Ücretler

Ücretler

Son dakika ücretler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ücretler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ücretler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ücretler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ücretler gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.121 ücretler haberi bulunmuştur. Tüm ücretler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana Büyükşehir Belediyesinden öğrenciye ulaşımda büyük destek: Ücretler yarı yarıya indi
Adana Büyükşehir Belediyesinden öğrenciye ulaşımda büyük destek: Ücretler yarı yarıya indiAdana Büyükşehir Belediyesi, Öğrenci Abonman Kartı uygulamasıyla ulaşımda ücreti yarı yarıya indirdi.
19.09.2024Adana
Okul servislerine zam oranları belli oldu
Okul servislerine zam oranları belli olduYeni eğitim öğretim yılı için servis ücretlerine en fazla zam, yüzde 40 ile Ankara'da yapıldı. İzmir'deki artış oranı yüzde 20 olarak belirlenirken, İstanbul'da servis ücretlerinde yüzde 16 artışa gidildi
3.09.2024Ekonomi
3 Büyükşehirde öğrenci servis ücreti belli oldu! En büyük sıkıntı korsan servisler
3 Büyükşehirde öğrenci servis ücreti belli oldu! En büyük sıkıntı korsan servislerTürkiye'de 9 Eylül itibarıyla başlayacak 2024-2025 eğitim öğretim döneminde hizmete başlayacak öğrenci servis ücretleri de belli oldu.
3.09.2024Ekonomi
Çalışma saati 40 saate mi düşüyor, aylık çalışma saati düşecek mi? Haftalık çalışma saati düşüyor mu?
Çalışma saati 40 saate mi düşüyor, aylık çalışma saati düşecek mi? Haftalık çalışma saati düşüyor mu?Çalışma saatleri düşecek mi, haftalık çalışma saati 40 saate mi düşüyor? sorularının yanıtı sosyal medyada dolanan iddialar ardından merak ediliyor. Avrupa ülkelerinde yaygınlaşmaya başlayan esnek çalışma saatleri uygulamasının ardından ülkemizde de mesai saatlerine yönelik sorgulamalar arttı. Haftalık mesai saatlerinin 45'ten, 40 saate düşürülmesi gündemde.
24.08.2024Gündem
Taşınacaklar dikkat! Maliyet arttı, fiyat tarifesi yok, pazarlık yapın
Taşınacaklar dikkat! Maliyet arttı, fiyat tarifesi yok, pazarlık yapınEvini ya da işyerini değiştirmek isteyenlerin önemli gider kalemlerinden biri de nakliye ücretleri. Son yıllarda hızla artan satılık ve kiralık ev fiyatlarına paralel olarak nakliye için ödenen ücretler de arttı. Taşınma telaşında olanlar nakliye süresince yaşayacakları sorunlar ile ilgili ne yapmaları gerektiğini ise tam olarak bilmiyor. Söz verdiği günde, saatte gelmeyen nakliyeciler, işi bitirmeden gidenler, son dakika arayıp fiyat değiştirenler, kaybolan ürünler, zarar gören duvarlar, kapılar ve montaj parası aldığı halde montaj yapmayan firmalar... Peki vatandaş bu konuda nelere dikkat etmeli? Fiyatlar nedir? Sigorta imkanı var mı? İşte detaylar...
22.08.2024Ekonomi
Kredi çeken ve kredi kartı kullanan milyonları ilgilendiriyor! Paralar geri iade ediliyor
Kredi çeken ve kredi kartı kullanan milyonları ilgilendiriyor! Paralar geri iade ediliyorKredi ve kredi kartıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Bankalar müşterilerin yaptığı pek çok işlemden masraf kesebiliyor. Özellikle kredi çekilirken alınan masraflar, kredi kartı aidatları vb. gibi ücretler tüketicilerin canını sıkabiliyor. Peki bu ödemelerin iadesi mümkün mü? Vatandaşlar kart aidatını ödemek zorunda mı? İşte detaylar...
