Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı

Son dakika ulaştırma ve altyapı bakanlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ulaştırma ve altyapı bakanlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ulaştırma ve altyapı bakanlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ulaştırma ve altyapı bakanlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.169 ulaştırma ve altyapı bakanlığı haberi bulunmuştur. Tüm ulaştırma ve altyapı bakanlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Uraloğlu açıkladı: 23 Nisan'da metro ücretsiz olacak
Bakan Uraloğlu açıkladı: 23 Nisan'da metro ücretsiz olacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı TCDD Taşımacılık AŞ tarafından işletilen Başkentray, İstanbul'da Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy-Metro hattı ve İzmir'de İZBAN'ın ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu.
22.04.2024 Ekonomi
23 Nisan'da Ankara, İstanbul ve İzmir'de metro ücretsiz olacak
23 Nisan'da Ankara, İstanbul ve İzmir'de metro ücretsiz olacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı TCDD Taşımacılık AŞ tarafından işletilen Başkentray, İstanbul'da Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy-Metro hattı ve İzmir'de İZBAN'ın ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu.
22.04.2024 Gündem
Mersin Adana tren seferleri iptal mi? Açıklama geldi
Mersin Adana tren seferleri iptal mi? Açıklama geldi Mersin Adana tren seferleri iptal mi sorusu, açıklamalar sonrası merak konusu oldu. Mersin-Adana arasında 138 yıl önce hizmete giren demir yolunda yapılacak yüksek hızlı tren (YHT) çalışmaları nedeniyle tren seferlerinin akıbeti sorgulanıyor. Peki, Mersin Adana tren seferleri duracak mı, hızlı tren nedeniyle tren seferleri kapanacak mı?
20.04.2024 Gündem
MSB'den İncirlik ve Kürecik açıklaması: Söz konusu değildir
MSB'den İncirlik ve Kürecik açıklaması: Söz konusu değildir Yunanistan'ın Deniz Parkı ilan etme girişimi hakkında konuşan MSB Kaynakları, "Bakanlık olarak Ege Denizi’nde hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak ve Yunanistan’ın tek taraflı statü oluşturma çabalarını engellemek maksadıyla teyakkuz halinde bulunmaktayız." ifadelerini kullandı. Bakanlık kaynakları, Kürecik’teki NATO radarının İran’ın İsrail’i vurduğu sırada İsrail’e bilgi aktarıp aktarmadığı yönündeki iddialarla ilgili, "Bu radar sisteminden elde edilen bilgiler NATO prosedürleri çerçevesinde müttefiklerle paylaşılmakta, NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı söz konusu değildir” dedi.
18.04.2024 Gündem
Hızlı tren ile Adana-Mersin arası ulaşım 25 dakikaya düşecek
Hızlı tren ile Adana-Mersin arası ulaşım 25 dakikaya düşecek Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı Projesi' çerçevesinde yaklaşık 2 yıl sürecek olan çalışmaların tamamlanmasının ardından, 1 saat olan Adana-Mersin arası 25 dakikaya düşecek.
18.04.2024 Adana
Fahiş bilet fiyatlarına bakanlıktan sıkı denetim
Fahiş bilet fiyatlarına bakanlıktan sıkı denetim Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı öncesi Bakanlık olarak aldıkları sıkı tedbirler sayesinde bir çok vatandaşa fahiş fiyattan bilet satılmasının önüne geçtiklerinin altını çizerek, “Denetimlerimizde fahiş fiyatlı bilet satışı ve usulsüzlükler yapan otobüs işletmecilerine 5 milyon 321 bin 223 lira idari para cezası uygulanmıştır” dedi.
15.04.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu: Ağır taşıtlar pazar günü belirli güzergahlarda trafiğe çıkmayacak
Bakan Uraloğlu: Ağır taşıtlar pazar günü belirli güzergahlarda trafiğe çıkmayacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı için gittiği memleketi Trabzon’da yaptığı açıklamada, bayram tatili dönüşü oluşacak yoğunluğun önüne geçebilmek için İçişleri Bakanlığı ile alınan ortak karar neticesinde ağır taşıtların belirli güzergahlarda Pazar günü için trafiğe çıkmayacağını bildirdi.
11.04.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu açıkladı! Bu yılın ilk çeyreğinde 4 metro açıldı
Bakan Uraloğlu açıkladı! Bu yılın ilk çeyreğinde 4 metro açıldı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bakanlık olarak İstanbul’u baştan başa metro ağları ile ördüklerini belirterek, en önemli metro hatlarından olan ve 8 Nisan 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattını açıldığı günden bu yana 1 yıllık süre içerisinde toplam 5 milyon 200 bin yolcu taşındığını söyledi.
