Türksat 4B

Türksat 4B

Son dakika türksat 4b haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan türksat 4b ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını türksat 4b haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türksat 4B

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türksat 4b gelişmeleri de dahil olmak üzere 110 türksat 4b haberi bulunmuştur. Tüm türksat 4b haberleri aşağıda listelenmiştir.
TÜBİTAK Başkanı Mandal: Türksat 6A, 2 milyarlık nüfusu kapsayacak
TÜBİTAK Başkanı Mandal: Türksat 6A, 2 milyarlık nüfusu kapsayacak Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Hasan Mandal, Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın, yıl sonunda ya da 2024'ün başında uzaya fırlatılacağını söyledi. Mandal, "Türksat 6A ile birlikte haberleşmede coğrafya ve nüfus anlamında kapsama alanı genişleyecek. 2 milyarlık nüfusu kapsayacak" dedi.
26.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Türk Hava Yolları (THY)'nda yeni dönem! Resmen değişiyor: Ucuz uçak bileti, bagajsız yolcu ve seferler...
Türk Hava Yolları (THY)'nda yeni dönem! Resmen değişiyor: Ucuz uçak bileti, bagajsız yolcu ve seferler... Türk Hava Yolları (THY)'de yeni dönem başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türksat Genel Müdürlüğünün Gölbaşı yerleşkesinde Türksat 5B Uydusu Hizmete Alma Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Yerli ve milli gözetleme uydusu İMECE ve Türksat 6A ile ilgili son bilgileri aktaran Erdoğan, uluslararası alanda ülke ismi olarak 'Turkey' yerine 'Türkiye'nin kullanılmaya başlandığını da hatırlattı, THY uçaklarında da 'Turkish Airlines' yerine 'Türkiye Hava Yolları' ifadesinin yer alacağını açıkladı. Öte yandan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, havayolu taşımacılığına ilişkin yeni gelişmeleri aktardı. Ekşi, dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu şirketi konumundaki THY’nin, pandeminin yol açtığı zararı büyük ölçüde kapattığını dile getirdi. Dünyada 129 ülkede 340 noktaya uçuş yapan havayolu şirketi olduklarını, iç hatlarda da peş peşe Tokat ve Rize havalimanlarının açıldığını belirten Ekşi, “2021’de yine rakiplerimiz zarar ederken biz son belki yirmi yılın en fazla kârını elde eden havayolu olduk. Havacılığın dünyada emeklemeye başladığı bu dönemde biz koşuyoruz” dedi. Düşük maliyetli taşıyıcılar sistemleri üzerine de çalıştıklarını vurgulayan Ekşi, yüksek fiyat artışları karşısında gündeme aldıkları bagajlı - bagajsız yolcu ve ucuz bilet fiyatlandırması hakkında da bilgi verdi. İşte son dakika haberinin detayları...
14.06.2022 Ekonomi
Erdoğan: Yerli ve milli gözetleme uydumuz İMECE'yi Ocak 2023'te uzaya fırlatıyoruz
Erdoğan: Yerli ve milli gözetleme uydumuz İMECE'yi Ocak 2023'te uzaya fırlatıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türksat 5B Uydusu Hizmete Alma Töreni’nde konuştu. Erdoğan, "Yerli ve milli gözetleme uydumuz İmece'yi Ocak ayında Türksat 6A'yı da 2023 ortalarında uzaya fırlatıyoruz. Böylece uzaydaki uydu sayımız Bay Kemal 10'a yükselecek. Uzaydaki çıkarlarımızı da savunmak bizim namus borcumuzdur." dedi
14.06.2022 Siyaset
Taarruz helikopteri T129 ATAK, BİLİMFEST’te olacak
Taarruz helikopteri T129 ATAK, BİLİMFEST’te olacak   Kepez Belediyesi’nin Antalya Bilim Merkezi’nde 31 Mart-2 Nisan tarihlerinde düzenleyeceği BilimFest, Dünya çapında kendi sınıfında en etkin taarruz helikopteri olan T 129 ATAK Taarruz ve Taktik Helikopterini ziyaretçilerle buluşturacak.
