Tanap

Tanap

Son dakika TANAP haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan TANAP ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını TANAP haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tanap

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tanap gelişmeleri de dahil olmak üzere 328 tanap haberi bulunmuştur. Tüm tanap haberleri aşağıda listelenmiştir.
Erdoğan ve Aliyev'den ortak açıklama: Omuz omuza hareket ediyoruz
Erdoğan ve Aliyev'den ortak açıklama: Omuz omuza hareket ediyoruz Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkesindeki seçimi kazanmasının ardından ilk resmi ziyaretini Ankara’ya yaptı. Resmi törenle karşılanan Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü. İki lider daha sonra heyetler arası toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantının ardından iki ülke arasında 3 anlaşma imzalandı. İmza töreni sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Azerbaycan ile Ermenistan arasında kalıcı barış anlaşmasının imzalanmasının bölgemiz ve dünyada barış, huzur ve istikrar için yeni bir umut kaynağı olacağı şüphesizdir. Bu süreçte Azerbaycan ile birlikte omuz omuza hareket ediyoruz" dedi.
19.02.2024 Gündem
Fidan: Gazze'de ateşkes ile katliam arasında sadece ve sadece ABD duruyor
Fidan: Gazze'de ateşkes ile katliam arasında sadece ve sadece ABD duruyor Dışişleri Bakanı Fidan 'ABD'nin BM Güvenlik Konseyi'nin alacağı kararlara daha fazla engel olmamasını bekliyoruz' dedi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov ile ortak basın toplantısı düzenledi.
14.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Batı katliama göz yumuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Batı katliama göz yumuyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi'nde konuştu. Batı'nın İsrail'e ateşkes çağrısında bulunmamasına tepki gösteren Erdoğan, "Bırakın eleştiriyi ateşkes çağrısı yapamayacak kadar acziyet içindeler. Kur'an-ı Kerim'i yakanlara göz yumanlar Filistin bayrağına dahi tahammül edemiyorlar." ifadelerini kullandı.
9.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonla mücadelemize güç aktaracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonla mücadelemize güç aktaracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in daveti üzerine Nahçıvan’a günübirlik çalışma ziyaretinde bulundu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile baş başa görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Kritik ziyaret sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
26.09.2023 Gündem
Akdeniz'de dengeleri değiştirecek boru hattı! Türkiye-İsrail enerjide anlaştı
Akdeniz'de dengeleri değiştirecek boru hattı! Türkiye-İsrail enerjide anlaştı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşmesine ilişkin “İsrail’le enerji sondaj çalışmasını başlatacağız” açıklaması, Akdeniz’de dengeleri değiştirecek önemli bir adım olarak yankılandı. Uzmanlar Doğu Akdeniz gazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaşmasının bölgeyi nasıl etkileyeceğini anlattı.
23.09.2023 Ekonomi
Bakan Fidan: Danimarka ve İsveç provokasyonların zararlarını görmeye başladı
Bakan Fidan: Danimarka ve İsveç provokasyonların zararlarını görmeye başladı Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kur'an-ı Kerim'e gerçekleştirilen saldırılarla ilgili, "Bu konunun vehameti karşı taraflarca anlaşılıyor. Danimarka ve İsveç bu provokasyonların zararlarını görmeye başladı. Bu süreç içinde de gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz" dedi.
31.07.2023 Gündem
Enerjide yeni anlaşmalar geliyor! Bakan Bayraktar müjdeyi verdi: Suudi Arabistan'la anlaşmayı imzaladık
Enerjide yeni anlaşmalar geliyor! Bakan Bayraktar müjdeyi verdi: Suudi Arabistan'la anlaşmayı imzaladık Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar "Türkiye'ye çok ciddi ilgi var. Suudi Arabistan'la da enerji anlaşması imzaladık. Yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlara ciddi ilgi var. Suudi Arabistan'la enerji işbirliği gerçekleştirmek istiyoruz. Biz gerek elektrik gerek doğal gazda çevresel işbirliğini geliştirmek istiyoruz" dedi.
31.07.2023 Ekonomi
Murathan Kalyoncu: Romanya'nın doğal gaz ihtiyacının yüzde 45'ini karşılayacak
Murathan Kalyoncu: Romanya'nın doğal gaz ihtiyacının yüzde 45'ini karşılayacak Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murathan Kalyoncu, Romanya'da ihalesini kazandıkları Karadeniz kıyısı - Podişor Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'yle ilgili, "Bu projenin önemi Romanya'nın doğal gaz ihtiyacının yüzde 45'ini karşılıyor olması. Aynı şekilde şu anda Avrupa Birliği'nin desteklediği projeler altında Avrupa'da yapılmış en büyük enerji altyapı yatırım projesi" dedi.
