Tiroid Kanseri

Tiroid Kanseri

Son dakika tiroid kanseri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tiroid kanseri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tiroid kanseri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tiroid Kanseri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tiroid kanseri gelişmeleri de dahil olmak üzere 158 tiroid kanseri haberi bulunmuştur. Tüm tiroid kanseri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hülya Koçyiğit kanserle mücadelesini anlattı: Kendi hastalığımı daha çabuk kabullendim
Hülya Koçyiğit kanserle mücadelesini anlattı: Kendi hastalığımı daha çabuk kabullendim 1-7 Nisan Kanser Farkındalığı Haftası vesilesiyle "Korkmuyorum, Farkındayım" etkinliğini düzenledi. Her yaştan insanı kanser konusunda bilinçlendirmeyi hedefleyen etkinliğe, kızı meme kanseri kendisi ise akciğer kanseriyle mücadele eden Türk sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit de katıldı.
4.04.2023 Magazin
AB’den Ukrayna’ya radyasyon riskine karşı anti-radyasyon tableti
AB’den Ukrayna’ya radyasyon riskine karşı anti-radyasyon tableti Avrupa Birliği (AB), Zaporijya Nükleer Santrali’ndeki çatışmaların ardından "önleyici bir güvenlik önlemi" olarak Ukrayna’ya radyasyon riskine karşı 5 milyondan fazla anti-radyasyon tableti gönderileceğini açıkladı.
30.08.2022 Dünya
CIA Direktörü Willam Burns Putin'in sağlık durumunu açıkladı! Yürüyüşü dünyada gündem olmuştu...
CIA Direktörü Willam Burns Putin'in sağlık durumunu açıkladı! Yürüyüşü dünyada gündem olmuştu... Tarihi zirve için Tahran'a giden Rusya Devlet Başkanı Putin'in uçağından indiği anlara ait görüntüler sağlık durumu ile yeni spekülasyonlara neden olmuş, İngiliz basını bu görüntüyü 'Putin, İran'a indikten sonra kırmızı halıda topallıyor' başlığı ile okurlarına duyurmuştu. ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü Willam Burns, Putin'in sağlık durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
21.07.2022 Dünya
Dünyanın gözü tarihi zirvedeydi! Putin'in görüntüsü sosyal medyanın bir numaralı gündemi oldu...
Dünyanın gözü tarihi zirvedeydi! Putin'in görüntüsü sosyal medyanın bir numaralı gündemi oldu... İran'daki tarihi zirve için Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Reisi ile bir araya geldi. Putin'in İran'a indiği anlara ait görüntüler dünyanın gündemine oturdu. İngiliz basını Putin'in topallayarak yürüdüğünü iddia ederken o anlar sosyal medyanın da bir numaralı gündemi haline geldi.
20.07.2022 Dünya
Ukrayna istihbarat şefi dünyaya duyurdu: İşte Putin'in kalan ömrü...
Ukrayna istihbarat şefi dünyaya duyurdu: İşte Putin'in kalan ömrü... Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş tüm şiddetiyle sürerken Putin'in sağlık durumuna ilişkin Kiev'den flaş bir açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Peskov ise Putin'in gece yarısında Kremlin'e gittiği anlar ile ilgili ilk defa konuştu.
27.06.2022 Dünya
Putin'in sağlık durumuyla ilgili sessizlik bozuldu! Kremlin'den açıklama...
Putin'in sağlık durumuyla ilgili sessizlik bozuldu! Kremlin'den açıklama... Ukrayna'daki savaş son sürat devam ederken Kremlin Sözcüsü Peskov'dan Rusya Devlet Başkanı Putin'in sağlık durumu ile iligli beklenen açıklama geldi.
22.06.2022 Dünya
Rus ajanı açıkladı! Putin doktorsuz gezemiyor, ciddi şekilde kötüleşti...
Rus ajanı açıkladı! Putin doktorsuz gezemiyor, ciddi şekilde kötüleşti... Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, Putin hakkında ortaya atılan iddialara bir yenisi daha eklendi. Durumunun ağır olduğu belirtilirken, yerine geçecek isimler şimdiden hazırlık yapmaya başladı. Adı açıklanmayan bir Rus ajan, doktorların Putin'e biçtiği ömrü İngiliz basınına açıkladı.
29.05.2022 Dünya
Boyunda şişlik ve kalınlaşma guatr belirtisi olabilir! Guatr hastaları nasıl beslenmeli?
Boyunda şişlik ve kalınlaşma guatr belirtisi olabilir! Guatr hastaları nasıl beslenmeli? Alınan gıdalardaki iyot eksikliğinin veya emilimin bozulmasının guatra yol açabileceğini ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. A. Murat Koca, guatrın önlenmesinde beslenmede iyotun dengeli alınması gerektiğini vurguladı. İyot eksikliği olan kişilerin karalahana, lahana, soya, karnabahar gibi gıdalardan kaçınması gerektiğini kaydeden Koca, “İyot eksikliğine iyi gelen deniz ürünleri, yoğurt, yumurta, patates ve muz gibi gıdaları da tüketmelidir.” tavsiyesinde bulundu. Koca, guatrın belirtilerini boyunda şişlik ve boyunda kalınlaşma, baskı hissi ve hassasiyet, yutmada zorlanma ve takılma hissi, nefes almada güçlük ve öksürme, hırıltı sesi ve kolları yukarı kaldırınca başın dönmesi şeklinde sıraladı.
