Taksi Plakası

Taksi Plakası

Son dakika taksi plakası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan taksi plakası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını taksi plakası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Taksi Plakası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan taksi plakası gelişmeleri de dahil olmak üzere 171 taksi plakası haberi bulunmuştur. Tüm taksi plakası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Taksi plakalarında fiyatlar eriyor! Eskiden 4 daire parası ediyordu
Taksi plakalarında fiyatlar eriyor! Eskiden 4 daire parası ediyordu Bir dönem çok popüler olan İstanbul taksi plakası artık güç kaybetmeye başladı. Minibüslerin ve dolmuş plakalarının taksi plakasına dönüşmesi, online seyahat hizmeti veren firmaların artması, korsan taksilerin daha fazla tercih edilmesi gibi durumlar nedeniyle taksi plakaları uzun zaman sonra 6 milyon liranın altına geriledi.
23.03.2024 Ekonomi
Murat Kurum: 'Depreme dayanıklı 650 bin konut hedefimiz var'
Murat Kurum: 'Depreme dayanıklı 650 bin konut hedefimiz var' AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Hakan Ural ve Nur Tuğba Namlı'nın sunduğu Neler Oluyor Hayatta programında açıklamalarda bulunarak, "Milletin beklediği süslü laflar, kavga, ayrıştırma değil. Bir taraftan cemevi temeli atarken öbür taraftan esnafla buluştuk. Biz kimin dili, dini nedir diye bakmadık. Bizi biz yapan değerler budur. Bizim Alevi komşumuz da var, Kürt komşumuz da vardı, Laz komşumuz da vardı. Sevincimizi de hüznümüzü de beraber yaşadık. Birileri bu değerler üzerinden siyaset yapmayı meslek edinmiş." ifadelerini kullandı.
22.02.2024 Gündem
İstanbullular dikkat! 8+1 taksiler 4+1'e dönüşecek
İstanbullular dikkat! 8+1 taksiler 4+1'e dönüşecek UKOME, minibüsten taksiye dönüştürülen 8+1 bazı araçların 4+1 taksiye dönüştürülmesini kabul etti.
15.02.2024 Gündem
Murat Kurum: Öğrencilere 10 bin TL burs, emeklilere her ay 2500 TL, evleneceklere 50 bin TL beyaz eşya desteği vereceğiz
Murat Kurum: Öğrencilere 10 bin TL burs, emeklilere her ay 2500 TL, evleneceklere 50 bin TL beyaz eşya desteği vereceğiz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Haliç Kongre Merkezi’nde televizyon, gazete ve dijital medya genel yayın yönetmenleri ile bir araya geldi. İnsanı özne olarak merkeze alan bir yönetim anlayışıyla hizmet edeceklerini ifade eden Kurum, “Biz vatandaşımızı dinleyici olarak görmüyoruz, vatandaşımızı doğrudan bir paydaş olarak, İstanbul’u yönetecek ekibin bir parçası olarak görüyoruz.” dedi. 10 temel başlıkta toplanan projelerini anlatan Kurum, “İstanbul’un kaynaklarını algı yönetmek için kullanmak yerine gerçek belediyecilik hizmetleri için kullanacağız.” ifadelerini kullandı.
8.02.2024 Gündem
Taksilerde yeni zam! Yevmiyeler yüzde 20 arttı
Taksilerde yeni zam! Yevmiyeler yüzde 20 arttı Ticari taksilerin taksimetre tarifelerine yüzde 28,09 oranında zam yapılmasının ardından taksilerde şoför olarak çalışanların plaka sahibi ya da galericilere ödeyeceği ücret belli oldu. Bir günde 4790 lira kazanamayan şoför evine eli boş gidiyor. Neredeyse hiçbir sosyal hakkı olmayan şoförler haftada 126 saat çalışıp plaka sahibine para yetiştirmeye çabalıyor.
23.01.2024 Ekonomi
Zam geliyor! Yarım gün çalışan 1250 TL alacak
Zam geliyor! Yarım gün çalışan 1250 TL alacak İstanbul'da faaliyet gösteren ve yüzde 28,09 oranında zam alan ticari taksilere taksimetre tarife yüklemeleri başladı. Öte yandan taksi şoförlerinin ücretinin de artması bekleniyor. Yarım günde 1000 TL alan şoförlerin zam sonrası yevmiyelerinin 1250 TL olması bekleniyor.
