Gazete Vatan Logo

Ukrayna istihbarat şefi dünyaya duyurdu: İşte Putin'in kalan ömrü...

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş tüm şiddetiyle sürerken Putin'in sağlık durumuna ilişkin Kiev'den flaş bir açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Peskov ise Putin'in gece yarısında Kremlin'e gittiği anlar ile ilgili ilk defa konuştu.

Ukrayna istihbarat şefi dünyaya duyurdu: İşte Putin'in kalan ömrü...

Rus ordusunun Ukrayna'ya girmesiyle başlayan savaş 4'üncü ayına girerken savaş bir süredir ülkenin doğusunda yoğunlaşmış durumda.

Zira Rusya, savaşın ilk gününden itibaren ülkenin başkenti Kiev'i hedef almış ancak haftalarca süren mücadelenin ardından bölgedeki askerlerini geri çekerek Donbas'a yoğunlaşma kararı almıştı.

En az savaş kadar konuşulan bir konu daha var; Vladimir Putin'in sağlık durumu.

İŞTE UKRAYNA İSTİHBARATININ PUTİN'E BİÇTİĞİ ÖMÜR
Rusya Devlet Başkanı Putin'in sağlık durumu ile ilgili Kiev'den çok konuşulacak bir iddia geldi.

Ukrayna istihbarat şefi Tümgeneral Kyrylo O. Budanov'a göre, Ukraynalı yetkililer Putin'in ağır hastalıklardan mustarip olduğuna ve iki yıl içinde ölmesini bekliyor.

Öte yandan Dün sosyal medyaya yansıyan görüntülerde Putin'i taşıyan konvoyun gece geç saatlerde Kremlin'e giriş yaptığı görülmüştü.

Görüntüler kısa sürede viral olurken konu ile ilgili beklenen açıklama Kremlin Sözcüsü Peskov'dan geldi.

Peskov, 'her şey normal' diyerek bunun Rus liderin programının bir parçası olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

RUS AJAN PUTİN'İN KALAN ÖMRÜNÜ AÇIKLAMIŞTI
Geçtiğimiz haftalarda Rusya'nın devlet iç güvenlik kurumu olan Federal Güvenlik Servisi'nden (FSB) görev alan bir ajan doktorların Putin'e biçtiği ömrü açıklamıştı.

İngiliz Mirror gazetesi tarafından manşetten verilen iddiaya göre, doktorları Rus lidere en fazla 3 yıl ömür biçti.

'GÖRME YETİSİNİ KAYBEDİYOR'
Kaynağın adı güvenlik gerekçesi ile gizli tutulurken Putin'in hastalığı nedeniyle görme yetisinde de ciddi gerileme meydana gelmiş durumda.

Vladimir Putin’in sağlık durumuna dair son dönemde ortaya atılan pek çok iddia arasında en çok parkinson ve kanser hastalığı ön plana çıkmış durumda.

Rus ajan gazeteye yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti;

'Televizyona çıktığında ne söyleyeceğini okumak için her şeyin büyük harflerle yazılmış olduğu kağıt parçalarına ihtiyaç duyuyor. Bu kağıtlara yazılan harfler o kadar büyük ki her sayfada sadece birkaç cümle var. Gözlerindeki durum ciddi şekilde kötüleşiyor.'

İŞTE PUTİN YANINDAN BİR AN AYIRMADIĞI DOKTOR
Daha önce Rusya merkezli bir araştırma platformu olan Proekt tarafından yayınlanan belgelerde Putin'e yaptığı ziyaretlerde en az 5 farklı doktor eşik ettiği iddiası yer almıştı.

Haberin Devamı

Aynı belgelerde 'Tiroid Kanseri konusunda uzmanlaşmış Kulak Burun Boğaz uzmanı Yevgeny Selivanov ise Rus liderin yanından hiç ayrılmıyor' ifadesi yer almıştı.

Rusya’da yayın yapması yasaklanan araştırma şirketinin yayınladığı belgeler ile ilgili ise Kremlin'den yalanlama gelmişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, belgeleri 'hayal ürünü' olarak tanımlayarak burada yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığının altını çizmişti.

PUTİN'İN YERİNİ KİM ALABİLİR?
İngiliz basınına göre, Putin'in hayatını kaybetmesi durumunda onun yerini alacak en kuvvetli aday Mihail Mişustin.

Rusya'nın başbakanı olarak görev yapan Mişustin, siyasi hiyerarşide Putin'den sonra ikinci sırada.

Ülkenin başkenti Moskova'nın şu anki belediye başkanı, Sergei Sobyanin de adaylar arasında gösteriliyor.

2008'den beri Rusya'nın güvenlik konseyi başkanı olarak görev yapan Nikolay Patruşev de adı sıkça anılan isimlerden biri.

Haberin Devamı