19.08.2024Ekonomi
Üniversitelilerin barınma açmazı: Özel yurt ve kiralık ev fiyatlarında artış yüzde 60'ı geçti
Üniversitelilerin barınma açmazı: Özel yurt ve kiralık ev fiyatlarında artış yüzde 60'ı geçtiYKS sonuçları açıklandı. Öğrencilerin kayıt heyecanına, ev ve yurt bulma telaşı da eklendi. Gözler İstanbul'daki kiralık evler ve öğrenci yurdu fiyatlarına çevrildi. Özel öğrenci yurtlarında geçen sene 8 bin 500 lirayla 17 bin lira arasında olan fiyatlar, bu yıl ortalama yüzde 60'a varan oranlarda artış gösterdi. Kimi öğrenciler yurtlarda kalmanın kiralık eve oranla daha uygun olduğunu söylüyor. Evde kalmak isteyen öğrenciler ise ev arkadaşı olmadan kiraya çıkmıyor ya da tercihini uygun fiyatlı ilçelerden yana kullanıyor. İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nizameddin Aşa, "Önce şunu söylemeliyim ki; geçen seneki gibi veya bir önceki yıl gibi yoğun bir öğrenci talebi bu ana kadar gelmedi bize.Beşiktaş'ta 2 oda 1 salon ortalama 70-80 metrekare bir evin fiyatı 25 bin lira ile 30 bin lira aralığında değişiyor" dedi. Aşa, "En uygun şu an Avcılar gözüküyor; onda da 10 bin lira ile 20 bin lira aralığında ev bulmak mümkün" diye konuştu. Tüm Yurt İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Baydar yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'da özel yurtların fiyatlarının yıllık 100 bin ila 300 bin lira arasında değiştiğini , öğrenciler tarafından tercih edilen ilçelerde fiyatların daha yüksek olduğunu ve özel yurtların geçen yılki doluluk oranlarının yüzde 60-65'te kaldığını belirtti.
13.08.2024Ekonomi
Özel yurt ve kiralık ev fiyatlarında yüzde 60'a varan artış! Öğrenciler isyan etti
Özel yurt ve kiralık ev fiyatlarında yüzde 60'a varan artış! Öğrenciler isyan ettiYKS sonuçları açıklandı. Öğrencilerin kayıt heyecanına, ev ve yurt bulma telaşı da eklendi. Gözler İstanbul'daki kiralık evler ve öğrenci yurdu fiyatlarına çevrildi.
13.08.2024Ekonomi
Taşınacaklar dikkat! Maliyet arttı, işte daha ucuza taşınmanın yolları
Taşınacaklar dikkat! Maliyet arttı, işte daha ucuza taşınmanın yollarıEvini ya da işyerini değiştirmek isteyenlerin önemli gider kalemlerinden biri de nakliye ücretleri. Son yıllarda hızla artan satılık ve kiralık ev fiyatlarına paralel olarak nakliye için ödenen ücretler de arttı. Taşınma telaşında olanlar nakliye süresince yaşayacakları sorunlar ile ilgili ne yapmaları gerektiğini ise tam olarak bilmiyor. Taşınma sırasında eşyaların zarar görmesi durumunda, nakliye firması yaşanan zarardan sorumlu tutuluyor. Avukat Cansen Erdoğan, "Taşıyıcı firma, eşyanın taşınmak üzere teslim alınmasından teslim edilmesine kadar geçecek süre içinde, eşyanın zararından, hasarından veya teslimindeki gecikmeden doğan durumdan sorumludur. Taşıyıcı şirket meydana gelen zararı tazmin etmekle yükümlüdür" diye konuştu.
11.08.2024Ekonomi
Devlet okulları özellerle yarışıyor: Ücreti vermezsen kaydı almıyorlar!
Devlet okulları özellerle yarışıyor: Ücreti vermezsen kaydı almıyorlar!Milli Eğitim Bakanlığı, bağışların önüne geçmek için kayıtları otomatik olarak adrese dayalı yaptı ancak okullar kayıt için bağışları yine zorunlu tutuyor. Bazı okullar, kırtasiye yardımı isterken bazılarında ücretler 1.000 TL’den başlıyor. Aralarında 150 bin TL’leri aşan ücretlerle özel okullarla yarışanlar dahi var
8.08.2024Ekonomi
KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak, KYK yurt ücreti ne kadar olacak? KYK yurtları ne zaman açılacak 2024?
KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak, KYK yurt ücreti ne kadar olacak? KYK yurtları ne zaman açılacak 2024?Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuruları için araştırmalar yoğunlaştı. Üniversiteye yeni kayıt yaptıracak öğrenciler tercih süreçlerine devam ederken, tercihini başka şehirden yana kullanacaklar yurt başvurularına yönelik detayları sorgulamaya başladı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihleri 2 Ağustos’a kadar yapabilecek. Peki, KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak, KYK yurt ücreti ne kadar olacak? KYK yurtları ne zaman açılacak 2024?
