Türk Mühendisler

Türk Mühendisler

Son dakika türk mühendisler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan türk mühendisler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını türk mühendisler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk Mühendisler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk mühendisler gelişmeleri de dahil olmak üzere 523 türk mühendisler haberi bulunmuştur. Tüm türk mühendisler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'nin ilk İstif sınıfı gemisi TCG İstanbul göreve hazır
Türkiye'nin ilk İstif sınıfı gemisi TCG İstanbul göreve hazır TCG İstanbul fırkateyninin yaklaşık 1 ay sonra göreve başlaması bekleniyor. İstanbul Tersanesi'nde TCG İstanbul Fırkateyni'nin üretim süreci, özellikleri ve hedefleri anlatılırken, Atatürk'ün yatı Savarona'nın restorasyon süreci hakkında da bilgiler verildi. Tersane komutanı Tuğamiral Recep Erdinç Yetkin , "Gelişmiş ve yetkin komuta kontrol sistemleriyle ve artan sensör ve silahlarıyla çok etkin bir vuruş gücüne sahip olacaktır. Yüzde 80 yerlilik oranı bulunmaktadır. Tek eksik noktamız olan ana tahrik sistemleri yani makineleri de büyük bir gayretle millileştirme, yerlileştirme yolunda devam ediyoruz" dedi.
24.04.2024 Gündem
Milli savaş uçağı Kaan için geri sayım başladı
Milli savaş uçağı Kaan için geri sayım başladı Milli Savaş Uçağı "KAAN" için geri sayım sürüyor. Türkiye'nin en önemli teknoloji projeleri arasında gösterilen muharip uçak, kısa süre içerisinde ilk uçuşunu gerçekleştirecek. KAAN stratejik taarruz imkanı sağlayacak.
14.01.2024 Gündem
Türk mühendislerden yerli meteoroloji balonu atağı
Türk mühendislerden yerli meteoroloji balonu atağı Türk mühendisler tarafından yerli olarak üretilmeye başlayan Radyosondeler (Meteoroloji Balonu), Meteoroloji Genel Müdürlüğüne hizmet verecek.
15.09.2023 Gündem
Bakan Mehmet Fatih Kacır'dan Togg açıklaması: Milletimiz rekor siparişle sahiplendi
Bakan Mehmet Fatih Kacır'dan Togg açıklaması: Milletimiz rekor siparişle sahiplendi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Milli otomobilimiz Togg, artık ülkemizin yollarında. İnşallah kısa süre içinde uluslararası pazarda da yerini alacak. Milli otomobilimizi, 177 bin gibi rekor seviyede bir siparişle çok şükür milletimiz de sahiplendi" dedi.
26.08.2023 Ekonomi
II. Abdülhamit'in haritası gerçek çıktı! 134 yıl önceki keşif şimdi gün yüzüne çıktı
II. Abdülhamit'in haritası gerçek çıktı! 134 yıl önceki keşif şimdi gün yüzüne çıktı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaklaşık 40 yıldır yaşanan terör olayları nedeniyle zengin yer altı yatakları kullanılmayan Şırnak, petrol keşifleriyle dikkatleri bir kez daha üzerine çekti. Osmanlı İmparatorluğu’nun 34’üncü padişahı II. Abdülhamit tarafından başlatılan petrol haritası gerçek çıktı.
27.07.2023 Ekonomi
Yerli yangın söndürme helikopterinin ikincisi de tamam! TUSAŞ teslim tarihini açıkladı
Yerli yangın söndürme helikopterinin ikincisi de tamam! TUSAŞ teslim tarihini açıkladı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından, yerli ve milli imkanlarla geliştirilerek Orman Genel Müdürlüğü'ne (OGM) teslim edilen ve 'Nefes' adı verilen T-70 yangın söndürme helikopterinin 2'ncisinin yapımı da tamamlandı. T-70'in başmühendisi Dr. Duygu Barın, "2'nci helikopteri de haziran ayı içerisinde Orman Genel Müdürlüğümüze teslim edeceğiz" dedi.
10.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Akkuyu NGS ile 70 yıllık hayal gerçekleşti! 'Nükleer enerji muazzam katkı sağlayacak'
Akkuyu NGS ile 70 yıllık hayal gerçekleşti! 'Nükleer enerji muazzam katkı sağlayacak' Türkiye'nin en büyük yatırımları arasında bulunan ilk nükleer güç santrali Akkuyu NGS için nükleer yakıt getirme töreni geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Dünyanın izlediği tören sonrası nükleer enerjinin Türkiye'ye ne gibi faydalar sağlayacağı merak konusu oldu. MÜSİAD Enerji ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Altuğ Karataş, Türkiye'nin nükleer enerji hamleleri ile ilgili açıklamalarda bulunarak konuyla ilgili merak edilen detayları aktardı.
