzayda yemek paylaşımı Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda Axiom Mission ekibinden Komutan Michael Lopez-Alegria ile yemek yerken çekilmiş fotoğrafını p
26.01.2024 Gündem
İlk Türk astronot Gezeravcı ISS’ten yeni bir fotoğraf paylaştı
İlk Türk astronot Gezeravcı ISS’ten yeni bir fotoğraf paylaştı Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) yemek yediği ana ait fotoğrafı sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.
25.01.2024 Gündem
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'dan gururlandıran 'bayrak' sözleri!
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'dan gururlandıran 'bayrak' sözleri! Türkiye'nin ilk astronutu Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'dan verdiği röportajı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından paylaştı.
25.01.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Uluslararası Uzay İstasyonu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uluslararası uzay istasyonu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.