Tiroid Bezi

Tiroid Bezi

Son dakika tiroid bezi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tiroid bezi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tiroid bezi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tiroid Bezi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tiroid bezi gelişmeleri de dahil olmak üzere 129 tiroid bezi haberi bulunmuştur. Tüm tiroid bezi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tere Otu Nedir? Tere Otu Faydaları Nelerdir?
Tere Otu Nedir? Tere Otu Faydaları Nelerdir? Hurf ya da habbürreşad isimleriyle de bilinen tere otunun birçok faydası vardır. Keskin bir aroması olan tere otunun yaprakları ve tohumları tüketime uygundur. 
20.06.2023 Sağlık
Yoğurt Otu Nedir? Yoğurt Otu Faydaları Nelerdir?
Yoğurt Otu Nedir? Yoğurt Otu Faydaları Nelerdir? Yoğurt otu bilimsel adı ile galium aparine olarak da bilinen bir bitkidir. Halk arasındaki isimleri içinde çoban süzgeci ve yapışkan otu isimleri vardır.
17.06.2023 Sağlık
AB’den Ukrayna’ya radyasyon riskine karşı anti-radyasyon tableti
AB’den Ukrayna’ya radyasyon riskine karşı anti-radyasyon tableti Avrupa Birliği (AB), Zaporijya Nükleer Santrali’ndeki çatışmaların ardından "önleyici bir güvenlik önlemi" olarak Ukrayna’ya radyasyon riskine karşı 5 milyondan fazla anti-radyasyon tableti gönderileceğini açıkladı.
30.08.2022 Dünya
Her boğaz ağrısı enfeksiyon kaynaklı olmayabilir! Uzmanı uyardı
Her boğaz ağrısı enfeksiyon kaynaklı olmayabilir! Uzmanı uyardı Tiroid hastalıkları içinde çok fazla bilinmeyen ‘subakut tiroidit’, özellikle Covid-19 pandemisiyle birlikte adından daha sık bahsedilen bir sorun oldu. Bu kapsamda her boğaz ağrısının enfeksiyon kaynaklı olmadığını belirten Doç. Dr. Özlem Haliloğlu, Covid-19 ya da başka bir viral üst solunum yolu enfeksiyonu geçirmiş, boynun ön tarafında belirgin olmak üzere kulağa vuran ve yutkunmakla artan boğaz ağrısı, ateş-eklem ağrıları gibi gribal semptomları olan hastaların araştırılması gerektiğini söyledi.
15.08.2022 Sağlık
Boyunda şişlik ve kalınlaşma guatr belirtisi olabilir! Guatr hastaları nasıl beslenmeli?
Boyunda şişlik ve kalınlaşma guatr belirtisi olabilir! Guatr hastaları nasıl beslenmeli? Alınan gıdalardaki iyot eksikliğinin veya emilimin bozulmasının guatra yol açabileceğini ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. A. Murat Koca, guatrın önlenmesinde beslenmede iyotun dengeli alınması gerektiğini vurguladı. İyot eksikliği olan kişilerin karalahana, lahana, soya, karnabahar gibi gıdalardan kaçınması gerektiğini kaydeden Koca, “İyot eksikliğine iyi gelen deniz ürünleri, yoğurt, yumurta, patates ve muz gibi gıdaları da tüketmelidir.” tavsiyesinde bulundu. Koca, guatrın belirtilerini boyunda şişlik ve boyunda kalınlaşma, baskı hissi ve hassasiyet, yutmada zorlanma ve takılma hissi, nefes almada güçlük ve öksürme, hırıltı sesi ve kolları yukarı kaldırınca başın dönmesi şeklinde sıraladı.
27.05.2022 Sağlık
Ozon tedavisi nedir? hangi hastalıklarda uygulanabilir?
Ozon tedavisi nedir? hangi hastalıklarda uygulanabilir? Kardiyoloji Uzmanı Dr. Emre Topal, ozon tedavisi nedir, hangi hastalıkların tedavisinde uygulanır tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
28.04.2022 Sağlık
Tiroid kanseri dediler paratiroid adenomu çıktı!
Tiroid kanseri dediler paratiroid adenomu çıktı! İstanbul’da yaşayan Metin Doğan, vücudunda yaygın ağrılar olması üzerine hastaneye başvurdu. Yapılan ilk tetkikler sonucunda tiroid kanseri tanısı konuldu. Kanser tanısı konulunca yıkılan Metin Doğan başka bir hastane ve hekime başvurduğunda kanser olmadığını, paratiroid adenomu olduğunu öğrenince rahat bir nefes aldı.