8.04.2024 Gündem
İstanbul ve Konya'ya yeni raylı sistem! Bakan Uraloğlu detayları aktardı
İstanbul ve Konya'ya yeni raylı sistem! Bakan Uraloğlu detayları aktardı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’deki bütün şehirleri raylı sistemlerle donatmaya devam ettiklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile dün akşam yayınlanan resmi gazetede belirtildiği üzere Bosna Bulvarı-Bahçelievler-Kazım Karabekir Raylı Sistem Hattı ile Konya Şehir Hastanesi-Stadyum 2. Etap Tramvay Hattı’nın yapımının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından üstlenildiğini söyledi.
6.04.2024 Ekonomi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: İstanbulluları trafik çilesinden kurtarıyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: İstanbulluları trafik çilesinden kurtarıyoruz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılının ilk çeyreğinde İstanbul’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak 34 kilometre raylı sistem hattını hizmete sunduklarını belirterek, “İstanbul’da bu yıl 4 ayrı hattı hizmete aldık ve bu hatlarımız birkaç haftada toplamda 900 binin üzerinde İstanbullu vatandaşımız tarafından kullanıldı. Şu ana kadar İstanbul’da 147,7 kilometre uzunluğunda 7 raylı sistem hattını bakanlık olarak biz hizmete sunduk. Bakanlığımız tarafından yapılan metro sistemleri sayesinde İstanbulluları trafik çilesinden kurtarıyoruz” dedi.
24.03.2024 Gündem
Arnavutköy İstanbul Havalimanı metro durakları: Arnavutköy İstanbul Havalimanı metrosu hangi ilçelerden geçiyor?
Arnavutköy İstanbul Havalimanı metro durakları: Arnavutköy İstanbul Havalimanı metrosu hangi ilçelerden geçiyor? İstanbul ulaşımını rahatlatacak yeni metro hattı bugün devreye giriyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan Arnavutköy İstanbul Havalimanı metrosu 19 Mart'ta açıldı. Bu metro hattıyla Arnavutköy^den İstanbul Havalimanı'na 8 dakikada gidilebilecek. Peki Arnavutköy İstanbul Havalimanı metro durakları hangileri?
19.03.2024 Gündem
Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro hattı yarın açılıyor! Seyahat süresi 8 dakikaya inecek
Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro hattı yarın açılıyor! Seyahat süresi 8 dakikaya inecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu "Arnavutköy-İstanbul Havalimanı arası 8 dakikaya düşüyor. İstanbul’u başta başa modern raylı sistem ağıyla donattık. İstanbul metrosu, 69 kilometrelik ring hattına kavuşuyor. Dünyanın en uzun metro ringlerinden biri İstanbul’da olacak” dedi.
18.03.2024 Gündem
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan KörfezRay müjdesi!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan KörfezRay müjdesi! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nı hizmete açtı. Uraloğlu, Kocaeli Kuzey Metrosu’nu 26,8 kilometre uzunluğunda olarak yatırım programına alındığını açıkladı.
17.03.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu duyurdu: Kocaeli Şehir Hatanesi Tramvayı yarın hizmete giriyor
Bakan Uraloğlu duyurdu: Kocaeli Şehir Hatanesi Tramvayı yarın hizmete giriyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nın yarın hizmete gireceğini duyurdu. Bakan Uraloğlu, yeni hat ile Kocaeli Şehir hatanesi'ne ulaşımın 15 dakikaya düşeceğini bildirdi.
16.03.2024 Gündem
Hava trafiğine yeni önlem! Artık 12 saati geçmeyecek
Hava trafiğine yeni önlem! Artık 12 saati geçmeyecek Hava trafik kontrolörlerinin aşırı yorulması kaynaklı riskleri engellemek için mesai düzenlemesine gidildi. Gündüz veya gece vardiyasında çalışma 12 saati geçmeyecek.
16.03.2024 Ekonomi
MSB'den F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım!
MSB'den F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım! Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından Türkiye’nin F-35’e geri dönüp dönmeyeceğine ilişkin soruya yanıt verildi. Yanıtta KAAN vurgusu yapılırken İngiltere'den talep Eurofighter uçaklarıyla ilgili de son durum paylaşıldı.
14.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na tepki: Bizim yaptıklarımıza sahip çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na tepki: Bizim yaptıklarımıza sahip çıkıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı gerçekleştirilen Bakırköy-Kirazlı Metro hattı bugün açıldı. Törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlara hitap etti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepki gösteren Erdoğan, "5 yıl bitti 5 yıl. İBB acaba kaç metro yaptı? Yalandan başka bir şey yok. Rahmetli Kadir Bey'in yaptıklarına sahip çıkıyor, bizim yaptıklarımıza sahip çıkıyor." dedi.
10.03.2024 Gündem
Bakırköy-Kirazlı metro hattı açılıyor! Günde 1 milyon yolcuya hizmet verecek
Bakırköy-Kirazlı metro hattı açılıyor! Günde 1 milyon yolcuya hizmet verecek İstanbul'un raylı sistem ağı genişlemeye devam ediyor. Günde 1 milyon yolcuya hizmet verecek olan Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın açılışı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek. CNN TÜRK'te konuşan Bakan Uraloğlu, "Çam ve Sakura Hastanesi ile İncirli arası 31 dakikaya düşecek." dedi.
