Klise'den camiye dönen 170 yıllık binanın 'EKG'si çekildi!
Klise'den camiye dönen 170 yıllık binanın 'EKG'si çekildi! Erzurum'un Yakutiye ilçesinin Kongre Caddesi Demirciler Çarşısı'nda bulunan 1850’lerde kilise olarak yapılan, 1998 yılında camiye dönüştürülerek 'Fetih Cami' ismi verilen tarihi binanın 'EKG'si çekildi. Erzurum Teknik Üniversitesi’nden Dr. Öğretim üyesi Dilek Okuyucu, "Hepimizin nabzı var ve bu nabız kişiye özeldir. Yapıların da aslında 'periyot' dediğimiz bir nabzı var. Bu periyot da her yapıya özel" dedi.
1.05.2024 Gündem
Perre Antik Kenti'ndeki kazılarda 1500 yıllık yapı tespit edildi!
Perre Antik Kenti'ndeki kazılarda 1500 yıllık yapı tespit edildi! Kommagene Krallığı'nın beş büyük kentinden biri olan Adıyaman'daki Perre Antik Kenti'nde devam eden kazılarda 1500 yıllık ekmek fırını yapısı tespit edildi.
22.11.2021 Gündem
Tarihi Haydarpaşa Numune Hastanesi'nin dahiliye binasında yıkım başladı!
Tarihi Haydarpaşa Numune Hastanesi'nin dahiliye binasında yıkım başladı! Tarihi Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin dahiliye servisinin bulunduğu binanın yıkım çalışmalarına başlandı. Yıkım çalışmaları boyunca acil servis geçici olarak kullanıma kapatılırken, yeni bina tarihi yapıya uygun bir şekilde inşa edilecek.
21.07.2021 Gündem
Sapanca'da korku yaratan tarihi kalıntı!
Sapanca'da korku yaratan tarihi kalıntı! Sapanca Gölü'nde ortaya çıkan tarihi kalıntı su çekilmesinin ilerlediğini gösterdi ve kuraklık korkusunun yaşanmasına neden oldu
14.02.2014 Yaşam