8.01.2022 Sağlık
Bağışıklık ve solunum yolu hastalıkları için ilaç! Her türlü hastalığa karşı çelik gibi yapıyor
Bağışıklık ve solunum yolu hastalıkları için ilaç! Her türlü hastalığa karşı çelik gibi yapıyor Bağışıklık sistemini çok güçlü yapıyor, şurubu her derde deva... Uykusuzluğa, metabolik bozukluklara, solunum yolu enfeksiyonlarına, hipertansiyona, baş dönmesine, anemiye, sindirim sistemi bozukluklarına, tiroid bezi hastalıklarına iyi geliyor. Metabolizmayı hızlandırıyor, antioksidan etkisi gösteriyor, genç görünümü koruyor. Hamilelikte, emzirme sürecinde, kronik böbrek fonksiyon bozukluklarında, yaşlılıkta tüketilmemesi tavsiye ediliyor. Kan damarlarını güçlendiriyor, su-tuz dengesini koruyor. Kas-iskelet sistemini güçlendirerek kemik ve kıkırdak dokusu için ana "tuğla" görevi görüyor. Solunum ve bağışıklık sistemlerinin sağlığında kilit rol oynuyor.
12.12.2021 Sağlık
Tiroid kanserinin görülme sıklığı yüzde 185 arttı
Tiroid kanserinin görülme sıklığı yüzde 185 arttı Saygın uluslararası tıp dergilerinden JAMA’da yayınlanan yeni bir çalışma, tiroid kanserinin görülme sıklığının dünyada yüzde 185 arttığını gösterdi. 195 ülkenin bulunduğu çalışmada Türkiye de yer alıyor. Çalışmanın bir diğer önemli sonucu, dünyada tiroid kanserine bağlı ölüm oranları artarken Türkiye’de bu oranın azalıyor olması.
30.09.2021 Sağlık
Alzheimer için korkutan uyarı; 2050’de Türkiye 4’üncü sırada
Alzheimer için korkutan uyarı; 2050’de Türkiye 4’üncü sırada Türkiye'de 400 bin ile 1 milyon arası Alzheimer hastası bulunduğunu belirten Uzm. Dr. Cevdet Bilge “2050 yılında Türkiye’nin dünyada en fazla Alzheimer hastasına sahip 4’üncü ülke olacağı düşünülüyor. Alzheimer’da risk faktörleri yaş, cinsiyet, genetik, geçirilen hastalıklar, eğitim ve depresyondur. Özellikle yalnız yaşamanın ve sosyal geri çekilmenin zorunda kalındığı Kovid döneminde Alzheimer demansının hem gelişme ihtimali artmakta hem de tespitlerde geç kalındığı için tedaviler de aksamaktadır” dedi.
20.09.2021 Sağlık
Kovid-19 sürecinde unutkanlığı önlemek için öneriler
Kovid-19 sürecinde unutkanlığı önlemek için öneriler Pandemi döneminde nöroloji polikliniklerine başvuru yakınmaları arasında unutkanlığın ciddi artış gösterdiğini Nöroloji Uzmanı Dr. Özlem Aksoy Özmenek, “Gerek Kovid-19 enfeksiyonu geçiren hastalarda tanımlanan beyin sisi, gerek sosyal izolasyonun kaçınılmaz sonucu olarak unutkanlık sık karşımıza çıkıyor. Beyin sağlığını korumak, hafızamızı kuvvetlendirmek, zihnimizi açık tutmak için günlük hayat içinde egzersize, besin seçimlerine, içilen su miktarına ve uyku düzenine dikkat etmeliyiz” dedi.
5.09.2021 Sağlık
Graves hastalığı belirtileri nelerdir?
Graves hastalığı belirtileri nelerdir? Tiroitlerin fazla çalışmasına bağlı olarak ortaya çıkan bir hastalıktır. Tedavisi için ise uygulanabilecek olan çeşitli yöntemlerin olduğu bilinmektedir. Kanda bulunan tiroid hormonlarının seviyesini düşürmek için kullanılan ilaçlar tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır.
16.02.2022 Sağlık
Tiroid nodüllerine ameliyatsız çözüm!
