Tüketici Hakem Heyeti

Tüketici Hakem Heyeti

Son dakika tüketici hakem heyeti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tüketici hakem heyeti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tüketici hakem heyeti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tüketici Hakem Heyeti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tüketici hakem heyeti gelişmeleri de dahil olmak üzere 373 tüketici hakem heyeti haberi bulunmuştur. Tüm tüketici hakem heyeti haberleri aşağıda listelenmiştir.
İnternet faturalarındaki fiyat artışıyla ilgili yeni karar! Hemen itiraz edin, geri ödenecek
İnternet faturalarındaki fiyat artışıyla ilgili yeni karar! Hemen itiraz edin, geri ödenecek İnternet fiyatlarına son aylarda yüzde 50'leri aşan zam geldi. Aydın'da internet abonesi olan bir tüketici vergileri bahane ederek fiyat yükselten şirketle anlaşmazlık yaşadı. Soluğu mahkemede alan tüketiciye mahkemeden emsal bir karar çıktı. İşte mahkemenin internet fiyatlarıyla ilgili verdiği emsal karar...
5.04.2024 Ekonomi
Araç muayenesi yaptıranlar dikkat! Kredi kartına alınan fark için harekete geçti
Araç muayenesi yaptıranlar dikkat! Kredi kartına alınan fark için harekete geçti Konya'da Hüseyin Özdemir, gittiği araç muayene istasyonunda otomobilinin vize işlemi ücretini kredi kartıyla gerçekleştirdiği için alınan 128,18 TL farkın kendisine geri ödenmesi için Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdu. Alınan farkın Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a aykırı olduğunu belirten Özdemir, "Amacımız burada 128,18 TL'nin kesilmesi değil. Bundan sonra vatandaşların mağdur olmamaları için ben şikayetimi oluşturdum. Öncü olmak vesilesiyle insanların bu durumu dikkate almasını istiyorum" dedi.
10.02.2024 Ekonomi
Fahiş fiyat otoparklara da sıçradı! Araba park etmenin bedeli 600 TL
Fahiş fiyat otoparklara da sıçradı! Araba park etmenin bedeli 600 TL Son zamanlarda birçok araç sahibi aynı dertten muzdarip. Otoparklarda fiyatlar ateş pahası. Beşiktaş'ta bir otoparksa sosyal medyada gündem oldu. Peki otoparklarda tavan ücret uygulaması mümkün mü? İşte detaylar...
6.09.2023 Ekonomi
Taksi problemi acil çözüm bekliyor: Aylık 22 bin TL ödeme
Taksi problemi acil çözüm bekliyor: Aylık 22 bin TL ödeme Vatandaş taksi bulamıyor, taksici tarifelerden şikâyet ediyor. Şu anda bir şoför kontağı yaklaşık ortalama 1300 lira borçla açıyor. Günü kurtarması için saatte ortalama 300 lira kazanması lazım. Aylık plaka kirası 22 bin lira. Buna yakıt, yıkama, durak parası, yemek, sigorta ve bakım masrafı eklenince şoförler önemli bir yükün altında kalıyor. Şoförler tarifeler düşük kaldıkça yolcu seçmeye, turist aramaya devam edeceklerini, trafiğe girmeyeceklerini söylüyorlar. Sorunun asıl kaynağı olarak ise yine plakaları elinde tutan galericiler gösteriliyor. İşte şikâyet konuları, yolcu hakları ve kazanç denklemiyle taksi ekonomisi.
12.08.2023 Ekonomi
Kredi kartı kullananlar dikkat! Bu detayı herkes bilmiyor: Faiziyle geri alınıyor
Kredi kartı kullananlar dikkat! Bu detayı herkes bilmiyor: Faiziyle geri alınıyor Artan teknoloji unsurlarıyla birlikte yüz yüze alışveriş yavaş yavaş azalırken internet üzerinden satış ve alış da oldukça yaygınlaştı. Ancak online alışveriş de kendi çerçevesinde bazı sorunları doğuruyor. Bu sorunlar arasında dolandırıcılık, sahtecilik, kart bilgilerini çalma, karşında muhatap bulamama gibi sorunlar bulunuyor. Öte yandan iade işlemleri de büyük bir sorun olmakta. Bu sorunlarla karşılaşanlar mahkemelik bile olabiliyor. Ayrıca cayma hakkını kullanırken ekonomik olarak zarara uğrayan tüketicinin parasını faiziyle geri alınabileceği detayı da ortaya çıktı. Konunun uzmanı Gazetevatan'a önemli açıklamalar yaptı. İşte merak edilenler...
