Tasarı

Tasarı

Son dakika tasarı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tasarı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tasarı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tasarı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tasarı gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.342 tasarı haberi bulunmuştur. Tüm tasarı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kripto paraya yasal düzenleme! Yeniden tanımlanacak, vergi geliyor
Kripto paraya yasal düzenleme! Yeniden tanımlanacak, vergi geliyor Kripto para piyasasının yasal zemine oturtulması için hazırlıklarda sona gelindi. Yeni tasarı ile birlikte, mağduriyetlerin önüne geçilmesi ve kara para aklanmasının engellenmesi hedefleniyor.
2.03.2024 Ekonomi
Avukat Yıldırım Keser'den Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Google ücret ödemek zorunda kalacak
Avukat Yıldırım Keser'den Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Google ücret ödemek zorunda kalacak İnternet dünyasındaki telif hakları sorunu, sadece Türkiye’nin değil dünyanın da gündeminde yer alıyor. Japonya'da iki genç, film özetlerini internete yükleyerek 50 bin dolar reklam geliri elde etti. Film şirketleri dava açınca da 3,6 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildiler. Dijital Telif Yasası ile ilgili konuşan Fikri Mülkiyet Hukuku Uzmanı Doç. Dr. Yıldırım Keser, “İlim ve edebiyat, musiki, güzel sanatlar ve sinema eserlerinin tamamının mecraları değişti ve her biri internette yerini aldı. Mevcut kanun bu köklü değişim dikkate alınarak yeniden düzenlenmelidir" diye konuştu.
2.01.2024 Gündem
Almanya’daki Türklere çifte vatandaşlık hakkı geliyor! Nisan ayında başlıyor
Almanya’daki Türklere çifte vatandaşlık hakkı geliyor! Nisan ayında başlıyor Almanya’da koalisyon hükümeti, yeni vatandaşlık yasasında anlaştı. Yasa tasarısı, çifte vatandaşlık hakkını genişletiyor. Yabancıların Alman vatandaşlığına kabul edilmesi için şartları esnetiyor. Tasarı yasalaşırsa, Almanya’daki Türklere çifte vatandaşlığın önü açılmış olacak.
22.12.2023 Gündem
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun! 29 Ekim 1923: O günün hikâyesi
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun! 29 Ekim 1923: O günün hikâyesi Meclis hükümeti sistemi nedeniyle yaşanan siyasi tıkanmaları da açacak olan Cumhuriyet’in ilanı, zaten fiilen uygulanan rejimi resmîleştirmek anlamına geliyordu. 29 Ekim 1923 akşamı, saat 20.30’da ilgili tasarı ve önergenin Meclis’te kabulü ile Cumhuriyet ilan edilmiş oldu. 15 dakika sonra da Mustafa Kemal, ilk cumhurbaşkanı seçilecekti.
29.10.2023 Gündem
Efendiler yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz konuşması (hikayesi) || Efendiler yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz sözü kime aittir, ne zaman söylendi?
Efendiler yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz konuşması (hikayesi) || Efendiler yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz sözü kime aittir, ne zaman söylendi? 28 Ekim 1923 günü Atatürk, arkadaşlarını ağırladığı bir akşam yemeğinde, o tarihi sözü söylüyor. Türkiye'nin bağımsızlık savaşı artık yeni bir rejim ve hükûmet ile tüm dünya karşısında bu sözle tescillendi. Peki, Efendiler yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz sözü kime aittir, ne zaman söylendi?
28.10.2023 Gündem
Danimarka'da bir skandal daha... Ülke basını duyurdu: Yedi ayrı provokasyon
Danimarka'da bir skandal daha... Ülke basını duyurdu: Yedi ayrı provokasyon Danimarka, son haftalarda İskandinav ülkelerinde gerçekleştirilen ve nüfusu Müslüman çoğunluklu ülkelerde geniş protestolara neden olan Kuran yakma ve benzeri eylemleri yasaklamayı planlıyor. Ancak buna rağmen ülkeden gelen haber ile skandallara bir yenisi daha eklendi.
31.07.2023 Dünya
Emekli ve memura dev zam! Yeni maaşlar belli oluyor, seyyanen zam ve refah payı detayı
Emekli ve memura dev zam! Yeni maaşlar belli oluyor, seyyanen zam ve refah payı detayı Milyonlarca kişinin gözü memur ve emeklilere yapılacak zam oranına çevrildi. Meclis bayram öncesinde hızlı çalışma dönemine giriyor. Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren tasarı Meclis'te olacak. AK Parti'deki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte teklif bu hafta komisyonlara gelecek.
19.06.2023 Gündem
'İslamofobi' teriminin UNESCO tasarısında yer almasına ilişkin Emine Erdoğan'dan açıklama
'İslamofobi' teriminin UNESCO tasarısında yer almasına ilişkin Emine Erdoğan'dan açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, UNESCO’nun ayrımcılık ve ırkçılıkla ilgili karar tasarısında İslamofobinin yer almasına ilişkin Twitter'dan mesaj yayınladı. Erdoğan, "Dünyadaki tüm Müslüman topluluklar ve insanlık adına umut verici bir gelişme" ifadelerini kullandı.
