Tarım İlacı

Tarım İlacı

Son dakika tarım ilacı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tarım ilacı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tarım ilacı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tarım İlacı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tarım ilacı gelişmeleri de dahil olmak üzere 322 tarım ilacı haberi bulunmuştur. Tüm tarım ilacı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tarım ilacı olarak piyasaya sürülecekti! Yasaklı madde hilesi boşa çıkarıldı
Tarım ilacı olarak piyasaya sürülecekti! Yasaklı madde hilesi boşa çıkarıldı ‘Boya katkı maddesi ve kozmetikte kullanılacak’ beyanıyla Çin’den ithal edilen ancak şişelenerek bitki koruma ürünü haline getirilen 20 ton yasaklı maddeyi Tarım ve Orman Bakanlığı yakaladı
24.04.2024 Ekonomi
Avcılar’da 5 işçi zehirlendi! Sebebi belli oldu
Avcılar’da 5 işçi zehirlendi! Sebebi belli oldu Avcılar’da, tahtakurusuna karşı ilaçlama yapılan evdeki 5 inşaat işçisi, zehirlenme belirtileri ile hastaneye kaldırıldı. Vakalar üzerine dün akşam kısmi izolasyon önlemleri alınan Murat Kölük Devlet Hastanesi acil servisi, gece yarısından sonra normale döndü.
17.03.2024 Gündem
Ankara'da böcek ilacı faciası! 2 kişi hayatını kaybetti
Ankara'da böcek ilacı faciası! 2 kişi hayatını kaybetti Ankara'nın Keçiören ilçesinde böcek ilacından zehirlendiği belirtilen 1'i çocuk 2 kişi hayatını kaybetti, hastaneye kaldırılan 1'i ağır 5 kişinin tedavisi sürüyor.
16.06.2023 Yaşam
Astım krizlerine beslenme ile çözüm! Astım hastaları hangi besinleri tüketmeli?
Astım krizlerine beslenme ile çözüm! Astım hastaları hangi besinleri tüketmeli? Denizli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Zahide Alaçam, dünyada her yıl 400 binden fazla astıma bağlı ölüm olduğunu belirterek astım hastalığı hakkında bilgi verdi, astımı olan hastaların nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda önerilerde bulundu.
26.05.2022 Sağlık
Sahte tarım ilacı satanlara 71 ilde 'mahsul' operasyonu!
Sahte tarım ilacı satanlara 71 ilde 'mahsul' operasyonu! İçişleri Bakanlığı, sahte tarım ilaçlarını yasa dışı yollarla piyasaya sürüp insan sağlığını tehlikeye atan ve çevreyi olumsuz etkileyenlere yönelik 71 ilde eş zamanlı 'Mahsul' operasyonu başlatıldığını duyurdu.
12.05.2022 Gündem
İstirahat halinde gelen titreme Parkinson habercisi olabilir
İstirahat halinde gelen titreme Parkinson habercisi olabilir Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Köse Özlece, “Hareketsiz halde otururken gelen titremeler Parkinson hastalığının başlangıcı olabilir” dedi.
10.04.2022 Sağlık
TBMM Başkanlığı'ndan 'tarım ilacı' açıklaması
TBMM Başkanlığı'ndan 'tarım ilacı' açıklaması TBMM Başkanlığı, geçen yıl temmuz ayından itibaren Meclis bahçesindeki yabancı otların zirai ilaçlar yerine sırt tırpanı ile fiziksel olarak temizlendiğini açıkladı.
5.11.2021 Siyaset
Bodrum'da 20 kedi ölü bulundu!
Bodrum'da 20 kedi ölü bulundu! Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 2 farklı mahallede, tarım ilacıyla zehirlendikleri iddia edilen 20 kedinin ölü bulunmasıyla ilgili Bodrum Belediyesi ekiplerince inceleme başlatıldı. Ölen kedilerden biriyle kısa süre önce oynayan 6 yaşındaki bir çocuğun da fenalaşarak, hastaneye kaldırıldığı belirtildi.