10.03.2024 Gündem
Bakırköy-Kirazlı metro hattı yarın açılıyor
Bakırköy-Kirazlı metro hattı yarın açılıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 8,4 km uzunluğundaki Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı'nın açılışa hazır hale getirildiğini belirterek, “Sadece bu hattın hizmete açılması ile ülkemizin ekonomik kazancı 6,1 milyar dolar olacak. Projemizi hizmete açarak Bakanlığımızın İstanbul’a kazandırdığı raylı sistem hatlarının uzunluğunu 147,7 km’ye çıkarmış olacağız. Bakanlığımızın yapımı devam eden projeleri bittiğinde ise İstanbul’un raylı sistem uzunluğunun 394,2 kilometreye çıkacak” dedi.
9.03.2024 Ekonomi
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş projelerini açıkladı: 100 bin konutluk projeyi hayata geçiriyoruz
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş projelerini açıkladı: 100 bin konutluk projeyi hayata geçiriyoruz Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 'İşimiz Gücümüz Bursa' lansman organizasyonunda projelerini açıklıyor. "İki yeni koridor oluşturuyoruz. Trafik artık 3'e bölünecek" diyen Aktaş kentsel dönüşümde 100 bin konutluk projeyi hayata geçireceklerini açıkladı. Aktaş 500 yeni otobüsün alınacağını ve yeni bir metro hattının Bursa'ya kazandırılacağını da sözlerine ekledi.
2.03.2024 Gündem
Kruvaziyer turizminde yıllar sonra ilk! Yolcu sayısı 20 bini geçti!
Kruvaziyer turizminde yıllar sonra ilk! Yolcu sayısı 20 bini geçti! Kruvaziyer turizminde 'cazibe merkezi' olarak gösterilen ve bu yıl 2 milyon turist hedefinin aşılması beklenen Türkiye'ye, ocak ayında 18 gemiyle 19 bin 986 yolcu geldi. 2011 Ocak ayında 20 bin 712 turistin geldiği Türkiye'de, 13 yıl aradan sonra ilk defa ocak ayı yolcu sayısı 20 bin civarına ulaştı.
1.03.2024 Ekonomi
Son 8 yılda Türkiye'de 3 bin 223 deniz aracı kazası oldu
Son 8 yılda Türkiye'de 3 bin 223 deniz aracı kazası oldu Türkiye'de 2016-2023 yıllarında 3 bin 223 deniz aracı kazasında 677 kişi ölü bulundu, 390 kişi kayboldu, 24 bin 975 kişi sağ kurtarıldı.
20.02.2024 Gündem
Batuhan A gemisi kimin? Batuhan A gemisi mürettebatı bulundu mu, Karadeniz'de batan gemi hangi şirketin?
Batuhan A gemisi kimin? Batuhan A gemisi mürettebatı bulundu mu, Karadeniz'de batan gemi hangi şirketin? Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alan kargo gemisi battı. Gemide bulunan 6 mürettebat için kurtarma çalışması başlatıldı. Helikopterler hava muhalefetinden dolayı kalkış yapamazken, şu ana kadar yapılan aramalarda içi boş bir can salı bulundu. Peki, Batuhan A kargo gemisi kimin, hangi şirketin? Marmara Denizi’nde batan gemi Batuhan a gemisi hangi firmaya ait?
17.02.2024 Gündem
Batık geminin 'Batuhan A' olduğu netleşti! Dalış faaliyeti gerçekleştirilecek
Batık geminin 'Batuhan A' olduğu netleşti! Dalış faaliyeti gerçekleştirilecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, sonar görüntüsü ile deniz yüzeyinin 51 metre altında tespit edilen batık geminin, 'Batuhan A' olduğunun kesinleştiğini, sabah saatlerinden itibaren batığa dalış faaliyeti gerçekleştirileceğini açıkladı.
16.02.2024 Gündem
Marmara Denizi'nde kargo gemisi battı! Kurtarma çalışması sürüyor
Marmara Denizi'nde kargo gemisi battı! Kurtarma çalışması sürüyor Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan 69 metre boyundaki kargo gemisinin mürettebatı için kurtarma çalışması başlatıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Marmara Denizi'nde batan kargo gemisine yönelik arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve şu ana kadar yapılan aramalarda içi boş bir can salı bulunduğunu açıkladı. Sahil güvenlik ekipleri, "Kimse var mı?" anonslarıyla fırtınalı denizde gemicileri arıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da 2 sahil güvenlik gemisi, 2 sahil güvenlik botu, Kıyı Emniyeti'ne ait 2 römorkör bölgede çalıştığını, 1 sahil güvenlik korveti ve bir sahil güvenlik uçağının da bölgeye intikal edeceğini kaydetti. Hazır bekletilen helikopter ise hava şartları düzelirse havalanacak.
15.02.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ulaştırma ve altyapı bakanlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.