Toplu Sözleşme

Toplu Sözleşme

Son dakika toplu sözleşme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan toplu sözleşme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını toplu sözleşme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Toplu Sözleşme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan toplu sözleşme gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.357 toplu sözleşme haberi bulunmuştur. Tüm toplu sözleşme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakanlıktan 'Giyim Yardımı' açıklaması
Bakanlıktan 'Giyim Yardımı' açıklaması Hazine ve Maliye Bakanlığı, kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanan koruyucu giyim yardımlarının tasarruf tedbirleri kapsamında kesildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
23.04.2024 Ekonomi
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına zam! Yeni tablo belli oldu: 44 bin TL'yi aştı
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına zam! Yeni tablo belli oldu: 44 bin TL'yi aştı Memur maaşlarına ve emekli ayılıklarına yapılacak zam oranları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Temmuz zammı için tablo değişti. Her yıl 6 ayda bir, memur maaşları enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı ile güncelleniyor. Ocak 2024'te, %29,78 enflasyon farkına ek olarak %15 toplu sözleşme zammıyla memur maaşları %49,25 artırıldı. Bu güncellemeyle en düşük memur maaşı 32.860 TL'ye yükseldi. Temmuz ayında ise tüm maaşlar yeniden artacak.
18.04.2024 Çalışma Hayatı
Bursluluk sınavı ne zaman? İOKBS bursu ne kadar 2024, bursluluk sınavı giriş belgesi nasıl alınır? Bursluluk sınavı giriş yerleri sorgulama ve bursluluk sınavı 2024 soruları
Bursluluk sınavı ne zaman? İOKBS bursu ne kadar 2024, bursluluk sınavı giriş belgesi nasıl alınır? Bursluluk sınavı giriş yerleri sorgulama ve bursluluk sınavı 2024 soruları Bursluluk sınavı giriş belgeleri MEB tarafından erişime açıldı. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için geri sayım devam ederken sınav giriş belgesinin nasıl ve nereden alındığı, İOKBS bursunun ne kadar olduğu ile kaç soru sorulacağına dair detaylar da gündeme geldi. İşte bursluluk sınavı giriş yerleri sorgulama ve bursluluk sınavı 2024 soruları ile Bursluluk sınavı ne zaman, sorusunun yanıtı…
18.04.2024 Yaşam
Temmuzda asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete ara zam var mı, asgari ücrete en son yüzde kaç zam geldi?
Temmuzda asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete ara zam var mı, asgari ücrete en son yüzde kaç zam geldi? Asgari ücrete ara zam gelecek mi, asgari ücrete temmuzda zam var mı? Asgari ücret çalışanları temmuzda maaşlarına ara zam gelip gelemeyeceğine yönelik açıklamaları dikkatle takip ediyor. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya yükseldi. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da asgari ücrete ara zam gelecek mi sorusu, gündem oldu.
14.04.2024 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu yıl emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de yüzde 50 artışa gittik. Ramazan Bayramı ikramiyelerini inşallah 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız. Devletimizin deprem bölgesiyle ilgili yükümlülükleri azaldıkça, artan kaynağı emeklilerimiz ve çalışanlarımız başta olmak üzere milletimizin istifadesine sunmaya devam edeceğiz. Bunun yanında enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek tüm toplum kesimlerinde daha kalıcı refah artışı sağlayacağız" dedi.
16.03.2024 Gündem
Memur maaşları bayramdan önce mi yatacak? Memur maaşı bayramdan önce yatar mı 2024?
Memur maaşları bayramdan önce mi yatacak? Memur maaşı bayramdan önce yatar mı 2024? Memur ve memur emeklileri ocak ayında yüzde 29,79 oranında enflasyon farkına hak kazandı. Memur ve memur emeklilerine yüzde 15 de toplu sözleşme zammı verildi. Yeni yılla birlikte toplan 49,25 zam oranı olan memurlar Ramazan ayıyla birlikte maaşlarının bayram öncesi yatıp yatmayacağını sorguluyor. Peki, memur maaşı bayramdan önce yatacak mı, memur ve emekli maaşları bayramdan önce mi yatacak? Memur maaşları 8 Nisan’da mı yatacak?
16.03.2024 Çalışma Hayatı
Toplu sözleşme ikramiyesi neden iptal edildi? Bakan Işıkhan açıkladı: Memur toplu sözleşme ikramiyesi ne kadar oldu 2024?