Tiroid nodüllerine ameliyatsız çözüm! Tiroid nodülleri, başta kadınlar olmak üzere toplumun yüzde 40’ının muzdarip olduğu bir sağlık sorunu. Çoğunlukla iyi huylu olsalar da kansere dönüşme riski bulunan bu nodüllerin geç kalınmadan tedavi edilmesi gerektiğini söyleyen Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Arif Ender Yılmaz, “Tiroid nodülleri ve guatr tedavisi ameliyatsız bir yöntem olan mikrodalga ablasyonla mümkün” dedi.
22.08.2021 Sağlık
Tiroiddeki iyi huylu tümörler yakılarak yok edilebiliyor
Tiroiddeki iyi huylu tümörler yakılarak yok edilebiliyor Tiroid nodüllerinin başta kadınlar olmak üzere toplumun yüzde 40’ının muzdarip olduğu bir sağlık sorunu olduğunu ve çoğunlukla iyi huylu olsalar da kansere dönüşme riski bulunan bu nodüllerin geç kalınmadan tedavi edilmesi gerektiğini söyleyen Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Arif Ender Yılmaz, “Tiroid nodülleri ve guatr tedavisi ameliyatsız bir yöntem olan mikrodalga ablasyonla mümkün” dedi.
19.08.2021 Sağlık
Gebelikte tiroid bebeğin beyin gelişimini olumsuz etkileyebilir
Gebelikte tiroid bebeğin beyin gelişimini olumsuz etkileyebilir Gebelik döneminde yaşanan biz dizi fizyolojik ve hormonal değişikliklerin tiroid hormonlarını da etkilediğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Melis Koçer Yazıcı, “Gebelikte yaşanan tiroid hastalıklarının hem annenin hem de bebeğin sağlığı açısından yakından takip edilmesi gerekiyor” dedi. Tedavi edilmeyen şiddetli hipotroidin bebeğin beyin gelişimini de etkileyebildiğini söyleyen Yazıcı, konjenital hipotiroidizmin de hemen fark edilmez ve tedavi edilmezse çocukta ciddi bilişsel ve gelişimsel anormalliklere neden olabileceğini kaydetti.
9.08.2021 Sağlık
Guatr ameliyatı sonrası ses kısıklığı riski
Guatr ameliyatı sonrası ses kısıklığı riski Tiroid ameliyatından sonra hastalarda çok nadiren de olsa ses kısıklığı görülebildiğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. İlker Murat Arer, geçici ses kısıklığında 9-12 ay içerisinde sesin yerine geldiğini, kalıcı ses kısıklığının ise yüzde 1’den az olduğunu belirtti.
9.07.2021 Sağlık
Tiroid hastalığının birçok belirtisi olabilir
Tiroid hastalığının birçok belirtisi olabilir Uluslararası Tiroid Farkındalık Haftası’nda Radyoloji ve Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Onur Sıldıroğlu, tiroid hastalıkları hakkında açıklamalarda bulundu. Tiroid hastalıklarının toplumda çok sık görüldüğünü söyleyen Sıldıroğlu, “Herhangi bir hastalığa bağlı olduğu düşünülmeyen sinirlilik, çarpıntı, terleme, sıcağa tahammülsüzlük, huzursuzluk, obezite veya kilo alamama gibi birçok durum tiroid bezi ile ilgili olabilir” diye konuştu.
26.05.2021 Sağlık
Kovid-19 sonrası boyun ağrısına dikkat
Kovid-19 sonrası boyun ağrısına dikkat Radyoloji ve Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Onur Sıldıroğlu, koronavirüs sonrası gelişen boyun ağrıları hakkında açıklamalarda bulundu. Sıldıroğlu, “Kovid-19 sonrası tiroid iltihabı sık görülüyor” dedi.
17.05.2021 Sağlık
Kelliğe neden oluyor! Büyük risk
Kelliğe neden oluyor! Büyük risk Saç dökülmelerine karşı uygulanan maskelerin bilinçsiz kullanımının daha büyük sorunlara yol açabileceğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Gürkan Yardımcı “Uzman olmayan kişiler tarafından önerilen saç bakım ürünlerinin kullanımını kesinlikle tavsiye etmiyorum. Doğal diye yapılan saç maskeleri başta saçlı deri olmak üzere kulaklarda, göz kapaklarında, yüzde ve boyunda alerjik durumlara sebep olabilir hatta kalıcı saç kaybıyla sonuçlanabilir” dedi.