19.06.2023 Ekonomi
Kalyon Holding'in Romanya yatırımının imzaları atıldı
Kalyon Holding'in Romanya yatırımının imzaları atıldı  Romanya'nın Karadeniz kıyısı - Podişor Doğal Gaz Boru Hattı ihalesini uluslararası rakiplerini geride bırakarak kazanan Kalyon Holding ile SNTGN Transgaz arasında projenin başlaması için imzalar atıldı. Törende, Romanya Başbakan Yardımcısı Marian Neacşu, Romanya Enerji Bakanı Sebastian Burduja ve Kalyon İnşaat İcra Kurulu Üyesi Serdar Över yer aldı. Yapım bedeli yaklaşık 500 milyon Euro olan proje ilgili konuşan Serdar Över, "Hem Romanya'nın hem Avrupa Birliği'nin enerji güvenliği açısından çok kritik bir proje" dedi.
18.06.2023 Ekonomi
Karadeniz gazında tarih belli oldu: Bakan Dönmez: Gündemi değiştirecek bir müjde...
Karadeniz gazında tarih belli oldu: Bakan Dönmez: Gündemi değiştirecek bir müjde... Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtlıyor. Bakan Dönmez, "Karadeniz gazı mayıs ayı itibariyle evlerde kullanılabilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan 20 Nisan'da açıklayacak, gündemi değiştirecek" dedi.
8.04.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Macaristan’a her türlü desteği vermeye hazırız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Macaristan’a her türlü desteği vermeye hazırız Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, "Macaristan’a her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.
29.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk dünyasının tek vücut olduğunu göstermiş olacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk dünyasının tek vücut olduğunu göstermiş olacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirve Toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yardıma ilk koşanların Türk Dünyası olduğunu vurgulayarak, "Arama kurtarma ekipleriniz birçok vatandaşımızı hayata bağladı. Gönderdiğiniz ata yadigarı çadırlar vatandaşlarımıza yuva oldu. Aziz milletimiz bu yardımınızı unutmayacaktır. Afetlerle mücadelede iş birliğini artırmalıyız" ifadelerini kulandı.
16.03.2023 Gündem
Şirketler ve kurumlar deprem bölgesi için seferber oldu
Şirketler ve kurumlar deprem bölgesi için seferber oldu 6 Şubat 2023 tarihinde, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,7 ve Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde iki büyük deprem sonrasında çok sayıda şirket ve kurum bölgeye yardım için çalışma başlattı.
24.02.2023 Ekonomi
Bakan Dönmez'den Avrupa'ya gaz sevkiyatı açıklaması
Bakan Dönmez'den Avrupa'ya gaz sevkiyatı açıklaması Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Türkiye'de dağıtım merkezi ve ticaret merkezi kurmayla alakalı çalışmalarımızda son noktaya geldik” dedi.
4.02.2023 Ekonomi
Bakan Dönmez: Modüler reaktörler gündemimizde
Bakan Dönmez: Modüler reaktörler gündemimizde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Konvansiyonel nükleer santrallerin yanı sıra 'SMR' adıyla bilinen küçük ve orta ölçekli modüler reaktörler de artık gündemimizde. İnşallah inşası süren ve planladığımız nükleer santrallerimizin yanı sıra SMR’ları da enerji portföyümüze ekleyeceğiz" dedi.
19.01.2023 Ekonomi
Doğal gaz için dev yatırım! Günlük 28 milyon metreküp gaz verecek
Doğal gaz için dev yatırım! Günlük 28 milyon metreküp gaz verecek Doğal gaz ticaret merkezi olma hedefiyle altyapı çalışmalarına hız veren Türkiye, 3'üncü FSRU terminalini Saros Körfezi'nde devreye almak için gün sayıyor. Saros'un devreye alınmasıyla Türkiye'nin günlük gazlaştırma kapasitesinin 150 milyon metreküp seviyesini geçeceği hesaplanıyor.
19.01.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Taviz vermemiz asla mümkün değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Taviz vermemiz asla mümkün değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan'da iki gün süren ziyaret kapsamında Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Üçlü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katıldı. Zirve sonrası gazetecilerle bir araya gelen Erdoğan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
15.12.2022 Gündem
Bakan Dönmez açıkladı: Endonezya ve Malezya gazı ülkemize gönderebilir
Bakan Dönmez açıkladı: Endonezya ve Malezya gazı ülkemize gönderebilir Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor.
27.11.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya uyarı: Gıda krizi yaşanabilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya uyarı: Gıda krizi yaşanabilir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya’nın Bali Adası’nda toplanan G20 Liderler Zirvesi’ne katıldı. Erdoğan zirve kapsamında liderlerle peş peşe görüşmeler yaptı. Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüşmesinin ardından Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir araya geldi. Görüşmede ABD Başkanı Biden, İstiklal Caddesi'ndeki saldırı için taziyelerini iletti. Öte yandan Endonez'yadaki G20 zirvesinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Dünya, buğday, ayçiçeği yağı ve mısırda olduğu gibi pirinçte de kriz yaşanması ihtimaliyle karşı karşıyadır." dedi.
