Top Mermisi

Top Mermisi

Son dakika top mermisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan top mermisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını top mermisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Top Mermisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan top mermisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 375 top mermisi haberi bulunmuştur. Tüm top mermisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD'den Türkiye'ye kritik ziyaret
ABD'den Türkiye'ye kritik ziyaret Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın mayıs ayında planlan ABD’yi ziyareti öncesinde iki ülke arasında son günlerde yoğun bir diplomasi trafiği yaşanıyor. ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi’nden bir heyet dün Ankara’da bir dizi kritik temaslarda bulundu.
30.03.2024 Gündem
MSB açıkladı: Şile'de bulunan top mermileri 2. Dünya Savaşı'ndan kalma
MSB açıkladı: Şile'de bulunan top mermileri 2. Dünya Savaşı'ndan kalma Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları Şile açıklarında tespit edilen top mermilerinin bölge için bir tehdit oluşturmadığını açıkladı.
3.08.2023 Gündem
MSB: Son bir haftada 50 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 50 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savuma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Albay Zeki Aktürk, "Kararlılıkla uyguladığımız terörü kaynağında yok etme stratejisi ile Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil son bir haftada 50 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bu kapsamda, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1 Ocak'tan itibaren 942'ye, 24 Temmuz 2015'ten bugüne ise 38 bin 285'e ulaşmıştır" dedi.
3.08.2023 Gündem
Şile'de top mermileri bulundu! Plaj kapatıldı, hepsi imha edildi
Şile'de top mermileri bulundu! Plaj kapatıldı, hepsi imha edildi Şile Sofular Köyü'nde sahilde denizde bulunan top mermileri, Sualtı Savunma Grup Komutanlığı'nın (SAS) aldığı kararla ekipler tarafından imha edildi. Geçen cuma günü deniz tabanında belirlenen top mermileri, SAS timleri tarafından bölgede yapılan taramalardan sonra karaya çıkarılmış ve yerleşim yerleri ile plajın da bulunduğu alanda güvenlik tedbirleri uygulanmaya başlamıştı. O tedbirler eşliğinde sabah saatlerinde top mermilerinin imha edilmesi için çalışma başlatıldı.
2.08.2023 Gündem
Şile'de sahil boşaltıldı: Denizde 28 adet top mermisi bulundu!
Şile'de sahil boşaltıldı: Denizde 28 adet top mermisi bulundu! İstanbul Şile'de denizde görülen 28 top mermisi nedeniyle Sofular sahili boşaltıldı. Valilik, mühimmatların kontrollü olarak imha edileceğini açıkladı.
31.07.2023 Gündem
Çanakkale Savaşları'ndan kalma 4 top mermisi bulundu
Çanakkale Savaşları'ndan kalma 4 top mermisi bulundu Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde belediyenin altyapı çalışmaları sırasında Çanakkale Savaşları'ndan kaldığı değerlendirilen 4 top mermisi bulundu.
24.03.2023 Yaşam
Seyin Onbaşı kimdir, nereli, kaç kilo mermi taşıdı? Çanakkale kahramanı Seyit Onbaşı'nın hayatı, batırdığı geçi ve kaldırdığı merminin hikayesi!
Seyin Onbaşı kimdir, nereli, kaç kilo mermi taşıdı? Çanakkale kahramanı Seyit Onbaşı'nın hayatı, batırdığı geçi ve kaldırdığı merminin hikayesi! Seyit Ali Çabuk, 1889 yılında Balıkesir'in Havran ilçesinin Çamlık Köyü'nde köyünde doğdu. Çanakkale Savaşı'nın başladığı 1914 yılında Osmanlı ordusuna katıldı ve savaş boyunca farklı cephelerde görev yaptı. Adını tarihe altın harflerle yazdıran olay ise 57. Alay'ın bulunduğu Conkbayırı'nda gerçekleşti. Çanakkale Savaşı'nın en çetin muharebelerinden biri olan Conkbayırı'nda Türk topçusunun elindeki son mermileri ateşlemek için gönüllü olan Seyit Ali Çabuk, yanına aldığı iki arkadaşıyla birlikte devasa bir top mermisini sırtlamış ve mermiyi topa taşımıştı. Mermi, topa yerleştirildikten sonra Seyit Ali Çabuk, topun dipçiği ile kaldırarak ateşleme kolu çekti ve top mermisi hedefini buldu. Bu olay, savaşın seyrini değiştirdi. Peki, Seyit Onbaşı’nın taşıdığı mermi kaç kg, Seyit Onbaşı kimdir, kaç kilo? Seyit Onbaşı’nın mermi kaldırma hikayesi nedir? İşte Çanakkale Zaferi Seyit Onbaşı’nın hayatı ve hikayesi…
18.03.2023 Gündem
Seyit Onbaşı hikayesi nedir? Seyit Onbaşı kaç kiloluk top mermisi kaldırdı? Çanakkale Köprüsü top mermisi figürleri ne anlama geliyor?