2.05.2023 Ekonomi
Akkuyu NGS'ye ilk yakıt! Erdoğan: Artık nükleer güç sahibi ülkeler ligindeyiz
Akkuyu NGS'ye ilk yakıt! Erdoğan: Artık nükleer güç sahibi ülkeler ligindeyiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden Akkuyu Nükleer Güç Santrali İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni yapıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus lider Putin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni'ne canlı bağlantı ile katıldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne ilişkin açıklamasında, "Bu pilot bir projedir. Hem karşılıklı ekonomik çıkar içeriyor hem de iki ülke arasındaki çok yönlü partnerliğimizi geliştiriyor." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Ülkemiz 60 senelik gecikmenin ardından nükleer güç sahibi ülkeler ligine yükselmiştir" dedi.
27.04.2023 Ekonomi
Yeni nesil Altay tankı TSK'ya teslim edildi! İşte özellikleri ve yetenekleri...
Yeni nesil Altay tankı TSK'ya teslim edildi! İşte özellikleri ve yetenekleri... Türkiye'nin yerli ve milli tankı TSK'ya teslim ediliyor. ASELSAN’ın geliştirdiği sistemler ALTAY Tankına yüksek atış gücü, yüksek beka kabiliyeti ve kendini koruma yetenekleri sağlıyor. ALTAY Tankının en ayırt edici özelliklerinden biri, beka kabiliyetini çok önemli seviyede arttıran AKKOR Aktif Koruma Sistemine sahip olması. ALTAY’daki ASELSAN ürünleri tankçılıkta Demir Üçgen olarak adlandırılan Ateş Gücü, Mobilite ve Beka başlıkları altında toplanıyor. Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi ve ASAM Strateji Uzmanı Eray Güçlüer, CNN Türk ekranlarına Altay Tankı'nın özelliklerini anlattı. Güçlüer "Bu tankların vurulması, mayınla durdurulması mümkünün değil. Bu böyle kalmayacak, geliştirilecek. İnanılmaz bir gurur. Ülkemizin belki de jeopolitik güvenliği 10 kat artmış durumda" dedi.
23.04.2023 Gündem
Türkiye’nin ilk elektrikli ana hat lokomotifi raylara indi! 100 yıllık hasret sona erdi
Türkiye’nin ilk elektrikli ana hat lokomotifi raylara indi! 100 yıllık hasret sona erdi Türkiye’nin ilk yerli ve milli elektrikli ana hat lokomotifi E5000, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eskişehir’deki toplu açılış töreninde verdiği komutla raylara indi. E5000 ile Türkiye yeni bir kabiliyet daha kazanırken bir alanda daha dışa bağımlılıktan kurtulmuş oldu.
19.04.2023 Ekonomi
Türkiye'de bir ilk! Bakan Varank: Ülkemizin ilk elektrikli lokomotifi, Türkiye Yüzyılı'nın nişanelerinden bir tanesi olacak
Türkiye'de bir ilk! Bakan Varank: Ülkemizin ilk elektrikli lokomotifi, Türkiye Yüzyılı'nın nişanelerinden bir tanesi olacak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye'de ilk kez üretilen elektrikli E5000 ana hat lokomotifini bugün raylara indireceğini ifade ederek, “Bugüne kadar yurt dışından tedarik ettiğimiz elektrikli ana hat lokomotiflerini artık Türkiye'de üretmeyi başardık. Bundan önce manevra lokomotifleri üretiyorduk ama ilk defa bir ana hat lokomotifini Türkiye'de üretmiş olduk. Lokomotif, Türkiye Yüzyılı'nın nişanelerinden biri olacak” dedi.
18.04.2023 Ekonomi
Bakan Varank: “İMECE aynı zamanda Türk Ordusunun uzaydaki gözü olacak”
Bakan Varank: “İMECE aynı zamanda Türk Ordusunun uzaydaki gözü olacak” Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli ve milli imkanlarla üretilen ilk gözlem uydusu İMECE uydusuna ilişkin, “İMECE aynı zamanda Türk Ordusunun uzaydaki gözü olacak” dedi.
10.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Bakan Varank: “İMECE aynı zamanda Türk Ordusunun uzaydaki gözü olacak”
Bakan Varank: “İMECE aynı zamanda Türk Ordusunun uzaydaki gözü olacak” Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli ve milli imkanlarla üretilen ilk gözlem uydusu İMECE uydusuna ilişkin, “İMECE aynı zamanda Türk Ordusunun uzaydaki gözü olacak” dedi.