10.01.2024 Ekonomi
Hastanın vücudunda sargı bezi unutan doktordan bir skandal daha! Hamile kalınca gerçeği öğrendi...
Hastanın vücudunda sargı bezi unutan doktordan bir skandal daha! Hamile kalınca gerçeği öğrendi... Antalya'da, 4’üncü gebeliğinin ardından 2013 yılında tüp ligasyonu (tüplerin bağlanması) yaptıran Şerife Erenci (43), 4,5 yıl sonra hamile kalınca işlemi yaptığını öne süren doktor D.A. ve hastane hakkında dava açtı. Tüplerin bağlanması işlemini yapmadığı tespit edilen D.A.'nın, bir başka hastanın 2 yıl önceki doğumunda vücudunda 30 santimlik gazlı bez unutan doktor olduğu ortaya çıktı.
13.12.2023 Gündem
Taksi plakası büyük zarar ettirdi! Faize konsa 260 bin kiraya verilse 25 bin kazandırıyor
Taksi plakası büyük zarar ettirdi! Faize konsa 260 bin kiraya verilse 25 bin kazandırıyor Ticari taksiler yatırım aracı olmaktan çıktı. Taksi plakaları bundan 5 yıl önce yaklaşık 1.5 milyon liraya satılırken ve İstanbul’da bu tutara 4-5 daire alınıyordu. Bugün 6.3 milyon liraya alıcı bulmayan taksi plakaları İstanbul’da çok da iyi olmayan bir semtte ancak tek daire alabilir seviyeye düştü. Taksi plakasını yasal olmasa da galericiler aracılığıyla kira verenler 25-27 bin lira gelir elde ederken 6.3 milyon lirayı mevduat faizine konsa aylık gelir 262 bin 500 liraya ulaşıyor. Plaka kiralamak isteyenler de otomobil için verecekleri 1 milyon lirayı faize koysa ayda 40 bin lira faiz geliri elde edebiliyor. İTEO Başkanı Eyüp Aksu, taksi plakası fiyatlarının en az 20 milyon lira olması gerektiğini, tarifelere de yüzde 100’ün üzerinde zam yapılmasını istediklerini söyledi. Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman, taksilerin yarım günlük yevmiyelerinin 900-1000 lira arası değiştiğini belirtti.
13.12.2023 Gündem
Gülben Ergen'den 'taksi plakaları' açıklaması
Gülben Ergen'den 'taksi plakaları' açıklaması Sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanan Gülben Ergen, sık sık takipçileriyle soru-cevap etkinlikleri düzenliyor. Ünlü şarkıcı, son olarak "silikon" konusundaki soruya verdiği yanıtla magazin gündemine oturdu. Ayrıca, uzun süredir taksi plakaları konusunda çıkan haberlere açıklık getirerek bu konuya bir kez daha netlik kazandırdı.
25.09.2023 Magazin
İstanbul'da taksimetre güncellemede son gün mesaisi
İstanbul'da taksimetre güncellemede son gün mesaisi İstanbul'da UKOME kararıyla taksi ücretlerine geçtiğimiz hafta yüzde 51.52 oranında zam yapıldı. 14 Ağustos itibariyle geçerli olacak yeni fiyatlar için taksimetre ayar merkezleri son gün mesaisi yaptı. Taksimetre güncellemesi yapan firmaların merkezlerinde zaman zaman yoğunluk yaşandığı görüldü.
13.08.2023 Ekonomi
Taksi problemi acil çözüm bekliyor: Aylık 22 bin TL ödeme
Taksi problemi acil çözüm bekliyor: Aylık 22 bin TL ödeme Vatandaş taksi bulamıyor, taksici tarifelerden şikâyet ediyor. Şu anda bir şoför kontağı yaklaşık ortalama 1300 lira borçla açıyor. Günü kurtarması için saatte ortalama 300 lira kazanması lazım. Aylık plaka kirası 22 bin lira. Buna yakıt, yıkama, durak parası, yemek, sigorta ve bakım masrafı eklenince şoförler önemli bir yükün altında kalıyor. Şoförler tarifeler düşük kaldıkça yolcu seçmeye, turist aramaya devam edeceklerini, trafiğe girmeyeceklerini söylüyorlar. Sorunun asıl kaynağı olarak ise yine plakaları elinde tutan galericiler gösteriliyor. İşte şikâyet konuları, yolcu hakları ve kazanç denklemiyle taksi ekonomisi.