Seyit Onbaşı hikayesi nedir? Seyit Onbaşı kaç kiloluk top mermisi kaldırdı? Çanakkale Köprüsü top mermisi figürleri ne anlama geliyor? 1915 Çanakkale Köprüsü’nde, Seyit Onbaşı’nı simgeleyen top mermisi ile silüeti değişti. Simgelerin köprüsü olarak anılan 1915 Çanakkale Köprüsü, Seyit Onbaşı'nın Çanakkale Savaşları'nda namluya sürdüğü top mermilerini simgeleyen yapıların yerleştirilme işlemi tamamlandı. Peki, Seyit Onbaşı hikayesi nedir? Seyit Onbaşı kimdir? Seyit Onbaşı kaç kiloluk top mermisi kaldırdı? İşte detaylar
6.12.2022 Gündem
1915 Çanakkale Köprüsü kulelerine Seyit Onbaşı'nın sırtlayarak kaldırdığı 4 top mermisi figürü yerleştirildi
1915 Çanakkale Köprüsü kulelerine Seyit Onbaşı'nın sırtlayarak kaldırdığı 4 top mermisi figürü yerleştirildi Çanakkale Deniz Zaferi'nin kazanıldığı 18 Mart'ı simgeleyen 1915 Çanakkale Köprüsü’nün Asya ve Avrupa Yakasındaki 318 metrelik kulelerinin üzerine, Çanakkale Savaşı kahramanlarından Seyit Onbaşı’nın sırtlayarak kaldırdığı 4 top mermisi figürü yerleştirildi. Seyit Onbaşı’nın sırtında taşıdığı top mermisini sembolize eden 4 yapının her biri 75 ton ağırlığında, 20,5 metre yüksekliğinde.
6.12.2022 Haber
Ukrayna'nın Herson bölgesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Ukrayna'nın Herson bölgesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi Rusya'nın ilhak ettiği Herson bölgesinde 24 saat boyunca aralıksız sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
4.11.2022 Dünya
ABD'den flaş Rusya açıklaması: Hedeflerine ulaşamadılar
ABD'den flaş Rusya açıklaması: Hedeflerine ulaşamadılar ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, “Ruslar son birkaç ayda Donbass'ta kademeli taktik başarılar elde etseler de stratejik ve operasyonel hedeflerine ulaşamadılar” dedi.
20.07.2022 Dünya
Ukrayna'daki savaş Rus topraklarına sıçradı! Bryansk'ta askeri üstte patlamalar meydana geldi...
Ukrayna'daki savaş Rus topraklarına sıçradı! Bryansk'ta askeri üstte patlamalar meydana geldi... Rus ordusunun Ukrayna'daki saldırıları devam ederken, Bryansk'tan gelen haber ülkeyi sarstı. Ukrayna sınırına yaklaşık 60 kilometre mesafedeki bölgede patlama meydana geldi. İngiliz basını patlamanın nedeninin Ukrayna saldırısı olduğunu yazarken bölgeden ilk görüntüler geldi...
15.06.2022 Dünya
Ukrayna askeri istihbaratından acı itiraf: Cephede Rusya'ya karşı kaybettik ve...
Ukrayna askeri istihbaratından acı itiraf: Cephede Rusya'ya karşı kaybettik ve... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta kritik gelişmeler yaşanıyor. Ukrayna tarafı cephedeki son durumu anlatan korkutucu bir açıklama yaptı. Ukrayna’nın yüksek rütbeli bir askeri yetkilisinin İngiliz basınına verdiği özel demece göre ülke savaşta çok kritik bir dönüm noktasında…
11.06.2022 Dünya
Ukrayna’ya topyekûn yığınak! ABD'den dev yardım paketi, İngiltere'den 8 bin asker, Polonya'dan 200 tank...
Ukrayna’ya topyekûn yığınak! ABD'den dev yardım paketi, İngiltere'den 8 bin asker, Polonya'dan 200 tank... Ukrayna ile Rusya savaşı tüm şiddetiyle devam ederken, Batı’nın askeri yardımları artık ağır silahları da kapsayacak şekilde hızla artıyor. ABD, Kongre’den 20 milyarı askeri olmak üzere 33 milyar dolarlık bütçe istedi. Ukrayna’nın Donbas bölgesine Rus hava saldırılarına karşı ilk kez S-300 savunma sistemi yerleştirildi.
30.04.2022 Dünya
Zelenskiy, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve ABD Savunma Bakanı Austin ile görüştü
Zelenskiy, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve ABD Savunma Bakanı Austin ile görüştü ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir araya geldi.