10.04.2023 Ekonomi
Türkiye'de sismik üretimi başlıyor; maliyeti düşürecek
Türkiye'de sismik üretimi başlıyor; maliyeti düşürecek Deprem anında sarsıntıyı azaltarak binaların ayakta kalmasını sağlayan sismik izolatörlerin Türkiye'de üretilmesi ve anahtar teslim hizmet sunulması için harekete geçildi. Fago Teknoloji ile Çin'de deprem teknolojileri üzerine çalışan Zhejiang Earthquake şirketi ortaklık kurdu. Buna göre 50 milyon dolarlık yatırımla bu yılın sonuna doğru Çorlu'da kurulacak fabrikada sismik izolatör üretimine başlanacak. Konuyla ilgili bilgi veren şirketin Genel Müdürü Banu Aydın, “İnsanların güvenli bir şekilde depremden sonra da evlerinde yaşamalarını istiyoruz. Ülkemizde sismik izolatörün mühendislik hizmeti ile birlikte sunulacak şekilde üretilmesine ihtiyaç vardı. İnşa edilecek yeni konutlarda toplam maliyetin yüzde 5 ile 7 gibi bir seviyede artabileceğini söyleyebiliriz. Ayrıca fabrikamız, yıllık 30 bin adet izolatör üretilecek kapasiteye sahip olacak” dedi.
8.04.2023 Gündem
Göz ameliyatında devrim! Sadece Türkiye'de kullanılıyor, hastalar her şeyi önceden görüyor
Göz ameliyatında devrim! Sadece Türkiye'de kullanılıyor, hastalar her şeyi önceden görüyor Teknoloji her alanda olduğu gibi tıp alanında da hızla ilerlerken Türk mühendisler, eşi benzeri olmayan bir işe imza attı. Göz ameliyatı olmak isteyen hastalar artık girecekleri operasyonları VR gözlüklerle deneyimleyebilecek. Dr. Sultan Kaya Ünsal, konuyla ilgili detayları anlattı.
20.11.2022 Sağlık
Bakan Varank, Togg ile deneme sürüşü yaptı, önemli bilgiler verdi! Fiyat açıklaması da geldi
Bakan Varank, Togg ile deneme sürüşü yaptı, önemli bilgiler verdi! Fiyat açıklaması da geldi Türkiye'nin 60 yıllık rüyası yerli otomobil gerçek oldu, Togg banttan indi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Togg’un deneme sürüşünü gerçekleştirdi. Bakan Varank, Togg’u kullanırken önemli bilgiler de verdi.
30.10.2022 Gündem
Dünyada benzeri yok! Türk mühendisler başardı: Tam not aldı
Dünyada benzeri yok! Türk mühendisler başardı: Tam not aldı Deniz harbinde yeni bir dönem. ASELSAN, tarihi bir başarıya imza attı. Türkiye'nin bugüne kadar ürettiği en gelişmiş insansız deniz aracı Marlin'in dünyada benzeri yok. Marlin'in elektronik harp başta olmak üzere sahip olduğu imkan ve kabiliyetlerin arkasında Aselsan var. Projede görev alan Türk mühendis, '“ASELSAN dünyada bir ilki gerçekleştirdi. Elektronik harp yeteneği ile NATO tatbikatında boy göstermemiz herkesi şaşırttı. Planlı olarak şaşırtmaya devam etmek istiyoruz.' dedi.
28.09.2022 Ekonomi
Televizyonda bir ilk: AKINCI'nın komuta merkezine girildi
Televizyonda bir ilk: AKINCI'nın komuta merkezine girildi Türk televizyonlarında bir ilk. Dünyanın gözünü çevirdiği, Türk mühendisler tarafından geliştirilen Akıncı silahlı insansız hava aracının yönetildiği komuta merkezi ilk kez görüntülendi.
1.09.2022 Vatan TV
Televizyonda bir ilk: AKINCI'nın komuta merkezine girildi
Televizyonda bir ilk: AKINCI'nın komuta merkezine girildi Türk mühendisler tarafından geliştirilen Akıncı'nın komuta merkezine girildi. Akıncı 2021 yılında TSK envanterine girdi. Geçen yıldan bu yana önemli görevlerde yer aldı. Dünyada adından söz ettiriyor.
