Temassız Ödeme

Temassız Ödeme

Son dakika temassız ödeme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan temassız ödeme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını temassız ödeme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Temassız Ödeme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan temassız ödeme gelişmeleri de dahil olmak üzere 185 temassız ödeme haberi bulunmuştur. Tüm temassız ödeme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kartlı ödemelerde yüzde 126'lık büyük artış
Kartlı ödemelerde yüzde 126'lık büyük artış Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile mart ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 126 artarak 1 trilyon 181,4 milyar TL oldu.
19.04.2024 Ekonomi
Banka ve kredi kartlı ödemeler Şubat ayında 1,01 trilyon lira oldu
Banka ve kredi kartlı ödemeler Şubat ayında 1,01 trilyon lira oldu Şubat ayında yapılan toplam kartlı ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 152 artarak 1,01 trilyon TL oldu. Kartlı ödemelerin 843,1 milyar TL’si kredi kartları ile gerçekleştirildi.
25.03.2024 Ekonomi
2024’te ödemeler dünyasına yön verecek 5 trend
2024’te ödemeler dünyasına yön verecek 5 trend Yeni yılda geçmiş yılların norm kabul edilen standartlarında köklü bir değişim bekleniyor.
28.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Dolandırıcılardan yeni yöntem! ATM’lere saldırılar arttı: QR kodla işlem yapmak güvenli mi?
Dolandırıcılardan yeni yöntem! ATM’lere saldırılar arttı: QR kodla işlem yapmak güvenli mi? Dolandırıcıların hedefinde banka ATM'leri var. Bankacılık işlemlerinin birçoğunu yapabildiğimiz ATM'ler gündelik hayatı kolaylaştırsa da bazı riskleri de beraberinde getirdi. Özellikle pandemi sonrası dolandırıcıların ATM’lere yönelik saldırıları daha da arttı. Hem sosyal medyada hem de çözüm platformlarında ATM dolandırıcılıklarıyla ilgili onlarca şikâyet bulunuyor. Peki dolandırıcılar hangi yöntemleri kullanıyor? Kullanıcılar nelere dikkat etmeli? QR kod ile işlem yapılması güvenilir mi? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
12.12.2023 Gündem
Tayyab Kart nedir? İlk İslami kart Tayyab kimin, hangi ülkenin, Türkiye’de kullanılan kartın kurucusu kim? Tayyab nasıl alınır, Tayyab İslami Kart özellikleri nedir?
Tayyab Kart nedir? İlk İslami kart Tayyab kimin, hangi ülkenin, Türkiye’de kullanılan kartın kurucusu kim? Tayyab nasıl alınır, Tayyab İslami Kart özellikleri nedir? Tayyab, Türkiye'nin ilk İslami kartı mottosuyla kullanıma sunuldu. Bir mobil uygulama üzerinden çalışan ilk İslami kart Tayyab Türkiye’de kullanıma başlandı. Karta ait internet sitesinde kartla ilgili “İslami ihtiyaçlarınızın birçoğunu karşılamanıza yardımcı oluyor” ifadelerin kullanıldı. Peki, Tayyab Kart nedir? İlk İslami kart Tayyab kimin, hangi ülkenin? Tayyab kurucusu kim? Tayyab İslami kart nasıl alınır, Tayyab Kart özellikleri nedir?
16.08.2023 Bilim ve Teknoloji
İstanbul'da ulaşımda fiyatlar değişti: Otobüste 15, metrobüste 37.75 TL ücret farkı
İstanbul'da ulaşımda fiyatlar değişti: Otobüste 15, metrobüste 37.75 TL ücret farkı Toplu ulaşımda, kredi kartı ve banka kartlarıyla temassız ödeme yöntemi UKOME kararıyla; 26 Ekim 2022’den itibaren uygulanmaya başlandı. Yeni ücret tarifesiyle, 22.25 TL olan metrobüs ücretinin, kredi kartı ve banka kartıyla yapılan temassız ödemelerde 60 TL, İET otobüslerindeki 15 TL’lik tam bilet ücretinin ise 30 TL olduğu görüldü. Kredi kartı kullanarak ödeme yapan bazı İstanbullular, ücret farkını yüksek buldu. Metrobüse binmek için kredi kartıyla temassız ödeme yapan Asiye Zengin, "Bu ücret çok fazla, normalde 22,5 lira, benden 60 lira aldı. 60 lira bayağı yüksek" dedi. Zengin daha sonra, iade almak istediğini belirterek güvenlik görevlisinden yardım istedi, o anlar kameraya yansıdı.
