Temas

Temas

Son dakika temas haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan temas ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını temas haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Temas

haberleri sayfasında son dakika yaşanan temas gelişmeleri de dahil olmak üzere 9.721 temas haberi bulunmuştur. Tüm temas haberleri aşağıda listelenmiştir.
'Öğrencilerimizi uluslararası arenaya hazırlıyoruz'
'Öğrencilerimizi uluslararası arenaya hazırlıyoruz'Manisa Celal Bayar Üniversitesi, öğrencilerini bilim, teknoloji ve sanayi alanlarında iş hayatına başarılı bir başlangıç yapabilmeleri için tüm olanakları seferber ediyor. Ege Bölgesi’ndeki üniversiteler arasında sadece Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin uyguladığı isteğe bağlı staj faaliyetiyle öğrencilerin daha ikinci sınıftayken sanayi ile temas kurması ve uygulamalı eğitime ulaşması sağlanıyor. Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, “Öğrencilerimizi uluslararası arenaya hazırlıyoruz” dedi.
26.07.2024Gündem
Evde hamilelik testi nasıl yapılır? Hamilelik kaç günde oluşur?
Evde hamilelik testi nasıl yapılır? Hamilelik kaç günde oluşur? Hamile olup olmadığınızı merak ettiğiniz günler hayatınızın en uzun zamanlarından biri gibi gelebilir. Hamilelikten şüpheleniyorsanız evde hamilelik testi kullanmak, hamile olup olmadığınız ile ilgili sorularınıza hızlı bir yanıt verebilir. Peki, Evde hamilelik testi nasıl yapılır? Hamilelik kaç günde oluşur? İşte detaylar…
26.07.2024Sağlık
HPV nedir, belirtileri ne? Kimler HPV aşısı yaptırmalı? HPV aşısı nerede yaptırılır?
HPV nedir, belirtileri ne? Kimler HPV aşısı yaptırmalı? HPV aşısı nerede yaptırılır? Dünyada her gün 7 kadından biri rahim ağzı kanserine yakalanıyor, her gün 3 kadın ise hayatını kaybediyor. Türkiye’de ise her yıl yaklaşık 2 bin kadın bu kanser türüyle tanışıyor. Oysa rahim ağzı kanseri, aşı ile önlenebilir tek kanser türü. Cinsel yolla bulaşan Human Papiloma Virüsün (HPV) neden olduğu rahim ağzı kanserinden korunmak için HPV aşısı yapılması gerekiyor. Pek çok kişinin sağlık hizmetlerine, taramalara ve maliyeti yüksek olan HPV aşılarına ulaşımı oldukça zordu. HPV aşısının ücretsiz olması yönünde yapılan çağrılar sonuç verdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlık bütçesinin görüşmelerinde HPV aşısının bakanlık tarafından karşılanıp karşılanmayacağına ilişkin soruya yanıt verdi. Yerli HPV testlerinin kullanılacağını belirten Koca, TÜSEB'i görevlendirlerini duyurdu. HPV aşısı ile ilgili gelimeler de pek çok kişi tarafından merak edilirken, belirtileri ve aşı ile ilgili detaylar da araştırılıyor. Peki, HPV nedir, belirtileri ne? HPV aşısı nedir? Kimler HPV aşısı yaptırmalı? HPV aşısı nerede yaptırılır? HPV aşısı ücretsiz mi? İşte detaylar…
25.07.2024Sağlık
Ege'de gerginlik! MSB açıkladı: İtalyan gemisi durduruldu
Ege'de gerginlik! MSB açıkladı: İtalyan gemisi durdurulduMilli Savunma Bakanlığı kaynaklarından, Ege’nin güneyinde Türk deniz yetki alanına girmeye çalışan bir İtalyan gemisiyle ilgili gerginlik yaşandığına ilişkin haberlerle ilgili açıklama geldi.
