Tropikal Meyve

Tropikal Meyve

Son dakika tropikal meyve haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tropikal meyve ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tropikal meyve haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tropikal Meyve

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tropikal meyve gelişmeleri de dahil olmak üzere 65 tropikal meyve haberi bulunmuştur. Tüm tropikal meyve haberleri aşağıda listelenmiştir.
Japon işi bu meyve uzun yaşamın anahtarı: Türkiye'de var ancak kimse bilmiyor!
Japon işi bu meyve uzun yaşamın anahtarı: Türkiye'de var ancak kimse bilmiyor! Tropikal meyveleri pek tercih etmesek de birçoğu ülkemizde de yetişiyor. Onlardan birisi de Japonların uzun yaşama sırrı olan yılan meyvesi. İşte yılan meyvesinin faydaları...
20.03.2024 Yaşam
1 aylık demir ihtiyacını karşılıyor: Kötü kokusuna rağmen çok tüketiliyor!
1 aylık demir ihtiyacını karşılıyor: Kötü kokusuna rağmen çok tüketiliyor! Uzakdoğu ülkelerinde sık tüketilen ancak Türkiye'de pek bilinmeyen Durian meyvesi kökü ve keskin kokusuyla da bilinir. Kendine özgü aromasıyla bilinen meyve açılması zor kalın, sert bir kabuğa sahiptir. Meyvelerin kralı olarak da bilinir.
27.07.2023 Yaşam
İhracatı 7 milyon dolara ulaştı! Ülkeler sıraya girdi, yüzde 225...
İhracatı 7 milyon dolara ulaştı! Ülkeler sıraya girdi, yüzde 225... Türkiye, tropikal meyve ihracatını 2021 yılında yüzde 85 artırarak 13 milyon dolara çıkarırken, 2022 yılının ilk yarısında ise 7 milyon 857 bin dolarlık tropikal meyve ihracatı gerçekleştirildi.
24.07.2022 Ekonomi
İki yılda üretimi 2 kat arttı, tanesi 40 lira! Yılda 300 bin lira kazanç sağlıyor...
İki yılda üretimi 2 kat arttı, tanesi 40 lira! Yılda 300 bin lira kazanç sağlıyor... Bakımı kolay, geliri iyi, üretimi son 2 yılda iki kat arttı. 'Meyvelerin kralı' olarak tanınıyor, tanesi 40 liradan satılıyor. Bu yıl 300 bin lira gelir bekleniyor, ağustos ve aralık ayları arasında hasat yapılması Türkiye’yi avantajlı hale getirdi. Muzun yanı sıra, mango, ejder meyvesi, papaya, pasiflora, Hindistan cevizi, longan, lichi, jambu, jackfruit, druian, white sapote, black sapote, karambola, wampei, cherymoya, atemoya, umbrella, roseapple, babil fruit, ketem billa, keyelmasi, Napal erigi, kahve ağaci, fejualime, limon, kivi, gouva, çilek gouvasi, pomelo, budanin eli, finger lemon, kurt üzümü, pepino, altın çilek, kamkat, groviola, yılan meyvesi, sapodilla, demir hindiba gibi değişik türde tam 42 değişik meyve yetişiyor, perakende fiyatı ise 80 liraya kadar çıkıyor.
25.01.2022 Ekonomi
Kilosu 40 lira! Talep patladı, ülkeler sıraya girdi...
Kilosu 40 lira! Talep patladı, ülkeler sıraya girdi... Kilosu 40 liradan satılıyor, birçok ülkeden talep yağıyor. Rusya, Ukrayna, Irak, Katar, Rusya ve AB ülkeleri... Narenciye ile nar üretilen bahçelerini bozarak, bu işe girdiler şimdilerde paraya para demiyorlar. Antalya'nın Manavgat ilçesinde 2015 yılında başlanan tropikal meyve üretimi, yatırımlarla 16 bini örtü altı olmak üzere 20 bin dekarlık alana yayıldı. Muzun yanı sıra son bir yıl içerisinde ilçede örtü altında 'ejder meyvesi' olarak bilinen pitaya meyvesinin de ekim alanı, bir yılda bin dekarı aştı.
27.10.2021 Ekonomi
Taleplere yetişemiyorlar! Longon ve mangostanın fiyatı şaşırtıyor...
Taleplere yetişemiyorlar! Longon ve mangostanın fiyatı şaşırtıyor... Antalya'nın Alanya ve Gazipaşa ilçelerinde çoğunluğu Türkiye'de ilk kez olmak üzere birçok tropik meyve yetiştiriliyor. Amerika, Afrika ve Avustralya kıtalarından getirilen tropikal meyve tohumları, buradaki çiftçiler tarafından üretilerek hem Türkiye'ye hem dünyaya pazarlanıyor. Bu meyvelerden longon kilosu 280, mangostan ise 350 liradan satılıyor.
28.09.2020 Ekonomi
Rus milyarderin lüks yatı, Marmaris'e 1,5 milyon lira kazandırdı
Rus milyarderin lüks yatı, Marmaris'e 1,5 milyon lira kazandırdı Muğla'nın Marmaris ilçesinde, gümrüklü limana, üzerindeki helikopterle demirlenen, Rus milyarder Leonid Mikhelson'a ait 'Pacific' adlı lüks yata 1,5 milyon lira akaryakıt ikmali ile yiyecek ve içecek alışverişi yapıldı.
11.08.2020 Yaşam
Talep resmen patladı! Yok satıyor
Talep resmen patladı! Yok satıyor Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi bünyesinde hayvansal ve tarımsal işletmelerde Ar-Ge ve proje amaçlı yetiştirilen organik ürünler, 'Akademi Çiftlik' markası adı altında satışa çıkarılıyor. Birkaç saat içinde tüketilen ürünler yok satıyor.
7.06.2020 Gündem
12 mango ağacı 45 bin lira kazandırdı
12 mango ağacı 45 bin lira kazandırdı Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, 7 yıl önce muz bahçesi içerisine deneme amaçlı mango fidanı dikimi yapan Hamdi Tekin, bu yıl hasadını yaptığı 12 ağaçtan 2 bin mango meyve elde edip, 45 bin lira gelir sağladı. Tekin, "Bu mango altın yumurtlayan bir meyve. Bunun değerini çiftçiler olarak bilelim" dedi.
3.12.2019 Yaşam
66 yıl önce Amerika'dan getirildi, kilosu 40 lira
66 yıl önce Amerika'dan getirildi, kilosu 40 lira Amerika kıtası menşeli bir tür olan ve Türkiye'ye ilk olarak 1953'te getirilen pikan cevizinde hasat dönemi başladı. Klasik cevize göre çok daha farklı bir görünüm ve ince kabuğa sahip pikan cevizinin Türkiye'deki üretimi yaklaşık 2 bin tona çıktı. Ürünün bu yılki fiyatı 25 ile 40 TL arasında değişiyor.
30.11.2019 Ekonomi
Tanesi 50 liraya satılıyor! Sayıları giderek artıyor
Tanesi 50 liraya satılıyor! Sayıları giderek artıyor Antalya'nın Gazipaşa ve Alanya ilçelerinde ürün çeşitlendirilmesi amacıyla avokadonun ardından üretimine geçilen mango da üreticinin yüzünü güldürmeye başladı.
10.11.2019 Ekonomi
Domates biberden para kazanamayınca ejder meyvesi işine girdi
Domates biberden para kazanamayınca ejder meyvesi işine girdi Antalya'da çiftçilik yapan 47 yaşındaki Hüseyin Üzer, yıllarca ektiği domates ve biberden para kazanamayınca tropikal bir tür olan 'ejder meyvesi' (pitaya) dikmeye karar verdi. Yakınlarının 'Boşver, sen bu işten para kazanamazsın, vazgeç' demesine rağmen Üzer, sezonda 30 bin TL kazanmayı hedefliyor.
18.11.2018 Yaşam
Hülya Avşar'ın herkesi bezdiren kaprisleri!
Hülya Avşar'ın herkesi bezdiren kaprisleri! Dizi başlamadan yönetmen kovduran Hülya Avşar, bu kez sete masaj koltuğu ve Hollywood starlarının içtiği özel mineralli su istedi.
2.12.2015 Magazin
Türkiye'de ilk kez üretildi: Tanesi 40 TL
Türkiye'de ilk kez üretildi: Tanesi 40 TL Mersin’de 26 yıldır tropikal meyve yetiştiren Mehmet Tanrıverdi, anavatanı Vietnam olan ve ’Ejder Meyvesi’ üretimini gerçekleştirdi...
7.09.2014 Yaşam
Sıcak yaz ayları için buz gibi kokteyller
Sıcak yaz ayları için buz gibi kokteyller izi bilemem, ama ben artık bu sene yaz gelmeyecek diye düşünmeye başladım...
5.05.2013 Arşiv
Hafta sonu ne yapalım?
Hafta sonu ne yapalım? BakımKerastase, 24 yıllık araştırma ve yoğun çalışmaların ardından saç bakımında devrim yaratacak Initialiste’i, kök hücre teknolojisiyle yarattı...
18.01.2013 Arşiv
Hawaii'nin umudu oldu
Hawaii'nin umudu oldu Gaziantepli Manolya Öner, tatil cenneti olan volkanik ada Hawaii için çok önemli bir şeye imza attı
7.06.2012 Yaşam
Hawai'nin umudu Antep'li Manolya
Hawai'nin umudu Antep'li Manolya ABD Tarım Bakanlığı Hawaii Pasifik Tarım Araştırma Merkezi’nde görev yapan Gaziantepli Gıda Mühendisi Manolya Öner, gıdanın yüzde 85’inin ithal edildiği volkanik adada ucuz gıda üretimi projesinde mor renkli Okinawa patatesinde başarı sağladı...
7.06.2012 Yaşam
İşte en sağlıklı abur cuburlar
İşte en sağlıklı abur cuburlar Reader's Digest dergisi kilo aldırmayan abur cuburları açıkladı
19.05.2011 Sağlık
Uganda'dan Türk girişimcilere çağrı
Uganda'dan Türk girişimcilere çağrı Uganda'dan "Buyurun Afrika'ya gelin, yatırım yapın. Afrika'da, çok cazip yatırım alanları bulunuyor" çağrısı
8.02.2010 Dünya
Sebze fiyatları sıkıntılı
Sebze fiyatları sıkıntılı Yaş meyve sebze fiyatları, küresel ekonomik krizin etkisiyle yeni sezona sıkıntılı girdi.
11.11.2009 Ekonomi
Ege ve Akdeniz mutfağı sosyetenin yeni tercihi
Ege ve Akdeniz mutfağı sosyetenin yeni tercihi 19 yıllık aşçı Yıldırım Serim yemek işine Ankara’da bir pastanede başlamış...
29.05.2009 Arşiv
İzmirliler’in ballı gezi hatırası!..
İzmirliler’in ballı gezi hatırası!.. Çoğu CHP'li 242 İzmirli kent yöneticisinin katıldığı Tayland gezisinde dün alışveriş ve gezi günüydü. Heyet üyeleri papağanlar, filler ve yılanlarla bol bol fotoğraf çektirdi
22.01.2007 Yaşam
Sabancı biskuviyle büyüdü sırada toz gıda ve su var
Sabancı biskuviyle büyüdü sırada toz gıda ve su var Sabancı Holding Gıda ve Perakendecilik Grubu Başkanı Haluk Dinçer, Piyale'nin altı ayda satışlarını yüzde 139 artırdığını söyleyerek, agresif büyümeye devam edeceklerini belirtti. Piyale markasıyla puding ve Kekun gibi toz ürünler alanına da giren GıdaSA, su sektöründe de rekabete hazırlanıyor
7.09.2004 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Tropikal Meyve ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tropikal meyve haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.