Gazete Vatan Logo

Tayyab Kart nedir? İlk İslami kart Tayyab kimin, hangi ülkenin, Türkiye’de kullanılan kartın kurucusu kim? Tayyab nasıl alınır, Tayyab İslami Kart özellikleri nedir?

Tayyab, Türkiye'nin ilk İslami kartı mottosuyla kullanıma sunuldu. Bir mobil uygulama üzerinden çalışan ilk İslami kart Tayyab Türkiye’de kullanıma başlandı. Karta ait internet sitesinde kartla ilgili “İslami ihtiyaçlarınızın birçoğunu karşılamanıza yardımcı oluyor” ifadelerin kullanıldı. Peki, Tayyab Kart nedir? İlk İslami kart Tayyab kimin, hangi ülkenin? Tayyab kurucusu kim? Tayyab İslami kart nasıl alınır, Tayyab Kart özellikleri nedir?

Tayyab Kart nedir? İlk İslami kart Tayyab kimin, hangi ülkenin, Türkiye’de kullanılan kartın kurucusu kim? Tayyab nasıl alınır, Tayyab İslami Kart özellikleri nedir?

Türkiye’de İslami finans alanında faaliyet gösteren Tayyab Finansal Teknolojiler A.Ş., Türkiye’nin ilk İslami kartı olan Tayyab kartı piyasaya sundu. Tayyab kart, Sipay adlı lisanslı bir elektronik para kuruluşu ile iş birliği içinde Mastercard sertifikalı olarak çıkartıldı. Peki, İlk İslami kart Tayyab kimin, kurucusu kim, hangi ülkenin? Tayyab kart nedir, özellikleri nelerdir, nasıl alınır?

Tayyab kart nedir?

Tayyab kart, İslami normlara uygun olarak tasarlanmış ve helal sertifikasına sahip bir finans ürünü.

Kart “Tayyab ön ödemeli dijital/fiziksel kartlar, hangi dinden olursa olsun herkesin rahatlıkla kullanabileceği, ödemelerinizi kolayca yapmanızı sağlayacak modern ve etik çözümler sunan bir kart hizmetidir.” ifadeleri ile tanımlandı.

İslami kart Tayyab özellikleri nelerdir?

Karta üye olup sipariş edilmesi durumunda yapılan menkul kıymet yatırımlarının helal mi, haram mı olduğunu öğrenebileceğiniz bilgisi veriliyor.

ATM'lerden nakit çekimi ve para yatırma gibi işlemleri yapılacak. Para transferi, temassız ödeme, kolay adres tanımlama ve mobil bankacılık gibi hizmetler de Tayyab'da mevcut. Temel özellikler açısından Tayyab ile diğer kartlar arasında bir fark yok.

Haberin Devamı

Bu kartı kullanan tüketicilerinin paralarının faiz ve kredi işlemlerinde kullanılmıyor. Kart sahipleri dinen önemli olan sadaka işlemlerini otomatik olarak ayarlayabiliyor. Kart sahipleri arasında gerçekleştirilen bir çekiliş ile de her ay bir kişi umreye gönderiliyor. 

Dünyanın her yerinde temassız ödeme

7/24 hizmet

Üç adımda herhangi bir bankaya transfer

Tayyab müşterilerine telefon numarası ile anında transfer

Tayyab uygulamasından Tayyab kartına erişim ve yönetim

Dünyadaki herhangi bir ATM'den nakit çekme

Uygulama aracılığıyla işlemler

Kullanıcılar arasında Umre çekilişi 

Helal nitelikli hisse/menkul kıymetler 

Helal Tasarruf + kumbara 

Aile Harcama Yönetimi 

Tayyab nasıl alınır?

Yeni kullanıma sunulan kart henüz ön sipariş aşamasındadır.

Tayyab kimin, hangi ülkenin kartı?

Türkiye'nin ilk İslami kartı olarak lanse edilen ve ABD merkezli finans devi Mastercard aracılığıyla piyasaya sürüldü.

Haberin Devamı

Tayyab kartın avantajları 

Faizsiz ve helal işlemler: Tayyab kart, faiz almadan ve helal olmayan işlemlerden kaçınarak müşterilerine finansal hizmet sunar. Tayyab kart ile paranızın faiz ve kredi işlemlerinde kullanılmadığından emin olabilirsiniz. Tayyab kart, alkol ve kumar gibi haram olan mekanlarda kullanılamaz, aile harcama yönetimi sağlar ve çocuklar için de uygun bir karttır.

Pratik kaynaklar: Tayyab kart, namaz vakitleri, İslami makaleler, ezan sesleri gibi İslami yaşam tarzınıza uygun pratik kaynaklar sunar. Tayyab uygulamasını indirerek bu kaynaklara kolayca erişebilirsiniz.

Müşteri avantajları: Tayyab kart sahipleri, helal marketlerde indirimlerden yararlanabilir, sadaka vermek için kurum seçebilir ve umre çekilişine katılabilirler. Ayrıca, online alışveriş yapabilir, para transferi yapabilir, temassız ödeme yapabilir ve kişisel mali durumlarını yönetebilirler.