31.10.2021 Gündem
Tehlike çok büyük! Kızılırmak Deltası’nda zirai tarım ilacı tehdidi
Tehlike çok büyük! Kızılırmak Deltası’nda zirai tarım ilacı tehdidi Türkiye'nin önemli sulak alanlarından Samsun'daki 56 bin hektarlık Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde bilinçsizce kullanılan zirai tarım ilaçları nedeniyle türler yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sebahat Sullivan, “Zirai ilaçlar deltanın biyoçeşitliliğine, toprak yapısına, kuş türlerinin nesillerine, manda yetiştiriciliğine, göllerde yaşayan canlı türlerine, balıklara, insan sağlığına zarar veriyor. Önüne geçmek için büyük çapta organik tarım yapılması gerekiyor” dedi.
23.10.2021 Yaşam
Meme kanserine karşı doymuş yağlardan uzak durun
Meme kanserine karşı doymuş yağlardan uzak durun Meme kanseri ve beslenme arasında çoğu kanserde olduğu gibi güçlü bir ilişkinin mevcut olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatma Özenç Turşak, “Doymuş yağdan zengin gıdalarla beslenenlerde meme kanseri sıklığı 2 kat artmaktadır. Bu gıdalar arasında sosis, salam gibi işlenmiş et ürünleri, krema, çeşitli çikolata, pasta ve bisküviler yer almaktadır” dedi.
14.10.2021 Sağlık
‘Meyveleri gerekirse sabunla bile yıkayabilirsiniz'
‘Meyveleri gerekirse sabunla bile yıkayabilirsiniz' Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde 4 yaşındaki Saliha Çakır'ın yediği nara sıkılan tarım ilacından zehirlenerek ölmesiyle ilgili ortaya çıkan adli tıp raporunu değerlendiren Devlet Hastanesi Başhekimi ve Acil Tıp Kliniği Uzmanı Doç. Dr. İsmail Altıntop, "Tarımda kullanılan organik fosfor olmak üzere birçok tarım ilacı ölümlere neden olabilir. Meyve sebze tüketirken bulaştan korkuluyorsa bol su, bazen de sabunla bile yıkayabilirsiniz" dedi.
15.09.2021 Sağlık
Kabuğunu sakın soymayın! İnciri kabuğuyla birlikte yerseniz…
Kabuğunu sakın soymayın! İnciri kabuğuyla birlikte yerseniz… Demir, kalsiyum, potasyum ve C, B1, B2, B6 vitaminleri ile liften zengin olan incir tam bir şifa deposu. Antioksidan kapasitesi yüksek bir meyve olan ve sağlığımız üzerinde oldukça önemli faydalar sağlayan incir aynı zamanda düşük kaloriye de sahip. Öyle ki bir adet incir sadece 30 kalori içeriyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Uzunoğlu, gün içerisinde tüketeceğiniz 2 adet incirin günlük bir porsiyon meyve ihtiyacınızı karşıladığını belirterek, “Ancak unutulmamalı ki incir düşük kalorili olsa da yüksek miktarda karbonhidrat içeriyor. Bu nedenle diyabet hastalarının kan şekerini kontrol altında tutmaları için 1-2 adet incirin yanında 2 adet ceviz veya 10 adet çiğ badem tüketmeleri çok önemli” diyor.
8.08.2021 Sağlık
İlaçlı bidondan su içen 7'si çocuk 13 mevsimlik işçi zehirlendi!
İlaçlı bidondan su içen 7'si çocuk 13 mevsimlik işçi zehirlendi! Eskişehir’de, çadırda kalarak, tarlada çalışan Şanlıurfalı mevsimlik işçilerden 7’si çocuk 13 kişi, zirai ilaç kalıntıları olan bidondan içtikleri sudan zehirlenip, hastaneye kaldırıldı.
