Teknoloji Bağımlılığı

Teknoloji Bağımlılığı

Son dakika teknoloji bağımlılığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan teknoloji bağımlılığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını teknoloji bağımlılığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Teknoloji Bağımlılığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan teknoloji bağımlılığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 536 teknoloji bağımlılığı haberi bulunmuştur. Tüm teknoloji bağımlılığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yeşilay haftası ne zaman 2024? Yeşilay haftası nedir?
Yeşilay haftası ne zaman 2024? Yeşilay haftası nedir? Yeşilay haftasının ne zaman olduğuna yönelik araştırmalar arttı. Toplumda alkol, sigara ve uyuşturucu madde kullanımını engellemeye yönelik bilinçlendirme etkinliklerinin düzenlendiği haftada, öğrenciler okullarında Yeşilay Haftası'nı kutluyor. Bu özel haftada, öğrenciler resimler ve şiirler aracılığıyla bu zararlı alışkanlıkların önlenmesine katkı sağlıyorlar. Peki, Yeşilay haftası ne zaman?
27.02.2024 Gündem
Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden öğrencilere eğitim
Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden öğrencilere eğitim Adana İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Mücadele ekipleri, Necip Fazıl Kısakürek ilkokulu ve Anaokulu öğrencilerine yönelik güvenli ve bilinçli internet kullanımı, siber zorbalık, sosyal medya güvenliği ile teknoloji bağımlılığı konularında bir eğitim semineri düzenlendi.
7.02.2024 Adana
“Teknoloji bağımlılarında böbrek taşı riski daha yüksek”
“Teknoloji bağımlılarında böbrek taşı riski daha yüksek” Böbrek taşı oluşumunda cinsiyetin, genetik faktörlerin, yaşam tarzının ve diyetin başlıca etkenler olduğuna dikkat çeken Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Selçuk Şahin, “Taş hastalığı erkeklerde daha sıktır. Ancak son yıllarda beslenme alışkanlığının değişmesi nedeniyle kadınlarda ve çocuklarda da hastalık artmıştır. Sedanter hayat yaşayanlar, yatalak hastalar ve teknoloji bağımlılığı nedeniyle az hareket edenlerde daha sık görülmektedir. Obezite de taş hastalığı riskini artırmaktadır” dedi.
3.01.2024 Sağlık
Okullardan teknoloji devlerine ruh sağlığı davası!
Okullardan teknoloji devlerine ruh sağlığı davası! ABD'nin Seattle kentinde devlet okulları, çocukların ruh sağlığına olumsuz etkileri nedeniyle popüler sosyal medya platformlarının bağlı olduğu teknoloji devi şirketleri dava etti. Çocuklar teknolojinin esiri oldu. Sosyal medyanın çocukların ruh sağlığını bozduğunu ve eğitime engel olduğu gerekçe gösterildi. Peki sosyal medya çocukları olumsuz etkiliyor mu? Aileler ve öğretmenler bu konuyla ilgili neler yapmalı? Sosyal medyaya kısıtlama getirmek doğru mu? İşte detaylar...
12.01.2023 Bilim ve Teknoloji
Çocuğunuzun sağlıksız iletişimini görmezden gelmeyin
Çocuğunuzun sağlıksız iletişimini görmezden gelmeyin Çocuklarda şiddet eğilimi ile ilgili bilgiler veren Psikolojik Danışman Deniz Binboğa, çocukların bazı hareketlerinin kendi dillerinde şiddetin ifadesi olabileceğini belirterek, ailelerin çocuklarındaki sağlıksız iletişimleri görmezden gelmemeleri gerektiğini söyledi.
28.08.2022 Sağlık
Emine Erdoğan: Güçlü aileler toplumların bağışıklık sistemini oluşturur
Emine Erdoğan: Güçlü aileler toplumların bağışıklık sistemini oluşturur Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Aile Okulu projesinin tanıtım programında konuşan Emine Erdoğan, "Hiçbir zaman unutmayalım ki, güçlü aileler toplumların bağışıklık sistemini oluşturur. Böyle toplumlar dış etkilere, ideolojik saldırılara, onu tahrip etmek isteyen tüm girişimlere karşı koruma altındadır" dedi.
12.08.2022 Siyaset
Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında 3 milyon kişiye daha ulaşıldı
Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında 3 milyon kişiye daha ulaşıldı Millî Eğitim Bakanlığı, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı çerçevesinde çalışmalarını tüm birimleri ve insan kaynağını devreye alarak kararlılıkla sürdürüyor. Faaliyet Planı ile daha sistematik hâle getirilen eğitimlerle mayıs ve haziran aylarında yaklaşık 3 milyon kişiye daha ulaşıldığını ifade eden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "19 milyon öğrencimiz, 1 milyon 200 bin öğretmenimiz ve velilerimizle birlikte Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye'nin örneklemini değil, evrenini oluşturuyor. Kadına yönelik şiddetle mücadele için 'her türlü şiddete sıfır tolerans' parolasıyla Bakanlığımızın tüm enstrümanlarını çok aktif kullanarak ilerliyoruz. Bu yolla ulaşamayacağımız hiçbir nokta yok." dedi.