25.07.2024Gündem
‘Kıyamet Kâhini’ olarak anılıyor! Trump’a suikast girişimini önceden bildi… Yeni öngörülerini paylaştı
‘Kıyamet Kâhini’ olarak anılıyor! Trump’a suikast girişimini önceden bildi… Yeni öngörülerini paylaştıÖngörüleriyle dikkat çeken medyumların sayısında gözle görülür bir artış yaşanıyor. Nostradamus’un mirasından ilham alan İngiliz medyum Craig Hamilton-Parker ise 'Yeni Nostradamus' ve ‘Kıyamet Kâhini’ olarak anılıyor. Daha önce koronavirüs pandemisi, terör saldırıları ve Brexit gibi olayları doğru tahmin eden Hamilton-Parker, son olarak da Trump'a suikast girişimini önceden bildi. Kehanetleriyle ilgi gören Hamilton-Parker sırlarını ve bundan sonra neler yaşanacağını açıkladı.
24.07.2024Dünya
Bu ipucu binlerce yorum aldı! Ahşapta tek hamlede leke bırakmıyor
Bu ipucu binlerce yorum aldı! Ahşapta tek hamlede leke bırakmıyorAhşaptaki renklerin aynı kalacağını düşünmüşsünüzdür ancak sıcakla temas ettiğinde renk değişimi kaçınılmazdır. Ancak bir ev hanımı bu renk değişiminin çözümünü buldu.
15.07.2024Yaşam
14 Temmuz'da ne sınavı var? Bugün KPSS sınavı mı var, hafta sonu ne sınavı var?
14 Temmuz'da ne sınavı var? Bugün KPSS sınavı mı var, hafta sonu ne sınavı var?Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) süreci, 14 Temmuz'da yapılacak genel yetenek-genel kültür ve eğitim bilimleri oturumlarıyla başlayacak. Genel yetenek-genel kültür oturumuna 1 milyon 470 bin 487 adayın başvuru yaptığı öğrenildi.
13.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO zirvesi sonrası Suriye mesajı: Farkında ve hazırlıklıyız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO zirvesi sonrası Suriye mesajı: Farkında ve hazırlıklıyızCumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de düzenlenen NATO’nun 75. kuruluş yıl dönümü törenleri dönüşü uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. ABD'de ile yapılan F-16 savaş uçağı anlaşmasına ilişkin soruyu yanıtlayan Erdoğan, "Bizim burada önceliğimiz F-16 talebimizin karşılanması. Parasal ilişkileri pek gündeme almak istemiyoruz. Çünkü biz F-35 üzerinden zaten ödememizi yaptık. Son görüşmede ABD Başkanı Biden “3-4 hafta içerisinde F-16 sorununu çözeceğim” dedi." ifadelerini kullandı. Suriye ile ilişkiler ve Esed ile görüşme konusunda da açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dışişleri Bakanım şu anda muhataplarıyla görüşmek suretiyle işin bütün yol haritasını belirleyecekler. Şu ana kadar bu süreç olumlu istikamette gelişti. Suriye’de inşa edilecek hakkaniyetli bir barış, en çok bize fayda sağlayacak. Temenni ediyorum ki yakın bir zamanda somut adımları da atarız." diye konuştu. Terörle mücadeleye ilişkin de mesajlar veren Erdoğan, "Irak ziyaretimizden sonra Irak yönetiminde ilk defa PKK ile mücadele konusunda sahada çok somut adımlar atıldığını gördük. Erbil yönetiminin iş birliği memnuniyet verici. Irak’ta Süleymaniye yönetimi ile Erbil yönetimi arasındaki gerilim de devam ediyor. Süleymaniye yönetimi PKK ile aralarına mesafe koymadıkça bizim Süleymaniye'ye karşı tavrımızda bir değişiklik olmayacak. Hava sahasına yönelik ambargo devam edecek." dedi
12.07.2024Gündem
ÖSYM duyurdu: KPSS'ye 1 milyon 642 bin başvuru yapıldı! sınav 14 Temmuz'da
ÖSYM duyurdu: KPSS'ye 1 milyon 642 bin başvuru yapıldı! sınav 14 Temmuz'daÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 14 Temmuz'da başlayacak Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans oturumlarına 1 milyon 642 bin 142 kişinin başvurduğunu duyurdu.