16.08.2023 Ekonomi
Nfc Nasıl Kullanılır? Nfc Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Nfc Nasıl Kullanılır? Nfc Kullanırken Yapılması Gerekenler... Akıllı telefonlarda bulunan NFC özelliğinin kolaylık sağlayan bir özellik olduğu bilinmektedir. NFC, Near Field Communication kelimesinin kısaltması olarak bilinmektedir. Kelimenin Türkçe anlamı ise Yakın Alan İletişimi olarak ifade edilebilir. NFC, telefonunuzun yakınında bulunan farklı bir cihazla temas ettirilmeden iletişim kurulmasını sağlamaktadır. NFC özelliğinin kullanılabilmesi için ise telefonun ilgili cihaza yaklaşık 4 santimetre kadar yaklaştırılması gerekmektedir. 
4.07.2023 Eğitim
Kredi kartı kullanan herkes için geçerli! Müşterilere SMS gitti, yeni uygulama
Kredi kartı kullanan herkes için geçerli! Müşterilere SMS gitti, yeni uygulama Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), temassız kartların kullanımına ilişkin yeni şifre kararı aldı ve bankalara da talimatı verdi. Buna göre temassız ödemelerde şifre kullanılacak. Bu kartların müşteri bilgisi dışında kullanımının engellenmesi amaçlanıyor. Vatandaşlar bu karardan sonra ‘Kredi kartında temassız ödeme kalktı mı? Kredi kartında temassız ödeme sırasında neden şifre istiyor?’ sorularını araştırmaya başladı. Uzman isimler konuya ilişkin önemli bilgiler verdi.
18.02.2023 Ekonomi
Temassız ödeme için yeni karar! Kredi kartı kullananlar dikkat
Temassız ödeme için yeni karar! Kredi kartı kullananlar dikkat Kredi kartı ve banka kartı kullanan herkesi yakından ilgilendiriyor. Yeni karar verildi. BDDK, temassız kartların kullanımına ilişkin yeni bir karar aldı. Kurul, temassız kartların müşteri bilgisi dışında kullanımının engellenmesi için ilk işlemlerde şifre girilmesinin sağlanması yönünde bankalara talimat verdi.
15.02.2023 Ekonomi
Temassız ödemeler kapatıldı mı? Temassız ödeme kalktı mı?
Temassız ödemeler kapatıldı mı? Temassız ödeme kalktı mı?   BDDK, temassız kartların ilk kullanımında şifre istenmesi için bankalara talimat verdi. Peki, Temassız ödemeler kapatıldı mı? Temassız ödeme kalktı mı? 
14.02.2023 Ekonomi
Temassız ödeme yapanlar dikkat! BDDK'dan şifre şartı
Temassız ödeme yapanlar dikkat! BDDK'dan şifre şartı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), temassız kartların müşteri bilgisi dışında kullanımının engellenmesi için ilk işlemlerde şifre girilmesinin sağlanması yönünde bankalara talimat verdi.
14.02.2023 Ekonomi
Kartlı ödemeler yüzde 117 büyüyerek yıllık 3,7 trilyon TL’ye ulaştı
Kartlı ödemeler yüzde 117 büyüyerek yıllık 3,7 trilyon TL’ye ulaştı 2022’deki toplam kartlı ödeme tutarı 2021’e göre yüzde 117 büyüyerek 3 trilyon 708 milyar TL’ye ulaştı.
31.01.2023 Ekonomi
Banka kartı, kredi kartı, ön ödemeli kart... Son dakika açıklaması geldi, iki kat arttı!
Banka kartı, kredi kartı, ön ödemeli kart... Son dakika açıklaması geldi, iki kat arttı! Son dakika kart açıklaması! Bankalararası Kart Merkezi (BKM), 2022 yılının ilk altı ayına ait verileri açıkladı. 2022 yılının ilk altı ayında kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 103 artarak 1,44 trilyon TL oldu. Bu dönemde 153 milyar TL tutarında yabancı kartlarla ödeme yapıldı. 2022 yılının ilk yarısında 1,44 trilyon TL tutarında kartlı ödeme gerçekleşti. Bu dönemde 153 milyar TL tutarında yabancı kartlarla ödeme yapıldı. Her üç kartlı ödemeden 2'sinde temassız ödeme tercih edildi.