12.07.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Öğrenci, öğretmen ve veli...
MEB resmen duyurdu! Öğrenci, öğretmen ve veli... MEB harekete geçti ve resmen duyurdu. Eğitim faaliyetleri gerçekleştiriliyor, çalışmalar kararlılıkla yürütülüyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamada bulundu. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı çerçevesinde, eğitimler çok daha sistematik hale getirildi. Sadece kadına yönelik şiddet değil, akran zorbalığı ve her türlü şiddete 'sıfır tolerans' parolasıyla hareket edildiğine dikkat çeken Bakan Özer, öğretmenler, öğrenciler ve velilere yönelik pek çok eğitim faaliyeti gerçekleştirildiğini belirtti. e-Rehberlik modülü verileri uyarınca öğrenci ve velilerin ihtiyaçları göz önüne alınarak katılımcılar, öncelik durumlarına göre belirleniyor.
7.05.2022 Eğitim
Bursa'da lisede şok görüntü! 'İnsan kapanı' deyip 40 dakika boyunca...
Bursa'da lisede şok görüntü! 'İnsan kapanı' deyip 40 dakika boyunca... Bursa'da İnegöl Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, siyah kıyafetlerle 40 dakika boyunca hareketsiz durup, teknoloji bağımlılığına 'insan kapanı' ile dikkat çektiler.
2.03.2022 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çocuklarımıza hayır demeyi başaramıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çocuklarımıza hayır demeyi başaramıyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeşilay Danışmanlık Merkezleri Ortak Açılış Töreni”nde konuştu. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Bizim Yeşilay'ımızla birlikte yürüttüğümüz mücadeledeki tek gayemiz, ülkemize ve milletimize ruhu da bedeni de dipdiri nesiller kazandırmaktır. İnşallah bu mücadeleyi ülkemizde tek bir bağımlı bırakmama azim ve kararlılığıyla son nefesimize kadar sürdüreceğiz" dedi.
5.11.2021 Gündem
Polisten öğrencilere güvenli internet bilgilendirmesi
Polisten öğrencilere güvenli internet bilgilendirmesi Muğla'nın Marmaris ilçesinde, polis, üniversite öğrencilerine 'bilinçli ve güvenli internet' konusunda bilgilendirmede bulunup, 'Siberay Projesi'ni anlattı, el ilanları dağıttı.
2.11.2021 Yaşam
"Teknoloji başında geçen süre bağımlılığı artırıyor"
"Teknoloji başında geçen süre bağımlılığı artırıyor" Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen seminerde kadınlara teknoloji bağımlılığı anlatıldı. Teknoloji bağımlılığının en büyük belirtisinin kişinin teknolojik cihazın başında harcanan sürenin giderek artması olduğunu belirten Rehber Öğretmen Emre Yıldırım, “Bağımlılık tedavi gerektiren bir durumdur. Uzmanlar tarafından ilaç tedavisi, terapi ya da kısıtlamalar konulabilir” dedi.
15.10.2021 Sağlık
Dikkat! Karaciğerdeki yağlanma önlenemezse...
Dikkat! Karaciğerdeki yağlanma önlenemezse... İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İlhami Gültepe, “Son yıllarda çocuklarda görülen teknoloji bağımlılığı ve fast food beslenme alışkanlığının artmasının yanı sıra, pandemi sürecindeki hareketsizlik de karaciğer yağlanmasını artırdı. Hastalığın genç nüfusta görülme sıklığı arttı” dedi.
20.08.2021 Sağlık
Teknoloji bağımlılığından kurtulmak isteyenlerin sayısı 2 kat arttı
Teknoloji bağımlılığından kurtulmak isteyenlerin sayısı 2 kat arttı Teknolojinin sınırsız ve ölçüsüz kullanılmasıyla ortaya çıkan ve kişiyi kontrol eden bir duruma dönüşen teknoloji bağımlılığı, Yeşilaya yapılan başvurulara göre salgında yükselişe geçti.
2.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Pandemide çocuklarda ekran bağımlılığı uyarısı
Pandemide çocuklarda ekran bağımlılığı uyarısı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Çilem Bilgiler, “Covid-19 ilişkili stresin, kişilerin sosyal medya kullanımı ve televizyon başında geçirdiği süreyi, anlamlı biçimde arttırdığı gösterilmiştir. Diğer bir deyişle ekranlar ve internet, kişilerin kendini yatıştırma aracı haline gelmiştir” dedi.
25.05.2021 Sağlık
Çocuklarda depresyona neden oluyor
Çocuklarda depresyona neden oluyor Pandemi nedeniyle artan teknoloji bağımlılığının çocuklarda depresyon, uyku bozuklukları, saldırganlık, sosyal kaygı, dikkat eksikliği ve takıntı gibi psikolojik sorunlara yol açtığını vurgulayan Psikolog Yağmur Bedir, “Ebeveynler ‘3-6-9-12’ kuralıyla çocuklarının ekran bağımlılığına karşı önlem alabilir. Başarıya ulaşmak için, 3 yaş öncesinde çocuk ekrana maruz kalmamalı. 6 yaşa kadar çocuğun kendine ait bir elektronik cihazı olmamalı. 9- 12 yaşları arasında çocuklar internete girerken ebeveynleri kontrol etmeli. 12 yaşından önce sosyal medya hesabı kullanmamalıdır” dedi.