10.07.2023 Ekonomi
Kaybolan kargo mücadelesi! 'Paket teslim ederken içeriği mutlaka yazdırmalılar'
Kaybolan kargo mücadelesi! 'Paket teslim ederken içeriği mutlaka yazdırmalılar' Avukat Oktay Süleyman Öztürk’e, Mersin’den gönderilen bir çanta, kargo şirketinde kayboldu. Tüketici Hakları Hakem Heyeti’ne başvuran Öztürk valizin içindekilerin parasını istedi. Teslim fişinde çantanın içindekiler yazmadığı için olumsuz yanıt aldı.
11.06.2023 Gündem
Kredi kartı ile internetten alışveriş yapanlar dikkat! Cayma hakkı ve para iadesi ile ilgili flaş detay belli oldu
Kredi kartı ile internetten alışveriş yapanlar dikkat! Cayma hakkı ve para iadesi ile ilgili flaş detay belli oldu İnternetten alışveriş yapanların sayısı her geçen gün artıyor. Kolay ulaşılabilir olması, kredi kartı ile taksit yapılabilmesi ve iade imkanın bulunması web siteleri üzerinden alışveriş yapan kişi sayısının artmasına yol açtı. Peki online platformlar üzerinden kredi kartı ile ödeme yaparak ürün satın almak ne kadar güvenli? Tüketiciler cayma hakkını hangi koşullarda kullanabiliyor? Avukat Sedef Selçuk internetten alışveriş yapanları uyararak 'cayma hakkı' ile ilgili, “Tüketicinin cayma hakkını kullanması durumunda, satıcı veya sağlayıcı cayma bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren yedi gün içinde almış olduğu bedeli ve tüketiciyi borç altına sokan her türlü belgeyi, tüketiciye hiçbir masraf yüklemeksizin iade etmekle yükümlüdür. Tüketici, tahsil edemediği bedeli icra takibine konu ederek yasal faizi ile birlikte iade alabilir, uğradığı başkaca zarar var ise bunları da takibe konu edebilecektir.” diye konuştu.
14.05.2023 Ekonomi
Bayram için tatil planı yapanlara ‘hayali otel’ tuzağı! İndirimli uyarısı, 30 güne dikkat
Bayram için tatil planı yapanlara ‘hayali otel’ tuzağı! İndirimli uyarısı, 30 güne dikkat Ramazan Bayramı tatili planlayanlar dikkat! Kopya web sitesi, e-posta ve SMS yoluyla 'hayali otel' dolandırıcılığına karşı uyarı geldi. Ticaret Bakanlığı, paket tur ya da konaklama faaliyetinin aldatıcı, yanıltıcı nitelikte olduğunun anlaşılması durumunda Reklam Kurulu Başkanlığı’na başvurulması gerektiğini bildirdi. İşte dolandırıcıların tatilcilere kurması muhtemel tuzakların detayları...
16.04.2023 Ekonomi
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! e-Devletten başvuruluyor, paralar iade ediliyor
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! e-Devletten başvuruluyor, paralar iade ediliyor Arabası olan milyonları ilgilendiren gelişme! Hemen şikayette bulunun, paralar iade ediliyor. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, 0-3 saat arası ücretsiz olması gereken otoparkta kendisinden 60 TL park ücreti talep edilince, Tüketici Hakem Heyeti ve İBB'ye başvurarak şikayetçi oldu. AVM’den ise otopark ücreti ile ilgili yeni bir açıklama geldi.