12.08.2023 Ekonomi
Minibüsten taksiye dönüştürülen araç sahipleri eylem yaptı
Minibüsten taksiye dönüştürülen araç sahipleri eylem yaptı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından (İBB) minibüsken taksiye dönüştürülen araçların sahipleri, ekonomik nedenlerle mağdur oldukları gerekçesiyle eylem yaptı.
27.07.2023 Ekonomi
İstanbul'da yeni taksimetre oyunu! Vatandaşlar isyan etti
İstanbul'da yeni taksimetre oyunu! Vatandaşlar isyan etti İstanbul'da yolcu ve mesafe seçtikleri gerekçesiyle sıkça şikayet konusu olan taksiciler, megakentte bir süredir kullanılan aplikasyon nedeniyle "ücreti" de belirledikleri eleştirilerine hedef oluyor. Ücret, taksimetre üzerinden otomatik hesaplanıyor. Ancak, uygulamayı kullanan bazı taksiciler bu rakamın çok üzerinde teklif sunuyor.
11.07.2023 Gündem
Taksimetre zammıyla plaka fiyatları ile kira bedeli de arttı
Taksimetre zammıyla plaka fiyatları ile kira bedeli de arttı UKOME toplantısında taksimetre ücretlerine gelen zamla taksi plakaları da zamlandı. Yılbaşında 3 milyon 250 bin lira olan taksi plakaları son yükselişin ardından ortalama 6 milyon 350 bin liraya çıkarken kira bedeli ise aylık 16 bin liraya dayandı. 
29.12.2022 Yaşam
Taksicilere fazla mesai müjdesi! Yüzde 50 fazla ödenecek
Taksicilere fazla mesai müjdesi! Yüzde 50 fazla ödenecek Taksici yüz binlerce vatandaşa güzel haber Yargıtay'dan geldi. Yüksek Mahkeme; hasılata bağlı günlük yevmiyeli olarak çalışma sisteminde, haftalık 45 saati aşan bir çalışması bulunması durumunda işçinin fazla çalışma ücretine hak kazanacağına hükmetti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Cansen Erdoğan, "Kararın en enteresan ve önemli tarafı uyuşmazlığa konu olayın hangi iş ilişkisine girdiğinin tespitinin sağlanması." dedi.
15.11.2022 Ekonomi
Bedava tatil müjdesi! Hiçbir ücret alınmayacak, 17 Haziran'da başlıyor
Bedava tatil müjdesi! Hiçbir ücret alınmayacak, 17 Haziran'da başlıyor Ücretsiz tatil imkanı sunulmaya başlıyor. On binlerce kişi yararlanacak. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, İzmir'in Dikili ilçesi'nde bulunan eğitim ve dinlenme tesisini faaliyete aldı. Bundan sonra taksiciler ücretsiz olarak tatillerini tesislerde yapabilecekler.
27.05.2022 Ekonomi
Taksiciler Uber'i çileye dönüştürdü!
Taksiciler Uber'i çileye dönüştürdü! Dünyada konfor ve hız için tercih edilen Uber, İstanbul'da kuralları kendi yöntemleriyle delen taksiciler yüzünden çileye dönüştü.
4.04.2022 Gündem
Uber büyük araçlarla Türkiye'de yeniden hizmete başladı!
Uber büyük araçlarla Türkiye'de yeniden hizmete başladı! Uber, Türkiye'de XL hizmetini Siyah Taksi adıyla geri getirdi. Sosyal medyadan duyurulan hizmet için UKOME kararına atıfta bulunuldu. Lüks sınıftaki siyah taksilerin ücreti sarı ve turkuaz taksilere göre daha pahalı.
21.02.2022 Ekonomi
UBER geri mi döndü, UBER siyah taksi yasak mı? Uber XL çalışıyor mu?
UBER geri mi döndü, UBER siyah taksi yasak mı? Uber XL çalışıyor mu? UBER geri mi döndü, UBER XL çalışıyor mu? UBER, büyük araçların Türkiye'den yeniden hizmete başladığını duyurdu. Türkiye'de geçtiğimiz yılarda yasaklanan Uber, açtığı davayı kazanınca yeniden hizmete başlamış, sarı ve turkuaz taksilere aracılık yapan Uber'in XL adını verdiği minibüs boyutundaki hizmeti ise kullanılamıyordu. Uber Türkiye bugün yaptığı duyuruyla büyük araçların yeniden hizmete başladığını açıkladı.
