Türk-Yunan

Türk-Yunan

Son dakika türk-yunan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan türk-yunan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını türk-yunan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk-Yunan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk-yunan gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.842 türk-yunan haberi bulunmuştur. Tüm türk-yunan haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD'den Yunanistan'a ücretsiz askeri araçlar! Türkiye havada, karada, denizde fark atınca Yunan basını 2030 yılını yazdı
ABD'den Yunanistan'a ücretsiz askeri araçlar! Türkiye havada, karada, denizde fark atınca Yunan basını 2030 yılını yazdı Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla ürettiği hava, kara ve deniz araçlarıyla ordusunu, donanmasını ve hava kuvvetlerini güçlendirmesi Yunan basınında yer buldu. ABD'nin Türkiye’ye F-16 jetlerinin satılmasına onay vermesiyle birlikte Yunanistan'a da 40 adet F-35 savaş uçağı satışını yaptığını duyurması, Yunan basının Türk ordusu ile Yunan ordusunun güç dengesini karşılaştımasına neden oldu. 2030 yılındaki Türk ve Yunan ordusunu karşılaştıran Kathimerini gazetesi, iki ülkenin o yıllardaki askeri gücünü ele aldı.
29.01.2024 Dünya
Ergin Ataman fena patladı: Tamamen saçmalık, Fenerbahçe'yi yenebilsin diye...
Ergin Ataman fena patladı: Tamamen saçmalık, Fenerbahçe'yi yenebilsin diye... THY Euroleague'de Real Madrid ile karşılaşan Panathinaikos'ta başantrenör Ergin Ataman Fenerbahçe iddiaları hakkında sert açıklamalarda bulundu.
8.12.2023 Fenerbahçe
Yunan gazetesinden Türkçe ilk sayfa! Tüm manşetlerde Türkiye ve Erdoğan var
Yunan gazetesinden Türkçe ilk sayfa! Tüm manşetlerde Türkiye ve Erdoğan var Varılan tarihi anlaşmayı öne çıkaran Yunan basını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretini manşetten 'Ege'nin sakin sularını kilitliyorlar' ve 'Anahtar kelimeler ve kodların çözülmesi' gibi başlıklarla verdi. To Vima, görüşmelere katılanların "Farklı bir Erdoğan'la tanıştık" dediğini yazdı.
8.12.2023 Dünya
Yunanistan Erdoğan röportajını konuşuyor! Yunan gazetecinin 'Bir gece ansızın gelebiliriz' sorusuna net cevap
Yunanistan Erdoğan röportajını konuşuyor! Yunan gazetecinin 'Bir gece ansızın gelebiliriz' sorusuna net cevap Yunanistan ziyaretinden önce Yunan medyasına konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bir gece ansızın gelebiliriz'den kıta sahanlığına, açılan yeni sayfadan Ayasofya ve Doğu Akdeniz'e tüm başlıklara değindi.
6.12.2023 Dünya
Yunanistan'dan 1 yıllık vize müjdesi! Kapıda verilecek
Yunanistan'dan 1 yıllık vize müjdesi! Kapıda verilecek Atina yönetiminin, Türk vatandaşlarına Ege adalarında 1 yıl süreli “kapıda vize” uygulaması hazırlığında olduğu öğrenildi. Yunan basınının duyurduğu bilgilere göre, “kapıda vize” Rodos, Midilli, Sisam, Sakız, İstanköy, İleryoz ve Meis adalarında uygulanacak.
28.10.2023 Ekonomi
Avrupa'nın korkulu rüyası kaçak göçmenler!  Tansiyonun yükseldiği AB'de 'Türkiye ile anlaşalım' çağrısı...
Avrupa'nın korkulu rüyası kaçak göçmenler! Tansiyonun yükseldiği AB'de 'Türkiye ile anlaşalım' çağrısı... Kaçak göçmenler Avrupa'nın en büyük kabuslarından biri oldu. Düzensiz göçmen akınında yaşanan artış, Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki gerilimin tırmanmasına neden oluyor. Birçok Avrupa ülkesinde sığınma merkezlerinde yer kalmazken, Avrupa başkentleri sorumluluğun paylaşımı konusunda ortak çözüm bulmakta zorlanıyor.
