Yeşilay

Yeşilay

Son dakika yeşilay haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yeşilay ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yeşilay haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yeşilay

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yeşilay gelişmeleri de dahil olmak üzere 267 yeşilay haberi bulunmuştur. Tüm yeşilay haberleri aşağıda listelenmiştir.
"Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yarışmasının ödülleri verildi
"Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yarışmasının ödülleri verildi Adana’da Yeşilay tarafından düzenlenen "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yarışmasının ödül töreni gerçekleşti.
20.04.2024 Adana
Yeşilay haftası ne zaman 2024? Yeşilay haftası nedir?
Yeşilay haftası ne zaman 2024? Yeşilay haftası nedir? Yeşilay haftasının ne zaman olduğuna yönelik araştırmalar arttı. Toplumda alkol, sigara ve uyuşturucu madde kullanımını engellemeye yönelik bilinçlendirme etkinliklerinin düzenlendiği haftada, öğrenciler okullarında Yeşilay Haftası'nı kutluyor. Bu özel haftada, öğrenciler resimler ve şiirler aracılığıyla bu zararlı alışkanlıkların önlenmesine katkı sağlıyorlar. Peki, Yeşilay haftası ne zaman?
27.02.2024 Gündem
Adana Büyükşehir'den kadınlara danışmanlık hizmeti
Adana Büyükşehir'den kadınlara danışmanlık hizmeti Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Başkanlığı ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi iş birliği ile “Bağımlıkla Mücadelede Ailenin Rolü” ve “Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı” seminerleri düzenlendi.
29.01.2024 Adana
AK Parti Kütahya belediye başkan adayı kim oldu? 2024 AK Parti Kütahya belediye başkan adayı Kamil Saraçoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında?
AK Parti Kütahya belediye başkan adayı kim oldu? 2024 AK Parti Kütahya belediye başkan adayı Kamil Saraçoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında? AK Parti Kütahya Belediye Başkan adayı kim oldu, 2024 Kütahya AK Parti Belediye Başkan adayı Kamil Saraçoğlu kimdir? AK Parti Kütahya Belediye Başkanı adayı belli oldu. ATO Kongre Salonu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti belediye başkan adaylarını açıkladı. Peki, AK Parti Kütahya Belediye Başkanı adayı Kamil Saraçoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?
18.01.2024 Gündem
Emine Erdoğan Malcolm X'in kızı İlyasa Şahbaz'la görüştü
Emine Erdoğan Malcolm X'in kızı İlyasa Şahbaz'la görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Malcolm X'in kızı İlyasa Şahbaz ile görüştü.
16.09.2023 Gündem
İçişleri'nden 81 il valiliğine '2023- 2024 Eğitim Öğretim Yılı Asayiş ve Trafik Tedbirleri' konulu genelge
İçişleri'nden 81 il valiliğine '2023- 2024 Eğitim Öğretim Yılı Asayiş ve Trafik Tedbirleri' konulu genelge İçişleri Bakanlığı, 11 Eylül 2023 tarihinde başlayacak olan 2023- 2024 eğitim- öğretim yılının birinci döneminin huzur ve güven ortamı içerisinde sürdürülebilmesi adına 81 il valiliğine asayiş ve trafik tedbirleri konulu genelge gönderdi.
7.09.2023 Gündem
Deprem yardımları için flaş karar: Vergiden düşülecek
Deprem yardımları için flaş karar: Vergiden düşülecek Gelir İdaresi Başkanlığı, hangi tür bağış ve yardımların vergi matrağından düşürüleceğine dair rehber hazırladı. Deprem yardımları da vergiden düşürülecek yardımlara dahil edildi.
22.05.2023 Ekonomi
Bolu’da AK Parti, MHP ve CHP birer milletvekili çıkardı
Bolu’da AK Parti, MHP ve CHP birer milletvekili çıkardı Bolu’da 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde AK Parti, CHP ve MHP bir milletvekilliği kazandı. MHP, 54 yıl aradan sonra Bolu’dan milletvekili çıkardı.
