Girişim dünyası Take Off İstanbul’da buluştu
Girişim dünyası Take Off İstanbul’da buluştu Dünyanın dört bir yanından girişimleri ve yatırımcıları bir araya getiren Take Off İstanbul Girişim Zirvesi sona erdi. Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenen, ülkemizin yüksek teknoloji firmalarından değerli girişimlerine, uluslararası girişim merkezlerinden teknoparklara varan geniş bir partner ağına sahip olan zirve, girişim ekosisteminin büyük oyuncularını bir araya getirerek girişimciler için bir iş birliği zemini oluşturdu. İki gün süren ve 43 ülkeden 1252 girişimin başvuru yaptığı zirvede toplam 200 yerli ve yabancı girişim yer aldı. Azerbaycan ve Katar’ın ülke pavilyonlarının yer aldığı, 100'den fazla yatırımcının katıldığı zirve ziyaretçilerine de girişimci, paydaş ve sponsorların stantlarında farklı ürünleri deneyimleme, ilham veren konuşmacıları dinleme ve birçok önemli isimle tanışma şansı sundu.
7.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Take Off İstanbul için geri sayım başladı
Take Off İstanbul için geri sayım başladı Uluslararası bir startup zirvesi olan Take Off, bu yıl 6.kez girişimcileri, yatırımcıları, mentorları ve girişim ekosisteminin tüm oyuncularını bir araya getirecek. 5-6 Aralık 2023 tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenecek zirveye katılmak isteyenler için kayıtlar da devam ediyor.
2.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Girişim dünyası Take Off İstanbul’da buluşacak
Girişim dünyası Take Off İstanbul’da buluşacak Uluslararası girişim ekosisteminin buluşma noktası Take Off Girişim Zirvesi 5-6 Aralık 2023 tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirilecek.
24.11.2023 Bilim ve Teknoloji
Take Off Girişim Zirvesi başvuruları başladı!
Take Off Girişim Zirvesi başvuruları başladı! TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Take Off Girişim Zirvesi, Ekim 2022’de İstanbul’da gerçekleştirilecek. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi yürütücülüğünde gerçekleştirilen Take Off İstanbul’da yarışacak girişimciler için başvurular açıldı.
20.06.2022 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST Girişim Programı finalistleri belirlendi
TEKNOFEST Girişim Programı finalistleri belirlendi TEKNOFEST’te bu yıl da finalist olan ve çalışmalarını girişime dönüştüren yarışmacılar Ön Kuluçka ve Hızlandırma Programına başvurmaya hak kazandı. TEKNOFEST Girişim Programı ile eğitim, ofis, bulut/sunucu, tanıtım gibi çeşitli desteklerin yanında her girişime Ön Kuluçka Programı ile 100.000 TL, Hızlandırma Programı ile 200.000 TL hibe desteği sağlanacak.
13.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Prof. Dr. Sancar'dan gençlere 'araştırma yapın' çağrısı
Prof. Dr. Sancar'dan gençlere 'araştırma yapın' çağrısı Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'e katılan gençlere, insanlığa faydalı olmak için araştırma yapmaları tavsiyesinde bulundu.
27.09.2021 Bilim ve Teknoloji
"TEKNOFEST ilk 2 gününde 250 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı"
"TEKNOFEST ilk 2 gününde 250 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı" Baykar Teknik Müdürü ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, "Geçen yıl Teknofest'e 60 farklı ülkeden 550 bin ziyaretçi katıldı. Bu yıl 122 ülkeden katılım oldu. Türkiye'nin her tarafından çok daha yoğun bir katılım var. İlk 2 günde 250 bini geçtik" dedi.
19.09.2019 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST'19 kapılarını açtı! Nefes kesen anlar...
TEKNOFEST'19 kapılarını açtı! Nefes kesen anlar... Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST'19 kapılarını açtı. Geçen yıl 500 binden fazla kişinin katıldığı festivalin kapıları saat 09.00'da açıldı. 6 gün sürecek festivalde 7'den 70'e tüm çok sayıda kişi akın etti. Gösteriler nefes keserken, Cezeri Uçan Araba ilk kez festivalde görücüye çıktı.
17.09.2019 Ekonomi
Merakla bekleniyordu! Yarın başlıyor
Merakla bekleniyordu! Yarın başlıyor Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST İstanbul kapılarını yarın açacak. Atatürk Havalimanı'ndaki etkinliklerde teknoloji yarışmalarının finalleri gerçekleştirilecek. Türkiye'de son dönemde geliştirilen teknoloji ürünlerinin sergileneceği festivalde, Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketleri gençlere yönelik bir dizi etkinlik düzenleyecek.
17.09.2019 Ekonomi
TEKNOFEST'te 3 milyon liranın üzerinde ödül dağıtılacak
TEKNOFEST'te 3 milyon liranın üzerinde ödül dağıtılacak TEKNOFEST İstanbul kapsamında düzenlenecek yarışmalarda dereceye girenler, toplamda 3 milyon liranın üzerinde ödülün sahibi olacak.
14.09.2019 Bilim ve Teknoloji
Türk Hava Yolları 2024 yılı için 5 bin kişiyi işe alacak
Türk Hava Yolları 2024 yılı için 5 bin kişiyi işe alacak Türk Hava Yolları İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, 2024 yılı için yaklaşık 5 bin kişiyi işe almayı planladıklarını duyurdu.
20.02.2024 Ekonomi
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, ekonomi ve bankacılık sektörüne dair önemli açıklamalarda bulundu. Çakar OVP’deki hedefleri gerçekçi bulduklarını belirterek, “Sadece 2024 sonu enflasyonunun yüzde 40-45 bandında olacağını öngörüyorum. Bunun da yapışkan bir enflasyon olmaması için çaba gösterilmeli” dedi. Çakar, 2025’te istenilen çıkışın sağlanması için 2024’ün restorasyonla geçmesi gerektiğini vurguladı.