9.04.2023 Gündem
'Kiracı ev sahibi anlaşmazlıklarında dava sayısı 2 kattan fazla arttı'
'Kiracı ev sahibi anlaşmazlıklarında dava sayısı 2 kattan fazla arttı' İzmir'deki Tüketici Hakem Heyeti Üyesi ve ara bulucu Salih Emrah Ertan, kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle mahkemelerde yoğunluk oluştuğunu söyleyerek sulh hukuk mahkemelerinde açılan dava sayısının iki kattan fazla arttığını belirtti. Ertan, "Kira ihtilaflarına ara buluculuk zorunluluğu geldi. Yani bir kiracı ya da mal sahibi birbirlerine dava açmaları gerektiğinde önce ara bulucuya gitmek zorunda" dedi.
5.04.2023 Gündem
Otopark ücretleriyle ilgili flaş karar! Para ödemeyin
Otopark ücretleriyle ilgili flaş karar! Para ödemeyin Yasal mevzuata aykırı olarak vatandaştan 0-3 saat için otopark ücreti alan AVM’ler inceleniyor. AVM’lere ciro üzerinden ceza gelebileceği belirtiliyor. Tüketici dernekleri de ödeme yapanlara ‘Şikâyet edin” çağrısı yapıyor.
29.12.2022 Ekonomi
7 bin liralık tableti 1 liraya alabilirsiniz! Başvuru yapmanız yeterli, mesajı silmeyin
7 bin liralık tableti 1 liraya alabilirsiniz! Başvuru yapmanız yeterli, mesajı silmeyin Vatandaşlar internet sitesi üzerinden birtakım kampanyalara katılıyor ve bazıları kazanıyor da. Ancak kazanan kişilere sonrasında şirket tarafından bir mesaj atılıyor ve ‘Sistemsel bir hata olmuş. Sehven yapılmış’ deniliyor. Böylece tablet, telefon gibi ürünler kişiye gönderilmiyor; siteye de yalnızca tüketici çekilmiş oluyor. Ancak burada dikkat çeken bir detay da var. O mesaj atılsa dahi bir tüketici 7 bin liralık tableti 1 liraya almaya hak kazandı. Başvuru yapmak yetiyor. İşte Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin'den yapılan önemli açıklama...
26.12.2022 Ekonomi
Kredi kartı olanlar dikkat! Banka kusurlu, faiziyle ödendi
Kredi kartı olanlar dikkat! Banka kusurlu, faiziyle ödendi Kredi ve banka kartı olan herkesi ilgilendiriyor. Çalınan kredi ve banka kartlarının şifresinin ele geçirilmesinden banka kusurlu bulundu. Mahkeme heyeti, müşterisini vaktinde uyarmayan bankanın, parayı faiziyle birlikte geri ödemesine hükmetti.
24.12.2022 Ekonomi
Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! Paraların tamamı iade ediliyor
Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! Paraların tamamı iade ediliyor Kredi ve kredi kartı kullanan milyonlarca vatandaş, bankaların işlemler sırasında kendilerine sunduğu pek çok şartı kabul ediyor. Fakat bazı detaylar var ki; tamamının iadesi mümkün. TÜKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Ölmez, Yargıtay’ın verdiği kararları hatırlatarak, bankalardan geri alınabilecek kesintileri tek tek belirtti.
24.12.2022 Ekonomi
Tüketici hakem heyetine başvuranlar için yeni karar! Sınır resmen değişti
Tüketici hakem heyetine başvuranlar için yeni karar! Sınır resmen değişti Tüketici hakem heyetlerine başvuracakları yakından ilgilendiriyor. Yeni karar sonrası resmen değişti. Tüketici hakem heyetlerine başvuru sınırı yükseltildi. Belirli limitin altında başvuru yapanlar için il veya ilçe tüketici hakem heyetleri görevli olacak.
16.12.2022 Ekonomi
Kredi kartı aidat iadesi şikayetleri arttı! Kredi kartı yıllık aidatı geri nasıl alınır? e-devlet başvuru ekranı!