29.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Türksat 4B uydusu BİLİMFEST’te
Türksat 4B uydusu BİLİMFEST’te Dünya Sağlık Örgütü’nün 2013 yılında 9 milyon yeni tüberküloz hastasının olduğunu ve bunun 1,5 milyonunun öldüğünü belirttiğini söyleyen Göğüs Hastalıkları uzmanı Dr. Esra Ekbiç Kadıoğlu, günümüzde hala her gün 4 bin 100 kişinin verem hastalığı nedeniyle öldüğünün ve Türkiye’de 12-15 milyon kişinin enfekte olduğunu, vücutlarında uyur durumda verem mikrobunu taşıdıklarının tahmin edildiğini ifade etti.
25.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Türkiye’nin iftiharları BilimFest’te
Türkiye’nin iftiharları BilimFest’te Kepez Belediyesinin 31 Mart-2 Nisan tarihlerinde Dokumapark’ta düzenleyeceği BilimFest, Türkiye’nin iftiharı; T 129 ATAK, PUSAT, T-155 Fırtına Obüsü, Aksungur, ULAQ, Kuzgun Tj, Bozdoğan, Gökdoğan, SOM J ve Türksat 4B uydusunu ziyaretçilerle buluşturacak.
24.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin aktif uydu sayısı 7'ye yükseldi
Türkiye'nin aktif uydu sayısı 7'ye yükseldi Türksat 5A'nın yörüngesine hizmete girmesiyle uzayda aktif görev yapan haberleşme uydularının sayısı 4'e, Türksat'ın kendi uydularıyla operasyon yürüttüğü yörünge sayısı da ilk defa 3'e çıktı.
29.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Data trafiği güvenli hale getirilecek!
Data trafiği güvenli hale getirilecek! Türksat ve ASELSAN iş birliğiyle yürütülen projeyle kurulacak uçtan uca entegre sistemle de uydulardaki data trafiği daha güvenilir hale getirilecek.
23.02.2021 Bilim ve Teknoloji
TÜRKSAT 5A'nın fırlatılmasına saatler kaldı
TÜRKSAT 5A'nın fırlatılmasına saatler kaldı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Türksat 5A’nın fırlatılmasına saatler kaldığını belirtilerek Türkiye saatine göre 8 Ocak Cuma günü saat 4.28’de Türksat 5A’nın uzaya gönderileceği bildirildi.
7.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Türksat 5A daha fazla kapasiteyle yeni yörüngede faaliyete başlayacak
Türksat 5A daha fazla kapasiteyle yeni yörüngede faaliyete başlayacak Türksat AŞ Genel Müdürü Şen, Türkiye'nin ihtiyacı olan haberleşme altyapısına yönelik yatırımların gerçekleştirildiğini belirterek, "Türksat 5A, son teknolojiyle ve daha fazla kapasiteyle yeni bir yörüngede, farklı alanları kapsayacak." dedi.
16.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Türksat uydularının uzaya gönderileceği tarih belli oldu
Türksat uydularının uzaya gönderileceği tarih belli oldu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Türksat 5A 2020'nin son çeyreğinde, Türksat 5B 2021'in ikinci çeyreğinde, Türksat 6A 2022'de uzaya gönderilecek" dedi.
3.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sosyal medya tam bir çöplük
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sosyal medya tam bir çöplük Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "İnsanlarımızın gerçek hayatla bağlarını güçlendirmemiz gerekiyor. Özellikle sosyal medya bu bakımdan tam bir çöplük tam bir başıboş mecra haline dönüşmüştür." ifadelerini kullandı.
10.02.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Üretimine başlıyoruz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Üretimine başlıyoruz! Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bor karbürü üretimine başlıyoruz, Balıkesir Bandırma'da temelini attığımız üretim merkezini hazırlıyoruz." dedi.