15.05.2023 Gündem
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 kente okullar için genelge
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 kente okullar için genelge İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine, '2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının İkinci Yarısında Alınacak Asayiş ve Trafik Tedbirleri' genelgesi gönderdi.
4.02.2023 Gündem
Evli ve nişanlılar internette daha az vakit geçiriyor
Evli ve nişanlılar internette daha az vakit geçiriyor Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeliha Traş ve ekibi tarafından 24-56 yaş arasındaki katılımcılar üzerinde yapılan araştırmada, evli, nişanlı veya sözlü gibi romantik ilişkisi olanların interneti daha az kullandığı, gelir düzeyi düşük ve orta seviyede olanların internet bağımlılığında risk grubunda olduğu tespit edildi.
6.01.2023 Yaşam
Elektrikler ne zaman gelecek 30 Kasım 2022? AYEDAŞ ve BEDAŞ planlı elektrik kesintileri!
Elektrikler ne zaman gelecek 30 Kasım 2022? AYEDAŞ ve BEDAŞ planlı elektrik kesintileri! AYEDAŞ ve BEDAŞ planlı elektrik kesintilerini anlık paylaşılıyor. Elektrik kesintisinden etkilenen vatandaşlar, mahallerinde elektriklerin ne zaman geleceğini sorguluyor. Peki, Elektrikler ne zaman gelecek 30 Kasım 2022?
30.11.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurdu: Tahıl sevkiyatı devam edecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurdu: Tahıl sevkiyatı devam edecek Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddiası hakkında tepki göstererek 'Bu iftiranın hesabını hukuk önünde soracağız' dedi. Erdoğan, 'Anayasa değişikliği teklifimiz milletimizin de taleplerine uygun şekilde hayata geçmesini ümit ediyoruz. Şayet böyle bir tablo oluşmazsa bir teklifim var. Halk oylaması dahil diğer adımları atmaya hazırız' ifadelerini kullandı. Erdoğan, başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliği hakkında "Sıkıysa önümüzdeki seçimde başörtülü adayları koy" dedi. Erdoğan ayrıca, ''Dün sayın Putin ile görüşmem vardı, bugün de sayın Zelenski ile görüşeceğim. Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Milli Savunma Bakanı Akar'ı arayarak bugün saat 12:00'den itibaren tahıl sevkiyatının eskiden olduğu gibi devam edeceğini bildirdi'' açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısından sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, tahıl krizinin nasıl aşıldığıyla ilgili olarak "Onu bana bırakın, önce Biden'a sonra size anlatacağım" dedi.
2.11.2022 Siyaset
15 Temmuz şehitleri kimlerdir, isimleri ne? 15 Temmuz darbesinde kaç kişi öldü? İsim listesi
15 Temmuz şehitleri kimlerdir, isimleri ne? 15 Temmuz darbesinde kaç kişi öldü? İsim listesi 15 Temmuz darbe şehitleri kaç kişi, 15 Temmuz şehitleri kim? 15 Temmuz darbe girişiminin 6. yılında 15 Temmuz şehitleri anılıyor. Fetullah Gülen tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün düzenlediği hain darbe girişiminde 6 yıl geride kaldı.
15.07.2022 Gündem
Emine Erdoğan: Maddelerle ya da teknolojiyle köle efendi ilişkisi kuruyoruz
Emine Erdoğan: Maddelerle ya da teknolojiyle köle efendi ilişkisi kuruyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, bağımlılıkların bireysel ve toplumsal hayatı tehdit ettiğini belirterek, "Geleneksel değerlerden ve geleneksel kurumlardan bir kopuş söz konusu. Yakın ilişkilerimiz zayıflıyor, maddelerle ya da teknolojiyle köle efendi ilişkisi kuruyoruz" dedi.