27.05.2022 Sağlık
Putin'in son görüntüsü dünya gündemine bomba gibi düştü! Söylentilerin kanıtı gibi...
Putin'in son görüntüsü dünya gündemine bomba gibi düştü! Söylentilerin kanıtı gibi... Ukrayna-Rusya savaşında kritik gelişmeler yaşanıyor. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun açıklamalarından sonra gözler Mariupol şehrinde. Şehirdeki önemli endüstriyel tesislerin ve sivillerin durumu endişe yaratırken Savunma Bakanını başarısından dolayı kutlayan Putin’in fotoğrafı da tartışma yarattı. Fotoğraftaki detayları inceleyen uzmanlar kritik gerçeği işaret etti…
22.04.2022 Dünya
Tiroid kanseri dediler paratiroid adenomu çıktı!
Tiroid kanseri dediler paratiroid adenomu çıktı! İstanbul’da yaşayan Metin Doğan, vücudunda yaygın ağrılar olması üzerine hastaneye başvurdu. Yapılan ilk tetkikler sonucunda tiroid kanseri tanısı konuldu. Kanser tanısı konulunca yıkılan Metin Doğan başka bir hastane ve hekime başvurduğunda kanser olmadığını, paratiroid adenomu olduğunu öğrenince rahat bir nefes aldı.
8.01.2022 Sağlık
Sadece beslenmeyle o sorun çözülüyor!
Sadece beslenmeyle o sorun çözülüyor! Dünya üzerinde iyot eksikliği problemi yaşayan 30 milyon insan olduğunu ve bu durumun beslenmeyle doğrudan ilişkili olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı ve Fitoterapist Prof. Dr. Murat Hakan Terekeci, “İyot eksikliğinin önlenmesi için beslenmeye dikkat edilmesi gereklidir. Brokoli, turp, şalgam, kara lahana, ıspanak, soya fasulyesi, karnabahar gibi besinleri iyot eksikliği olan bireyler kullanmamalıdır. Balık, taze meyve ve sebze, deniz yosunu ve süt ve süt ürünleri ise iyot bakımından zengin gıdalardır” dedi.
3.12.2021 Sağlık
Tiroid kanserinin görülme sıklığı yüzde 185 arttı
Tiroid kanserinin görülme sıklığı yüzde 185 arttı Saygın uluslararası tıp dergilerinden JAMA’da yayınlanan yeni bir çalışma, tiroid kanserinin görülme sıklığının dünyada yüzde 185 arttığını gösterdi. 195 ülkenin bulunduğu çalışmada Türkiye de yer alıyor. Çalışmanın bir diğer önemli sonucu, dünyada tiroid kanserine bağlı ölüm oranları artarken Türkiye’de bu oranın azalıyor olması.
30.09.2021 Sağlık
Guatr ameliyatı sonrası ses kısıklığı riski
Guatr ameliyatı sonrası ses kısıklığı riski Tiroid ameliyatından sonra hastalarda çok nadiren de olsa ses kısıklığı görülebildiğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. İlker Murat Arer, geçici ses kısıklığında 9-12 ay içerisinde sesin yerine geldiğini, kalıcı ses kısıklığının ise yüzde 1’den az olduğunu belirtti.
9.07.2021 Sağlık
Meme kanseri tiroid kanseri riskini artırabilir
Meme kanseri tiroid kanseri riskini artırabilir Amerika’da her 8 kadından 1’i, Türkiye’de ise her 12 kadından 1’i meme kanserine yakalanıyor. Hiç doğum yapmamak ya da geç doğum yapmak meme kanseri için risk oluştururken; tiroid ile ilgili rahatsızlığı bulunan kadınlarda meme kanseri görülme oranı daha yüksek olabiliyor. Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Fatih Levent Balcı, meme kanseri hakkında önemli bilgiler verdi.
23.06.2021 Sağlık
'Atom tedavisi' birçok kansere umut oluyor
'Atom tedavisi' birçok kansere umut oluyor Halk arasında 'atom tedavisi' olarak bilinen, ışın yayan iyot atomunun hastaya verilmesi işleminin son yıllarda birçok kanser tedavisine umut olduğunu söyleyen Nükleer Tıp Uzmanı Doç. Dr. Nalan Alan Selçuk, "Hedefe yönelik moleküller, nükleer tıp laboratuvarında işaretlenerek çoğunlukla damar yoluyla hastaya veriliyor. Tiroid kanseri hastaları, yüzde 90 üzerinde bir kez iyot alarak tedavi oluyor. Bu işlem nöroendokrin tümörlerde ise yüzde 82 oranında tedaviye katkı sağlıyor" dedi.
