TEKNOFEST’te son gün coşkusu! "2 milyon genç kardeşimiz projeleri ile yarıştı"
TEKNOFEST’te son gün coşkusu! "2 milyon genç kardeşimiz projeleri ile yarıştı" TEKNOFEST, İzmir'de son gününde büyük heyecanla sürüyor. TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Sanayi ve Teknoljoi Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST'in kapanış ve ödül töreni kapsamında önemli açıklamalar yaptı.
1.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Güçlenen Türkiye'nin yükselişine de şahit oluyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Güçlenen Türkiye'nin yükselişine de şahit oluyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Çiğli Havaalanı'nda düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün burada sadece milli teknoloji hamlemizin hepsi gurur kaynağımız olan ürünlerini görmüyoruz. Aynı zamanda büyüyen, güçlenen, sınırları aşan, özgüven ve iddia sahibi Türkiye'nin yükselişine de şahit oluyoruz" ifadelerini kullandı.
29.09.2023 Gündem
Sanayi Bakanı Kacır duyurdu! TÜBİTAK bursu müjdesi geldi
Sanayi Bakanı Kacır duyurdu! TÜBİTAK bursu müjdesi geldi TEKNOFEST üçüncü gününde büyük heyecanla sürüyor. TEKNOFEST'e katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır burs programı ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.
29.09.2023 Ekonomi
TEKNOFEST İzmir'de başladı! Selçuk Bayraktar: Türkiye Yüzyılı'na sizler ve eserleriniz damga vuracak
TEKNOFEST İzmir'de başladı! Selçuk Bayraktar: Türkiye Yüzyılı'na sizler ve eserleriniz damga vuracak Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, İzmir Çiğli Havalimanı'nda kapılarını ziyaretçilerine açtı. Milli teknoloji üretme ve geliştirme konusunda gençlerin ilgisinin artırılması hedeflenerek bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine destek olan TEKNOFEST'e sabahın erken saatlerinden itibaren ziyaretçiler gelmeye başladı. Açılışta konuşan T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Türkiye Yüzyılı'na sizler ve eserleriniz damga vuracak" ifadelerini kullandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise konuşmasında "Bu yıl 337 bin takım 1 milyon yarışmacıyla dünyada eşi benzeri olmayan bir rekora imza attık. TEKNOFEST kuşağını her daim himaye eden Sayın Cumhurbaşkanımıza, tüm paydaşlarımıza, özellikle TSK'ya huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum." dedi.
27.09.2023 Gündem
Bebek sahilinde çifte cinayet! Kan donduran detaylar ortaya çıktı
Bebek sahilinde çifte cinayet! Kan donduran detaylar ortaya çıktı Bebek’teki bir teknede çalışan Engin Göregen ve Mazlum Doğan, 17 ve 18 yaşlarındaki ikisi kız altı kişinin saldırısında bıçaklanarak öldürüldü. Bir arkadaşları Bebek sahilindeki dehşet anlarını “Her şey 30 saniye içinde oldu. Önce Engin’e, sonra Mazlum’a saldırdılar. Beni de yaralayıp kaçtılar” diye anlattı.
26.09.2023 Yaşam
TEKNOFEST İzmir için geri sayım başladı
TEKNOFEST İzmir için geri sayım başladı TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, 2023’ün üçüncü ve son durağı olan İzmir’de 27 Eylül-1 Ekim tarihlerinde Çiğli Havalimanında toplam 205.000 m²’lik alan üzerinde düzenlenecek.
26.09.2023 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST 27 Eylül’de İzmir’de
TEKNOFEST 27 Eylül’de İzmir’de Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST İstanbul ve Ankara’dan sonra üçüncü ve son durağı olan İzmir’de teknoloji severlerle buluşmaya hazırlanıyor.  TEKNOFEST, İzmir Çiğli Havalimanında 27 Eylül – 1 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
14.09.2023 Bilim ve Teknoloji
Bayraktar TB3 bir aşamayı daha başarıyla geçti
Bayraktar TB3 bir aşamayı daha başarıyla geçti Yerli ve milli Bayraktar TB3 31. test uçuşunu da başarıyla tamamladı. Baykar, resmi sosyal medyasından o uçuşu paylaştı. Paylaşımda toplam uçuşun 295 saat olduğu belirtildi. İşte detaylar...
25.04.2024 Ekonomi
Selçuk Bayraktar duyurdu: AKINCI'dan 50 bin saatlik uçuş
Selçuk Bayraktar duyurdu: AKINCI'dan 50 bin saatlik uçuş Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI Projesi kapsamında Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA, 50 bin uçuş saatini başarıyla tamamladı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AKINCI'nın uçuş saati ile ilgili sosyal medyadan önemli bir mesaj paylaştı.
9.04.2024 Gündem
Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla geçti
Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla geçti Bayraktar TB3 adım adım geliyor. 2. Prototip 4. Uçuş testi de başarıyla tamamlandı.