19.05.2023 Gündem
Almanya'da milyonların beklediği adım atıldı! Hükümet yabancı işçiler kararını verdi: Puan sistemi ve fırsat kartı...
Almanya'da milyonların beklediği adım atıldı! Hükümet yabancı işçiler kararını verdi: Puan sistemi ve fırsat kartı... Yabancı işçiler için beklenen kararlar Alman hükümeti tarafından açıklandı. Hükümet, ülkeyi nitelikli iş gücü için daha cazip hale getirmeyi hedefleyen yasa tasarısını onayladı. Puanlama sistemine dayalı Fırsat Kartı’yla Almanya’ya geldikten sonra da iş aranabilecek.
30.03.2023 Dünya
Almanya işçi olarak gitmek isteyenlere sevindiren haber! Tasarı Meclis'te, dil şartı yok, 2 yıllık mezunlar dahil edildi
Almanya işçi olarak gitmek isteyenlere sevindiren haber! Tasarı Meclis'te, dil şartı yok, 2 yıllık mezunlar dahil edildi Almanya işçi alımı için çalışmalarını hızlandırdı. Mart 2023'te Alman meclisine gelmesi beklenen yasa tasarısıyla Almanya'da işçi olmak isteyen Türklere kapılar açılacak. 2 yıllık mezunların da dahil edildiği Almanya işçi alım yasasında yüksek maaş almasanız da gidebileceksiniz. Meslek yeterliliğini kanıtlayanlara oturma izni verildiği yasada çok iyi dil şartı da yok. Nitelikli işçi alımı için gaza basan Almanya, Türk işçiler için de bazı özellikler getiriyor. İşte 2023 Almanya işçi alımının detayları...
24.02.2023 Personel Alımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin ayağına tekrar prangalar vuramayacaksınız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin ayağına tekrar prangalar vuramayacaksınız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Aydın'dan bir kez daha meydan okuyorum. Türkiye'nin ayağına tekrar prangalar vurmaya başaramayacaksınız. Milletimizin kazanımlarını elinden almayı başaramayacaksınız. 2023 hedeflerine engel olamadığınız gibi Türkiye Yüzyılı'nın inşasının önüne geçmeyi de başaramayacaksınız" dedi.
4.02.2023 Gündem
Almanya'da ‘çifte vatandaşlık’ için yeni tasarı! Türklerin rüyası gerçek oluyor
Almanya'da ‘çifte vatandaşlık’ için yeni tasarı! Türklerin rüyası gerçek oluyor Almanya'daki koalisyon hükümeti Alman vatandaşlığına geçiş koşullarını kolaylaştırıyor. Ülkede yaşayan milyonlarca kişiyi etkileyecek ‘çifte vatandaşlık’ için geri sayıma geçildi. İşte Olaf Scholz hükümetinin yeni tasarısı ile hayata geçecek değişiklikler...
9.01.2023 Dünya
ABD'den F-16 kararı! Kısıtlayıcı koşullar kaldırıldı
ABD'den F-16 kararı! Kısıtlayıcı koşullar kaldırıldı ABD Temsilciler Meclisince sunulan ve Türkiye'ye F-16 satışını kısıtlayıcı koşullara bağlayan maddeler, savunma bütçesi yasa tasarısından tamamen çıkarıldı.
7.12.2022 Dünya
Kamu çalışanına kadroda son dakika gelişmesi! Dikkat çeken 30 gün detayı
Kamu çalışanına kadroda son dakika gelişmesi! Dikkat çeken 30 gün detayı EYT, asgari ücret, memur zammı derken binlerce kamu çalışanı şimdi de kadroya geçmeyi bekliyor. Kamuda görev yapan yaklaşık 550 bin sözleşmeli memur için geri sayım başladı. Kritik tarih verildi, dikkat çeken 30 gün detayı ortaya çıktı. Ayrıntıları Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası açıklayacak. İşte kamu işçisine kadroda son gelişmeler...
26.11.2022 Memur
28 Ekim saat kaçtan sonra tatil? 29 Ekim tatili kaç gün 2022, saat kaçta başlar?
28 Ekim saat kaçtan sonra tatil? 29 Ekim tatili kaç gün 2022, saat kaçta başlar? 28 Ekim’de tatil saat kaçta başlıyor, 29 Ekim tatili saat kaçta başlar? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, coşkuyla kutlanacak. Cumhuriyet Bayramı'nın yaklaşmasıyla tatil araştırması da başladı. 29 Ekim milli bayram olduğundan tatil olacak. Cumhuriyet Bayramı’ndan bir gün önce ise yarın gün tatil edilecek.
27.10.2022 Gündem
Biden, Suudi Arabistan ile ilişkileri yeniden değerlendirirken “sistemli” davranacak
Biden, Suudi Arabistan ile ilişkileri yeniden değerlendirirken “sistemli” davranacak ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, OPEC+ grubunun petrol üretimini gelecek aydan itibaren azaltma kararı sonrası ABD Başkanı Joe Biden'ın Suudi Arabistan ile ilişkileri yeniden değerlendirirken “sistemli” davranacağını ifade etti.