10.07.2021 Gündem
Sebze-meyve fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Ucuzlayacak
Sebze-meyve fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Ucuzlayacak Sebze-meyve fiyatlarıyla ilgili düğmeye basılıyor. Tarladan sofraya sistemi kurulacak. Böylece fiyatların yükselmesine neden olan komisyoncular aradan çıkarılarak vatandaşın ucuz sebze-meyve ihtiyacı karşılanacak. Hal Yasası’nda yapılacak değişikliklerle de ‘hal komisyonculuğu’ kaldırılacak. Yeni haller kurularak satıcı sayısının ve rekabetin artırılması, üretici ve üretici örgütlerinin satış imkanlarının artırılması öncelikli hedef olacak. Ürünlerin bozulmasını engellemek için depolama, ambalaj, nakliyat konularında yeni standartlar uygulamaya konulacak. Hallerdeki ürün çeşitliliği artırılacak, hallerin modernizasyonu yapılacak ve alt yapısı yenilenecek.
21.05.2021 Ekonomi
Deniz salyasından yapacaklar! Gübre, tarım ilacı ve...
Deniz salyasından yapacaklar! Gübre, tarım ilacı ve... Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Biyomühendislik Bölümü laboratuvarlarında, deniz salyasından biyoteknolojik ürün geliştirmek için çalışmalar yürütülüyor. Deniz salyası üzerine uzun zamandır çalışma yürüttüklerini belirten Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete Yılmaz, “Deniz salyasından yapılan gübreyi toprağa katarak verimini artırmaya çalışacağız” dedi.
10.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Büyük tehlike! İlk kez tespit edildi, kana geçiyor ve...
Büyük tehlike! İlk kez tespit edildi, kana geçiyor ve... ABD’li bilim insanları hamile kadın ve yeni doğan bekeleri üzerinde yaptıkları çalışmada 55'i daha önce insanlarda hiç görülmemiş ve 42'sinin kaynağı bilinmeyen 109 kimyasal tespit etti. Araştırmacılari söz konusu kimyasalların plastik, tarım ilacı, kozmetik ürünleri, inşaat malzemeleri ve ilaçlardan kana geçtiğini ve bazılarının anne ve bebeğin sağlığı için oldukça tehlikeli olabileceğini belirterek, hükümetlere endüstrilerde kullanılan ürünleri sıkı denetleme çağrısında bulundu.
24.03.2021 Sağlık
Neslihan Atagül’ün hastalığı geçirgen bağırsak sendromu nedir? Geçirgen bağırsak sendromu belirtileri ve tedavi şekli!
Neslihan Atagül’ün hastalığı geçirgen bağırsak sendromu nedir? Geçirgen bağırsak sendromu belirtileri ve tedavi şekli! Neslihan Atagül, hızla kilo kaybetmesi sonucunda geçtiğimiz hafta hastaneye gitmişti. Doktorlar, Atagül'e 'geçirgen bağırsak sendromu' teşhisi koymuştu. 10 gün rapor alan oyuncu, sağlık problemleri nedeniyle rol aldığı 'Sefirin Kızı' dizisinden ayrılmak zorunda kaldı. Haberin gündeme gelmesinin ardında, Geçirgen bağırsak sendromu nedir? Geçirgen bağırsak sendromu belirtileri ve tedavi şekli!
19.01.2021 Gündem
Gizemli bir hastalık: Geçirgen bağırsak sendromu
Gizemli bir hastalık: Geçirgen bağırsak sendromu Son dönemlerde adından sıkça söz edilen geçirgen bağırsak sendromunun, otoimmun hastalıkların altında yatan en büyük nedenlerden biri olarak gösterildiğini söyleyen Uzm. Klinik Psikolog, Uzm. Dyt. Merve Öz, beslenme hatalarından strese, antibiyotikler, antideprasanlar başta olmak üzere gereksiz kullanılan ilaçlardan bakteri ve/veya virüs gibi patojenlere kadar birçok etkenin bağırsak geçirgenliğini etkileyerek hastalıklara zemin hazırladığını söyledi.
