Türk Hava Kuvvetleri

Türk Hava Kuvvetleri

Son dakika Türk Hava Kuvvetleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türk Hava Kuvvetleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türk Hava Kuvvetleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk Hava Kuvvetleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk hava kuvvetleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 6.865 türk hava kuvvetleri haberi bulunmuştur. Tüm türk hava kuvvetleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Konya'da Türk Yıldızları'nın askeri eğitim uçağı düştü: Pilot sağ kurtuldu, 1 personel şehit oldu
Konya'da Türk Yıldızları'nın askeri eğitim uçağı düştü: Pilot sağ kurtuldu, 1 personel şehit oldu Konya'da askeri eğitim uçağı düştü. Pilot uçaktan atlayarak kurtuldu. Uçağın düştüğü bölgede pist onarım çalışması yapan bir personel ise şehit oldu.
14.03.2024 Gündem
Milli Savunma Bakanlığı: Bir haftada 36 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı: Bir haftada 36 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, "Son bir haftada 36, 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar ise 204'ü Irak’ın, 315'i Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere 519 terörist etkisiz hale getirilmiştir" dedi.
7.03.2024 Gündem
Kaan ilk uçuşunu gerçekleştirdi dünyada manşet oldu! Yunan basını: Türk savunma sanayisinin en büyük projelerinden biri
Kaan ilk uçuşunu gerçekleştirdi dünyada manşet oldu! Yunan basını: Türk savunma sanayisinin en büyük projelerinden biri Kaan bugün gökyüzü ile buluşarak tarihi bir ilki gerçekleştirdi. Türkiye'nin milli muharip uçağı Kaan'ın ilk uçuşu dünya basınında yer buldu. Bloomberg tarihi uçuş için 'dönüm noktası' değerlendirmesinde bulunurken Yunan basını Kaan'ın gelişmiş özelliklerini yazdı.
21.02.2024 Dünya
Amerika'nın kimseye satmadığı F-22 Raptor'un muadili: Kaan savaş uçağının özellikleri neler? MMU Kaan savaş uçağında pilot var mı?
Amerika'nın kimseye satmadığı F-22 Raptor'un muadili: Kaan savaş uçağının özellikleri neler? MMU Kaan savaş uçağında pilot var mı? Türkiye'nin insansız savaş uçağı Kaan ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Milli Muharip Uçak ilk uçuşu başarıyla tamamladı. TUSAŞ tarafından geliştirildi. Türk Hava Kuvvetleri'nin envaterine 2028 yılında girmesi planlanıyor. Kaan savaş uçağının özellikleri de merak konusu oldu. Dünyanın en iyi savaş uçğı olarka gösterilen ve Amerika'nın kimseye satmadığı öne sürülen F-22 Raptor'un muadili olarak gösterilen Kaan Savaş uçağında pilot var mı, menzili ne kadar? İşte detaylar...
21.02.2024 Gündem
Ankara'da tarihi gün! Milli Muharip Uçak Kaan'dan ilk uçuş
Ankara'da tarihi gün! Milli Muharip Uçak Kaan'dan ilk uçuş 'KAAN' bugün sabah saatlerinde gökyüzüyle buluştu. Milli Muharip uçak ilk uçuşunu başarıyla tamamladı. Genelkurmay Eski İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin "KAAN seri üretime geçtikten sonra Türk Hava Kuvvetleri, İsrail dahil bölgedeki en güçlü hava kuvvetleri haline gelecek" dedi. Pekin, KAAN'ın bazı özelliklerinin İsrail ve ABD'nin elindeki F-35'ten daha üstün olduğunu belirtti.
21.02.2024 Gündem
MSB: Son 1 haftada 114 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son 1 haftada 114 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savuma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, "Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil 114'ü son 1 haftada olmak üzere, 1 Ocak 2023'ten bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 396'ya ulaşmıştır" diye konuştu.