17.05.2022 Siyaset
Kayınpederi ve kayınvalidesini vurdu
Kayınpederi ve kayınvalidesini vurdu Aksaray'da Servet İpek (35), boşanma aşamasındaki eşiyle konuşmak için gittiği evde kayınpederi Halil İbrahim Yeşilay (59) ile kayınvalidesi Raziye Yeşilay’ı (59) av tüfeğiyle vurarak yaraladı.
4.04.2022 Gündem
Kredi ile ev alan 5 yıl vergi ödemiyor! 7000 lira sınırı var...
Kredi ile ev alan 5 yıl vergi ödemiyor! 7000 lira sınırı var... Kredi ile ev alan milyonları ilgilendiriyor. Kredi ile ev alanlara güzel haber geldi. Devlet kredi ile ev alanlara muafiyet sağlıyor. Gayrimenkul yatırımı yapıp, krediyle ev alanlar, kredi giderlerini ve 5 yıl boyunca satın alma bedelinin yüzde 5’ini gider olarak gösterebiliyor. Bu mükellefler genellikle 5 yıl boyunca kira gelirleri için vergi ödemeyebiliyorlar. Kira gelirleri; konut kirası ve iş yeri kirası olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Konut kira gelirlerinin 7.000 lirası vergiden istisnadır. 2021 yılı için konut kira geliriniz 7.000 liradan fazla ise beyanname vermeniz gerekiyor. İstisna tutarından daha az kira gelirleri için beyanname verilmiyor. Ticari, zirai ve mesleki kazançlarını normal olarak beyan eden mükellefler konut kira geliri istisnasından faydalanamıyor. İş yeri kira gelirleri için durum biraz farklı. İş yeri kira gelirleri için herhangi bir istisna öngörülmemiş olup, kiracılar tarafından kira ödemesi üzerinden stopaj yapılması gerekiyor. İş yeri kira gelirleri için kural olarak beyanname verilmiyor. Ancak eğer yıllık kira geliri 2021 yılında 53.000 lirayı aşıyorsa, iş yeri kira gelirleri de beyan ediliyor. Öte yandan 1.319 Sayılı Yasa'nın 8. Maddesi'nde bu istisnalar sıralanmıştır. Buna göre, hiçbir geliri olmadığını belgeleyen ev hanımları ve 18 yaşından büyük ev hanımları ile işsizler ve sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıktan başka geliri olmayan emekliler, gaziler, engelliler, şehitlerin dul ve yetimleri emlak vergisi ödemiyorlar. İşte milyonları ilgilendiren tüm detaylar...
5.03.2022 Ekonomi
Ebeveynler dikkat! Çocuklarda bağımlılık riski 4 kat fazla!
Ebeveynler dikkat! Çocuklarda bağımlılık riski 4 kat fazla! Alkol bağımlılığının genetik yönü olduğunu vurgulayan uzmanlar, alkol bağımlılığı olan ebeveynlerin çocuklarında bağımlılık ortaya çıkma olasılığının normal topluma göre kabaca 4 kat daha fazla olduğuna dikkat çekiyor. Uzmanlar, bağımlılık şiddeti arttıkça kişinin kullanım sıklığının artma eğilimi gösterdiğini vurguluyor.
4.03.2022 Sağlık
Sigara kullananlarda Covid-19'a bağlı hastalık oranı 14 kat daha fazla
Sigara kullananlarda Covid-19'a bağlı hastalık oranı 14 kat daha fazla Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. İshak Yıldırım, sigara kullanan kişilerde Covid-19'a bağlı ağır hastalık, yoğun bakıma yatma ve ventilatöre bağlanma sıklığının 14 kat daha fazla olduğunu söyledi.
9.02.2022 Sağlık
İşçi, işveren, memur ve emekli milyonları ilgilendiriyor! Hepsi değişiyor...
İşçi, işveren, memur ve emekli milyonları ilgilendiriyor! Hepsi değişiyor... Milyonlarca işçi, işveren, emekli EYT'li ve öğrenciyi ilgilendiren düzenlemeler yapılıyor. Gözler Meclis'te. Yapılacak düzenlemeyle emekli aylığı almaktayken Maarif Vakfı, Yunus Emre Vakfı, Türk Kızılay Derneği ve Yeşilay Cemiyetinde görev alanların emekli maaşları kesilmeyecek. 3600 ek gösterge ve EYT masada. meslek eğitimi alan öğrencilere teşvik verilecek...İşte herkesi ilgilendiren yeni düzenlemeler...