1.09.2022 Gündem
Abdülhamid Han gemisinin dikkat çeken hikayesi! Zincirleri kıran o sihirli soru
Abdülhamid Han gemisinin dikkat çeken hikayesi! Zincirleri kıran o sihirli soru Hürriyet Gazetesi yazarı Fatih Çekirge, Abdülhamid Han gemisinin hikayesini yazdı. Çekirge, yazıda 6 Nisan 2017 tarihindeki atılan önemli adımı ve Abdülhamid Han gemisinin bilinmeyen detaylarını anlattı.
14.08.2022 Gündem
Türkiye'den fışkırıyor! Değeri 120 trilyon dolar!
Türkiye'den fışkırıyor! Değeri 120 trilyon dolar! Türkiye, dünyadaki rezervin yarısına sahip olduğu toryum için harekete geçti. Toryumun, Sinop ve Trakya’da planlanan nükleer santrallerde kullanımı hedefleniyor. Temiz enerji kaynağı toryum sayesinde hem karbon ayak izini küçültmek hem de enerjide dışa bağımlılıktan kurtulabilmek için nükleer teknolojiye sahip olunması büyük önem arz ediyor. Türkiye'nin rezerv bakımından dünyada ikinci sırada olduğu toryum, yeşil nükleer enerji kaynağı olarak gösteriliyor. Dünya toryum rezervi toplam bir milyon 780 bin ton olurken Türkiye'de ise yaklaşık 790 bin ton rezerv mevcut. Isparta'da 30 Kasım 2007'de meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden mühendis ekibinin başında yer alan Prof. Dr. Engin Arık, toryum rezervinin enerji üretimi açısından, 120 trilyon dolarlık petrole eşit olduğunu söylemişti. Neden düştüğü henüz tam olarak aydınlatılamayan Isparta uçağında Türkiye'nin toryum projesi üzerinde çalışan Prof. Dr. Engin Arık, Prof. Dr. Şenel Fatma Boydan, Doç. Dr. İskender Hikmet, Özgen Berkol Doğan, Mustafa Fidan ve Engin Abat şehit düşmüştü.
4.04.2022 Ekonomi
Türkiye'nin bilinmeyen yerli arabaları! Onların sonu hüsranla bitti, Togg ile bir rüya gerçek oldu
Türkiye'nin bilinmeyen yerli arabaları! Onların sonu hüsranla bitti, Togg ile bir rüya gerçek oldu Türkiye’nin yerli otomobili Togg, ilk kez görücüye çıktı. Çok yakında yollarda olacak ve dünya pazarında boy gösterecek Togg, akıllara bugüne kadar üretilen fakat başarıya ulaşamayan yer arabaları getirdi. Türk mühendisler tarafından 129 gün gibi kısa bir sürede üretilen Devrim'den, Derman adlı hafif ticari araç projesine kadar bilinmeyen birçok yerli araba Togg kadar şanslı olamadı. İşte Türkiye’nin başarıya ulaşamayan ve bilinmeyen yerli arabaları...
30.03.2022 Otomobil
Sigortam.net, ‘kazancı net’ müşterilerinin  kafasını da netleştirecek
Sigortam.net, ‘kazancı net’ müşterilerinin kafasını da netleştirecek Kurulduğu günden bu yana 7 milyona yakın müşteriye hizmet veren, Türkiye’nin en büyük insurtech markası Sigortam.net, teknolojiye ve insan kaynağına yaptığı yatırımlarla, logosundan web sitesine tüm altyapısını yeniledi.
28.03.2022 Ekonomi
Çip üretiminde Türkiye için fırsat!
Çip üretiminde Türkiye için fırsat! Microchip Technology’nin Başkan Yardımcısı Nuri Dağdeviren, “Çip üretimi için gerekli yatırım bütçeleri çok büyük. Ama bu Türkiye’den girişimlerin önünde bir engel değil. Tasarımda da fırsatlar var. Bu alanda Türk mühendisler de çok iyi” dedi.
1.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Artvin'in Yusufeli ilçesinde mezarlarıyla beraber taşınıyorlar...
Artvin'in Yusufeli ilçesinde mezarlarıyla beraber taşınıyorlar... Artvin'in, Yusufeli Barajı nedeniyle 152 yıllık tarihinde 7'nci kez taşınmaya hazırlanan Yusufeli ilçesinin yeni yerleşim yerinde hazırlıklar sürüyor. 72 yıllık yerleşim yerlerine veda edecek olan ilçe halkı, su altında kalacak yakınlarının mezarlarının nakli için belediyeye başvuruyor. Görevliler de mezarlardan alınan kalıntıları yeni yerleşim alanındaki toplu mezar alanlarına naklediyor. Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, 450 dolayında mezarın taşınma işleminin sürdüğünü belirtti.
12.01.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Türk Mühendisler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk mühendisler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.