Toplu sözleşme ikramiyesi neden iptal edildi? Bakan Işıkhan açıkladı: Memur toplu sözleşme ikramiyesi ne kadar oldu 2024? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu çalışanlarını ilgilendiren toplu sözleşme ikramiyesine yönelik açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan mahkeme kararı sonrası kamu görevlilerinin aylıklarında 345 TL azalma olacağını açıkladı. Işıkhan, "Bundan sonra da kamu görevlilerimizin yanında olacak, sendikalarımızın yanında olacak, emekçimizin yanında olacağız. Bize göre yanlış olan bu kararla ilgili olarak da gerekli adımları atma noktasında üzerimize düşeni yapacağız.” dedi. Peki, Toplu sözleşme ikramiyesi neden iptal edildi? Memur toplu sözleşme ikramiyesi ne kadar oldu 2024?
9.03.2024 Çalışma Hayatı
Memurların sendika parası iptal mi oldu? Zam mı geldi, sendika aidatı iptal mi, toplu iş sözleşmesi ikramiyesi nedir?
Memurların sendika parası iptal mi oldu? Zam mı geldi, sendika aidatı iptal mi, toplu iş sözleşmesi ikramiyesi nedir? Sendika ikramiyesi iptal mi oldu, memurların sendika parası iptal mi? Anayasa Mahkemesinin (AYM), kamu görevlilerinin toplu sözleşme ikramiyesinden faydalanabilmesi için "yüzde 2 barajını aşan sendikalara üye olma" şartı getiren düzenlemeyi iptal edildi, iptal kararının gerekçesi Resmi Gazete'de de yayımlandı.
7.03.2024 Çalışma Hayatı
Sendika kesintisi ne kadar 2024, öğretmen sendika kesintisi yüzde kaç? Sendika kesintisi nasıl hesaplanır?
Sendika kesintisi ne kadar 2024, öğretmen sendika kesintisi yüzde kaç? Sendika kesintisi nasıl hesaplanır? Sendika ikramiyesinin tutarı, her yıl değişkenlik göstermekle birlikte sendika toplu sözleşme ikramiyesi 2024 yılı için %2 barajının üzerindeki sendikalar için 531,72 TL, %2 barajının altındaki sendikalar için 188,02 TL'dir. 18 Ocak 2024 tarihinde alınan Anayasa Mahkemesi kararı ile %2 sendika barajı uygulaması iptal edildi. Toplu sözleşme ikramiyesinden yüzde iki barajına bakılmaksızın tüm sendikaların üyelerinin üst limitten faydalanması bekleniyor. Peki, Sendika kesintisi ne kadar 2024, yüzde kaç? Sendika kesintisi nasıl hesaplanır?
7.03.2024 Çalışma Hayatı
Toplu sözleşme ikramiyesi 2024 ne kadar, hangi aylarda ödenir? Memurların toplu sözleşme ikramiyesi iptal mi edildi?
Toplu sözleşme ikramiyesi 2024 ne kadar, hangi aylarda ödenir? Memurların toplu sözleşme ikramiyesi iptal mi edildi? Toplu sözleşme ikramiyesi iptal mi edildi, memurların toplu sözleşme ikramiyesi 2024 ne kadar? 3 ayda bir yapılan kamu personelinin toplu sözleşme ikramiyesi desteği ödemeleri 2024 yılıyla birlikte aylık olarak ödenmeye başlandı. İkramiye tutarları merak edilirken, toplu sözleşme ikramiyesinin iptal edilip edilmediği de sorgulanıyor. Peki toplu sözleşme ikramiyesi ne kadar? Sendika ikramiyesi 2024 ne zaman yatacak? Toplu sözleşme ikramiyesi iptal mi?
5.03.2024 Çalışma Hayatı
Bakan Işıkhan'la kritik görüşme! 3600 ek gösterge açıklaması
Bakan Işıkhan'la kritik görüşme! 3600 ek gösterge açıklaması Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, "Kamu görevlileri ve emeklilerinin hayata geçmesini beklediği birinci dereceye 3600 ek gösterge çalışmasının bir an önce başlaması ve çalışmanın ivedi olarak TBMM'ye sunulmasını bekliyoruz" dedi.