31.07.2024Gündem
Üniversite ikinci öğretim nedir? İkinci öğretim ne demek, 2. öğretim programları kapatıldı mı?
Üniversite ikinci öğretim nedir? İkinci öğretim ne demek, 2. öğretim programları kapatıldı mı?İkinci öğretim nedir? YÖK Başkanı Eol Özvar, öğrenciler 2. öğretim programlarının kapatıldığını açıkladı. Geçen sene 80 bin öğrencinin yerleştiği bu programların kapatılmasından sonra, "2. öğretim nedir, ikinci öğretim ne demek" sorularına yanıt aranmaya başlandı.
10.07.2024Gündem
Araç muayenesi için son dakika gelişmesi! Ücret iade edilecek, milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor
Araç muayenesi için son dakika gelişmesi! Ücret iade edilecek, milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyorAraç muayenesiyle ilgili dikkat çeken bir karar verildi. Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren karara göre ücretler iade edilecek. Konya'da, Tüketici Hakem Heyeti, Hüseyin Özdemir’in, araç muayene istasyonunda otomobilinin vize işlemi ücretini kredi kartıyla gerçekleştirdiği için alınan 128,18 TL farkın kendisine geri ödenmesi amacıyla yaptığı başvuruyu değerlendirdi. Heyet, Özdemir'e ücret iadesinin kabulüne karar vererek firmanın kredi kartına kestiği farkı ‘ayıplı hizmet’ olarak nitelendirdi. Özdemir, "Türkiye'de insanlara örnek teşkil etmesi ve milyonlarca kişiden alınan bu farkın kaldırılması için bir örnek oluşturdum. Buradaki amaç 128 TL değil. İnsanların hakkını aramasını istiyorum" dedi.
10.07.2024Ekonomi
Çalışanlar dikkat! Bakan Şimşek imzaladı, işte yeni zam ve ücretler
Çalışanlar dikkat! Bakan Şimşek imzaladı, işte yeni zam ve ücretlerHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sözleşmeli personel, memur ve memur emeklilerine yapılacak olan zammı, kıdem tazminatı tavanını ve maaş farklarının hesaplanmasına ilişkin kararı imzaladı.
Memur maaşıyla değişen ödeme ve ücretler! Kıdem tazminatı tavanı, bedelli askerlik, engelli aylığı, 65 yaş aylığı...
Memur maaşıyla değişen ödeme ve ücretler! Kıdem tazminatı tavanı, bedelli askerlik, engelli aylığı, 65 yaş aylığı...Milyonlarca memur ve emeklinin alacağı enflasyon farkı geçtiğimiz gün belli oldu. SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 24.73 oranında enflasyon farkı alacakken, memur ve memur emeklilerinin alacağı zam farkı yüzde 19.31 olarak gerçekleşti. Yeni zamlar sadece memur ve emeklileri ilgilendirmiyor. Bedelli askerlik ücreti, kıdem tazminatı tavanı, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımı gibi kalemlerde de tutarlar değişti. İşte memur maaşıyla değişen ödeme ve ücretler...
4.07.2024Ekonomi
Tatile gidecekler dikkat! Plajda bir günün maliyeti 1.500 TL
Tatile gidecekler dikkat! Plajda bir günün maliyeti 1.500 TLTatil planı yapanlar bütçelerine uygun tatil bölgelerini tercih ediyor. Konaklama fiyatlarının yüksek olması sebebiyle yerli turist farklı alternatifler alıyor. Öte yandan plajlara ödenen ücretler de cep yakıyor.. Bu yıl 17 milyon turistin gelmesinin beklendiği Antalya’da en çok tercih edilen plajlardan Konyaaltı Sahili’nde bir gün geçirmenin maliyeti, 1500 liradan başlıyor.
3.07.2024Ekonomi
TSK TİKTOK yasağı! TSK personeline TİKTOK yasaklandı mı? İşte TKS personeline ilişkin kanun teklifi
TSK TİKTOK yasağı! TSK personeline TİKTOK yasaklandı mı? İşte TKS personeline ilişkin kanun teklifiTSK personeline TİKTOK yasaklandı mı? Meclis’te kabul edilen TSK Personel Yasası ve askerlik alanına ilişkin yeni torba yasayla özellikle Irak’ın kuzeyindeki üs bölgelerine yönelik saldırılardan önce kullanıldığı tespit edilen TikTok ve her türlü sosyal medya paylaşımları yasaklandı.