25.04.2022 Dünya
11 bin km uzaktan Ukrayna'ya ktirik yardım! Uçağın ineceği yer gizli tutuluyor...
11 bin km uzaktan Ukrayna'ya ktirik yardım! Uçağın ineceği yer gizli tutuluyor... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 44. gün yaşanıyor. Rus ordusunun saldırıya hazırlandığı Donbas'ta yaşayan bir Ukraynalı, "Bu cehennemden kaçmak istiyorum" diyor. Ukrayna'nın 'İkinci Dünya Savaşı'nı hatırlatacak' dediği muharebenin kaderini, Batılı ülkelerin göndereceği silahlar çizecek. Kamikaze droneların cephedeki gidişatı kısa sürede değiştirmesi bekleniyor. Avustralya ise, değeri 37 milyon doları bulan zırhlı araçları Ukrayna'ya sevk etmeye başladı. Araçları taşıyan uçağın hangi Avrupa ülkesine ineceği ise açıklanmadı.
8.04.2022 Dünya
Çekya’dan Ukrayna’ya tank desteği!
Çekya’dan Ukrayna’ya tank desteği! Rusya’nın saldırıları karşısında Ukrayna’yı desteklemeye devam eden Çekya, bir ilke imza atarak ordu envanterinde bulunan ve kullanılmayan çok sayıda T-72 tipi tank ile BVP-1 tipi zırhlı aracı Ukrayna’ya gönderme kararı aldı.
5.04.2022 Dünya
Araba sahiplerini ilgilendiriyor! 1915 Çanakkale Köprüsü ve otoyolu geçiş ücretleri belli oldu
Araba sahiplerini ilgilendiriyor! 1915 Çanakkale Köprüsü ve otoyolu geçiş ücretleri belli oldu Dünyanın en büyük orta açıklığına sahip köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu'ndan geçiş ücretleri belli oldu. Buna göre hem köprü hem de otoyolu tamamen kullanan bir otomobilin ödeyeceği ücret 272.50 lira oldu. Türkiye'nin mega projelerinden biri olan ve açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde geçişler bu gece yarısından itibaren ücretli oldu. Buna göre hem köprüyü hem de otoyolu tamamen kullanan otomobiller 272.50 lira Ücret ödeyerek kesintisiz seyahat yapabilecek.
26.03.2022 Ekonomi
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika haberleri... Rusya Kiev'e bomba yağdırdı! Karadeniz'de arka arkaya patlamalar meydana geldi...
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika haberleri... Rusya Kiev'e bomba yağdırdı! Karadeniz'de arka arkaya patlamalar meydana geldi... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 26. güne girildi. Çatışma bölgesinden yeni haberler gelmeye devam ediyor. Ukrayna Başsavcılığı, Rusya’nın saldırılarında 115 çocuğun hayatını kaybettiği belirtti. Kiev'e gerçekleştirilen saldırılarda can kaybının 8’e yükseldiği bildirildi. Ukrayna'nın Odessa kenti güne siren sesleriyle uyandı. Başkent Kiev’de hava savunma sistemleri devreye girdi. Rusya'nın Karadeniz Filosu komutan yardımcısının Ukrayna birlikleri tarafından öldürüldüğü Moskova tarafından doğrulandı. Sumy'den ise son derece korkutucu bir haber geldi.
21.03.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Hepsini havaya uçurdular... Ve savaşı kazanacak tarafı açıkladı!
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Hepsini havaya uçurdular... Ve savaşı kazanacak tarafı açıkladı! Rusya-Ukrayna savaşı 25'inci gününde... Bölgeden kritik haberler gelmeye devam ederken, New York Times Rusların Mykolaiv'deki bir deniz üssüne düzenlediği saldırıda 40'tan fazla Ukrayna askerin öldüğünü duyurdu. Ukrayna başbakan yardımcısı Iryna Vereshchuk, ellerinde bulunan Rus savaş esiri sayısını açıklarken Ukrayna savaşın başından beri Rus saldırılarında 115 çocuğun hayatını kaybettiğini duyurdu. Zelenski ise 'Bu savaşı durdurmak için sadece yüzde 1 şansımız varsa, bu şansı kullanmamız gerekiyor, bunu yapmalıyız' dedi. Ukrayna istihbaratı tarafından Rusya sınırına yakın bir bölgede bulunan ve Rus ordusunun Ukrayna’daki birliklerine ikmal yaptığı demiryolu hattındaki köprü havaya uçuruldu. Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanının Danışmanı Mihaylo Podolyak, “Bu savaşı yüzde 93 Ukrayna kazanacak” dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
20.03.2022 Dünya
Ukrayna İçişleri Bakanı dünyaya duyurdu! Aylar değil yıllarca sürecek: işte Ukrayna'yı bekleyen gizli tehlike...