13.02.2024 Ekonomi
Rekor zam belli oldu! Yüzde 97+30 oranında artış olacak
Rekor zam belli oldu! Yüzde 97+30 oranında artış olacak Türkiye’nin en büyük firmalarının yer aldığı metal sektöründe MESS ile işçi sendikaları Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş arasında 114 gün süren müzakereler sonrasında anlaşma sağlandı.
18.01.2024 Çalışma Hayatı
Emekli ile memura seyyanen zam ve refah payı müjdesi! Yeni zamlı maaşlar belli oldu
Emekli ile memura seyyanen zam ve refah payı müjdesi! Yeni zamlı maaşlar belli oldu Memur emeklilerinin ardından zam oranı yüzde 37.57'de kalan emekli işçi, çiftçi, esnafa refah payı verilmesi için hazırlıklarda sona gelindi. Ocak-Haziran dönemi için SSK, Bağ-Kur emekli zammı yüzde 37,57 olurken, yüzde 15 toplu sözleşme ve enflasyon farkı ile memur ve memur emeklisi zam oranı yüzde 49,25 oldu. Erdoğan'ın talimatıyla emekliye ek zam ve 2024 en düşük emekli maaşı için çalışma yapılıyor. Emekliler için bütçe sınırları sonuna kadar zorlanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca yapılan çalışmada SSK, Bağ-Kur emeklilerine verilecek refah payının seyyanen bir artış değil yüzde 11.68'lik açığı kapatacak oransal bir düzenleme olduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a sunulan bu çalışmanın, Kabine toplantısında da değerlendirilmesi bekleniyor. İşçi ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranının yüzde 44-45 olabileceği belirtiliyor. Emekliye refah payı ne kadar olacak? İşte refah payı hesabı ile SGK ek ödemeli emekli kök maaş tablosu...
9.01.2024 Emekli
Emekli ve memura ek zam ve ek ödeme müjdesi! Kuruşu kuruşuna hesaplandı, işte yeni maaşlar
Emekli ve memura ek zam ve ek ödeme müjdesi! Kuruşu kuruşuna hesaplandı, işte yeni maaşlar Emekli ve memur Ocak zammı refah payı hariç kesinleşti Ocak-Haziran dönemi için SSK, Bağ-Kur emekli zammı yüzde 37,57 olurken, yüzde 15 toplu sözleşme ve enflasyon farkı ile memur ve memur emeklisi zam oranı yüzde 49,25 oldu. Erdoğan'ın talimatıyla emekliye ek zam ve 2024 en düşük emekli maaşı için çalışma yapılıyor. Emekliler için bütçe sınırları sonuna kadar zorlanacak. Emekliye refah payı ne kadar olacak? İşte refah payı hesabı ile SGK ek ödemeli emekli kök maaş tablosu...
8.01.2024 Emekli
Toplu sözleşme, enflasyon farkı, seyyanen zam: Memur zammına seyyanen zam dahil mi? Seyyanen zama zam gelecek mi?
Toplu sözleşme, enflasyon farkı, seyyanen zam: Memur zammına seyyanen zam dahil mi? Seyyanen zama zam gelecek mi? Beklenen açıklama geldi ve TÜİK Aralık enflasyonu açıkladı. Aralık ayı enflasyon oranı yüzde 2,93 oldu. Yıllık enflasyon oranı 64,77 olarak gerçekleşti. En düşük memur ve emekli maaşına gelen yüzde 49,25 oldu. Bununla birlikte akıllarda şu sorular kaldı: Memur zammına seyyanen zam dahil mi? Seyyanen zama zam geldi mi? İşte detaylar....
3.01.2024 Ekonomi
Teğmen maaşı 2024 | Jandarma, Teğmen ve uzman çavuş maaşı 2024 Ocak zammı yüzde kaç oldu? Subay ve uzman çavuş maaşı ne kadar?
Teğmen maaşı 2024 | Jandarma, Teğmen ve uzman çavuş maaşı 2024 Ocak zammı yüzde kaç oldu? Subay ve uzman çavuş maaşı ne kadar? Jandarma, Teğmen ve uzman çavuş maaşı için araştırmalar arttı. 7. Dönem Toplu Sözleşme süreci sonuçlandı. Memur toplu sözleşme zammı 2024 için yüzde 15+10, 2025 içinse yüzde 6+5 olarak gerçekleşecek. Enflasyon bu oranların üzerinde çıkarsa enflasyon farkı da eklenecek.
3.01.2024 Ekonomi
2024 Temmuz memur zam oranı | 2024 memur toplu sözleşme zammı ne kadar? Memur maaşlarına temmuzda ne kadar zam gelecek 2024? Toplu sözleşme temmuz zammı 2024
2024 Temmuz memur zam oranı | 2024 memur toplu sözleşme zammı ne kadar? Memur maaşlarına temmuzda ne kadar zam gelecek 2024? Toplu sözleşme temmuz zammı 2024 Memur ve emeklisi, aralık ayı enflasyonu beklenirken 2024 Temmuz memur zam oranı için araştırmalar hızlandı. TÜİK verilerine göre temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım aylarını kapsayan 5 aylık dönemdeki enflasyon yüzde 33,65 olarak olmuştu. Memur ve emeklilerin zammı 2023’ün ikinci 6 ayına ilişkin TÜFE oranlarının netleşmesiyle belli olacak. Peki, Memur maaşlarına temmuzda ne kadar zam gelecek 2024? İşte 2024 Temmuz memur zam oranı
3.01.2024 Çalışma Hayatı
2024 memur maaş katsayısı ne kadar oldu? Memur maaş katsayısı 2024 Ocak
2024 memur maaş katsayısı ne kadar oldu? Memur maaş katsayısı 2024 Ocak Memur aylıklarına yapılacak zam miktarı 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu kapsamında gerçekleştirilen toplu sözleşme hükümleri çerçevesinde belirleniyor. Kamu görevlilerinin (memurların) aylıklarının güncellenmesi (zam) için kullanılan ve yıllar itibariyle belirlenen katsayının 2024 yılı için ne kadar olacağı merak ediliyor. Peki, 2024 memur maaş katsayısı ne kadar oldu? İşte Memur maaş katsayısı 2024 Ocak
2.01.2024 Ekonomi
En düşük emekli maaşına özel çalışma! Oran belli oldu, yüzde 50 artış ve ek zam geliyor
En düşük emekli maaşına özel çalışma! Oran belli oldu, yüzde 50 artış ve ek zam geliyor Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. 2024 yılı yeni asgari ücreti 17 bin 2 TL olarak belirlendi. Zammın belli olmasının ardından ise gözler 3 Ocak tarihine çevrildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, memur ve memur emeklisinin zammının toplu sözleşme ve enflasyon farkı ile yüzde 50'ye yakın olacağını söyledi. Yılmaz, en düşük emekli maaşı için özel bir çalışma yapıldığını da bildirdi. Peki memur, memur emeklisi, SSK ve Bağkur emeklisine zam oranı ne olacak? Asgari ücrete yapılan zam diğer maaşlara emsal teşkil eder mi? İşte beklentiler...
30.12.2023 Emekli
Emekli ve memura çifte zam müjdesi! Polis, hemşire avukat memur... İşte yeni maaş tablosu
Emekli ve memura çifte zam müjdesi! Polis, hemşire avukat memur... İşte yeni maaş tablosu Emekli ve memur zammı için heyecanlandırın iki büyük zam müjdesi verildi. Emekli ve memur maaş zammı için 2 haftadan az bir zaman kaldı. Yaklaşık 6 milyon memur ve emeklisi enflasyon farkı yanında yüzde 15 toplu sözleşme zammı alacak. Milyonlar, 'Emekli ve memur maaşı ne kadar olacak' sorusuyla beraber meslek meslek maaş tablolarını araştırıyor. Ocak zammı öncesi Merkez Bankası'nın son piyasa katılımcıları anketini yayımlamasıyla emekli ve memur zammı ile 2024 maaş tabloları netleşti. İşte meslek meslek zamlı maaşlar...
21.12.2023 Emekli
Zam sonrası yeni maaş tablosu: Memur, emekli dul ve yetim milyonları kapsıyor, işte meslek meslek memur ve emekli maaşları...
Zam sonrası yeni maaş tablosu: Memur, emekli dul ve yetim milyonları kapsıyor, işte meslek meslek memur ve emekli maaşları... Zam haberleri vatandaşların büyük çoğunluğu tarafından yakından takip ediliyor. Memur ve emekli maaşı ile ilgili son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Emekli ve memur maaş zammı için 2 haftadan az bir zaman kaldı. Yaklaşık 6 milyon memur ve emeklisi enflasyon farkı yanında yüzde 15 toplu sözleşme zammı alacak. Milyonlar, 'Emekli ve memur maaşı ne kadar olacak' sorusuyla beraber meslek meslek maaş tablolarını araştırıyor. Ocak zammı öncesi Merkez Bankası'nın son piyasa katılımcıları anketini yayımlamasıyla memur maaşı 2024 tabloları netleşti.
