Tedbir Kararı

Tedbir Kararı

Son dakika tedbir kararı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tedbir kararı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tedbir kararı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tedbir Kararı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tedbir kararı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.526 tedbir kararı haberi bulunmuştur. Tüm tedbir kararı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Threads neden yasaklandı, Türkiye’de neden kapanıyor?
Threads neden yasaklandı, Türkiye’de neden kapanıyor? Threads, Rekabet Kurulu’nun ‘kişisel veriler’ üzerine verdiği karar gereği faaliyetlerini 29 Nisan’dan sonra durduracak.
16.04.2024 Yaşam
Rekabet Kurulu'ndan META'ya günlük 4,8 milyon lira ceza
Rekabet Kurulu'ndan META'ya günlük 4,8 milyon lira ceza Rekabet Kurulu, META hakkında Threads ve Instagram uygulamalarını bağlamak suretiyle hâkim durumunu kötüye kullandığı şüphesi üzerine başlatılan soruşturmada geçici tedbir kararı verdi.
15.04.2024 Ekonomi
Konuta tedbir kararı konuluyor, satış iptal ediliyor! Süre sınırı bulunuyor
Konuta tedbir kararı konuluyor, satış iptal ediliyor! Süre sınırı bulunuyor Boşanma davalarında 'eşten mal kaçırma' sık karşılaşılan bir durum. Evlilik sırasında sahip olunan mal varlığının eşlerden birinin rızası olmaksızın satılması düşük bedellerle farklı kişilerin üzerine geçirilmesi 'mal kaçırma' davalarına konu oluyor. Boşanma öncesi ya da sonrasında açılabilen davalar ile yapılan satışlar iptal edilebiliyor.
2.04.2024 Ekonomi
Meta'ya tedbir kararı! 4.7 Milyon TL para cezası
Meta'ya tedbir kararı! 4.7 Milyon TL para cezası Rekabet Kurulu, Meta Platforms Inc. Facebook hakkında 'Instagram' ve 'Threads' arasındaki veri aktarım mekanizması neticesinde oluşabilecek veri birleştirme davranışının engellenmesi yönünde geçici tedbir uygulanmasına karar verdi. 2022 yılı gayri safi gelirleri üzerinden 4 milyon 796 bin 152 lira 96 kuruş idari para cezası uygulanmasını açıkladı.
18.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya'dan dünyaya seslendi: Doğru bildiğimizi söyleyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya'dan dünyaya seslendi: Doğru bildiğimizi söyleyeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözler eylemle desteklenmedikçe ne Filistin'deki zulmü durdurmanın, ne de uluslararası sisteme güveni yeniden inşa etmenin mümkün olmadığını belirterek, "Uluslararası toplum Filistin halkına borcunu ancak Filistin Devleti'nin kurulmasıyla ödeyebilir. Bunun için 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğü haiz Filistin Devleti'nin teşekkülü sağlanmalı. Bu maksatla garantörlüğü de içerecek şekilde sorumluluk almaya Türkiye olarak hazır olduğumuzu belirttik" dedi.
1.03.2024 Gündem
Balıkesir ve Tekirdağ'da suç örgütleri çökertildi
Balıkesir ve Tekirdağ'da suç örgütleri çökertildi Düzenlenen “Kafes-38” operasyonuyla Balıkesir ve Tekirdağ'da 2 organize suç örgütü çökertildi. Toplam 16 şüpheli yakalandı.
10.02.2024 Gündem
MHP lideri Devlet Bahçeli: CHP zihniyeti hepten çuvallamıştır
MHP lideri Devlet Bahçeli: CHP zihniyeti hepten çuvallamıştır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Başarısızlar gönderilmeli, başaracak olan vatan, millet ve Mersin sevdalıları şehremini vazifesini üstlenmelidir. Artık beceriksizlere kapıyı göstermeliyiz. İş bilmeyenlere, üretmeyenlere, insanımıza dokunamayanlara, Mersin'i tanımayanlara, akıntının tersine kürek çekenlere 'uğurlar olsun' demeliyiz. Gün doğmuş, vakit gelmiştir. Mersin için ümitler yeşermiş, huzur meşalesi yakılmıştır. Mersin bizim, Türkiye hepimizindir" dedi. 