16.10.2022 Dünya
Schengen vizesinde reform çağrısı yapan tasarı kabul edildi
Schengen vizesinde reform çağrısı yapan tasarı kabul edildi Avrupa Birliği üyesi ülkelere gitmek için alınan Schengen vizesi konusunda yaşanan sıkıntıları gündemine alan Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulu, Schengen sisteminde reform çağrısı yapan tasarıyı oy çokluğuyla kabul etti.
11.10.2022 Dünya
AB, elektronik cihazlar için tek tip şarj uygulamasını onayladı
AB, elektronik cihazlar için tek tip şarj uygulamasını onayladı Avrupa Parlamentosu (AP), 2024 yılının sonuna kadar üye ülkelerde satılan akıllı telefon, tablet ve kamera gibi elektronik cihazlarda “USB-C” şarj girişinin standart hale getirilmesini zorunlu kılacak yasal düzenlemeyi onayladı.
4.10.2022 Dünya
YÖK'ten iptal edilen KPSS açıklaması: İnceleme tamamlandı
YÖK'ten iptal edilen KPSS açıklaması: İnceleme tamamlandı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) soruşturmasına ilişkin, "Ön incelemeyi başlattık ve neticelendirdik. Bugün genel kurulda, KPSS inceleme raporu değerlendirilecek ve neticesi hakkında gerekli işlemler tesis edilecek. Sonuçlandığını ifade etmem mümkün şu anda" dedi.
30.09.2022 Gündem
Taslak hazır! Yeni standart geliyor
Taslak hazır! Yeni standart geliyor Simit satışında yeni dönem başlıyor. Taslak hazır, yeni standart geliyor. Taslak halindeki standarta göre simit; sokak simidi, pastane simidi, dolgulu simit ve hamuru haşlanmış simit olarak dörde ayrılacak.
27.09.2022 Ekonomi
Ev ve kira fiyatlarındaki zamlara darbe vuracak! Detayları belli oldu
Ev ve kira fiyatlarındaki zamlara darbe vuracak! Detayları belli oldu Ev ve kira fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması. Ev ve kira fiyatlarına darbe vuracak gelişme. Ev ve kira fiyatlarındaki fahiş artışı durduracak gelişmenin detayları belli oldu. Konut satış fiyatlarında rekor artışlar ve kiralarda hız kesmeyen zamlara karşı ‘ofis’ hamlesi yapılıyor. İskanını almış ya da inşa aşamasındaki ofis kullanımlı alanların yüzde 80’i 1 Temmuz 2023’e kadar konuta dönüştürülebilecek. Peki ofislerin konuta dönüştürülmesi piyasayı nasıl etkiler?
19.08.2022 Ekonomi
ABD'den kritik karar! 280 milyar dolarlık yasa tasarısı onaylandı
ABD'den kritik karar! 280 milyar dolarlık yasa tasarısı onaylandı ABD Senatosu, teknoloji alanında Çin ile daha iyi rekabet etme amacıyla, çip üretimine 280 milyar dolarlık bütçe ayıran yasa tasarısını onayladı.
27.07.2022 Dünya
Yunan polisi Meriç’te 3 sığınmacıyı öldürdü!
Yunan polisi Meriç’te 3 sığınmacıyı öldürdü! Yunan güvenlik unsurları, Meriç hududunda 3 sığınmacının ölümüne neden oldu. Güvenlik güçleri, Suriyeli bir sığınmacıyı döverek öldürdü. Diğer iki Sığınmacı ise yüzerek zorla Türkiye’ye geri itilirken Meriç Nehri’nde boğuldu.
23.07.2022 Dünya
ABD'nin 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamaları kana bulandı! Saldırgan müzisyen çıktı...
ABD'nin 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamaları kana bulandı! Saldırgan müzisyen çıktı... 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamalarında ABD büyük şok yaşadı. Kutlamaları kana bulayan Crimo'nun sosyal medya paylaşımları, şok etkisi yarattı.
5.07.2022 Dünya
EYT ile ilgili flaş açıklama! Meclis'e sunulacak, o tarihe dikkat çekildi...
EYT ile ilgili flaş açıklama! Meclis'e sunulacak, o tarihe dikkat çekildi... EYT son dakika gelişmeleri! EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) ile ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Milyonları yakından ilgilendiriyor. EYT’lilerin uzun yıllardır emekli olabilmek için beklediği düzenleme ile ilgili, belirlenen 6 adımlı yol haritasının yaz aylarında tamamlanarak Ekim ayı sonuna doğru meclisin ilgili komisyonuna sunulmasının mümkün olduğu belirtildi. EYT sorununun çözülmesi ile birlikte sigortalılar emekli olarak emekli maaşı ve diğer sosyal yardımları almaya hak kazanacak. Vatandaşların alım güçleri üzerinde olumlu etkileri görüleceğine dikkat çeken Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel, yıl sonuna kalmadan EYT düzenlemesinin bitmesinin mümkün göründüğünü ifade ederek önemli açıklamalarda bulundu.
28.06.2022 Çalışan Hakları

Benzer Haber Etiketleri

Tasarı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tasarı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.