Türk Bilim İnsanları

Türk Bilim İnsanları

Son dakika Türk bilim insanları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türk bilim insanları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türk bilim insanları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk Bilim İnsanları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk bilim insanları gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.104 türk bilim insanları haberi bulunmuştur. Tüm türk bilim insanları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Amerika'da gözüktü!  Türk bilim insanları mercek altına aldı
Amerika'da gözüktü! Türk bilim insanları mercek altına aldı Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri'nin Teksas'taki bir mandıra çalışanında ve bazı ineklerde kuş gribi virüsü görülmesi üzerine bilgilendirme metni yayınladı.İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri ABD'deki meslektaşları ile de iletişim kurarak inceleme başlattı.
8.04.2024 Gündem
Bakan Kacır: Alper Gezeravcı büyük cesaretle görevi tamamladı
Bakan Kacır: Alper Gezeravcı büyük cesaretle görevi tamamladı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin, Alper Gezeravcı'nın gerçekleştirdiği insanlı ilk uzay bilim misyonuyla tarih sayfasında yeni bir perde açtığını kaydetti.
9.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı'nın uzayda yapacağı 13 deneyin 4'üne kadın eli değdi
Alper Gezeravcı'nın uzayda yapacağı 13 deneyin 4'üne kadın eli değdi Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzayda yapacağı 13 deneyin 4'üne kadın eli değdi. Deneylerde, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden 2 kadın bilim insanın çalışması yer aldı. Bir çalışmada uzayda bitkiler üzerine gen aktarımının yapılıp yapılmayacağı test edilirken, diğerinde ise Türkiye'nin Antarktika bölgesindeki istasyonundan toplanan mikroalglerin üretimi ilk kez uzayda deneniyor.
1.02.2024 Gündem
Uzayda bir gün nasıl geçiyor? Bakan Kacır, Gezeravcı ile görüştü
Uzayda bir gün nasıl geçiyor? Bakan Kacır, Gezeravcı ile görüştü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile Bursa'daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nde (GUHEM) video konferans aracılığıyla görüşme yaptı. Görüşme 20 dakika sürdü.
26.01.2024 Gündem
TÜBİTAK duyurdu! Başvuru süreci başladı
TÜBİTAK duyurdu! Başvuru süreci başladı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK), nitelikli araştırmacıların yurt dışından Türkiye’ye dönmelerini teşvik etmek amacıyla başlattığı programlara yönelik başvurular başladı.
25.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzaya çıkan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı ile Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki (ISS) 3'üncü gününde gerçekleştirdiği canlı bağlantıda, "Bu görev ile birlikte çocuklarımızın ve gençlerimizin uzaya olan merakları daha da artacak. Sen ilk astronotumuz oldun. Ama tabii ki son olmayacaksın. Artık Türkiye de insanlı uzay görevi gerçekleştiren sayılı ülkeler arasında yerini aldı. İnşallah bu yolculuğumuz güçlenerek devam edecektir" dedi.
22.01.2024 Gündem
Tarihi adım! Bakan Kacır: Yerli uzay aracı yapıp uzay limanı kuracağız
Tarihi adım! Bakan Kacır: Yerli uzay aracı yapıp uzay limanı kuracağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır "Gelecekte yerli uzay aracımızla insansız ay misyonunu da gerçekleştireceğiz. Milli roket sistemlerimizle uzaya erişim kabiliyetimizi artıracak, kendimize ait bir uzay limanı kuracağız. Konumlama ve zamanlama sistemi oluşturan uydu takımlarını yerli üreteceğiz. Kalkınma yarışında asla yeniden geri düşmeyecek, Milli Teknoloji Hamlesi’ni gerçekleştirmekten vazgeçmeyeceğiz" dedi.
18.01.2024 Gündem
Adana'da korkunç kaza! Çok sayıda ölü yaralılar var
Adana'da korkunç kaza! Çok sayıda ölü yaralılar var Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde sürücüsünün kontrolünü yitirdiği otomobil, yol kenarındaki ağaçların arasına daldı. Kazada 3 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.
26.08.2023 Yaşam
Marketteki videosuyla milyonların kalbine giren Nimet Hocadan 15 gündür haber alınamıyor
Marketteki videosuyla milyonların kalbine giren Nimet Hocadan 15 gündür haber alınamıyor Denizli’de alışveriş yapmak için gittiği markette çalınan sevdiği şarkıyı duyunca bir genç gibi dans şovu yapması ile milyonların kalbine giren emekli öğretmen Nimet İyice’den 15 gündür haber alınamıyor.
26.08.2023 Yaşam
Türk bilim insanları, dünyaca kabul gören deprem sinyali teorisini çürüttü! Müthiş keşif
Türk bilim insanları, dünyaca kabul gören deprem sinyali teorisini çürüttü! Müthiş keşif Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü'nde görevli Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, yazdıkları makaleyle deprem öncesinde atmosferde meydana gelen elektron hareketlerini inceleyerek, 'deprem sinyali' olarak kabul edilen 'deprem öncesi tetiklenen atmosferik değişimler teorisini' çürüttüklerini söyledi.