15.11.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'i nasıl ikna etti? İbrahim Kalın krizi çözen görüşmeyi CNN Türk'te anlattı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'i nasıl ikna etti? İbrahim Kalın krizi çözen görüşmeyi CNN Türk'te anlattı Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın CNN TÜRK'te Gece Görüşü programında gündeme dair merak edilen soruları yanıtladı. Kalın, Rusya ve Ukrayna savaşı devam ettiği sürece nükleer tehdidin de var olacağını söyledi.
3.11.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kimyasal iddiasına sert tepki!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kimyasal iddiasına sert tepki! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK'nın kimyasal silah kullandığına yönelik iddialara "Arkadaşlar hemen süratle davaları açtılar ve bunun peşini kesinlikle bırakmayacağız. Bu, bunların namussuzluklarındandır, ahlaksızlıklarındandır. Bunlar ilk defa da bu iftiraları atıyor değiller. Bunlar densizdir, bunlar ahlaksızdır" sözleriyle yanıt verdi. Erdoğan, siyasetteki hamburger tartışmasına ilişkin "Kılıçdaroğlu’nun bizzat kendinden duymamış olsak ben bile 'gerçekten böyle bir şey oldu mu' derdim. Ama maalesef kendinden dinledik. Bunu bizzat kendisi söyleyince gerçekten ben de şok oldum" dedi.
21.10.2022 Siyaset
İbrahim Kalın canlı yayında açıkladı! Erdoğan'dan Putin'e teklif
İbrahim Kalın canlı yayında açıkladı! Erdoğan'dan Putin'e teklif Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı canlı yayında Yunanistan'ın göçmenleri geri ittiğini belirterek "Frontex'in kayıtlarında dahi insanlık adına utanç verici tabloları hepimiz gördük. Batılılar çok iki yüzlü bir standart içindeler. Yunanistan her gün geri itmeleri yaptığı halde bununla ilgili tepki görmüyoruz. Batılı muhataplarımız özel toplantılarda Yunanistan onu da yapıyor diyorlar. Yunanistan'la ilgili neden kulağımıza fısıldıyorsunuz, açık yüreklilikle neden onların önüne koymuyorsunuz?" ifadelerini kullandı. Öte yandan Kalın, Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzaması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'e teklifte bulunduğunu açıkladı ve ABD'li yetkililere çağrı yaptı.
18.10.2022 Yaşam
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine tepki: Zillet adayının ismini öğrenmeye gittin
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine tepki: Zillet adayının ismini öğrenmeye gittin Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine tepki göstererek. "Herkes biliyor ki, ABD’ye Cumhurbaşkanı adaylığı için icazet almaya ya da işaret edilecek müstakbel zillet adayının ismini öğrenmeye gittin." dedi.
11.10.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Esnafa ve öğrenciye müjde
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Esnafa ve öğrenciye müjde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal konuta rekor bir başvuru olduğunu söyleyen Erdoğan, "Son dönemde konut, kira, ve emlak fiyatlarındaki dengesiz yükselişler bizi yeni ve daha büyük adımlara yönelttiler. Kampanyaya 7.2 milyon başvuru yapıldı." dedi. Öte yandan öğrencilere müjde veren Erdoğan, "Üniversite öğrencilerine ailelerinin yanına gidip gelmeleri için yılda 2 kere ulaşım desteği vereceğiz." diye konuştu. Esnafa da müjde veren Erdoğan, "Esnafa, Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle %7,5 faiz oranıyla 100 milyar liralık bir kredi kampanyası başlatıyoruz. Kredi üst limitlerini 350 bin liradan 500 bine yükseltiyoruz. Genç girişimcilerimizi %0 faizli kredilerini 100 bin liradan 300 bin liraya çıkartıyoruz." ifadelerini kullandı.
10.10.2022 Gündem
Türkiye ile Azerbaycan arasında önemli enerji anlaşması
Türkiye ile Azerbaycan arasında önemli enerji anlaşması Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 'Türkiye ve Azerbaycan olarak; BTE, BTC, TANAP gibi büyük altyapı projeleri ile bölgemizin ve Avrupa'nın enerji arz güvenliğine önemli katkılar sunduk' dedi. Öte yandan Dönmez, "TANAP'ın kapasitesini iki katına kadar artırma kararı çıktı. 16 milyar metreküp olan kapasiteyi 32 milyar metreküpe çıkaracağız" dedi.
6.10.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Tanap ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tanap haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.