29.04.2021 Sağlık
Ekran bağımlılığından kurtuluşun yolu: Dijital Detoks
Ekran bağımlılığından kurtuluşun yolu: Dijital Detoks Günlük hayatı kolaylaştıran dijital cihazları kullanmaktan kendini alıkoyamayanların dijital bağımlı olabileceğini ifade eden Dr. Öğretim Üyesi Hidayet Ece Çelik, "Bağımlı olmaktan kurtulmak için formül dijital detokstur. İnsanların dijital cihazlarda geçirdiği süre artarken, farkında olmadan iş, arkadaş ve ailelerine daha az zaman ayırıyor. Bir süre sonra bu dijital cihazlarından kısa süre uzaklaşılsa bile sıkıntı hissi, gerginlik, sinirlilik gibi birçok psikolojik ve fiziksel belirtiler yaşanabiliyor” dedi
5.03.2021 Sağlık
Dijital bağımlılık bebeklikte yerleşiyor
Dijital bağımlılık bebeklikte yerleşiyor Dört yaş altındaki çocukların yüzde 68’inin günlük olarak televizyon, cep telefonu, DVD ve video oyunu gibi ekran ortamını kullandığını belirten Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümünden Prof. Dr. Mustafa Bülent Şerbetçioğlu, “Dijital teknoloji bağımlılığı bebeklik döneminde yerleşiyor. Araştırmalara göre çocuğun 4-5 yaşlarında dijital ekran görüntüleriyle karşılaşılması dil öğrenmede zayıflık, dikkat eksikliği ve sosyal izolasyon sorunlarına yol açıyor” dedi.
2.03.2021 Sağlık
İnternet bağımlısı çocuklar 'savaş ve strateji oyunları'na yöneldi!
İnternet bağımlısı çocuklar 'savaş ve strateji oyunları'na yöneldi! Salgın sürecinde internet bağımlılığına yönelik üç üniversiteden akademisyenlerin katılımıyla yürütülen çalışma sonucu 12-17 yaş grubundaki internet bağımlısı çocukların savaş ve strateji oyunlarına daha fazla yöneldiğini ortaya koydu.
3.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Telefon bağımlılığının sebebi aileler!
Telefon bağımlılığının sebebi aileler! Psikiyatrist Savaş Öztürk, "Teknoloji bağımlılığında birinci sorumlu, anne babaların elindeki telefonlardır. Beden dilimizle çocuğumuza internetin iyi olduğunu anlatırken, ağzımızla da internette fazla vakit geçirmemesi gerektiğini söylüyoruz. Ama çocuklar sözleri değil, gördüklerini örnek almaktadır" dedi.
22.12.2020 Sağlık
Teknoloji bağımlılığı çocukları risklere açık hale getiriyor
Teknoloji bağımlılığı çocukları risklere açık hale getiriyor Doç. Dr. Ensari, teknoloji bağımlılığının çocuklar için birçok riski barındırdığını belirterek, "Aileler çocuklarının yanlarında güvence altında olduklarını zannederken aslında onlar sanal dünyada çok farklı yerlerde dolaşıyor olabilir." dedi.
28.10.2020 Bilim ve Teknoloji
SiperAy İnternet polisi uygulaması nedir? Siber zorbalık, bilgisayar oyunları ve sosyal medya ile mücadele yeni dönem!
SiperAy İnternet polisi uygulaması nedir? Siber zorbalık, bilgisayar oyunları ve sosyal medya ile mücadele yeni dönem! İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen SiperAy projesi ile toplumda internetin daha güvenli kullanılması sağlanacak. Peki, SiperAy projesi nedir? İnternet polisi uygulaması nedir, ne işe yarar? İşte SiberAy internet polisi uygulaması ile ilgili merak edilenler...
4.10.2020 Gündem
Siberay programı hayata geçirildi
Siberay programı hayata geçirildi İnternet ve teknoloji bağımlılığıyla mücadele için Siberay programı hayata geçirildi.
21.08.2020 Bilim ve Teknoloji
TÜBA, bilişim teknolojilerinin topluma etkisini inceledi
TÜBA, bilişim teknolojilerinin topluma etkisini inceledi Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), "Bilişim Teknolojileri ve İletişim: Birey ve Toplum Güvenliği” adlı kitabı yayımladı.
13.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, öğretmenlerle buluştu
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, öğretmenlerle buluştu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitimin son haftasında "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" kapsamında Giresun, Bingöl ve Bayburt'taki öğretmenlerle bir araya geldi.
22.06.2020 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Teknoloji Bağımlılığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki teknoloji bağımlılığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.