Torba Kanun Teklifi

Torba Kanun Teklifi

Son dakika torba kanun teklifi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan torba kanun teklifi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını torba kanun teklifi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Torba Kanun Teklifi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan torba kanun teklifi gelişmeleri de dahil olmak üzere 182 torba kanun teklifi haberi bulunmuştur. Tüm torba kanun teklifi haberleri aşağıda listelenmiştir.
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı mensubu çalışan tüm emeklilere 5 bin lira ikramiye! Ödeme takvimi ve oranlar belli oldu
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı mensubu çalışan tüm emeklilere 5 bin lira ikramiye! Ödeme takvimi ve oranlar belli oldu  Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye düzenlemesi 86 maddelik torba kanun teklifi içerisinde yasalaşacak. Çalışan emeklilere ikramiye düzenlemesi ile 4,7 milyon vatandaş daha ödeme alacak. Ek emekli ikramiyesi için maliyet 25 milyar TL'ye yaklaştı. Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ne zaman yatacak? İşte detaylar...
12.12.2023 Emekli
Çalışan tüm emeklilere 5 bin lira ikramiyede son dakika müjdesi! Hesaplara yatıyor, işte ödeme takvimi
Çalışan tüm emeklilere 5 bin lira ikramiyede son dakika müjdesi! Hesaplara yatıyor, işte ödeme takvimi Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye düzenlemesi 86 maddelik torba kanun teklifi içerisinde yasalaşacak. Çalışan emeklilere ikramiye düzenlemesi ile 4,7 milyon vatandaş daha ödeme alacak. Ek emekli ikramiyesi için maliyet 25 milyar TL'ye yaklaştı. Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ne zaman yatacak? İşte detaylar...
11.12.2023 Emekli
80 maddelik torba yasada neler var (içeriği), 2. torba yasanın maddeleri nelerdir? Torba yasanın içinde neler var 2023? İşte torba yasa maddeleri …
80 maddelik torba yasada neler var (içeriği), 2. torba yasanın maddeleri nelerdir? Torba yasanın içinde neler var 2023? İşte torba yasa maddeleri … 80 maddelik yeni torbada neler var? 80 maddelik torba yasa teklifi Meclis'e sunuldu. AK Parti'nin hazırladığı 80 maddelik yeni torba kanun teklifi Meclis'e sunuldu. Teklifle birlikte birçok yeni düzenleme getiriliyor. torba yasada bankalar ve finans kuruluşlarının enflasyon muhasebesi kapsamı dışında tutulması, KKM'nin süresinin uzatılması, deprem bölgesinde fahiş fiyatla satış yapanlara katlamalı ceza gibi birçok önemli madde bulunuyor. Peki, 80 maddelik torba yasada ? Kademeli emeklilik, 3600 ek gösterge, infaz düzenlemesi, taşerona kadro, ehliyet affı var mı? İşte 80 maddelik torba yasadaki maddeler…
25.11.2023 Gündem
Emeklilik imkanı doğuyor! Milyonlar bekliyordu
Emeklilik imkanı doğuyor! Milyonlar bekliyordu Emeklilik fırsatı geliyor. Milyonlarca kişi yararlanacak. Ekonomide yeni torba kanun teklifi bu hafta Meclis’e sunulacak. Yasa teklifi 80 maddeden oluşacak. İşte teklifin detayları...
24.11.2023 Çalışma Hayatı
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İsveç Meclis Başkanı ile görüştü
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İsveç Meclis Başkanı ile görüştü İsveç Meclis Başkanı Andreas Norlen’in 17 Ocak’ta Türkiye’ye yapacağı ziyareti iptal eden Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Norlen’le bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek, terör örgütünün söz konusu eylemi hakkında Türkiye’nin tepkisini ifade etti.
13.01.2023 Gündem
AK Parti'nin 'torba kanun teklifi' Meclis'e sunuldu
AK Parti'nin 'torba kanun teklifi' Meclis'e sunuldu AK Parti, 7 ayrı kanunda değişiklik öngören, 21 maddelik torba kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.