18.01.2024 Gündem
Türk fotoğrafçının F-16 fotoğrafı, 2023'ün en iyisi
Türk fotoğrafçının F-16 fotoğrafı, 2023'ün en iyisi NATO Hava Komutanlığı'nın aralık ayında 2023 yılına ait savaş uçağı fotoğraflarını içeren 4 turdan oluşan yarışmasında ilk turu kazanan Cem Doğut'un Polonya Hava Kuvvetleri'ne ait F-16'ların fotoğrafı, 2023'ün en iyi hava fotoğrafı seçildi.
28.12.2023 Gündem
Emre Mert kimdir? SOLOTÜRK Pilotu Yarbay Emre Mert kaç yaşında, nereli?
Emre Mert kimdir? SOLOTÜRK Pilotu Yarbay Emre Mert kaç yaşında, nereli? SOLOTÜRK’ün efsane pilotu Yarbay Emre Mert, Cumhuriyet’in 100. Yılında son gösterisini yaparak SOLOTÜRK’teki görevini tamamladı. Emre Mert'in görüntülerine binlerce yorum ve beğeni gelirken kim olduğu da merak konusu oldu. Peki, Yarbay Emre Mert kimdir, nereli, kaç yaşında?
30.10.2023 Gündem
Dolmabahçe ve Anıtkabir'de büyük coşku! Ata'ya vefa
Dolmabahçe ve Anıtkabir'de büyük coşku! Ata'ya vefa Vatandaşların dün akın ettiği iki önemli adres vardı: Cumhuriyet’in kurucusu Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe ve ebedi istirahatgâhı Anıtkabir. Vatandaşlar, bu önemli günde Ata’ya minnetlerini gösterdi.
30.10.2023 Gündem
SoloTürk TEKNOFEST’te nefes kesti
SoloTürk TEKNOFEST’te nefes kesti Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi SoloTürk’ün Etimesgut Havalimanı'nda açılışı yapılan TEKNOFEST’teki uçuşu nefes kesti.
30.08.2023 Gündem
SoloTürk TEKNOFEST’te nefes kesti
SoloTürk TEKNOFEST’te nefes kesti Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi SoloTürk’ün Etimesgut Havalimanı'nda açılışı yapılan TEKNOFEST’teki uçuşu nefes kesti.
30.08.2023 Haber
'KAAN' için Azerbaycan ile iş birliği
'KAAN' için Azerbaycan ile iş birliği Türk Havacılık Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Azerbaycan Savunma Bakanlığı ile milli muharip uçak KAAN’ı geliştirmek ve ortak üretimi için iş birliği protokolü imzaladı.
27.07.2023 Ekonomi
ANKA-3'e 'tanker' görevi! Dünyada çok az örneği var
ANKA-3'e 'tanker' görevi! Dünyada çok az örneği var Son yıllarda gerek imza attığı insansız hava platformlarıyla gerek bu araçlar için oluşturduğu farklı stratejilerle öne çıkan Türkiye, sahip olduğu kabiliyetleri daha da ileri taşımak için var gücüyle çalışıyor.
3.07.2023 Ekonomi
Şehit Piyade Sözleşmeli Er Kaya, memleketi Uşak'ta toprağa verildi
Şehit Piyade Sözleşmeli Er Kaya, memleketi Uşak'ta toprağa verildi Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe- Kilit Operasyonu bölgesinde 15 Haziran'da teröristlerin açtığı taciz ateşi sonucu yaralanıp, tedavi gördüğü hastanede 8 gün sonra şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Özcan Kaya'nın (25) cenazesi, memleketi Uşak'ın Banaz ilçesinde toprağa verildi.
24.06.2023 Gündem
Hürjet özel uçuş gerçekleştirdi! İlk kez görüntülendi
Hürjet özel uçuş gerçekleştirdi! İlk kez görüntülendi Türkiye'nin eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRJET çok özel bir uçuş testi gerçekleştirdi. İniş takımlarının ilk kez kapatıldığı o uçuşu yalnızca TRT Haber kameraları kaydetti. HÜRJET, yeni kırmızı beyaz renkleriyle de havada ilk kez görüntülendi.