27.11.2021 Çalışan Hakları
Emeklilere güzel haber flaş maaş kararı! SGK borç çıkaramayacak ve...
Emeklilere güzel haber flaş maaş kararı! SGK borç çıkaramayacak ve... Emeklileri çok yakından ilgilendiren düzenleme. Meclis'e sunuldu. O maaşlar kesilmeyecek. Geriye dönük ödeme yapılmayacak, SGK borç çıkaramayacak. İşte düzenlemenin ayrıntıları...
16.11.2021 Emekli
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çocuklarımıza hayır demeyi başaramıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çocuklarımıza hayır demeyi başaramıyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeşilay Danışmanlık Merkezleri Ortak Açılış Töreni”nde konuştu. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Bizim Yeşilay'ımızla birlikte yürüttüğümüz mücadeledeki tek gayemiz, ülkemize ve milletimize ruhu da bedeni de dipdiri nesiller kazandırmaktır. İnşallah bu mücadeleyi ülkemizde tek bir bağımlı bırakmama azim ve kararlılığıyla son nefesimize kadar sürdüreceğiz" dedi.
5.11.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Dünyada birinci olacak' diyerek canlı yayında müjdeyi verdi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Dünyada birinci olacak' diyerek canlı yayında müjdeyi verdi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ümraniye Millet Bahçesi açılışında konuştu. Erdoğan, "Açılış töreni vesilesiyle bir araya geldiğimiz Millet Bahçemizin hayırlı olmasını diliyorum. Hekimbaşı Millet Bahçemizin özelliği de gürültü kirliliğini önlemek için 5735 metrekare gürültü bariyeriyle donatılmış olmasıdır. Atatürk Havalimanı'nda oluşturacağımız Millet Bahçesi, dünyadaki şehir parkları arasında ilk sıralarda yer alacak." dedi.
5.11.2021 Siyaset
Karikatürist, yazar Yalçın Turgut Balaban vefat etti
Karikatürist, yazar Yalçın Turgut Balaban vefat etti Beyninde ve karaciğerinde bulunan tümör nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat eden karikatürist Yalçın Turgut Balaban, Şakirin Camisi'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.
17.10.2021 Kültür Sanat
"Teknoloji başında geçen süre bağımlılığı artırıyor"
"Teknoloji başında geçen süre bağımlılığı artırıyor" Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen seminerde kadınlara teknoloji bağımlılığı anlatıldı. Teknoloji bağımlılığının en büyük belirtisinin kişinin teknolojik cihazın başında harcanan sürenin giderek artması olduğunu belirten Rehber Öğretmen Emre Yıldırım, “Bağımlılık tedavi gerektiren bir durumdur. Uzmanlar tarafından ilaç tedavisi, terapi ya da kısıtlamalar konulabilir” dedi.
15.10.2021 Sağlık
Bakan Soylu yüz tanıma projesini duyurdu: Geçebilen daha görmedim
Bakan Soylu yüz tanıma projesini duyurdu: Geçebilen daha görmedim İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İkinci Uluslararası Güvenlik Kongresi'nde yaptığı açıklamada, "En iyi ses analizini yapacaksınız dedik, muhteşem bir program ortaya koydular. 'Yüz tanımada sizi kimse geçmeyecek' dedik. Şu anda bizim yüz tanıma programımız var. Amerika da dahil olmak üzere kimsenin bunun yanından geçtiğini düşünmüyorum. Bize de yakın zamana kadar çok yüz tanıma programı getirdiler. Bizim arkadaşlarımızın yaptıklarını geçebilen daha yüz tanıma programı görmedim" dedi.
23.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yeşilay ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yeşilay haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.