19.01.2021 Sağlık
O tarım ilacına yasak getirildi
O tarım ilacına yasak getirildi Kansere yol açtığı gerekçesiyle birçok ülkede milyonlarca dolarlık tazminat davaları açılan tarım ilacı ‘glifosat’ kullanımı yasaklandı.
6.10.2020 Gündem
'Zehirli gözleme' olayında yeni detaylar ortaya çıktı
'Zehirli gözleme' olayında yeni detaylar ortaya çıktı Aydın'ın Didim ilçesinde, hayır yemeği denilerek verilen zehirli gözlemeyle babası Ali Karateke'nin (69) ölümüne, ağabeyi Birol Karateke'nin (45) de hastanelik olmasına neden olduğu belirtilen Betül Karabulut'un (36) emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. Fikri aklına sevgilisi Sezgin Kahraman'ın (34) soktuğunu söyleyen Betül Karabulut'un, "Bana, babam ve ağabeyimin ölmesi halinde tüm mirasın bize kalacağını söyledi. İkna oldum. Babam gözlemeyi çok seviyordu. Bu nedenle gözlemelere böcek ilacı koyup, gönderdik" dediği belirtildi.
14.04.2020 Gündem
Griple mücadelede ozon terapi önerisi
Griple mücadelede ozon terapi önerisi Grip salgınından korunarak bağışıklığı güçlendirmek için ozon tedavisinin oldukça faydalı olduğunu belirten Dr. Tansel Turan, Kişi herhangi bir salgın hastalığa yakalanmadı ise ozon tedavisi bağışıklık sistemini güçlendirici ve mikrop öldürücü etkileri ile hastalığa yakalanmasını engelleyecektir dedi.
7.02.2020 Sağlık
İlaca mahkum olmak istemiyorsanız bunları yapın
İlaca mahkum olmak istemiyorsanız bunları yapın Son yıllarda bilinçsiz ilaç kullanımının artmasıyla birlikte ilaç kullanımı rakamları endişe verici boyutlara ulaştı. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı ‘Sağlık İstatistikleri Yıllığı’ rakamlarına göre; 2018 yılında Türkiye’de toplam ilaç satışı 2 milyar 351 milyon 200 bin kutu olurken; 782.515.000 poliklinik muayene başvurusu yapıldı. Yani, yıl boyunca kişi başına 9,5 kez muayeneye gidildi ve 28.6 kutu ilaç tüketildi. Ülkemizde 2018 yılı boyunca toplam 5 milyon 201 bin ameliyat yapıldı.
30.01.2020 Sağlık
Dünyanın En İyi Balı Ödülü Türkiye’ye Verildi
Dünyanın En İyi Balı Ödülü Türkiye’ye Verildi Kanada’nın Montreal kentinde yapılan 46. Arıcılık Kongresi’nde Eğriçayır Balı, “Dünyanın En İyi Balı” ödülüne layık görüldü.
19.03.2020 Advertorial
Antibiyotik kullanırken yeşil çay için
Antibiyotik kullanırken yeşil çay için Fitoterapi Uzmanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, mikropların antibiyotiğe karşı vücutta oluşturacağı direnci yeşil çayın kırdığını söyledi. Prof. Dr. Yeşilada, soğuk algınlığı tedavisinde antibiyotik kullanmak zorunda kalanlara, antibiyotiğin dirençli bakterilere karşı etkisini göstermesi için şekersiz yeşil çay içmelerini önerdi.
16.11.2019 Sağlık
Doğa harikası için tehlike çanları çalıyor!
Doğa harikası için tehlike çanları çalıyor! Isparta Eğirdir Gölü'ne ilişkin bilimsel araştırmalarda, 10 yıl önce 520 kilometrekare olan göl yüzeyinin, geçen yıl 448, bu yıl ise 436 kilometrekareye düştüğü, 84 kilometrekare göl yüzeyinin ise kuruduğu belirlendi.
5.11.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tarım İlacı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tarım ilacı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.