18.06.2021 Sağlık
Gizli tehlike; kanserden kısırlığa birçok hastalığın nedeni
Gizli tehlike; kanserden kısırlığa birçok hastalığın nedeni Endüstriyel ürünlerde bulunan kimyasal maddelerin insan sağlığını olumsuz etkilediğini kaydeden Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, özellikle teflon tavalarda bulunan PTFE (Politetrafloroetilen Polimer) maddesine dikkat çekti. İlhan, bu maddenin insanlarda tiroid tembelliği ve üreme fonksiyonlarına zarar verebileceğini belirtti.
13.03.2021 Sağlık
Gizli tehlike! Kanser yapıyor
Gizli tehlike! Kanser yapıyor Endüstriyel ürünlerde bulunan kimyasal maddelerin insan sağlığını olumsuz etkilediğini kaydeden Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, özellikle teflon tavalarda bulunan PTFE (Politetrafloroetilen Polimer) maddesine dikkat çekti. İlhan, bu maddenin insanlarda tiroid tembelliği ve üreme fonksiyonlarına zarar verebileceğini belirtti.
13.03.2021 Gündem
Cep telefonları çocukları kanser yapıyor
Cep telefonları çocukları kanser yapıyor Elektromanyetik dalgaların özellikle çocuk ve gençlerde kanser riskini artırabileceği, bu nedenle cep telefonu kullanımlarının kısıtlanması gerektiği bildirildi.
14.02.2021 Sağlık
Muayeneye gelmeyen hasta, genç hekimin hayatını kurtardı!
Muayeneye gelmeyen hasta, genç hekimin hayatını kurtardı! İstanbul'da yaşayan 26 yaşındaki Dr. Kübra Akay, intörn hekim olarak çalıştığı sırada muayeneye gelmeyen bir hasta sayesinde tiroid kanseri olduğunu öğrendi. Prof. Dr. Fatih Kılıçlı'nın muayenesi sonucu tümörün erken evrede fark edilmesiyle sağlığına kavuşan genç doktorun hedefi psikiyatrist olup kanser hastalarına destek olmak.
6.01.2021 Gündem
"İyot eksikliği kansere neden olabilir"
"İyot eksikliği kansere neden olabilir" Çocuklarda zeka geriliğinin yanı sıra birçok sağlık sorunuyla doğrudan ilişkisi olan iyot eksikliğinin kansere de neden olabileceğini belirten Diyetisyen Gizem Gençyürek, “Bu eksiklik tiroid, meme ve yumurtalık kanserleri gibi hastalıklar açısından da risk oluşturuyor. Türkiye de iyot eksikliğine bağlı rahatsızlıklar açısından risk altında” dedi.
10.10.2020 Sağlık
Dikkat kansere neden oluyor!
Dikkat kansere neden oluyor! Çocuklarda zeka geriliğinin yanı sıra birçok sağlık sorunuyla doğrudan ilişkisi olan iyot eksikliğinin kansere de neden olabileceğini belirten Diyetisyen Gizem Gençyürek, “Bu eksiklik tiroid, meme ve yumurtalık kanserleri gibi hastalıklar açısından da risk oluşturuyor. Türkiye de iyot eksikliğine bağlı rahatsızlıklar açısından risk altında” dedi.
9.10.2020 Sağlık
Seyirci fark etti! Ünlü sunuya kanser teşhisi konuldu
Seyirci fark etti! Ünlü sunuya kanser teşhisi konuldu ABD’de bir seyirci, TV muhabiri Victoria Price’ın boynundaki şişliği ekranda fark etti. Seyirci, muhabire yolladığı mail’de “Boynundaki tümör olabilir” diye yazdı. Bunun üzerine doktora giden muhabire tiroid kanseri teşhisi konuldu
26.07.2020 Dünya
'Ailesinde tiroid kanseri olanlar yakından takip edilmeli'
'Ailesinde tiroid kanseri olanlar yakından takip edilmeli' Genetik yatkınlık, çevre kirliliği, iyot eksikliği ve sigara tüketiminin tiroid nodüllerine neden olduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Deniz Atasoy, Türkiye’de erişkin yaş grubunda her 3-4 kişiden birinde tiroid nodülleri tespit edildiğini söyledi. Atasoy, ailesinde tiroid kanseri olanların tiroid nodüllerinin daha yakın takip edilmesi uyarısında bulundu.
1.07.2020 Sağlık
Tiroid hastalarında corona virüs enfeksiyonunun arttığına dair veri  yok
Tiroid hastalarında corona virüs enfeksiyonunun arttığına dair veri yok Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği (TEMD) Tiroid Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Ersin Akarsu, tiroid hastalığı olanlarda corona virüs enfeksiyonu riskinin arttığına veya seyrinin kötüleştiğine dair veri bulunmadığını, tiroid hastalıkları için kullanılan ilaçların bağışıklık sistemini zayıflatmadığını belirtti.
22.05.2020 Sağlık
Ses kısıklığı kanser belirtisi olabilir
Ses kısıklığı kanser belirtisi olabilir Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Koyuncu, ses kısıklığının troid kanserinin belirtisi olabileceğini söyledi.
18.02.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Tiroid Kanseri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tiroid kanseri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.