31.03.2021 Sağlık
Tiroid hastalıkları dikkatli göz muayenesi gerektiriyor
Tiroid hastalıkları dikkatli göz muayenesi gerektiriyor Tiroid hastalıklarının vücuttaki birçok organ gibi gözler üzerinde de olumsuz etki yaratabildiğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Yasin Özcan tedavi olunmadığı sürece kalıcı görme kaybına neden olabilecek ciddi göz sorunlarıyla karşılaşılabileceğinin altını çizdi. Özcan, özellikle ameliyat sonrası göz muayenelerinin aksatılmaması gerektiğini belirtti.
29.03.2021 Sağlık
Gebelik öncesi ultrason tetkikleri
Gebelik öncesi ultrason tetkikleri Girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr. Rengin Türkgüler, gebelik öncesi dönemde yapılan ultrason tetkiklerinin olası hamilelik kayıplarının önüne geçilmesine yardımcı olduğunu belirtti.
19.01.2021 Sağlık
Geçmeyen vücut ağrılarının altından “paratiroid tümörü” çıktı
Geçmeyen vücut ağrılarının altından “paratiroid tümörü” çıktı İstanbul’da yaşayan Emel Tosun (44) geçmeyen vücut ağrıları nedeniyle doktora başvurdu. Uyku dahi uyuyamaz hale gelen hastaya "paratiroid tümörü" tanısı konuldu. Hasta, tedavi için ameliyata girdiğinde ise hem paratiroid tümörü bulunamadı, hem de tiroid bezinde yeni bir tümör tespit edildi.
6.01.2021 Sağlık
Koronavirüs pandemisiyle birlikte sayı arttı!
Koronavirüs pandemisiyle birlikte sayı arttı! Koronavirüs pandemisi nedeniyle alınan önlemler kapsamında, uzun süre iç ortamlarda kalmaya bağlı olarak tablet, telefon, bilgisayar kullanım sürelerinin arttığını ifade eden Op. Dr. Deniz Marangoz, “Günlük yaşamda meydana gelen bu değişimler, göz kırpma sürelerini azaltmakta ve nemi düşük ortamlarda bulunmaya bağlı olarak göz kuruluğu şikayetlerini arttırmaktadır. Gözün kuru kalmaması için suni göz yaşı damlası ile gözün nemliliğinin desteklemelisiniz” dedi. Op. Dr. Marangoz, şikayetlerde gerileme olmaması durumunda göz doktoruna başvurulmasını önerdi.
31.12.2020 Sağlık
SGK'dan 24 ay maaş! Başvuru yapmak gerekiyor
SGK'dan 24 ay maaş! Başvuru yapmak gerekiyor SGK harekete geçti. O kişilere maaş bağlanıyor. 24 aya kadar devam ediyor. SGK'dan maaş alabilmek için belirli şartları taşıyor olmak gerekiyor. SGK tedavisi zor hastalıklara maruz kalan sigortalılara maaş bağlıyor. SGK'nın hastalara bağlayacağı maaşın şartları belli oldu. Bunun için gerekli ilk ve en önemli şart, çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olduğuna dair ‘sağlık kurulu raporu’. Rapor için il veya ilçedeki SGK merkezlerine başvuru yapılıyor. Kişi buradan da yetkili hastanelere sevk ediliyor. Her engelli, malul sayılmıyor çünkü burada belirleyici olan işgücü kaybının yüzde 60 ve yukarı olması. Kişi, çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olduğunu belgelerse ve en az 1800 gün prim ödemişse maaşa hak kazanıyor.
27.12.2020 Ekonomi
Sağlık ve güzelliğin sırrı bakır!
Sağlık ve güzelliğin sırrı bakır! Kadim kültürde bilinen kısmıyla 5000 yıldan fazla zamandır kullanılan bakır gerek mutfak malzemesi gerek aksesuar olarak hem ailesinin sağlığının ayakta tutmak hem güzelliğini korumak isteyen kadınların kurtarıcısıydı. Günlük hayatımızda insanlığa katkısı ise: kablo içindeki kullanımından daha fazlası. Enerji Tıbbi Uzmanı Emine Baran, bakır mineraline dikkat çekiyor ve uyarıyor. “Bakırı mutfaklardan çıkardık ve kanser vakaları artmaya başladı.”
20.12.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Tiroid Bezi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tiroid bezi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.