5.08.2022 Ekonomi
Banka kartı ve kredi kartlarıyla ilgili flaş değişiklik! Milyonları ilgilendiriyor! Limit yükseltildi
Banka kartı ve kredi kartlarıyla ilgili flaş değişiklik! Milyonları ilgilendiriyor! Limit yükseltildi Banka kartı ve kredi kartı olan milyonları ilgilendiriyor. Banka kartları ve kredi kartlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Banka ve kredi kartı kullananlara yönelik temassız ödeme limiti yükseltildi. 500 lira olan temassız ödeme limiti bugün itibarıyla yüzde 50 artırılarak 750 lira şeklinde uygulanacak.
1.07.2022 Ekonomi
Banka kartı ve kredi kartı olan herkesi kapsıyor! Resmen değişti, yüzde 50...
Banka kartı ve kredi kartı olan herkesi kapsıyor! Resmen değişti, yüzde 50... Kredi kartı ve banka kartı olan herkesi yakından ilgilendiriyor. Son dakika açıklaması geldi ve resmen değişti. Banka ve kredi kartı kullananlara yönelik temassız ödeme limiti yükseltildi. Şu anda 500 lira olan temassız ödeme limiti yarından itibaren yüzde 50 artırılarak 750 lira şeklinde uygulanacak. 1 Temmuz 2022'den itibaren 750 liralık temassız ödeme aktif hale gelecek.
30.06.2022 Ekonomi
Garanti BBVA resmen duyurdu! Paralar aynı gün hesaplarda, 2 ay ücret ödenmeyecek
Garanti BBVA resmen duyurdu! Paralar aynı gün hesaplarda, 2 ay ücret ödenmeyecek Garanti BBVA'dan yeni uygulama! Bankadan yapılan açıklamada detaylar paylaşıldı. Ödemeler aynı gün müşterilerin hesaplarına yatırılacak. Ayrıca iki ay ücretsiz. Garanti BBVA CepPOS’tan artık tüm iş yerleri yararlanabiliyor. Böylece işyerleri cep telefonlarından ödeme alabiliyor. 500 TL'ye kadar olan ödemeler şifresiz olarak yapılabiliyor.
14.06.2022 Ekonomi
Temassız kart limiti ne kadar oldu? Temassız ödeme limiti ne oldu?
Temassız kart limiti ne kadar oldu? Temassız ödeme limiti ne oldu? Bankalar temassız kart limiti ile ilgili duyurular yapmaya devam ediyor. BDDK, ocak ayında temassız ödemelerde şifresiz işlem limitinin artırıldığını duyurmuştu. Bankalar, daha önce 350 TL olan temassız kart limitini 1 Şubat’tan itibaren arttırdı. Peki, Temassız kart limiti ne kadar oldu? Temassız ödeme limiti ne oldu? Temassız kart ödemesi nasıl açılır? İşte 2022 temassız kart limiti…
18.02.2022 Ekonomi
Kredi kartı ve banka kartı olan herkesi kapsıyor! Yüzde 49 arttı ve...
Kredi kartı ve banka kartı olan herkesi kapsıyor! Yüzde 49 arttı ve... Banka kartı, kredi kartı, ön ödemeli kartı olan herkesi kapsıyor. Açıklama geldi ve belli oldu. Yüzde 49 arttı. BKM 2021 yılı kartlı ödeme verilerini açıkladı. Kartlı ödemeler yıllık 1,71 trilyon TL’ye ulaştı. En fazla harcama yılbaşı alışverişinde yapıldı. Günde ortalama 4,7 milyar TL kartlı ödeme gerçekleşti. Temassız ödeme tutar geçen yılın 3 katına ulaşırken internetten kartlı ödeme tutarı ise yüzde 75’lik büyüme ile 455 milyar TL oldu. İşte tüm detaylar...
1.02.2022 Ekonomi
2022 Araç muayene ücreti ne kadar? Araç muayene randevusu nasıl alınır?
2022 Araç muayene ücreti ne kadar? Araç muayene randevusu nasıl alınır? 2022 yılı araç muayene ücreti 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere yeniden değerleme oranında artırılmıştı. Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Trafik Kanunu ile bu kapsamdaki yönetmeliklerde düzenlenen belge, ceza ve muayene ücretleri 2022 yılı için yeniden belirlendi. Peki, 2022 Araç muayene ücreti ne kadar? Araç muayene randevusu nasıl alınır? TÜVTÜRK'te kredi kartı geçiyor mu? İşte tüm detaylar…
31.01.2022 Gündem
Taksi kullananlar dikkat! Tamamen değişiyor, İstanbul ve Ankara'da ödemeler artık...