28.01.2024 Gündem
İhtiyati tedbir nedir? Hukukta ihtiyati tedbir ne demek, İsrail ihtiyati tedbir kararı ne oldu? Lahey Adalet Divanı İsrail açıklaması
İhtiyati tedbir nedir? Hukukta ihtiyati tedbir ne demek, İsrail ihtiyati tedbir kararı ne oldu? Lahey Adalet Divanı İsrail açıklaması Uluslararası Adalet Divanı (UAD), Güney Afrika Cumhuriyeti'nin İsrail aleyhine açtığı "soykırım" davasında ihtiyati tedbir talebine ilişkin kararını açıkladı. Söz konusu kararın ardından “İhtiyati tedbir nedir? Hukukta ihtiyati tedbir ne demek, Gazze’de ihtiyati tedbir kararı alınınca ne olur, uluslararası adalet divanı kararları bağlayıcı mı?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. Peki, Lahey İsrail davası sonucu ne oldu?
26.01.2024 Gündem
İsrail kararına Türkiye'den peş peşe tepkiler! 'Harekete geçilmeli'
İsrail kararına Türkiye'den peş peşe tepkiler! 'Harekete geçilmeli' İsrail, Uluslararası Adalet Divanı'nda soykırım suçuyla yargılanacak. Tarihi karara Türkiye'den de peş peşe tepkiler geldi.
26.01.2024 Gündem
Rekabet Kurulu'ndan META'ya ceza! 130 milyon TL'yi aştı
Rekabet Kurulu'ndan META'ya ceza! 130 milyon TL'yi aştı META’ya (Facebook) günlük 4,7 milyon TL para cezası işlemeye başladı. Bugün itibarıyla para cezası toplamda 130 milyonu aştı ve böyle giderse de artmaya devam edecek.
10.01.2024 Ekonomi
Dışişleri: İsrail aleyhine başvuruyu memnuniyetle karşılıyoruz
Dışişleri: İsrail aleyhine başvuruyu memnuniyetle karşılıyoruz Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "Güney Afrika Cumhuriyeti'nin soykırım suçu kapsamında İsrail aleyhine Uluslararası Adalet Divanı'na yaptığı başvuruyu memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.
3.01.2024 Gündem
Benan Saraç’ın avukatına konuşma yasağı
Benan Saraç’ın avukatına konuşma yasağı Oğlunu istismar ettiği iddialarıyla gündeme gelen ünlü diyetisyen ve beslenme uzmanı Dr. Ender Saraç, boşanma aşamasındaki eşi Benan Saraç’ın avukatı Yücel Önder hakkında 1 ay konuşmama kararı aldırdı.
14.12.2023 Magazin
Orhan Pamuk davalık oldu! Komşuları isyan etti: Art niyetli, ele geçirmek istiyor
Orhan Pamuk davalık oldu! Komşuları isyan etti: Art niyetli, ele geçirmek istiyor Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un 6 daire sahibi olduğu ve riskli yapı kapsamında yıkılmasını istemesi üzerine komşularıyla davalık olduğu Taray Apartmanı'nda mahkeme heyeti keşif yaptı. Yurt dışında olan Orhan Pamuk, gelmezken tarafların avukatları ve bina sakinleri keşifte hazır bulundu. Pamuk'un avukatı Hikmet Güngör, "Bu yıkımın halen olmasındaki tek sebebi maalesef karşı tarafta Orhan Pamuk'un olması, Orhan Pamuk faktörü" dedi. Taray apartmanı babası tarafından yaptırılan Emrullah Çetin Taray ise "Binanın sağlamlığı yönünden söylenecek çok bir şey yok. Bugün de bilirkişi heyeti geldi ve binada herhangi bir çatlak vesaire hiçbir şey göremedi. 12 malikten 11'i olarak biz bu konuda tarafız. Orhan Pamuk'un 6 dairesi var ama bir malik olarak gözüküyor" diye konuştu.