25.01.2024 Ekonomi
TEKNOFEST İzmir için geri sayım başladı
TEKNOFEST İzmir için geri sayım başladı TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, 2023’ün üçüncü ve son durağı olan İzmir’de 27 Eylül-1 Ekim tarihlerinde Çiğli Havalimanında toplam 205.000 m²’lik alan üzerinde düzenlenecek.
26.09.2023 Bilim ve Teknoloji
Take Off Girişim Zirvesi için son başvuru tarihi 15 Ağustos
Take Off Girişim Zirvesi için son başvuru tarihi 15 Ağustos Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ana yürütücülüğünde gerçekleştirilen Take Off Girişim Zirvesi için başvurularının süresi 15 Ağustos tarihine kadar uzatıldı.
14.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Türk Hava Yolları'ndan üniversite öğrencilerine özel Take-Off 101 programı!
Türk Hava Yolları'ndan üniversite öğrencilerine özel Take-Off 101 programı! Türk Hava Yolları (THY) duyurdu! THY’den yarı zamanlı çalışma fırsatı! THY üniversite öğrencilerine eğitimleri devam ederken yarı zamanlı olarak çalışmalarına olanak sağlayan ‘Take-Off 101’yetenek programını başlattı. Peki, THY Take-Off 101 yetenek programı başvurusu nasıl yapılır? Take-Off 101 programı başvuru şartları ne? Haftada kaç saat çalışma olacak? İşte detaylar…
28.02.2022 Personel Alımı
TEKNOFEST Karadeniz'de başvuru süresi 7 Mart'a uzatıldı
TEKNOFEST Karadeniz'de başvuru süresi 7 Mart'a uzatıldı TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında bu yıl 40 ana yarışma-99 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarının son başvuru tarihi gençlerden gelen yoğun talep üzerine 7 Mart’a kadar uzatıldı.
28.02.2022 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları başvuruları 28 Şubat’ta sona eriyor
TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları başvuruları 28 Şubat’ta sona eriyor TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Teknoloji Yarışmalarına başvurular 28 Şubat’ta sona eriyor.
24.02.2022 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST heyecanı Azerbaycan’da başladı
TEKNOFEST heyecanı Azerbaycan’da başladı Genç yaşlı herkesin ilgisini çekecek etkinliklerle dolu TEKNOFEST Azerbaycan Bakü Kristal Salon ve Sahil Bulvarı'nda gerçekleştirilecek.Tanıtım toplantısı Azerbaycan'ın Başkenti Bakü’de gerçekleştirildi.
7.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Çocuklar teknolojiyi ASELSAN ile keşfediyor
Çocuklar teknolojiyi ASELSAN ile keşfediyor Çocukları ve gençleri teknolojiyle buluşturmayı ve onlara ilham vermeyi hedefleyen ASELSAN, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali??????? TEKNOFEST'te yoğun ilgi görmeye devam ediyor.
24.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Teknoloji girişimlerine TEKNOFEST’ten destek!
Teknoloji girişimlerine TEKNOFEST’ten destek! TEKNOFEST 2021 Take Off Uluslararası Girişim Zirvesi başvuruları başladı. Take Off Uluslararası Girişim Zirvesi, 20-22 Eylül tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek.
20.06.2021 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST 2021 Take Off Uluslararası Girişim Zirvesi başvuruları başladı
TEKNOFEST 2021 Take Off Uluslararası Girişim Zirvesi başvuruları başladı Teknoloji Girişimlerine TEKNOFEST’ten Tam Destek. TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenen Take Off Uluslararası Girişim Zirvesi, 20-22 Eylül tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek.
19.06.2021 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST 2021 bir dünya rekoru daha kırdı!
TEKNOFEST 2021 bir dünya rekoru daha kırdı! TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında gerçekleştirilen Teknoloji Yarışmalarında başvurular sona erdi. Her yıl katlanarak büyüyen bir ilgi, merak ve heyecanla takip edilen Teknoloji Yarışmalarında bu yıl düzenlenecek 35 farklı teknoloji yarışmasında 39.684 takım başvurusu alındı.
17.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Liseli gençlerin ödüllü girişimi ABD'de hızlanacak
Liseli gençlerin ödüllü girişimi ABD'de hızlanacak Bir grup lise öğrencisi tarafından geliştirilen ve Take Off Uluslararası Girişim Zirvesi'nde birinci olan yapay zeka projesi "T-Fashion", girişimcilik serüvenini ABD'de sürdürecek.
10.10.2019 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST İstanbul'u 1 milyon 750 bin kişi gezdi
TEKNOFEST İstanbul'u 1 milyon 750 bin kişi gezdi Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ni (TEKNOFEST İstanbul), milli teknoloji hamlesine tanık olmak isteyen yüz binlerce kişi ziyaret etti.
23.09.2019 Gündem
TEKNOFEST heyecanı başladı! Tarih belli oldu...
TEKNOFEST heyecanı başladı! Tarih belli oldu... TEKNOFEST, 17-22 Eylül tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yapılacak. T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar,"Amacımız ülkemizi yüksek teknoloji, havacılık ve uzay alanlarında zirveye taşıyacak gençlerimizin çalışmalarıyla toplumsal bir dönüşüm sağlamak" dedi.Kazanan takımları, toplamda 2 milyon TL'nin üzerinde bir ödül bekliyor.
13.02.2019 Ekonomi