27.11.2019 Siyaset
Yörüngede uydu yarışı kızışıyor
Yörüngede uydu yarışı kızışıyor SpaceX'in Arabsat 6A uydusu ile ilk ticari fırlatmasını yapması üzerine gözler yörüngedeki toplam uydu sayısına ve güç dengesine çevrildi.
18.04.2019 Bilim ve Teknoloji
Türksat 8K test yayınıyla dünyada 3. oldu
Türksat 8K test yayınıyla dünyada 3. oldu Türksat AŞ, Türksat-3A ve Türksat-4B uyduları üzerinden test yayınına başladığı "Ultra HD 8K" teknolojisini kullanan dünyadaki üçüncü kuruluş oldu.
16.11.2018 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin yeni uydularında geri sayım
Türkiye'nin yeni uydularında geri sayım Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Uzayda uydu sahibi 30 ülkeden biri olan Türkiye, Türksat 5A ve 5B ile yapım aşamasındaki Türksat 6A'nın hizmete alınmasıyla aktif haberleşme uydularının sayısını 6'ya yükseltecek" dedi.
4.10.2018 Bilim ve Teknoloji
Ankara’dan uçacak Kandil’i vuracak!
Ankara’dan uçacak Kandil’i vuracak! TUSAŞ tarafından üretilen ve uydudan yönetilen ANKA-S silahlandırıldı. Atış testini başarıyla tamamlayan ANKA-S SİHA, Ankara’dan uydu ile uçurularak yaklaşık 1000 km. uzaklıktaki Kandil’i rahatlıkla vurabilecek
17.08.2018 Gündem
Davutoğlu İstanbul mitinginde konuştu
Davutoğlu İstanbul mitinginde konuştu Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Büyük İstanbul Mitingi’nde konuştu.
29.09.2021 Gündem
Mart ayında açılıyor
Mart ayında açılıyor İzmit Körfez Köprüsü'nün Mart ayında açılması planlanıyor.
23.10.2015 Arşiv
Ve bakan açılış tarihini açıkladı!
Ve bakan açılış tarihini açıkladı! Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
21.10.2015 Ekonomi
Türksat 4B uydusundan ilk sinyal alındı
Türksat 4B uydusundan ilk sinyal alındı Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden dün gece başarılı şekilde fırlatılan Türksat 4B uydusundan ilk sinyalin, Türkiye saatiyle 09...
17.10.2015 Bilim ve Teknoloji
Türksat 4B fırlatıldı
Türksat 4B fırlatıldı Türksat 4B uydusu, Türkiye saati ile 23...
17.10.2015 Bilim ve Teknoloji
Türksat 4B uzaya fırlatıldı
Türksat 4B uzaya fırlatıldı Türksat 4B uydusu, Kazakistan Baykonur Üssü’nden Türkiye saatiyle 23...
29.09.2021 Gündem
Türksat 4B uydusu interneti ucuzlatacak
Türksat 4B uydusu interneti ucuzlatacak KAZAKİSTAN’DAKİ Baykonur Uzay Üssü’nden geceyarısı fırlatılan Türksat 4B uydusu sayesinde daha uygun maliyetle yüksek hızlı internet erişimi sağlanacak. Türk mühendislerin de üretim sürecinde bulunduğu Türksat 4B uydusu, karasal alt yapı üzerinden internet götürülemeyen bölgelerin yanı sıra komşu ülkelere de uydu aracılığıyla ucuz geniş bant internet servisi gerçekleştirecek.
16.10.2015 Ekonomi
İnternet ucuzlayacak
İnternet ucuzlayacak Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden bu gece fırlatılacak Türksat 4B uydusu sayesinde daha uygun maliyetle yüksek hızlı internet erişimi sağlanacak...
16.10.2015 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Türksat 4B ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türksat 4b haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.