4.04.2024 Ekonomi
Bayraktar TB3'ten bir başarı daha
Bayraktar TB3'ten bir başarı daha Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA 15. test uçuşunu da başarıyla tamamladı.
17.01.2024 Ekonomi
Bayraktar TB3'ten bir başarı daha
Bayraktar TB3'ten bir başarı daha Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün 14. test uçuşunu da başarıyla tamamladığını duyurdu.
26.12.2023 Ekonomi
Bayraktar TB3 SİHA 32 saat havada kaldığı uzun uçuş testini başarıyla tamamladı
Bayraktar TB3 SİHA 32 saat havada kaldığı uzun uçuş testini başarıyla tamamladı Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, 32 saat havada kaldığı 13. test uçuşunu da başarıyla tamamladı. Milli SİHA, 32 saatlik uçuşu sırasında gökyüzünde toplam 5.700 km mesafe kat etti.
20.12.2023 Ekonomi
Selçuk Bayraktar açıkladı! Bayraktar TB3 bir testi daha geçti
Selçuk Bayraktar açıkladı! Bayraktar TB3 bir testi daha geçti Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün 9. uçuş testini de başarıyla tamamladığını duyurdu.
28.11.2023 Ekonomi
Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi açıldı
Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi açıldı Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’nin 21 Kasım Salı günü gerçekleşen açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ile çocuklar ve çok sayıda davetliler katıldı.
22.11.2023 Bilim ve Teknoloji
Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla geçti!
Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla geçti! Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün 7. testini de başarıyla tamamladığını duyurdu.
17.11.2023 Bilim ve Teknoloji
Türk savunma sanayisinin yeni gururu! Bayraktar TB3 bir testi daha geçti
Türk savunma sanayisinin yeni gururu! Bayraktar TB3 bir testi daha geçti Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün 6. test uçuşunu da başarıyla tamamladığını duyurdu.
14.11.2023 Ekonomi
Bayraktar TB3 SİHA 5. uçuş testini başarıyla tamamladı
Bayraktar TB3 SİHA 5. uçuş testini başarıyla tamamladı Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, ilk defa iniş takımları kapalı uçtuğu 5. test uçuşunu başarıyla tamamladı.
10.11.2023 Bilim ve Teknoloji
Bayraktar TB3 SİHA uçuş testini başarıyla tamamladı
Bayraktar TB3 SİHA uçuş testini başarıyla tamamladı Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, Marmara bölgesini etkisi altına alan ve 130 km/sa hıza ulaşan lodos fırtınasının zorlu koşullarında gerçekleştirdiği 5 saatlik 3. test uçuşunu başarıyla tamamladı.
4.11.2023 Bilim ve Teknoloji
Bayraktar TB3'ten ikinci uçuş testi: 4 saat havada kaldı
Bayraktar TB3'ten ikinci uçuş testi: 4 saat havada kaldı Türkiye'nin, katlanabilir kanat yapısına sahip TB3 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), 4 saat süren 2. uçuş testini de başarıyla tamamladı.
1.11.2023 Ekonomi
Bayraktar TB3'ten ilk uçuş: 'Cumhuriyetimizin 100. yılına armağan olsun'
Bayraktar TB3'ten ilk uçuş: 'Cumhuriyetimizin 100. yılına armağan olsun' Türkiye'nin, katlanabilir kanat yapısına sahip TB3 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), ilk teker kesme testinin ardından ilk uçuşunu gerçekleştirdi.
27.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjde: Bir defaya mahsus 5 bin TL ödenecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjde: Bir defaya mahsus 5 bin TL ödenecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Yılbaşında emeklilerimizin durumun tekrar gözden geçirecek, o zaman her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz." diye konuştu.
9.10.2023 Gündem
Elon Musk Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek paylaştı: Gelecek yıl bizzat katılmayı sabırsızlıkla bekliyorum
Elon Musk Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek paylaştı: Gelecek yıl bizzat katılmayı sabırsızlıkla bekliyorum Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk, kendisini Teknofest’e davet eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.
29.09.2023 Gündem
Bakan Kacır’dan ‘Elon Musk Türkiye’ye gelecek mi?’ sorusuna yanıt!
Bakan Kacır’dan ‘Elon Musk Türkiye’ye gelecek mi?’ sorusuna yanıt! Sanayi ve Teknoloji Bakanı TEKNOFEST kapsamında CNN Türk’e özel açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır, 'Elon Musk, Türkiye'ye gelecek mi?' sorusuna yanıt verirken, Musk'ın Türkiye'nin başarılarını yakından takip ettiğini söyledi.
29.09.2023 Ekonomi
Kızılelma ve Anka’ya milli motor yolda! İşte detaylar...
Kızılelma ve Anka’ya milli motor yolda! İşte detaylar... İHA ve helikopter motorlarının ardından insansız savaş uçakları için üretilen Türkiye’nin ilk turbofan motoru TEI-TF6000 de yola çıkmaya hazırlanıyor.
29.09.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri