Takograf

Takograf

Son dakika takograf haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan takograf ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını takograf haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Takograf

haberleri sayfasında son dakika yaşanan takograf gelişmeleri de dahil olmak üzere 78 takograf haberi bulunmuştur. Tüm takograf haberleri aşağıda listelenmiştir.
Taksiler için yeni tarife belirlendi! Ücret resmen değişti
Taksiler için yeni tarife belirlendi! Ücret resmen değişti Ölçü ve ölçü aletleri için gelecek yıl alınacak muayene ve damgalama bedelleri yeniden düzenlendi. Resmi Gazete’den duyurulan ücret tarifelerinde taksimetrelerin 397 liraya muayene edileceği bildirildi.
30.12.2023 Ekonomi
Anadolu Otoyolu ile D-100 yolunda trafik tedbirleri artırıldı
Anadolu Otoyolu ile D-100 yolunda trafik tedbirleri artırıldı Ramazan Bayramı tatili öncesi Anadolu Otoyolu ile D-100 yolunun Bolu geçişinde, trafik tedbirleri artırıldı. Bolu Bölge Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Başkomiser Ali Yılmaz, "24 saat içerisinde 37 trafik ekibi ile güzergahlarımızda denetimlerimiz devam edecek" dedi.
18.04.2023 Gündem
İçişleri Bakanlığı yılbaşı için alarma geçti
İçişleri Bakanlığı yılbaşı için alarma geçti İçişleri Bakanlığı, yılbaşı gecesinin huzur ve güven içinde geçirilmesi için yarın başlayacak denetimlerin 1 Ocak'ta sona ereceğini ve 3 gün boyunca toplam 490 bin 435 personelin görev yapacağını duyurdu.
30.12.2022 Gündem
İçişleri Bakanlığı Yılbaşı tedbirlerini açıkladı
İçişleri Bakanlığı Yılbaşı tedbirlerini açıkladı İçişleri Bakanlığı, vatandaşların yılbaşı gecesini huzur ve güven ortamında geçirebilmelerini sağlamak amacıyla 81 İl Valiliğine “Yılbaşı Tedbirleri” konulu genelge gönderdi.
29.12.2022 Gündem
Polis, yolcu otobüslerini tek tek durdurdu! 51 sürücüye ceza kesildi
Polis, yolcu otobüslerini tek tek durdurdu! 51 sürücüye ceza kesildi Bursa’daki kış lastiği uygulaması çerçevesinde, polis ekipleri sürücülere göz açtırmıyor. Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali çıkışında otobüsler tek tek kontrol edildi. 2 günde yapılan bin 545 kontrolde 51 sürücüye kış lastiği zorunluluğuna uymadığı gerekçesiyle cezai işlem uygulandı.
3.12.2022 Yaşam
Kamyon, çekici, otobüs ve takside takograf veya taksimetre zorunlu mu? 31/1-B trafik cezası kodu nedir?
Kamyon, çekici, otobüs ve takside takograf veya taksimetre zorunlu mu? 31/1-B trafik cezası kodu nedir? Trafikte araçların uyması gereken birçok kural bulunmaktadır. Bu kurallara tüm sürücülerin uyması gerekir. Uymayan sürücülere ise ceza kesilmektedir. Bu cezalar kodlara ayrılmıştır. 31/1-B trafik ceza kodu da bunlardan birisi olmaktadır. Bu ceza kodu ticari araçlar için geçerli olmaktadır. Ticari araçlara kesilen 31/1-B Trafik Cezası Kodu merak ediliyor. Peki, Kamyon, çekici, otobüs ve takside takograf veya taksimetre bulundurmak zorunlu mu? 31/1-B trafik cezası kodu nedir? 31/1-B Cezası ne kadar, nasıl itiraz edilir? İşte detaylar…
1.12.2022 Ekonomi
Gaziantep’teki faciada acı detay! ‘Perdeyi düzeltmek isterken kontrolü kaybetti’
Gaziantep’teki faciada acı detay! ‘Perdeyi düzeltmek isterken kontrolü kaybetti’ Gaziantep’te yardım için duran 2 İHA muhabirinin de aralarında bulunduğu 16 kişinin öldüğü feci kazadan yaralı olarak kurtulan ve aynı kazada 2 oğlunu kaybeden yolcu Gülten Erpek’in ifadesi ortaya çıktı. Kazanın en yakın tanığı Gülten Erpek, kaza öncesinde şoförün tek elle direksiyonu tuttuğunu ve yan camda bulunan perdeyi düzeltmek isterken kaza yaptığını ifade etti.
1.10.2022 Yaşam
Derik’te 20 kişinin öldüğü kazada ilk TIR 126, ikincisi 125 kilometre hızdaymış
Derik’te 20 kişinin öldüğü kazada ilk TIR 126, ikincisi 125 kilometre hızdaymış Mardin’in Derik ilçesinde 20 Ağustos’ta 33 dakika arayla 2 TIR’ın neden olduğu 1’i polis memuru, 20 kişinin hayatını kaybettiği, 26 kişinin yaralandığı 2 kazayla ilgili bilirkişi raporu hazırlandı. Raporda 30 kilometre hızla gidilmesi gereken yolda TIR'lardan ilkinin 126, ikincisinin ise 125 kilometre hızla seyir halinde oldukları tespit edildi.
26.09.2022 Gündem
43 ilin geçiş güzergahında sıkı denetim: Otobüs, tır, kamyon tek tek durduruldu
43 ilin geçiş güzergahında sıkı denetim: Otobüs, tır, kamyon tek tek durduruldu Ulaşımda 43 ilin geçiş güzergahındaki "kilit kavşak" Kırıkkale'de, ağır tonajlı tır, kamyon ve yolcu otobüslerine yönelik denetimler artırıldı.
23.08.2022 Gündem
81 ile sıkı tedbir geliyor! Bayram tatiline çıkacaklar dikkat! İçişleri tek tek açıkladı
81 ile sıkı tedbir geliyor! Bayram tatiline çıkacaklar dikkat! İçişleri tek tek açıkladı Arabası olan ve tatile çıkacak herkesi ilgilendiren gelişme! Bayram öncesi harekete geçildi. İçişleri Bakanlığı Ramazan Bayramı tatilinde karayollarında sıkı güvenlik tedbirleri alacak. Bayram tatili öncesi ve sonrasında emniyet ve jandarmadan toplam 110 bin trafik ekibi/ timi, 208 bin 900 personel görev yapacak. Bayram dolayısıyla karayollarında trafik hareketliliği artarken, İçişleri de tedbirleri en üst seviyeye çıkardığını duyurdu.
27.04.2022 Gündem
15 saat feribot bekliyorlardı, köprüden 5 dakikada geçiliyor
15 saat feribot bekliyorlardı, köprüden 5 dakikada geçiliyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 Mart'ta hizmete açtığı 1915 Çanakkale Köprüsü'nü kullanan sürücülerin boğazdaki kıtalar arası yolculuğu 5 dakika sürüyor. Feribotların çalışmadığı rüzgarlı havalarda Çanakkale Boğazı'nı geçmek için 10-15 saat bekledikleri günler olduğunu hatırlatan TIR sürücüleri, verdikleri lojistik hizmet nedeniyle zamanla yarıştıklarını, köprüden 5 dakikada geçmenin ise büyük avantaj olduğunu söyledi. Çanakkale Köprüsü'nden geçişler ilk bir hafta ücretsiz, sonrasında ise 200 TL olacak. 
22.03.2022 Gündem
TIR şoförü özel düzenek yerleştirince böyle yakalandı
TIR şoförü özel düzenek yerleştirince böyle yakalandı Kırıkkale'de, hızı düşük göstermek amacıyla 2 takograf kullanılan ve takografa kumandalı özel düzenek yerleştirilen tırın sahibine 10 bin 195 lira ceza uygulandı.
20.10.2021 Yaşam
Okul servisleri ile ilgili korkunç gerçek!
Okul servisleri ile ilgili korkunç gerçek! Afyonkarahisar ve Şanlıurfa’da 6 öğrencinin hayatını kaybettiği servis kazalarının ardından, öğrenci servislerinin güvenliği yeniden gündeme geldi.
16.10.2021 Yaşam
Otobüs şoförlerinin kullandığı hileler can alıyor
Otobüs şoförlerinin kullandığı hileler can alıyor Uzun yol otobüs kazalarının art arda yaşanması, yeni tartışmaları da gündeme getirdi. Aracın ne kadar süreyle kullanıldığını, hangi hızda gittiğini gösteren takograflara yapılan müdahaleler tartışma konusu oldu. Yapılan hatalara ilişkin açıklama yapan takograf yetkili servisi sahibi Serdar Akyüz, "Tek şoför 3 ehliyet kullanıyor, arkadaşının, eşinin, dostunun ehliyetini almış gidebiliyor. Adamın cebinden 3 tane ehliyet çıkanı var. Böylece uzun süre otobüsü kullanmamış görünüyor" dedi.
10.08.2021 Gündem
Otobüslerde denetim arttı
Otobüslerde denetim arttı Türkiye’de son günlerde yaşanan otobüs kazaları sonrası şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslere yönelik denetimler sıklaştırıldı.
10.08.2021 Gündem
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Zam geldi
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Zam geldi Araba sahibi milyonları ilgilendiren haber geldi. Yeni yıl ile birlikte trafik cezaları ve motorlu taşıt vergisine gelen zamlar yansıdı. Yeni yılda trafik cezalarının yüzde 9,11 artmasıyla 2021'de en düşük ceza 113 lirayla taşıma sınırı üstünde yolcu alan sürücülere, en yüksek ceza ise 35 bin 699 lirayla işletme şartlarına uymadan araç muayene etmeyi üçüncü kez tekrarlayanlara uygulanacak. Yetkisi olmadığı halde aracında "çakar" tabir edilen ışıklı/sesli uyarı sistemlerini kullananlara ve alkollü araç kullananlara 1339 lira ceza kesilecek.