Taksi kullananlar dikkat! Tamamen değişiyor, İstanbul ve Ankara'da ödemeler artık... Taksilerde yeni dönem! Flaş değişiklik kararı. Taksi kullanan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Müşteriye ödeme kolaylığı sağlayacak yenilik İstanbul ve Ankara'da kullanıma sunuluyor. Buna göre artık cep telefonları POS cihazı gibi çalışarak ödeme kabul edecek. Bu hizmet için müşteriden komisyon alınacak. 20 TL'ye kadar 50 kuruş, 21-30 TL arası 1.90 TL alınacak olan komisyon 100 TL üzeri için ise 6.90 TL olacak. En yüksek ödeme tutarı ise 300 TL olarak belirlendi. İşte tüm detaylar...
4.10.2021 Ekonomi
Yapı Kredi resmen duyurdu! Yüzde 34 yükseldi, hesabı olan herkes...
Yapı Kredi resmen duyurdu! Yüzde 34 yükseldi, hesabı olan herkes... Yapı Kredi resmen duyurdu. Hesabı olan herkesi ilgilendiriyor. 350 liraya yükseldi. Yüzde 34 arttı. Dev bankadan Yapı Kredi kartları ile ilgili açıklama yapıldı. Kredi kartı, banka kartı ve NFC mobil ödeme ile şifresiz temassız ödeme limiti önce 250 TL'ye, ardından 350 TL'ye yükseltildi. Kartlarla yapılan her 3 peşin fiziki işlemden 2’si temassız ödendi. Restoran harcamaları 2021’in ilk 8 ayında bir önceki yıla göre yüzde 34 artarak, pandemi öncesi seviyesinin de üzerine çıktı.
1.10.2021 Ekonomi
İş Bankası resmen duyurdu! 3 ay ücretsiz, 10 bin TL limiti var
İş Bankası resmen duyurdu! 3 ay ücretsiz, 10 bin TL limiti var İş Bankası harekete geçti. Yeni uygulama başlıyor. 3 ay boyunca ücret ödenmeyecek. Limit 10 bin lira olarak belirlendi. Başvuru için son gün ise 31 Ağustos. Dev bankadan yapılan açıklamada kampanyanın detayları paylaşıldı. Türkiye İş Bankası, ödeme çözümlerine yeni eklediği POS’um Cepte ile NFC özellikli Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarla veya tabletlerle temassız özellikli banka/kredi kartlarından ödeme alınmasını da mümkün hale getiriyor.
20.08.2021 Ekonomi
Garanti BBVA resmen duyurdu! Sınır yok, ödeme...
Garanti BBVA resmen duyurdu! Sınır yok, ödeme... Garanti BBVA harekete geçti. Banka müşterilerini çok yakından ilgilendiriyor. Sınırlar kaldırıldı. Büyük kolaylık sağlıyor. Garanti BBVA, Android cep telefonlarını temassız POS cihazına çeviren CepPOS ürününe, temassız ödeme limiti üzerindeki alışverişler için şifreli işlem özelliği ekledi.
2.06.2021 Ekonomi
Kredi kartı kullananlar dikkat! Arttı, yüzde...
Kredi kartı kullananlar dikkat! Arttı, yüzde... Kredi kartı kullanan herkesi kapsıyor. Yüzde 72 arttı. BKM tarafından yapılan açıklamada son rakamlar duyuruldu. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile nisan ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 72 artarak 117 milyar TL oldu.
18.05.2021 Ekonomi
Yapı Kredi'den flaş karar 350 liraya yükseltti
Yapı Kredi'den flaş karar 350 liraya yükseltti Yapı Kredi bankasından dikkat çeken karar! Yapı Kredi'den yapılan açıklamaya göre banka, küresel çapta tüm yaşamı etkileyen koronavirüs (Kovid-19) salgını ile ilgili olarak aldığı önlemlerle müşterilerini desteklemeye devam ediyor. Yapı Kredi, temassız ödemelerde şifresiz işlem limitini 250 TL’den 350 TL’ye yükseltti.
12.05.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Temassız Ödeme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki temassız ödeme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.