26.08.2023 Yaşam
Türk bilim insanlarından müthiş keşif! Çocuklarda böbrek yetmezliğine neden olan yeni gen tanımlandı
Türk bilim insanlarından müthiş keşif! Çocuklarda böbrek yetmezliğine neden olan yeni gen tanımlandı Türk bilim insanları çocuklarda böbrek yetmezliğine neden olan yeni geni tanımladı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Nefrolojisi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Özaltın ve ekibi tarafından çocuklarda böbrek yetmezliğine neden olan 'TBC1D31' isimli yeni bir gen tanımlandı. Prof. Dr. Özaltın, "Aslında bu gen, herkeste olan bir gen. Bu gendeki bozukluğun, böbrek ve idrar yollarında birtakım doğuştan anormalliklere sebebiyet verdiğini ortaya koyduk" dedi.
23.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin Beyaz Kıta'daki bilim diplomasisi
Türkiye'nin Beyaz Kıta'daki bilim diplomasisi Türkiye, Beyaz Kıta'da bilim diplomasisi başlattı. 7. Ulusal Antarktika Bilim Seferi kapsamında Horseshoe Adası'nda 18 proje yürüten Türk araştırmacılar, yer kürenin geçmişi ve geleceğine dair önemli ipuçları barındıran kıtada 8 farklı ülkeye ait bilim üssünü ziyaret etti. Şili, Rusya, Brezilya, Polonya, Arjantin, Uruguay, Bulgaristan ve Ekvator’un bilim istasyonlarında meslektaşlarıyla bir araya gelen Türk bilim heyeti, bir taraftan ortak bilimsel çalışma imkanlarını değerlendirirken Türkiye’nin kıtada kalıcı hale gelmesi amacını da güçlendirdi.
18.03.2023 Gündem
Hayvandan insana organ nakli için çalışmalar başladı! Türk bilim insanları duyurdu
Hayvandan insana organ nakli için çalışmalar başladı! Türk bilim insanları duyurdu Organ nakli ile ilgili son dakika gelişmesi, tıp dünyasında bir ilik yaşanacak. Türkiye'nin ilk yüz nakli, çift kol ve dünyanın ilk rahim naklini yapan Prof. Dr. Ömer Özkan, birçok naklin yanı sıra hayvandan insana nakilin araştırılacağı Bilim Vadisi oluşturmak için altyapı girişimlerini yaptıklarını duyurdu.
17.12.2022 Sağlık
Kirlilik her yere ulaştı! Türk bilim insanları korkutan gerçeği açıkladı
Kirlilik her yere ulaştı! Türk bilim insanları korkutan gerçeği açıkladı Türkiye’nin bilim üssü kurma projesi kapsamında Antarktika kıtasına giden bilim insanları, Robert Adası’ndaki 3 lagün ve buzul göle dalarak örnekler topladı. Tortu örneklerinin Türkiye’de yapılan incelemelerinde 'fiber' ve 'parça' tipte mikroplastik bulunduğu tespit edildi. Araştırma sonrası açıklama yapan bilim insanları korkutan insanlık için korkutan haberi verdi.
2.12.2022 Dünya
Mrna kanser aşısı nedir, ne zaman çıkacak? Kanser aşısı tarihi…
Mrna kanser aşısı nedir, ne zaman çıkacak? Kanser aşısı tarihi… Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci çifti kanser çalışmalarında geldikleri son durumu açıkladı. Koronavirüse karşı geliştirdikleri Biontech aşısıyla tarihe geçen Türk bilim insanları Özlem Türeci’yle Uğur Şahin, BBC’ye yeni bir röportaj verdi ve kanser aşısı tarihini açıkladı. Söz konusu açıklamanın ardından “Mrna kanser aşısı nedir, ne zaman çıkacak?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Kanser aşısı tarihi…
17.10.2022 Sağlık
Kanser hastası milyonlara umut olacak gelişme! Türk bilim insanları duyurdu: Tümörü yok edecek
Kanser hastası milyonlara umut olacak gelişme! Türk bilim insanları duyurdu: Tümörü yok edecek Kanser hastası milyonlara umut olacak gelişme! Türk bilim insanları geliştirdi, tümörü yok edecek. Nano Thera Araştırma Grubu, kanser tedavisinde kullanmayı hedefledikleri Odaklanmış Ultrason Terapisi çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Dr. Öğr. Üyesi Ömer Aydın, “Odaklanmış Ultrason Terapi ile tümörü belli bir odak noktasında toplayıp yok etmeyi hedefliyoruz” dedi.
13.08.2022 Sağlık
Ucuz tatil müjdesi! Tarih verip açıkladı: Yüzde 100...