20.12.2023 Çalışma Hayatı
Kıdem tazminatı taban ve tavan fiyatı artıyor! Yüzde 50 zam ile 35 bin 234 seviyesi görülecek
Kıdem tazminatı taban ve tavan fiyatı artıyor! Yüzde 50 zam ile 35 bin 234 seviyesi görülecek Emeklilik ya da başka gerekçeyle işten ayrılmayı planlayanlar yeni yıl için kıdem tazminatı hesabı yapmaya başladı. Asgari ücret, memura zamla beraber ocak ayı itibarıyla kıdem tazminatı taban ve tavanı artırıyor. Asgari ücret ve memur maaşı katsayılarındaki artışla birlikte yeni yılda emekli olacaklar daha fazla kıdem tazminatı alacak. Kıdem tazminatında taban tutarı brüt asgari ücret belirliyor. Asgari ücretin yüzde 40 artması durumunda kıdem tazminatı taban (asgari kıdem tazminatı tutarı) 18 bin 779 lira, yüzde 50 artması durumunda da 20 bin 121 liraya çıkacak. Hakem Kurulu 2024-2025 dönemi memur maaşlarına yapılacak toplu sözleşme zam oranını belirledi. Merkez Bankası'nın yıl sonu tahmini ve toplu sözleşme zammıyla ocak ayında maaşlara yapılacak zam oranı da büyük ölçüde belli oldu. Memur maaşlarına yapılacak bu artış işçilerin kıdem tazminatını da etkileyecek. Bu yıl 23 bin 489 lira olan kıdem tazminatı tavanı da yüzde 45 artışla 34 bin 60 lira, yüzde 50 artışla 35 bin 234 liraya çıkacak.
18.12.2023 Ekonomi
Memur maaşlarına yıl sonunda çifte artış müjdesi! Yeni polis, hemşire, memur maaşları tek tek hesaplandı
Memur maaşlarına yıl sonunda çifte artış müjdesi! Yeni polis, hemşire, memur maaşları tek tek hesaplandı Memur zammı, toplu sözleşme ve enflasyon farkı ile beraber belirleniyor. 6 milyonu aşkın memur ve memur emeklisi Ocak zammı ile maaş artışlarına odaklandı. Memur zammı, Kasım enflasyon rakamı sonrası büyük oranda belli olacak. Emekli, memur maaşları zam oranı için 1 veri kalacak. Öte yandan öğretmen, polis, hemşire ve doktor dahil memur meslek gruplarında maaş hesaplama tabloları netleşti.
14.11.2023 Memur
Asgari ücret zammı ile ilgili çarpıcı tahmin! Oran ve rakam verildi
Asgari ücret zammı ile ilgili çarpıcı tahmin! Oran ve rakam verildi Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası asgari ücrete ne kadar zam geleceği merak konusu oldu. Uzmanlar asgari ücret zammı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunup olası zam ve zam oranı ile ilgili çarpıcı tahminde bulundu. Peki bu durumda enflasyon artar mı? 2024 yılında asgari ücret zammı ne olur? İşte detaylar...
27.10.2023 Ekonomi
Emekli maaşı ayarı! Yeni düzenleme geliyor, tarih belli oldu
Emekli maaşı ayarı! Yeni düzenleme geliyor, tarih belli oldu Emekli ve memurları yakından ilgilendiriyor. Memur zammı için enflasyon rakamları ile toplu sözleşme doğrudan belirleyici olacak. Eylül ayı verisi sonrası 3 aylık memur enflasyon farkı kesinleşirken, ekonomistlerin 2023 yıl sonu enflasyon beklentisi de güçlendi. 6 milyonu aşkın memur ve emeklinin merakla beklediği zam oranı Ocak ayında yüzde 50'yi aşacak. Meclis’in açılmasıyla birlikte bazı kritik düzenlemelerle ilgili çalışma başlatıldı. Gözler emekli maaşlarında yapılacak düzenlemeye çevrildi.
6.10.2023 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Toplu Sözleşme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki toplu sözleşme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.