Ukrayna İçişleri Bakanı dünyaya duyurdu! Aylar değil yıllarca sürecek: işte Ukrayna'yı bekleyen gizli tehlike... Rusya-Ukrayna savaşı tüm şiddetiyle devam ediyor. Ukrayna İçişleri Bakanı Denys Monastyrsky, Rus işgali sona erdikten sonra ülkedeki patlamamış mühimmatı etkisiz hale getirmenin yıllar alacağını söyledi. Ukrayna özellikle siviller için büyük bir tehlike oluşturan patlamamış mühimmatların temizlenmesi için ABD ve Avrupa'dan yardım istedi.
19.03.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi... Rusya'nın kaybı belli oldu! 14 bin 700 Rus askeri...
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi... Rusya'nın kaybı belli oldu! 14 bin 700 Rus askeri... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 25. güne girildi. Savaş bölgesinde yaşananlar tüm dünya tarafından korku ve endişe ile takip ediliyor. Rusya'nın Ukrayna'nın deniz üssüne saldırısı dünyada şok etkisi yarattı. ABD'nin Ukrayna'ya yardım miktarı 1 milyar dolara ulaştı. Kiev'e gönderilecek askeri destek paketinin içinde İHA'lar, Stinger füzeler ve daha pek çok mühimmat ve silah bulunuyor. Rusya Ukrayna savaşında Kinjal füzelerini ilk kez kullandığını duyurdu. Ukrayna, Azak Denizi’ne bağlantısını kaybetti.
20.03.2022 Dünya
1915 Çanakkale Köprüsü iki kıtayı altıncı kez birleştirdi! Bakan Karaismailoğlu duyurdu
1915 Çanakkale Köprüsü iki kıtayı altıncı kez birleştirdi! Bakan Karaismailoğlu duyurdu Dünyanın en büyük orta açıklığına sahip asma köprüsü unvanına sahip olan 1915 Çanakkale Köprüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. Asya ile Avrupa yakalarını birbirine bağlayan boğaz köprüsünde karşıdan karşıya geçiş süresi 6 dakikaya indi.
18.03.2022 Ekonomi
Seyit Onbaşı kaç kilo mermi kaldırdı? Seyit Onbaşı kimdir, nereli, kaç kiloydu? Seyit Onbaşı’nın hikayesi ve fiziksel özellikleri!
Seyit Onbaşı kaç kilo mermi kaldırdı? Seyit Onbaşı kimdir, nereli, kaç kiloydu? Seyit Onbaşı’nın hikayesi ve fiziksel özellikleri! “Seyit Onbaşı kimdir, kısaca hikayesi nedir, nereli ve kaç kilo? Soruları ile Seyit Onbaşının taşıdığı merminin ağırlığı, mermiyi taşırken ne dediği merak konusu oldu. Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl anılırken Seyit Onbaşı için yapılan aramalar da arttı. Seyit Onbaşı kaldırdığı mermi ve batırdığı gemi merak konusu oldu. Taşıdığı top mermisiyle adını tarih sayfalarına yazdıran ve Çanakkale Zaferi’nin kahramanı olan Seyit Onbaşı'nın hayat hikayesi araştırılıyor. Peki, Seyit Onbaşı'nın taşıdığı mermi kaç kilogramdı, mermiyi taşırken Seyit Onbaşı ne dedi? Setit Onbaşı ne zaman ve nasıl öldü? Seyit Onbaşı hakkında merak edilenler…
18.03.2022 Gündem
Çanakkale Zaferi'nin 107’nci yılı! Tarih boyunca unutulmayacak bir kahramanlık destanı...
Çanakkale Zaferi'nin 107’nci yılı! Tarih boyunca unutulmayacak bir kahramanlık destanı... Üzerinden 107 yıl geçmesine rağmen hikâyeleri, menkıbeleri, türküleri ve efsaneleri ile kolektif hafızadaki yerini ilk günkü gibi koruyan, büyük toplumsal izler bırakan 18 Mart Çanakkale Zaferi, vatan savunmasının, fedakârlığın, kahramanlığın ve şehitliğin timsalidir. Kahraman Mehmetçiğin dünyanın en güçlü donanmalarına geçit vermediği, “Çanakkale Geçilmez” diyerek yazdığı Çanakkale Destanı’nın 107’nci yılı bugün törenlerle kutlanıyor. 18 Mart Çanakkale Zaferi, Mustafa Kemal Atatürk’ün askerlerine “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler gelir, başka komutanlar hâkim olabilir” dediği unutulmaz zaferdir.
18.03.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Top Mermisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki top mermisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.