25.09.2023 Dünya
Ege'de Yunanistan-Türkiye çatışma senaryosu! Fransız dergisi kazananı belirledi: İşte en önemli avantaj
Ege'de Yunanistan-Türkiye çatışma senaryosu! Fransız dergisi kazananı belirledi: İşte en önemli avantaj Doğu Akdeniz ve Ege'de Türkiye karşıtı cephe oluşturarak gerilimi yükselten Yunanistan Dedeağaç Limanı'nı ABD ordusundan sonra Fransız ordusunun da hizmetine sunmuştu. İki ülke arasında esen olumlu rüzgarlara rağmen Fransız basınında dikkat çeken bir analiz geldi. Türkiye ve Yunanistan'ın olası çatışma senaryolarını yazan Fransız dergi donanma ve hava kuvvetlerine dikkat çekti ve avantajlı ülkeyi belirledi...
31.07.2023 Dünya
Yunan medyasından F-16 ve F-35 iddiası: Ege'de kontrol Yunan ordusunda olacak Türkiye yaklaşamayacak bile!
Yunan medyasından F-16 ve F-35 iddiası: Ege'de kontrol Yunan ordusunda olacak Türkiye yaklaşamayacak bile! Ege ve Doğu Akdeniz'deki barış ortamı Yunan medyasını rahatsız etmiş gibi görünüyor. Fransa'dan aldığı Rafale savaş uçakları ve ABD'den satın almayı planladıkları F-35 savaş uçaklarıyla Yunan ordusunun Ege'de kontrolü eline aldığını sayfalarına taşıdırlar. Ankara-Washington hattında yavaş ve dikkatli iki satranç oynandığını belirten Yunan gazeteleri, Türkiye ile Yunanistan arasındaki güç dengesini sayfasına taşıdı...
18.07.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya'nın Başkenti Vilnius'ta gerçekleştirilen NATO zirvesindeki temasları kapsamında İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve Hollanda Başbakanı Rutte'nin ardından Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile bir araya geldi.
12.07.2023 Gündem
Yunan basınından F-16, Ege Denizi ve İsveç yorumu: Erdoğan meydan okudu
Yunan basınından F-16, Ege Denizi ve İsveç yorumu: Erdoğan meydan okudu Yunan basını önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan NATO zirvesi öncesi Türkiye'nin dış politikasına dair geniş çaplı bir analiz yayınladı. Söz konusu analizin ana konusu ise F-16, Türk-Yunan ilişkileri ve İsveç konusu oldu.
3.07.2023 Dünya
İsrail'den çarpıcı Hakan Fidan analizi: Başkanın güvenine, büyük deneyime ve bilgiye sahip
İsrail'den çarpıcı Hakan Fidan analizi: Başkanın güvenine, büyük deneyime ve bilgiye sahip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çankaya Köşkü’nde bir basın toplantısı düzenleyerek, Türkiye Yüzyılı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısını ve Yeni Kabinesi'ni açıklamasının yankıları sürüyor. İsrail merkezli Jerusalem Post yeni dışişleri bakanı Hakan Fidan için çarpıcı bir analiz kaleme aldı. İsrailli gazete Fidan'ın oynadığı kilit rolü yazdı.
12.06.2023 Dünya
Alman RND'den çarpıcı Hakan Fidan analizi! 'Türkiye'nin en güçlü adamlarından biri'
Alman RND'den çarpıcı Hakan Fidan analizi! 'Türkiye'nin en güçlü adamlarından biri' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çankaya Köşkü’nde bir basın toplantısı düzenleyerek, Türkiye Yüzyılı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısını ve Yeni Kabinesi'ni açıklamasının yankıları sürüyor. Alman medya kurumu Redaktions Netzwerk Deutschland (RND) yeni dışişleri bakanı Halan Fidan için çarpıcı bir analiz kaleme aldı.