24.06.2024Gündem
Öğretmene mülakat fırsata dönüştü! 300 TL'den başlıyor, kitabı bile var
Öğretmene mülakat fırsata dönüştü! 300 TL'den başlıyor, kitabı bile varÖğretmen adaylarının gireceği mülakat yeni bir sektöre dönüştü. Bazı eğitimciler düzenledikleri kurslarda ‘mülakat danışmanlığı’ vermeye başladı. ‘Ne giyilir, nasıl konuşulur, güven nasıl kazanılır’ gibi eğitimlerin yer aldığı kurslarda ücretler ise 300 TL’den 1000 TL’ye kadar değişiyor.
22.06.2024Gündem
Boğazdan uğraksız geçen gemi ücretlerine güncelleme: 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak
Boğazdan uğraksız geçen gemi ücretlerine güncelleme: 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacakUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Boğazlarından uğraksız bir şekilde geçen gemilerden alınan ücretlerde 1 Temmuz itibariyle yeni bir güncelleme yapılacağını açıkladı.
13.06.2024Ekonomi
Galatasaray, teknik direktör Okan Buruk’un maaşını açıkladı
Galatasaray, teknik direktör Okan Buruk’un maaşını açıkladıGalatasaray, 2 yıllığına yeniden anlaştığı teknik direktör Okan Buruk’un yeni sözleşmesini Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirildi. Sarı-kırmızılı ekibin KAP'a yaptığı açıklamada, Okan Buruk’a yıllık 110 milyon TL maaş verileceği açıklandı.
7.06.2024Galatasaray
Avrasya Tüneli geçiş ücretine zam geldi
Avrasya Tüneli geçiş ücretine zam geldiAvrasya Tüneli geçiş ücretine yüzde 40 oranında zam yapıldı. Tünelin tek yön geçiş ücreti gündüz tarifesinde otomobiller için 80 TL'den 112 TL'ye çıktı.
16.05.2024Ekonomi
Havuz fiyatları serinletmiyor! Giriş ücreti 10 bin 400 lira
Havuz fiyatları serinletmiyor! Giriş ücreti 10 bin 400 liraİstanbul’da yaz sıcakları kavururken havuz fiyatları da cep yakacak. Lüks otellerde bir günlük havuz keyfi, iki günlük yurt dışı gezisi masrafına denk. Bazı oteller ücreti euro üzerinden belirlerken, spor merkezlerinde fiyatlar otellere nazaran daha uygun.
1.05.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmalarını masum bulmuyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmalarını masum bulmuyoruzCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Son günlerde muhalefet ve bazı marjinal yapılar Taksim tartışmaları ile 1 Mayıs’ın bayram havasına gölge düşürmeye çalışıyor. Sembolik törenler haricinde Taksim Meydanı’nın miting yeri olmadığı, mitinge uygun bir altyapıya sahip olmadığı, herkesin malumu iken bu konudaki dayatmaları masum bulmadığımızı ifade etmek isterim'' dedi.
30.04.2024Gündem
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz Ticaret Bakanı Ömer Bolat CNN Türk ekranlarında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. "Orta Vadeli Plan ile yol haritamızı belirledik" diyen Bolat, "Hedef dış ticaret açıklarının ve cari açığının azaltılması, istikrarlı ve orta düzeyli büyüme trendine girmekti. Şu an hedeflerimizin ilerisindeyiz." dedi. Gazze'ye ihracat tartışmalarına da değinen Bakan Bolat, "Türkiye, İsrail'e jet yakıtı satmıyor. Sosyal medya üzerinden büyük bir yalan uydurdular." dedi.
17.04.2024Ekonomi
THY'den ucuz bilet kampanyası! İşte tarihler...
THY'den ucuz bilet kampanyası! İşte tarihler...Türk Hava Yolları, 4-5 Nisan 2024 tarihinde alınan 799 liradan başlayan yurt içi uçak biletleriyle 1 Ekim-30 Kasım 2024 tarihinde seyahat edilebilecek.
4.04.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ücretler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ücretler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.