18.11.2023 Gündem
Sevgiliye yapılan pahalı jestin sonu hapiste bitti! 850 bin liralık vurgun yaptı
Sevgiliye yapılan pahalı jestin sonu hapiste bitti! 850 bin liralık vurgun yaptı Adana’da teknoloji mağazasına teslim edeceği 850 bin TL değerindeki 33 cep telefonundan 28'ni satıp kendisine otomobil aldığı öne sürülen kargo çalışanı tutuklandı.
16.11.2023 Yaşam
Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk komşularıyla mahkemelik oldu
Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk komşularıyla mahkemelik oldu Cihangir'in ünlü binalarından Taray Apartmanı'nın riskli olduğunun tespit edilmesi sonrasında nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, komşusu olan diğer apartman sakinleriyle mahkemelik oldu. Komşuları yapının güçlendirilmesi için dava açarak yıkılmaması için ihtiyati tedbir kararı aldırdı. 18 daireli apartmanda 6 dairesi bulunan ünlü yazar ise ihtiyati tedbirin kaldırılarak binanın yıkımına karar verilmesini istedi. İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmaya katılan Pamuk, "Binanın 5'te 2'sinin sahibiyim. Sağlamlaştırmaya karşıyım. Çoğunluğun sağlanması mümkün değildir. Apartmanın çürük olduğu sabittir. Tedbir kararı kaldırılsın" dedi. Yıkımın durdurulmasına yönelik tedbirin devamına karar veren mahkeme, Taray Apartmanı'nda keşif yapacak.
1.11.2023 Gündem
Mahkeme kararı sonrası SGK paraları iade ediyor!
Mahkeme kararı sonrası SGK paraları iade ediyor! Antalya Eczacılar Odası Başkanı İsmail Erçin, SGK'nın ödeme listesinde olmayan, aralarında fiyatı 100 bin lirayı bulan ilaçların ücretlerinin mahkeme kararı ile ödendiğini söyledi. Erçin, "Hasta, 2-3 hafta içerisinde parasını SGK'dan alıyor. Oysa SGK bu ilaçları ödeme listesine alsa bunlar yaşanmaz" dedi.
13.09.2023 Gündem
Gayrimenkulleri zorla ele geçirdiler! Mahkemeden tedbir kararı:  Balat’a girerseniz tutuklarım
Gayrimenkulleri zorla ele geçirdiler! Mahkemeden tedbir kararı: Balat’a girerseniz tutuklarım İstanbul Balat’taki gayrimenkulleri zorla ele geçirdikleri iddiasıyla yargılanan 23 sanık ilk duruşmada tahliye edilerek Balat’a girişleri yasaklandı. Mahkeme heyeti, yasağa uymayıp Balat’a giren sanıkların yeniden tutuklanacağını açıkladı.
7.09.2023 Gündem
Ünlülerin doktorundan 'kiralık katilli' ölüm tehdidi!
Ünlülerin doktorundan 'kiralık katilli' ölüm tehdidi! İstanbul Aile Mahkemesi’ne sunulan dilekçedeki iddialara göre; estetisyen Nuray Serbay’ın avukatı, dermatoloji doktoru Mehmet Rahşan’ın müvekkilinin evine ses kayıt cihazı yerleştirdiğini dilekçesinde belirterek “Beni hafife alma, bu hayatı sana zindan ederim. Evde konuştuğun her şeyden haberim var, seni pişman edeceğim’ şeklinde tehditlerde bulunmuştur” ifadelerini kullandı.
18.08.2023 Yaşam
Mahkemenin kanser ilacı kararı AYM'ye taşındı
Mahkemenin kanser ilacı kararı AYM'ye taşındı İstanbul'da, 2 çocuk annesi Emine Acemoğlu (46) , safra yolu kanseri tedavisi için yurt dışından getirilen ve 60 tableti 31 bin 687 dolar olan ilacın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanmaması üzerine Ankara 3'üncü İş Mahkemesi'nde dava açtı. Acemoğlu, nihai karar verilene kadar ilacın SGK tarafından karşılanması için tedbir kararı verilmesi talebi mahkeme ve istinaf tarafından reddedilince yaşam hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurdu.