13.01.2023 Gündem
Bakan Çavuşoğlu’ndan İsveç’e sert tepki: Sadece kınayarak bundan kaçamazlar
Bakan Çavuşoğlu’ndan İsveç’e sert tepki: Sadece kınayarak bundan kaçamazlar Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç'te PKK/YPG'nin gösterisine ilişkin, "Bu eylem şehrin merkezinde, belediyenin hemen önünde, herkesin gözünün önünde gerçekleşti. Dolaysıyla İsveç’in burada sorumluluğu var, bu sorumluluktan kaçamazlar. Hele hele sadece kınayarak kaçamazlar" dedi.
13.01.2023 Gündem
Hemşire Maaşları 2023 zammı: En yüksek, en düşük hemşire maaşı ne kadar? Hemşireler ne kadar maaş alıyor?
Hemşire Maaşları 2023 zammı: En yüksek, en düşük hemşire maaşı ne kadar? Hemşireler ne kadar maaş alıyor? Milyonlarca hemşireyi ilgilendiriyor! 2023 yılına kısa bir süre kala hemşire maaşları ve yapılacak zam oranı merak ediliyor. Aralık ayı enflasyonu için ocak ayı beklenirken memur zam oranları da enflasyon verilerinin açıklanmasıyla netlik kazanacak. Kamuda görev yapan hemşirelerin maaşlarına memur zammı, enflasyon farkı ve ek gösterge zammı yansıtılacak. Bunlara ek olarak refah payının da eklenmesi beklentiler arasında yer alıyor. Peki, En yüksek, en düşük hemşire maaşı ne kadar? Hemşireler ne kadar maaş alıyor? Yeni atanan hemşire maaşı ne kadar? Yeni hemşire maaşları ne kadar olacak? İşte hemşire maaşı hesaplama ve 2023 zam oranı!
14.12.2022 Çalışma Hayatı
Borçlar siliniyor! Milyonları kapsıyor
Borçlar siliniyor! Milyonları kapsıyor AK Parti’nin TBMM’ye sunduğu yeni torba kanun teklifi ile TEDAŞ’a olan 2 bin TL ve altındaki borçlar silinecek, bu tutarın üstündeki geçmiş dönem elektrik borçları ise yapılandırılacak.
13.12.2022 Ekonomi
Polis Maaşları 2023: En yüksek, en düşük polis maaşı ne kadar? Polisler ne kadar maaş alıyor? Polis maaşı 2023 zam ve ek gösterge hesaplama!
Polis Maaşları 2023: En yüksek, en düşük polis maaşı ne kadar? Polisler ne kadar maaş alıyor? Polis maaşı 2023 zam ve ek gösterge hesaplama! 2022’nin son 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon oranı aralık ayı enflasyonu ile birlikte ortaya çıkacak. Ocak ile Temmuz aralığında geçerli olacak memur zam oranları da enflasyon verilerinin açıklanmasıyla netlik kazanacak. Memur zammı, enflasyon farkı ve ek gösterge 2023 ocak ayı itibariyle polislerin maaşlara yansıyacak. Peki, En yüksek, en düşük polis maaşı ne kadar? Polisler ne kadar maaş alıyor? Polis maaşı 2023 zam ve ek gösterge hesaplama!
9.12.2022 Çalışma Hayatı
Cemevlerini ilgilendiren teklif TBMM’de kabul edildi ve yasalaştı
Cemevlerini ilgilendiren teklif TBMM’de kabul edildi ve yasalaştı Cemevlerinin elektrik ve su giderlerinin devlet tarafından karşılanması ile maden kazasında hayatını kaybeden işçi yakınlarına, ‘destek paketini’ de içeren torba kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.