1.01.2021 Ekonomi
Doğal gaz, elektrik, su sayaçları ile ilgili flaş karar!
Doğal gaz, elektrik, su sayaçları ile ilgili flaş karar! Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı su, elektrik ve gaz sayaçlarının tamir, bakım ve ayar ücretleri yeniden belirlendi. Tarife kapsamında, su sayaçlarının ayar ve parça değişimi gerektirmeyen tamir ücreti anma debisine göre 16,9 lira ve 24 lira olacak. Elektrik sayaçlarının parça değişimi gerektirmeyen tamir ücreti tek fazlı sayaçlar için 16,9 lira, üç fazlı sayaçlar için 19,7 lira olarak uygulanacak. Gaz sayaçlarının parça değişimi gerektirmeyen tamir ücretleri de sınıfına göre 18,9 ile 564,3 lira arasında değişecek. Bakanlık ayrıca ölçü ve ölçü Aletlerinden alınacak muayene ve damgalama ücretlerinde değişikliğe giti. Her iki değişiklikte Resmi Gazete'de yayımlandı.
24.12.2020 Ekonomi
9 ayda yaklaşık 979 bin ölçü aleti ve sanayi ürünü denetlendi
9 ayda yaklaşık 979 bin ölçü aleti ve sanayi ürünü denetlendi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yılın 9 aylık döneminde 978 bin 808 ölçü aleti ile sanayi ürününü denetledi. Denetimlerde uygunsuz bulunan 2 bin 886 sanayi ürünü için toplam 4 milyon 680 bin lira idari para cezası verildi. Denetlenen ürünlerde uygunsuzluk oranı yüzde 16,63 olarak hesaplandı. Denetlenen her 100 üründen yaklaşık 17'si uygunsuz bulundu.
14.10.2020 Ekonomi
Takografta hile böyle yapılıyor! 'Yüzde 50'si müdahaleli'
Takografta hile böyle yapılıyor! 'Yüzde 50'si müdahaleli' Şehirlerarası otobüs firmaları şoför maliyetini azaltmak ve trafik cezalarından kaçmak için takograflarda hileye başvuruyor. Çeşitli hilelerle hız parametrelerinin değiştirildiğini söyleyen takograf uzmanı Elektrik Elektronik Mühendisi Bilal Yeşil, "Şu anda Türkiye'de takograf takılı araçların yüzde 50'si müdahaleli" dedi.
13.08.2020 Ekonomi
5 kişinin öldüğü yolda otobüslere denetim
5 kişinin öldüğü yolda otobüslere denetim İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 kişinin öldüğü kaza sonrasında Kuzey Marmara Otoyolu'nda yolcu otobüslerine yönelik denetim yaptı.
10.08.2020 Gündem
Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? İçişleri Bakanlığı Kurban Bayramı tedbirleri Genelgesi!
Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? İçişleri Bakanlığı Kurban Bayramı tedbirleri Genelgesi! İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine "2020 Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri" konulu talimat gönderildi. Peki, Kurban Bayramı'nda yasak var mı? Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte İçişleri Bakanlığı Kurban Bayramı tedbirleri Genelgesi!
25.07.2020 Gündem
Kurban Bayramı genelgesi! 81 ile gönderildi
Kurban Bayramı genelgesi! 81 ile gönderildi İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine "2020 Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri" konulu talimat gönderildi. Kurban Bayramı'na yönelik talimata göre 29 Temmuz-4 Ağustos'ta kara yollarında 162 bin 832 emniyet ve jandarma trafik personeli görev yapacak.
25.07.2020 Gündem
Tüketiciyi korumak için denetim seferberliği
Tüketiciyi korumak için denetim seferberliği Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından geçen yıl tartı aletleri ürün grubunda 226 bin 101, sayaçlar ürün grubunda 861 bin 708, diğer ölçü aletleri ürün grubunda 545, taksimetre ürün grubunda 79 bin 168 denetim gerçekleştirildi.
9.03.2020 Bilim ve Teknoloji
Resmi Gazete'de yayımlandı! Takograf kullanması gereken araçlarda süre uzatıldı...
Resmi Gazete'de yayımlandı! Takograf kullanması gereken araçlarda süre uzatıldı... Taşımacılık yapan ve takograf kullanması gereken 2008 ve sonrası model araçlarda geçiş süresi uzatıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik 1 Ocak 2020'den geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi. Peki hangi araçların geçiş süreleri uzatıldı? Geçiş süreleri ne kadar uzatıldı? İşte cevaplar…
9.01.2020 Gündem
"Dijital takograf süresi 6 ay uzatıldı"
"Dijital takograf süresi 6 ay uzatıldı" İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "dijital takograf" kullanımına geçiş tarihinin 10 Temmuz 2020'ye kadar uzatıldığını açıkladı.
8.01.2020 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Takograf ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki takograf haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.