Kredi kartı aidat iadesi şikayetleri arttı! Kredi kartı yıllık aidatı geri nasıl alınır? e-devlet başvuru ekranı! 30 milyonu aşkın kredi kartı kullanıcısını ilgilendiriyor. Yılın son 3 aylık döneminde bankalar kredi kartı aidatlarını müşterilerin hesaplarına yansıtmaya başladı. Kredi kartı aidat iadesi ile ilgili online platformlar ve sosyal medyada şikayetler artarken müşteriler de bankaların bu tutarları iade etmediğini sıklıkla dile getiriyor. Kredi kartı aidatını alma konusunda bankalardan olumsuz cevap alanlar da kart iadesini almanın yollarını araştırmaya başladı. Peki, Banka tarafından kesilen kredi kartı aidatı iade edilmezse ne yapmalı? Kredi kartı yıllık aidatı geri nasıl alınır? Kredi kartı aidatlarını geri almanın yolları…
30.11.2022 Ekonomi
İnternetten alışveriş yapan herkesi kapsıyor! Bunu yapıp paranızı iade alabilirsiniz
İnternetten alışveriş yapan herkesi kapsıyor! Bunu yapıp paranızı iade alabilirsiniz İnternet sitesi üzerinden alışveriş artık yaşamımızın bir parçası oldu. Her gün on binlerce online alışveriş yapılıyor. Ancak sürecin kolaylığının yanı sıra teslimat sırasında yaşanan bazı mağduriyetler de söz konusu olabiliyor. Yargıtay’ın son kararı ile birlikte kırık ya da hasarlı gelen ürünle ilgili firmaların sorumluluğu yeniden gündem oldu; tüketiciye ise kötü haber geldi. Kargo teslimi sırasında paket açılamıyorsa ne yapılabileceğine ve konuya ilişkin ilgili çok önemli detaylara yer verildi. Vatandaşlar bunu yaparsa, kırık ya da hasarlı ürün gelmesi durumunda paketi kargo görevlisinin yanında açmasa dahi şirkete sorumluluk yükleme ihtimali oluşabilir ve parasını iade alabilir. İşte detaylar...
17.10.2022 Ekonomi
İnternette alışveriş yapanlar için 'kargo' kararı! Para iade edilecek
İnternette alışveriş yapanlar için 'kargo' kararı! Para iade edilecek Kargoda kırılan eşyanın parasını tahsil etmenin sırrını açıklayan Yargıtay 11. Hukuk Dairesi, milyonlarca tüketiciyi yakından ilgilendiren emsal nitelikte bir karara imza attı. Yüksek Mahkeme; kargo alıcısının, kargoda bir kırık veya hasar olduğu takdirde, haklarını kullanabilmesi için kargoyu teslim aldığı anda, ihtirazi kayıt koyması ve kanuni süreler içinde bildirimde bulunması gerektiğine hükmetti.
10.10.2022 Gündem
Devre mülk tatil satışıyla ilgili yeni karar! Hapis cezası geliyor
Devre mülk tatil satışıyla ilgili yeni karar! Hapis cezası geliyor İzmir Tüketici Hakem Heyeti Üyesi avukat Salih Emrah Ertan, tüketici kanununda önemli değişiklikler yapıldığını belirtti. Kanunda yasak olan ön ödemeli devre tatil satışlarına ağır para cezasının yanı sıra ilk kez hapis cezası getirildiğini açıklayan Ertan, "Yasağa uymayanlar ve buna aracılık edenlere 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor" dedi.
1.10.2022 Ekonomi
Ön ödemeli devre tatil satışına hapis cezası geliyor
Ön ödemeli devre tatil satışına hapis cezası geliyor İzmir Tüketici Hakem Heyeti Üyesi avukat Salih Emrah Ertan, tüketici kanununda önemli değişiklikler yapıldığını belirtti. Kanunda yasak olan ön ödemeli devre tatil satışlarına ağır para cezasının yanı sıra ilk kez hapis cezası getirildiğini açıklayan Ertan, "Yasağa uymayanlar ve buna aracılık edenlere 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor" dedi.