1.08.2023 Gündem
Ticaret Bakanlığı, bayram öncesi tedbirleri artırdı
Ticaret Bakanlığı, bayram öncesi tedbirleri artırdı Ticaret Bakanlığı bayram öncesi alışverişlerde vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması adına tedbirlerini artırdı.
19.06.2023 Ekonomi
Kanser hastalarının kullandığı immünoterapi ilacı ile ilgili dikkat çeken karar! SGK tarafından ödenecek
Kanser hastalarının kullandığı immünoterapi ilacı ile ilgili dikkat çeken karar! SGK tarafından ödenecek Bursa'da 2018 yılında mesane kanseri teşhisi konulan, 3 yıllık tedavi sürecinde, kemoterapi görüp ameliyat olan İrfan Uz (63), doktorunun tavsiyesiyle tanesi 22 bin 500 TL olan ve yılda 17 kez kullanılan, immünoterapi ilacı almaya başladı. SGK’nın ödeme listesinde olmayan ilacı alabilmek için arazisini satan Uz, 2020 yılında ilaç bedellerinin kendisine geri ödenmesi ve ücretsiz alınabilmesi için SGK’ya dava açtı ancak sonucu göremeden, 2021 yılı Nisan ayında hayatını kaybetti. Devam eden davada yerel mahkeme, Uz’un lehine hüküm vererek, immünoterapi ilaçlarının bedelinin SGK tarafından ödenmesine karar verdi.
14.06.2023 Yaşam
5 partiye hazine yardımı: Hangi parti ne kadar destek alacak? Rakamlar belli oldu
5 partiye hazine yardımı: Hangi parti ne kadar destek alacak? Rakamlar belli oldu Milletvekili seçim sonuçları, Hazine’den her yıl siyasi partilere belli koşullarla yapılan yardım tutarını da belirliyor.
17.05.2023 Gündem
Sahte ayçiçek yağı fabrikasıyla büyük vurgun! İşte filmleri aratmayacak dolandırıcılığın detayları
Sahte ayçiçek yağı fabrikasıyla büyük vurgun! İşte filmleri aratmayacak dolandırıcılığın detayları Adana merkezli 9 ilde, ayçiçek yağı satışı vaadiyle Fransa ve Arap ülkelerindeki iş insanlarını 150 milyon lira dolandırdıkları suçlamasıyla gözaltına alınan Sait Yusufoğlu ve oğlu Mehmet Yusufoğlu’nun da aralarında bulunduğu adliyeye sevk edilen 37 şüpheliden 12'si tutuklandı.
7.05.2023 Yaşam
Yabancı iş insanlarına ayçiçek yağı üzerinden tuzak! Akılalmaz dolandırıcılığın detayları ortaya çıktı
Yabancı iş insanlarına ayçiçek yağı üzerinden tuzak! Akılalmaz dolandırıcılığın detayları ortaya çıktı Adana'da hayali ayçiçeği yağı satışı yaparak Fransız ve Arap iş adamlarını 150 milyon lira dolandırdığı öne sürülen çeteyle ilgili detaylar ortaya çıktı. Çete liderinin iş adamlarını kandırmak için bir fabrika açtığı, oğlunun ise sosyal medya üzerinden fabrikadan görüntüler paylaşarak 200 liralık yağı 100 liraya sattıkları yönünde ilan verdiği öğrenildi.
3.05.2023 Yaşam
150 milyon liralık ayçiçek yağı dolandırıcılığı şüphelilerine şafak operasyonu
150 milyon liralık ayçiçek yağı dolandırıcılığı şüphelilerine şafak operasyonu Adana’da, yurt dışında bulunan bazı iş insanlarını ayçiçek yağı satma vaadiyle 150 milyon lira dolandırdıkları tespit edilen 49 şüpheliye yönelik polis, şafak vakti operasyonu düzenlendi. Operasyonda çok sayıda şüpheliyi gözaltına aldı.
3.05.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Tedbir Kararı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tedbir kararı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.