16.11.2022 Gündem
Sicil affı çıktı mı? TBMM sicil affı görüşmelerini ne zaman yapacak? Kredi Sicil affı kimleri kapsıyor?
Sicil affı çıktı mı? TBMM sicil affı görüşmelerini ne zaman yapacak? Kredi Sicil affı kimleri kapsıyor? TBMM Genel Kurulu torba kanun teklifini görüşecek. Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren "torba" kanun teklifinde sicil affının düzenlenmesi de görüşülecek. Kredi borcunu zamanın da ödeyemedikleri için kara listeye alınanların durumu için af bekleniyor. Peki, Sicil affı çıktı mı? TBMM sicil affı görüşmelerini ne zaman yapacak? Kredi Sicil affı başvurusu e-Devlet’ten nasıl yapılır? Kredi Sicil affı kimleri kapsıyor? İşte detaylar…
1.11.2022 Ekonomi
Torba yasada neler var, ne zaman çıkacak? Vergi, Bağkur, ehliyet, imar affı torba yasada var mı? TBMM torba yasa maddeleri 2022-2023!
Torba yasada neler var, ne zaman çıkacak? Vergi, Bağkur, ehliyet, imar affı torba yasada var mı? TBMM torba yasa maddeleri 2022-2023! Torba yasa maddeleri, Meclis’te yeni dönemin başlamasıyla vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Maske cezaları, KYK borç faizleri ve basın kanunu gibi birçok maddenin yer aldığı torba yasanın detayları netleşiyor. Peki, Torba yasada neler var, ne zaman çıkacak? Vergi, Bağkur, ehliyet, imar affı torba yasada var mı?
14.10.2022 Gündem
KYK faizleri ne zaman silinecek? KYK borcu ne zaman yapılandırılacak? KYK kredi faizleri ile ilgili düzenleme Meclis’ten geçti mi?
KYK faizleri ne zaman silinecek? KYK borcu ne zaman yapılandırılacak? KYK kredi faizleri ile ilgili düzenleme Meclis’ten geçti mi? Yüksek enflasyon nedeniyle ödemelerde sorun yaşayan KYK borçlularına Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz aylarda müjde vermişti. 1 milyonun üzerinde KYK borçlusunun anapara üzerine eklenen faizlerinin silinmesi ile ilgili teklif Toba Kanun Teklifi’nde Meclis’e sunuldu. Peki, KYK faizleri ne zaman silinecek? KYK borcu ne zaman silinecek? KYK kredi faizleri ile ilgili düzenleme Meclis’ten geçti mi? İşte detaylar…
12.10.2022 Ekonomi
Hangi borçlara af geliyor? Bankaların kara listelerine af gelecek mi? Sicil affı çıktı mı, af şartları ne? Sicil affı için nereye başvuru yapılacak?
Hangi borçlara af geliyor? Bankaların kara listelerine af gelecek mi? Sicil affı çıktı mı, af şartları ne? Sicil affı için nereye başvuru yapılacak? Milyonları ilgilendiriyor! Kredi borcunu ödeyemeyip hakkında yasal takip başlatılanlara müjde! Kara listedekilere cicil affı geliyor! Kara listedekilere borçlarını ödemeleri için süre tanınacak ve şartları yerine getirenler kara listeden çıkarılacak. Torba Yasa Meclis’e sunuldu. Peki, Hangi borçlara af geliyor? Bankaların kara listelerine af gelecek mi? Sicil affı çıktı mı? Kara listeler için af şartları ne? İşte detaylar…
9.10.2022 Ekonomi
KYK faizi, maske cezası, icra borçları silinecek! Torba kanun teklifi Meclis'e geliyor
KYK faizi, maske cezası, icra borçları silinecek! Torba kanun teklifi Meclis'e geliyor Pandemi döneminde 'maske takmayanlara' uygulanan cezaların silineceği torba kanun teklifini AK Parti TBMM'ye sunacak. Öte yandan KYK faizleri silinecek, elektrik, doğalgaz desteği ve 2 bin TL'ye kadar icra borçların silinmesi de torba yasada olacak.
6.10.2022 Ekonomi
Emekli maaşı ile ilgili son dakika kararı! Milyonlara ilave zam müjdesi! 3.000 TL...
Emekli maaşı ile ilgili son dakika kararı! Milyonlara ilave zam müjdesi! 3.000 TL... Milyonlarca emekli için harekete geçildi. Emekli maaşlarına zam geliyor. Detaylar belli oldu. 2.500 TL olan en düşük emekli aylığı artıyor. Yasa taklifi Meclis'e sunuldu. En düşük emekli maaşı 3.000 TL'ye çıkacak. İşte milyonlarca emeklinin beklediği düzenleme ile ilgili detaylar...
29.06.2022 Emekli
Borçların tamamı siliniyor! Müjdeli haber geldi, 10 bin lira... SGK ve prim...
Borçların tamamı siliniyor! Müjdeli haber geldi, 10 bin lira... SGK ve prim... Borçlar siliniyor. Müjdeli haber geldi. Yüzbinlerce kişiyi kapsıyor. Detaylar belli oldu. Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olanlar ile ilgili harekete geçildi. Genel Sağlık Sigortası Prim Borçları'na af geliyor. Meclis'e gönderilen sağlık torba kanun teklifi ile Genel Sağlık Sigortası Prim Borçları'nın bir kısmı siliniyor. Borcun kalan kısmı için ödeme kolaylığı sağlanıyor. Sağlık sigortasından yararlanamayan kişiler, kanun tasarısının yasalaşması halinde borcunun yüzde 50'sini peşin ya da taksitle öderse, kalan borcu silinecek. Eğer borç tutarı 10 bin TL'nin altındaysa borcun tamamı silinecek. İşte son dakika haberinin detayları...
16.06.2022 Ekonomi
Borçların tamamı siliniyor! Milyonlara güzel haber! 5 bin lira! SGK...
Borçların tamamı siliniyor! Milyonlara güzel haber! 5 bin lira! SGK... Borcu olan milyonlarca vatandaşa güzel haber. Borçlar siliniyor. Borçlarla ilgili düğmeye basılıyor. GSS borçlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Sağlık sigortasından yararlanamayan kişilerin 31 Aralık tarihine kadar olan borçlarına kolaylık sağlanacak. Bu çerçevede kanun tasarısının yasalaştığı tarihten itibaren bir yıl içinde borcun yüzde 50’sinin peşin ya da taksitle ödenmesi halinde borcun kalan yüzde 50’si silinecek. Borç tutarı 5 bin liranın altındaysa tamamı silinecek. Borcun yarısının 5 bin liranın altında olması halinde ise 5 bin liranın tamamı silinip, kalan kısmı tahsil edilecek. Borcunu peşin ödeyenler hakkında açılan davalar düşerken, borcunu taksitle ödeme yapmayı tercih edenler için de taksit ödemeleri bitinceye kadar davalar durdurulacak.
16.06.2022 Ekonomi
Emekli ve memur maaşıyla ilgili son dakika gelişmesi!
Emekli ve memur maaşıyla ilgili son dakika gelişmesi! Emekli taban aylığının 2 bin 500 liraya çıkarılması ve memur maaşlarına yüzde 7 buçuk artışla toplamda yüzde 30.5 zam yapılmasına ilişkin düzenlemenin de yer aldığı yasa teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Yasa teklifinde öne çıkan konular şu şekilde: Bireysel Emeklilikte devlet katkısı yüzde 25’ten yüzde 30’a çıkarılıyor. Emekli aylıklarında asgari ödeme tutarı 2 bin 500 TL’ye çıkarılıyor. Kamu görevlilerine 01/01/2022-30/06/2022 tarihleri arasında dönemi için yapılacak artış oranı yüzde 5’ten yüzde 7.5’e çıkartılıyor. Enflasyon farkı dahil yapılması gereken zam yüzde 30.95’e çıkarılıyor.
4.01.2022 Emekli
Emekli zammında son dakika gelişmesi! Flaş 'ek madde' hamlesi
Emekli zammında son dakika gelişmesi! Flaş 'ek madde' hamlesi Emekli vatandaşlar uzun süredir zam oranlarının netleşmesini bekliyordu. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekli zammı da netleşti. SSK ve Bağ-Kur mensubu emeklilerin maaşlarına ocak ayında, yılın ilk yarısı için yüzde 23,65 oranında zam yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en düşük emekli maaşının 1500 lira yerine 2500 lira olduğunu duyurdu. Böylece en düşük emekli maaşı yüzde 66 artmış oldu. Emekliler ile dul ve yetim aylığı alanlar zamdan nasıl yararlanacaklarını merak ediyor. Emekli aylığına yapılan bu iyileştirme ile ilgili merak edilen detaylar netleşti . Öte yandan Ak Parti de emekli maaşlarına yapılacak zam ile ilgili harekete geçti. TBMM'de AK Parti grubu, muhalefet partilerini ziyaret ederek, emekli maaşlarının en az 2 bin 500 TL olmasıyla alakalı yasal düzenlemenin, bugün Genel Kurul'da görüşmelerine başlanacak olan teklife madde eklenmesini görüşecek.
4.01.2022 Emekli
Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi komisyonda kabul edildi!
Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi komisyonda kabul edildi! AK Parti milletvekillerinin sunduğu ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.
13.07.2021 Ekonomi
İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! 4 bin 770 liraya düşüyor...
İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! 4 bin 770 liraya düşüyor... İşçi, işveren milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriliyor. Meclis'e sunuldu komisyondan geçti. 3 aylık ortalama ücreti yerine son 12 aylık ortalama ücreti esas alınacak. TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen ekonomik konulara ilişkin torba kanun teklifi ile işçilerin rapor parası azalacak. Rapor parası ödenirken işçinin son 3 aylık ortalama ücreti yerine son 12 aylık ortalama ücreti esas alınacak. Böylece işçiye raporlu günler için daha az para ödenecek. 2021 yılı için en yüksek ücret 4 bin 770 lira olacak.
TBMM'de kabul edildi! Kayıt altına aldırmayanlara 200 TL ceza!
TBMM'de kabul edildi! Kayıt altına aldırmayanlara 200 TL ceza! TBMM Genel Kurulunda mobil telefon kapsama alanının ve internet hizmeti altyapılarının yaygınlaştırılmasının teşvik edilmesi, nakil sırasında yakalanan küpesiz buzağı, kuzu ve oğlaklar ile gebe hayvanların kesime sevk edilmesi uygulamasına son verilmesi, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı'nda alan kılavuzlarının görev yapmaya devam edebilmeleri, TCDD ve TCDD Taşımacılık AŞ'nin bütçelerinin Hazine tarafından desteklenmesine devam edilmesi ile ilgili düzenlemeleri de içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı.
10.03.2021 Gündem
İkinci el arabada yeni dönem! Değişiyor, ödeme...
İkinci el arabada yeni dönem! Değişiyor, ödeme... İkinci el araba alacak herkesi ilgilendiriyor. Bakanlık harekete geçti. Yeni düzenleme geliyor. Tamamen değişecek. Vergi sistemi geliyor. Hazine Maliye Bakanlığı’nca hazırlıkları sürdürülen torba kanun taslağına göre, ikinci el araçların noterdeki alım satım işlemlerinde binde 5 oranında vergi uygulanacak. Değeri 100 bin lira olan araç için 500 lira harç ödenecek. Peki yeni uygulama ikinci el araç piyasasını nasıl etkileyecek? İkinci el araba almak için doğru zaman mı? Tüm detaylar haberimizde...
9.03.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Torba Kanun Teklifi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki torba kanun teklifi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.