Ucuz tatil müjdesi! Tarih verip açıkladı: Yüzde 100... Yerli turistin ne zaman uygun tatil yapabileceği ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut, "Bizim yerli tatil reaksiyonumuz okul tatilleri ile alakalıdır. Okullar açılınca yerli turiste daha uygun fiyatlar olacaktır. Eylül ve Ekim fiyatları daha uygun olacak. Antalya’da 12 ay turizm yapılıyor. Gelmek isteyen Kasım, Aralık, Ocak, Şubat gibi de tatil yapabilirler” sözlerine yer verdi.
9.08.2022 Ekonomi
Koparmanın cezası 80 bin lira! Sahile renk katıyor, nesli tehlikede...
Koparmanın cezası 80 bin lira! Sahile renk katıyor, nesli tehlikede... Sakarya'nın Kocaali ilçesinde sahile renk katan ve nesli tükenme tehdidi altında olduğu için koruma altına alınan kum zambaklarını kopartmanın cezası dudak uçuklatıyor.  
9.08.2022 Ekonomi
1 kovanla başladı, 100 kovana çıkarttı! 'Her şeyimiz doğal'
1 kovanla başladı, 100 kovana çıkarttı! 'Her şeyimiz doğal' Tokat’ta emekli öğretmen hobi olarak 1 kovanla başladığı arıcılığı 100 kovana çıkarttı.
9.08.2022 Ekonomi
Gıda krizine çözüm olacak, Türk bilim insanları geliştirdi! Soğuk, kuraklık ve hastalıklara dirençli...
Gıda krizine çözüm olacak, Türk bilim insanları geliştirdi! Soğuk, kuraklık ve hastalıklara dirençli... Tüm dünyada baş gösteren kuraklık ve savaşlar buğday rekoltesinde düşüş ve buğdaya ulaşmada yaşanan zorluklar buğdayın önemini gözler önüne serdi. Türk bilim adamları tarafından soğuk ve kuraklığa dirençli, ürün kalitesi yüksek ıslah çalışmalarının buğday sıkıntısının yaşandığı şu günlere denk gelmesi sadece Türkiye değil dünya içinde umut oldu. Türk bilim adamları tarafından geliştirilen soğuk, kuraklık ve hastalıklara dirençli, ürün kalitesi yüksek buğdayda ilk hasat bugün gerçekleştirildi.
9.08.2022 Ekonomi
Kanser aşısı ile kanseri yenmek mümkün mü? Kanser aşısı kaç doz yapıldı? Birinci aşama sonuçları ortaya çıktı!
Kanser aşısı ile kanseri yenmek mümkün mü? Kanser aşısı kaç doz yapıldı? Birinci aşama sonuçları ortaya çıktı! Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci tarafından geliştirilen kanser aşısının ilk sonuçları ortaya çıktı. Yapılan çalışmada kanser aşısının ilk sonuçları başarılı çıktı. Ayrıca, kanser aşısının da hastalığı başarılı bir şekilde uzak tutabildiği belirtildi. Peki, Kanser aşısı ile kanseri yenmek mümkün mü? Kanser aşısı kaç doz yapıldı? Birinci aşama sonuçları ne? Biontech kanser aşısı ne zaman çıkacak? İşte detaylar…
8.06.2022 Sağlık
Türkiye’nin ilk yerli ve milli mantar çeşitleri! 'Yaprak77' ve 'Soylu77' tescillendi
Türkiye’nin ilk yerli ve milli mantar çeşitleri! 'Yaprak77' ve 'Soylu77' tescillendi Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü’nün çalışmalarıyla tescilleri alınan istiridye ile kulacık mantar çeşitleri Yaprak77 ve Soylu77, Türkiye’nin ilk yerli ve milli tohumluk misel mantarı oldu.
23.03.2022 Ekonomi
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan TURKOVAC paylaşımı
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan TURKOVAC paylaşımı İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “TURKOVAC bugünden itibaren İstanbul’daki şehir hastanelerimizde uygulanmaya başladı” dedi.
30.12.2021 Sağlık
TURKOVAC aşısı ile ilgili yeni gelişme! Randevu sistemi açılıyor
TURKOVAC aşısı ile ilgili yeni gelişme! Randevu sistemi açılıyor Seri üretimine başlanan yerli aşı TURKOVAC inceleme sürecinde. Örneklem yöntemiyle kontrol edilen aşıların hastanelere dağıtımı yapılacak. Aşıların bu hafta kullanıma girmesi bekleniyor.
28.12.2021 Gündem
Yerli aşı Turkovac'a acil kullanım onayı verildi
Yerli aşı Turkovac'a acil kullanım onayı verildi Son dakika haberi... Yerli koronavirüs aşısı Turkovac için acil kullanım izni çıktı. Konuya ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Turkovac acil kullanım onayı aldı. Kovid aşısı üreten 9 ülkeden biri olduk" dedi. Daha önce ‘Bu konudaki müjdeyi canlı bağlantı ile duyuracağız’ diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise “Turkovac'ın üretimiyle birlikte aşımızı tüm insanlıkla paylaşmaktan memnuniyet duyacağız” ifadelerini kullandı.
22.12.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Türk Bilim İnsanları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk bilim insanları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.