12.07.2024Gündem
Trabzonspor'da Paul Onuachu transferi için geri sayım!
Trabzonspor'da Paul Onuachu transferi için geri sayım!Paul Onuachu için Trabzonspor, kulübü Southampton ile görüşmelerini sürdürüyor. Bordo-mavili yönetim bonservisi istediği rakama çekmek için uğraşırken, transferde mutlu sona çok yaklaştığı öğrenildi
12.07.2024Trabzonspor
Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'dan transfer açıklaması
Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'dan transfer açıklamasıTrabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Macaristan kampında gazetecilerle sohbet toplantısı yaptı.
11.07.2024Trabzonspor
Pençe-Kilit operasyonu bölgesinden acı haberi MSB duyurdu
Pençe-Kilit operasyonu bölgesinden acı haberi MSB duyurduPençe Kilit operasyonu bölgesinde Uzman Çavuş Cebrail Acar şehit oldu. 2 terörist öldürüldü.
4.07.2024Gündem
Astana'da kritik zirve: Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile bir araya geldi
Astana'da kritik zirve: Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile bir araya geldiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Kazakistan'ın başkenti Astana'da, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Erdoğan burada yaptığı açıklamada "Nükleer enerji santralleriyle ilgili ciddi adımlar atacağız. Sinop Nükleer Enerji Santrali ile ilgili görüşmelerimiz var. Bu konuda ciddi adımlar atabileceğimize inanıyoruz. İlk hedef Akkuyu'yu devreye almak." dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüşmesinde, Türkiye'nin sınırlarının hemen ötesinde bir teröristan kurdurmamakta kararlı olduğunu ifade etti.
3.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kayseri ve Suriye'de yaşanan provokasyonlara sert tepki: Bayrağa uzanan eli kızarız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kayseri ve Suriye'de yaşanan provokasyonlara sert tepki: Bayrağa uzanan eli kızarızCumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Sona eren Kabine toplantısının ardından Erdoğan, açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Kayseri ve Suriye'deki provokasyonlara sert tepki göstererek, "Bayrağımıza uzanan mülevves elleri kırmasını bildiğimiz gibi, ülkemize sığınan mazlumlara uzanan elleri de kırmasını biliriz" ifadelerini kullandı.
2.07.2024Gündem
Suriyeli komutandan 'provokasyona gelmeyin' uyarısı: Türk bayrağı bizim kutsalımızdır!
Suriyeli komutandan 'provokasyona gelmeyin' uyarısı: Türk bayrağı bizim kutsalımızdır!Suriyeli bir kişinin 5 yaşındaki Suriyeli bir çocuğa tecavüz etmesi ile Kayseri’de çıkan olaylar sonrasında Suriye’de Türkiye’nin kontrolündeki bölgelerde yaşanan karışıklıklarla ilgili peş peşe açıklamalar geldi.
2.07.2024Gündem
MSB kaynaklarından 'üçüncü dünya savaşı' sorusuna yanıt: Her türlü senaryoya hazırız
MSB kaynaklarından 'üçüncü dünya savaşı' sorusuna yanıt: Her türlü senaryoya hazırızMilli Savunma Bakanlığı kaynakları, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın üçüncü dünya savaşı ihtimalinin göz ardı edilmemesine dair açıklamalarına yönelik gelen soruya yanıt verdi.
27.06.2024Gündem
Google dijital telife olumlu bakıyor! Hüseyin Yayman: Meclis'te tarihi bir adım attık
Google dijital telife olumlu bakıyor! Hüseyin Yayman: Meclis'te tarihi bir adım attıkMilyonlarca içerik internete telif ödenmeden Google tarafından kullanılıyor. Türkiye'de bu emek hırsızlığının önüne geçmek için Dijital Telif Yasası'nı çıkarmaya çalışıyor. İşte bu yüzden dün Meclis'te Dijital Mecralar Komisyonu toplandı, Google yetkilileri dinlendi. Peki o görüşmede ne çıktı?