1.10.2022 Yaşam
e-Devlet'ten ücretsiz başvuru yapılıyor, 10 dakikada tamamlanıyor! 10 bin 280 TL...
e-Devlet'ten ücretsiz başvuru yapılıyor, 10 dakikada tamamlanıyor! 10 bin 280 TL... İnternetten alışveriş yapan herkesi yakından ilgilendiriyor. Site üzerinden her gün on binlerce alışveriş yapılıyor. Siparişler vatandaşların eline ulaşıyor ancak eksik, yanlış ya da bozuk ürünler sebebiyle çoğu kişi mağduriyet yaşıyor. Bu durumda olan vatandaşlar ise hakkını aramak yerine 'süreç çok yavaş işler, nasılsa elimize itiraz sonucu bir şey geçmeyecek' diyerek başvuru yapmıyor. Boşa giden paralar ise her yıl milyarları buluyor. Dilekçe vermek için kurumlara gitmeye gerek yok. Mağduriyet yaşayanlar e-Devlet üzerinden şikayetlerini dile getirebiliyor. Bu işlem 10 dakikada tamamlanıyor. Aynı zamanda hakem heyetine başvuru için herhangi bir ücret de ödenmiyor; masraflar devlet tarafından karşılanıyor. Adım adım anlatıldı. İşte konuya ilişkin detaylar...
15.08.2022 Ekonomi
Kredi kartı ile ilgili flaş karar! Faiziyle geri ödeniyor, kart aidatı ve...
Kredi kartı ile ilgili flaş karar! Faiziyle geri ödeniyor, kart aidatı ve... Kredi kartı olanları yakından ilgilendiriyor. Mahkemeden flaş karar çıktı. Faiziyle geri ödenecek. Kredi kartı ve banka kartı kullanırken buna dikkat edin. Kahramanmaraş'ta bir kredi kartı sahibi, hesabından yaklaşık bin liralık kartı aidat ücreti kesildiği gerekçesiyle yargı yoluna gitti. Mahkeme tüketiciyi haklı buldu; bankanın kesilen ücreti faiziyle ödemesine karar verdi. İşte son dakika haberinin detayları...
17.06.2022 Ekonomi
Kredi kartı kullanan milyonları ilgilendiriyor! Paralar faiziyle iade ediliyor
Kredi kartı kullanan milyonları ilgilendiriyor! Paralar faiziyle iade ediliyor Kredi kartı kullanan milyonları ilgilendiriyor. Kredi kartı aidatlarıyla ilgili flaş karar. Paralar faiziyle aide ediliyor. Kahramanmaraş’ta kredi kartından 5 yıl kart üyelik aidatı kesilen vatandaşın, bu ücretin iptali için başlattığı hukuk mücadelesinde mahkeme, aidatsız kredi kartı sunduğunu ispatlayamayan bankanın aldığı üyelik ücretini faiziyle iadesine karar verdi.
17.06.2022 Ekonomi
Öğrenci ve veli milyonları ilgilendiriyor! O ücretler iade ediliyor! 2.160 lira...
Öğrenci ve veli milyonları ilgilendiriyor! O ücretler iade ediliyor! 2.160 lira... Milyonlarca öğrenciyi ve veliyi ilgilendiren son dakika kararı! O ücretler iade ediliyor. 2.160 lira hesaba yatıyor. Pandemi döneminde veliler çocuklarını okullara gönderemedi. Uzaktan eğitime geçildi. Bu süreçte çok sayıda veli özel okullara ödedikleri yemek ücretlerinin iadesini istedi. Konuyla ilgili Tüketici Hakem Heyeti önemli bir karara imza attı. Tüketici Hakem Heyeti ise istenen 2.160 TL'lik ücretin geri ödenmesine karar verdi.
21.05.2022 Eğitim
Pazar fiyatlarıyla ilgili tuzak! Vatandaşa kritik uyarı
Pazar fiyatlarıyla ilgili tuzak! Vatandaşa kritik uyarı Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, pazar tezgahlarındaki fiyat etiketinde 50, 75 kuruş gibi küsuratın daha küçük boyutta belirtilmesi, 'yarım kilo' ifadesinin yer almasının yasak olduğunu söyledi. Gündüz, tüketicinin şikayet etmesi halinde büyük boyutta yazılan fiyata ürünü satın alabileceğini söyledi.
16.05.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Tüketici Hakem Heyeti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tüketici hakem heyeti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.