8.06.2023 Dünya
Dedeağaç’a CIA Başkanı’ndan sır ziyaret! Türkiye sınırına 40 kilometre mesafede...
Dedeağaç’a CIA Başkanı’ndan sır ziyaret! Türkiye sınırına 40 kilometre mesafede... ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns’ün, 11 yıl aradan sonra ilk kez 30 Mayıs’ta Yunanistan’a ziyarette bulundu. Yunan başkenti Atina’da temaslarda bulunan CIA Başkanı Burns’ün ABD üssünün bulunduğu Dedeağaç kentini ve Türkiye sınırını da ziyaret ettiği öne sürüldü. Burns iddiası netlik kazanmadı ancak bir gün sonra ABD’nin Atina Büyükelçisi’nin de bölgede teftişte bulunması dikkat çekti. Türkiye sınırına 40 km uzaklıktaki Dedeağaç, son dönemde ABD’nin Avrupa’daki en önemli lojistik limanlarından biri haline geldi.
8.06.2023 Dünya
Bayraktar TB2'lerden öykündüler! Tıpatıp aynısını yaptılar
Bayraktar TB2'lerden öykündüler! Tıpatıp aynısını yaptılar Türkiye'nin insansız hava araçlarına karşı çare arayan Yunanistan, İsrail'den Spike-NLOS füze sistemi satın aldı. Bir pistte havalanan drone görüntüsü ise, fazlasıyla tanıdık.
2.04.2023 Dünya
ABD'de üst üste felaketler: 22 kişi hayatını kaybetti
ABD'de üst üste felaketler: 22 kişi hayatını kaybetti ABD’nin merkezinde Arkansas, Illinois, Indiana ve Tennessee eyaletlerinde meydana gelen kasırgada 22 kişi hayatını kaybetti. Indiana ve Arkansas valileri, eyaletlerde olağanüstü hal ilan etti.
2.04.2023 Dünya
Miçotakis’in seçim vaadi: Türk-Yunan sınırı tamamen duvarla örülecek
Miçotakis’in seçim vaadi: Türk-Yunan sınırı tamamen duvarla örülecek Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülkedeki genel seçimler için kampanya yürütürken, ülkenin Türkiye ile olan kara sınırının tamamına duvar örme sözü verdi.
31.03.2023 Dünya
Millennium Challenge tatbikatı nedir, Millennium Challenge 2002 senaryosu ne demek? ABD Millennium Challenge 2002 deprem tatbikatı senaryosu gerçek mi, ne zaman, deprem bağlantısı ne?
Millennium Challenge tatbikatı nedir, Millennium Challenge 2002 senaryosu ne demek? ABD Millennium Challenge 2002 deprem tatbikatı senaryosu gerçek mi, ne zaman, deprem bağlantısı ne? Millennium challenge nedir, Millennium Challenge tatbikatı olayı nedir? İddialara göre yayınlanan bir haberde Trakya'yı Yunanistan'a, İstanbul'un batı yakasını ise Ekümenik Patrikhane Şehir Devleti olarak gösteren bir harita yayınlanmış ve haberin başlığı ise "ABD 96 saatte Ankara'yı işgal edecek" ifadeleri yer almıştı. Fransız donanmasının da olası bir Türk-Yunan savaşında Yunanistan'ın yanında yer alacağını belirten haberin arka planını 2002 yılındaki "Millennium Challenge" yani "Bin Yılın Meydan Okuması" isimli ABD tatbikatına dayandırmışlardı. Söz konusu tatbikata göre Türkiye deprem sonrası işgal ediliyor. Peki, Millennium Challenge 2002 nedir, ne demek? Millennium Challenge tatbikatı gerçek mi? ABD Millennium Challenge 2002 deprem tatbikatı ve senaryosu iddiası!