26.06.2024Gündem
Kırmızı kategorideki 2 terörist etkisiz hale getirildi
Kırmızı kategorideki 2 terörist etkisiz hale getirildiBatman kırsalında gerçekleştirilen "Bozdoğan-45" operasyonunda kırmızı kategorideki 2 terörist etkisiz hale getirildi. Bayram tatili süresince 2’si kırmızı, 4’ü turuncu, 2’si gri kategoride toplam 11 terörist etkisiz hale getirildi.
24.06.2024Gündem
Trafodan çıkan yangın geçici barınma merkezine sıçradı
Trafodan çıkan yangın geçici barınma merkezine sıçradıGaziantep’in Nizip ilçesinde trafonun alev alması sonucu çıkan yangın geçici barınma merkezine sıçradı. Merkezde kalanlar ilçede bulunan kapalı spor salonlarına sevk edilirken, çok sayıda ekip yangına müdahale etti.
22.06.2024Gaziantep
MSB acı haberi duyurdu: 1 astsubay şehit
MSB acı haberi duyurdu: 1 astsubay şehitMilli Savunma Bakanlığı, bölücü terör örgütü mensupları ile sağlanan temasta Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un şehit olduğunu açıkladı.
21.06.2024Gündem
Bakan Yerlikaya duyurdu: Şırnak'ta 4 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Yerlikaya duyurdu: Şırnak'ta 4 terörist etkisiz hale getirildiİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında gerçekleştirilen Bozdoğan-44 operasyonunda, 1'i turuncu, 2'si gri kategoride olmak üzere toplam 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
21.06.2024Gündem
Niğde'de kuduz karantinası! Valilikten açıklama geldi
Niğde'de kuduz karantinası! Valilikten açıklama geldiNiğde'nin Bor ilçesine bağlı Kemerhisar beldesi, bir kişiyi ısıran sokak köpeğinin kuduz olduğu şüphesiyle karantinaya alındı. Köpeğin ısırdığı vatandaşın tedavisi devam ederken, ölü bulunan köpekten incelenmek üzere numune alındı.
20.06.2024Gündem
Bakan Yerlikaya: 1'i kırmızı 3'ü turuncu listedeki 5 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Yerlikaya: 1'i kırmızı 3'ü turuncu listedeki 5 terörist etkisiz hale getirildiİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ağrı ili Doğubayazıt ilçesi kırsalında ve Batman ili Hasankeyf ilçesi Palamut Köyü kırsalında gerçekleştirilen 'Bozdoğan-43' Operasyonları'nda 1'i kırmızı 3'ü turuncu kategoride yer alan 5 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
20.06.2024Gündem
Siyasi partilerde bayramlaşma ziyaretleri
Siyasi partilerde bayramlaşma ziyaretleriCHP heyeti AK Parti'ye, AK Parti heyeti de CHP genel merkezine bayramlaşma ziyareti gerçekleştirdi. MHP de, DSP heyetini kabul etti. Sırada AK Parti, CHP ve Yeniden Refah var. Son olarak AK Parti heyeti de MHP'ye bayram ziyaretinde bulundu
17.06.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyonla mücadele mesajı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyonla mücadele mesajı!Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya-İtalya dönüşü gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyon hedefleriyle ilgili konuşarak, "Yılın son çeyreğini bekleyeceğiz. Yılın son çeyreğinde inşallah bunlar tam manasıyla görünecek. Şu anda işi sıkı tutuyoruz. Ama bütün mesele yine geliyor, faiz olayına dayanıyor. İnşallah faizde atacağımız adımlarla enflasyonu son çeyrekte çok daha olumlu bir konuma taşımış olacağız. Nitekim ekonomide dengelenmeye yönelik politikalar meyvelerini veriyor. Cari işlemler açığı önemli ölçüde azaldı. Mayıs itibarıyla yıllık ihracatımız 260 milyar doları aştı. İthalatımızdaki düşüş aynı şekilde sürüyor." dedi.
15.06.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Temas ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki temas haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.