21.02.2022 Gündem
Uyuşturucu baronunun kazancı şok etti! Parayı böyle aklamışlar
Uyuşturucu baronunun kazancı şok etti! Parayı böyle aklamışlar Ankara'da uyuşturucu ticaretinin yüzde 70'ini elinde tutan Muzaffer Arkaç'ın paraları nasıl akladığı ortaya çıktı. MASAK raporuna göre çete lideri Arkaç'ın özel okulda temizlik görevlisi olan annesi A.K. üzerine kayıtlı 33 daire, 10 dönüm arsa var. TIR şoförü kayınbiraderi M.Z. 8 kamyon almış. Birçok şehirde taksi plakası ve dolmuş hattı satın alan çetenin hurdacılık yapan kişiler üzerine otomotiv, araba kiralama, nakliye şirketleri kurduğu da tespit edildi.
7.11.2021 Yaşam
Taksi plakasında yeni dönem! Değişiyor...
Taksi plakasında yeni dönem! Değişiyor... İBB, İstanbul'daki taksi sorununa çözüm için yeni bir uygulamaya hazırlanıyor. Yeni sistemde, taksi, dolmuş minibüs ve umum servis araçlarına verilecek ticari plakaların sayısı, verilme usul ve esasları doğrultusunda satış işlemlerinde 'meslek' şartı aranacak. Buna göre alıcının tek geçim kaynağının ‘şoförlük’ olduğunu ispatlaması gerekiyor.
19.10.2021 Gündem
İBB’nin 1000 yeni taksi teklifine 9 kez ret
İBB’nin 1000 yeni taksi teklifine 9 kez ret İBB'nin 5 bin taksi projesinin 1000 yeni taksilik bölümü, UKOME toplantısında oylandı. Teklif, 9'uncu kez reddedildi.
30.09.2021 Gündem
Fiyatlar aylık 9.500 lira! Her yıl yüzde 30 zam geliyor, vergi yok ve...
Fiyatlar aylık 9.500 lira! Her yıl yüzde 30 zam geliyor, vergi yok ve... Fiyatlardaki fahiş artış tartışma konusu olmuştu, flaş zam açıklaması geldi. Aylık 9.500 liraya yükseldi. Her yıl yüzde 30 zam geliyor. Mal sahibi ve kiracı bu işi kendi arasında yapıyor. Fiyatlar her geçen gün artmaya devam ediyor. Vergi hariç her şey kiralayana ait. Yasal boşluk nedeniyle hiçbir suretle tahsil edilmiyor. Her ay binlerce lira kazanan ve yüzde 92'si kirada olan ticari taksilerin vergi ödemediği ortaya çıktı. Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman "Kiralamaya yönelik hiçbir vergi ödenmiyor. Galerici, mal sahibi ve kiracı bu işi kendi arasında yapıyor. Devlete bildirilmiyor" dedi.
7.09.2021 Ekonomi
İstanbul'da taksi krizinin nedeni: Plaka ağalığı!
İstanbul'da taksi krizinin nedeni: Plaka ağalığı! İBB’ye her gün yüzlerce şikâyet yağıyor. Vatandaşlar, taksicilerle ilgili yaşadıkları sorunları sosyal medyada uzun uzun anlatıyor. Eminönü, Sultanahmet, Beyoğlu, Şişli gibi ilçelerde turist avına çıkan, kentin genelinde ise kısa mesafede müşteri almak istemeyen taksiciler, İstanbullunun çilesi oldu. Taksicilere göre ise birkaç meslektaşlarının yaptıklarından dolayı herkesi aynı kefeye koyup bir mesleği kötülememek gerek.
25.08.2021 Gündem
Dolarlar havada uçuşuyor! Hava parası dudak uçuklattı...
Dolarlar havada uçuşuyor! Hava parası dudak uçuklattı... Döviz bürolarında devir işlemleri sırasında uygulanan hava parası 400 bin dolara kadar çıkınca yasal düzenleme yapıldı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen düzenlemeyle hava parası yerine kamuya ödeme yapılması amaçlanıyor. İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta da, sistemin taksi plakası sistemine benzediğini belirtti. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül de, 2019’dan bu yana yeni döviz bürosuna izin verilmediğini belirtti.
14.07.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Taksi Plakası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki taksi plakası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.