8.06.2023 Gündem
En güçlü hava kuvvetleri belli oldu! Türkiye listede dünya devlerini geride bıraktı
En güçlü hava kuvvetleri belli oldu! Türkiye listede dünya devlerini geride bıraktı Türk Hava Kuvvetleri filosuna katılan yeni neferlerle gücüne güç katmaya devam ediyor. Yerli ve milli savaş uçağı KAAN'nı filoya katmak için gün savaş Türk Hava Kuvvetlerini gücüne güç katarken, Global Firepower adlı sitenin açıkladığı raporla dünya sıralamasındaki yeri ortaya çıktı.
20.05.2023 Dünya
Gökyüzünün 3 hayaleti: Kaan, Anka-3, Kızılelma
Gökyüzünün 3 hayaleti: Kaan, Anka-3, Kızılelma 2028’den itibaren sadece Türk Hava Kuvvetleri’nin envanterinde yer alacak milli muharip uçak Kaan, göreve insansız savaş uçakları Anka-3 ve Kızılelma ile kol halinde çıkacak. Kaan, 16 bin 764 metre yükseklik ile saatte 2 bin 200 kilometre hıza çıkabilecek.
3.05.2023 Gündem
Milli Muharip Uçak dış basında böyle yankılandı: Büyük bir güç gösterisi
Milli Muharip Uçak dış basında böyle yankılandı: Büyük bir güç gösterisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Muharip Uçağın adının KAAN olduğunu açıkladı. Erdoğan'ın açıklamaları dünya basınında geniş yer bulurken düzenlenen tören için 'büyük bir güç gösterisi' yorumu yapıldı.
2.05.2023 Gündem
Sudan'dan tahliye edilen 101 kişi daha askeri kargo uçağıyla İstanbul'a getirildi
Sudan'dan tahliye edilen 101 kişi daha askeri kargo uçağıyla İstanbul'a getirildi Sudan'da 15 Nisan'da başlayan iç çatışmalar nedeniyle ülkede mahsur kalan Türk vatandaşlarının tahliyesi sürüyor. Sudan'ın Port Sudan şehrinden havalanan Türk Hava Kuvvetleri'nin A-400M tipi askeri kargo uçağıyla tahliye edilen 101 kişi daha, İstanbul'a getirildi.
28.04.2023 Gündem
Türk Hava Kuvvetleri uçaklarından İstanbul Boğazı'nda selamlama uçuşu
Türk Hava Kuvvetleri uçaklarından İstanbul Boğazı'nda selamlama uçuşu 27 Nisan-1 Mayıs 2023 tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak olan TEKNOFEST 2023 öncesi Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar İstanbul Boğazı semalarında selamlama uçuşu yaptı.
25.04.2023 Vatan TV
Türk Hava Kuvvetleri uçaklarından İstanbul Boğazı'nda selamlama uçuşu
Türk Hava Kuvvetleri uçaklarından İstanbul Boğazı'nda selamlama uçuşu 27 Nisan-1 Mayıs 2023 tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak olan TEKNOFEST 2023 öncesi Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar İstanbul Boğazı semalarında selamlama uçuşu yaptı.
25.04.2023 Gündem
Hürjet ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Hürjet ilk uçuşunu gerçekleştirdi Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Türkiye’nin ilk jet motorlu eğitim ve hafif taarruz uçağı Hürjet, ilk uçuşunu gerçekleştirdi.
25.04.2023 Gündem
Deprem felaketinde 12. gün! İşte bölgede son durum...
Deprem felaketinde 12. gün! İşte bölgede son durum... 6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te büyük yıkıma yol açtı. Depremde 38 bin 44 kişi hayatını kaybetti.
17.02.2023 Gündem
Deprem bölgesinden 255 kişi İstanbul'a getirildi
Deprem bölgesinden 255 kişi İstanbul'a getirildi Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıma neden olan deprem bölgesinden tahliye edilen 255 kişi askeri uçakla Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı.
12.02.2023 Gündem
Türk Hava Kuvvetleri, NATO uçağına havada yakıt ikmali yaptı
Türk Hava Kuvvetleri, NATO uçağına havada yakıt ikmali yaptı Türk Hava Kuvvetleri'ne ait tanker uçağı, NATO'ya ait AWACS uçağına Romanya üzerinde yakıt ikmali yaptı.
23.12.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Türk Hava Kuvvetleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk hava kuvvetleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.