11.02.2023 Gündem
Kur'an-ı Kerim yakan Rasmus Paludan'dan çocuklara iğrenç tuzak! Cinsel içerikli sohbetleri ortaya çıktı
Kur'an-ı Kerim yakan Rasmus Paludan'dan çocuklara iğrenç tuzak! Cinsel içerikli sohbetleri ortaya çıktı Provokatör Rasmus Paludan'ın skandal ses kayıtları ortaya çıktı. İsveç ve Danimarka'da Kur'an-ı Kerim yakmasıyla tepki çeken Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan'ın sosyal medyada çocuklarla yaptığı cinsel içerikli sohbetlerin ses kayıtları ortaya çıktı.
3.02.2023 Dünya
Ülkeyi karıştıran itiraf! Mahkemede kararları hakimin yerine yapay zeka verdi
Ülkeyi karıştıran itiraf! Mahkemede kararları hakimin yerine yapay zeka verdi Kolombiya'da bir hakimin itirafları tartışmalara neden oldu. Şaşırtıcı açıklamalarda bulunan hakim, bir çocuğun sağlık hakları ile ilgili bir davada yapay zeka motoru ChatGPT'yi kullandığını açıklayarak son günlerdeki tartışmaları yeniden alevlendirdi.
3.02.2023 Dünya
Almanlar 'Türk-Yunan savaşı'nı yazdı: ABD her şeyi yapacak, Biden'a skandal mektup
Almanlar 'Türk-Yunan savaşı'nı yazdı: ABD her şeyi yapacak, Biden'a skandal mektup ABD lideri Biden'a gönderilen skandal mektubu manşetten veren Yunan medyası, Alman yayın organı Deutsche Welle'deki bir yazıyı alıntıladı: "Yunanistan Türkiye'nin en güçlü politik ve askeri hasmı..."
3.02.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Öte yandan Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ile telefonda görüştü.
1.11.2022 Siyaset
Bakan Akar: Bu iftirayı atanlar yargı önünde hesap verecek
Bakan Akar: Bu iftirayı atanlar yargı önünde hesap verecek Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin çözümü noktasında barışçıl diyalogdan yana olduklarını belirterek, “Uzattığımız barış elinin tutulmasını bekliyoruz" dedi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı tüm operasyonların meşru müdafaa kapsamında olduğunu belirten Akar, kimyasal silah iddiaları için "Bu iftirayı atanlar yargı önünde hesap verecek" dedi.
21.10.2022 Siyaset
Altılı Masa'nın ikinci tur toplantısının ilki sona erdi
Altılı Masa'nın ikinci tur toplantısının ilki sona erdi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ev sahipliğinde toplanan Altılı Masa'nın yaptığı ikinci tur toplantısının ilk görüşmesi sona erdi.
2.10.2022 Siyaset
Yunanistan'dan Ege'de provokasyon
Yunanistan'dan Ege'de provokasyon Yunanistan geçen sene Türk hava sahası ve karasularına yönelik toplam 1616 ihlal ve tacizde bulunurken, söz konusu rakam bu yılın sekiz ayında 1123'e ulaştı.
4.09.2022 Gündem
Lozan antlaşması neden imzalandı? Lozan antlaşması ne zaman bitiyor? Lozan antlaşması maddeleri ve önemi ne?
Lozan antlaşması neden imzalandı? Lozan antlaşması ne zaman bitiyor? Lozan antlaşması maddeleri ve önemi ne? İsviçre'nin Lozan şehrinde 99 yıl önce imzalanan Lozan antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu belgesi kabul ediliyor. Türkiye'nin bağımsız ve egemen bir devlet olarak tanınmasını sağlayan Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının üzerinden 99 yıl geçti. Etkilerini bugüne dek devam ettiren Lozan Antlaşması’nın yıldönümü nedeniyle pek çok kişi maddelerini ve anlaşmanın öndemini araştırıyor. Peki, Lozan antlaşması nedir? Lozan nerede, kim tarafından imzalandı? Lozan antlaşması neden imzalandı? Lozan antlaşması ne zaman bitiyor? Lozan antlaşması süresi ne? Lozan anlaşması tarihi ne? Lozan antlaşması maddeleri ve önemi ne? İşte bilmeniz gerekenler…
24.07.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Türk-Yunan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk-yunan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.