Süveyş Kanalı

Süveyş Kanalı

Son dakika Süveyş Kanalı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Süveyş Kanalı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Süveyş Kanalı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Süveyş Kanalı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan süveyş kanalı gelişmeleri de dahil olmak üzere 226 süveyş kanalı haberi bulunmuştur. Tüm süveyş kanalı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türk askerinin Aden Körfezi'ndeki görev süresi 1 yıl uzatıldı
Türk askerinin Aden Körfezi'ndeki görev süresi 1 yıl uzatıldı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda oylanarak kabul edildi.
17.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Süper Kupa kriziyle ilgili açıklama: Açık bir sabotaj girişimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Süper Kupa kriziyle ilgili açıklama: Açık bir sabotaj girişimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılı ihracat rakamlarını açıkladı. Süper Kupa maçındaki krizle ilgili de konuşan Erdoğan, "Türkiye'nin çıkarlarına yönelik açık bir sabotaj girişimi vardır. Nasıl daha önceki kirli senaryoları yırtıp attıysak bu oyunu da mutlaka boşa çıkaracağız" ifadelerini kullandı.
2.01.2024 Gündem
Kızıldeniz gerginliği petrol fiyatlarını yükseltti
Kızıldeniz gerginliği petrol fiyatlarını yükseltti Kızıldeniz'deki artan gerginlik petrol fiyatlarına da yansıdı. İran'ın bölgeye savaş gemisi gönderme kararı ardından brent petrolün varil fiyatı 78 doları aştı.
2.01.2024 Gündem
ABD'li dergiden skandal Türkiye çağrısı: Karantinaya alın!
ABD'li dergiden skandal Türkiye çağrısı: Karantinaya alın! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın New York'taki diplomatik temasları hız kesmeden devam ederken ABD'li dergiden skandal Türkiye çağrısı geldi. Dünya bu zirveden gelecek haberleri merakla beklerken daha önce pek çok provokasyona imza atan Michael Rubin imzalı yazıda 'Türkiye'yi karantinaya alın' çağrısına yer verildi.
19.09.2023 Dünya
Marmara Denizi'nde yabancı tür tehlikesi
Marmara Denizi'nde yabancı tür tehlikesi İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk, Marmara Denizi'nde balıkçılığı ve ekosistemi tehdit eden yabancı türlerin her geçen gün arttığını belirterek, "Hayvan çeşitliliğinin yüzde 10'undan fazlasını artık yabancı türler oluşturuyor. Marmara Denizi'nde 100'ü aşkın, Karadeniz'de ise 60 kadar yabancı tür var. Marmara Denizi'ne gözümüz gibi bakmamız lazım çünkü yabancı türler artıyor. Bunların bir kısmı zehirli, bir kısmı ise yakıcı nitelikte. Sadece yabancı türler değil istilacı türler de var, bu istilacı türlerin kontrol edilmesi lazım. Ekosistem, biyoçeşitlilik, sağlık ve balıkçılık için tehdit içeriyor. Marmara Denizi'nde izlemeyle birlikte erken uyarı sistemi yapılması lazım. Belli bölgelerde balıkçılık, turizm, insan etkinliği yasaklanmalı" dedi.
27.01.2023 Gündem
Almanya'da ‘çifte vatandaşlık’ için yeni tasarı! Türklerin rüyası gerçek oluyor
Almanya'da ‘çifte vatandaşlık’ için yeni tasarı! Türklerin rüyası gerçek oluyor Almanya'daki koalisyon hükümeti Alman vatandaşlığına geçiş koşullarını kolaylaştırıyor. Ülkede yaşayan milyonlarca kişiyi etkileyecek ‘çifte vatandaşlık’ için geri sayıma geçildi. İşte Olaf Scholz hükümetinin yeni tasarısı ile hayata geçecek değişiklikler...
9.01.2023 Dünya
Süveyş Kanalı'nda gemi karaya oturdu
Süveyş Kanalı'nda gemi karaya oturdu Akdeniz'i Kızıldeniz'e bağlayan Süveyş Kanalı'nda gemi karaya oturdu. Kanal hizmetleri ajansı Leth, bir yük gemisinin Pazartesi sabahı Süveyş Kanalı'nda karaya oturduğunu duyurdu.
9.01.2023 Dünya
Türkiye'de ilk kez yakalandı! Tam 274 kilo ağırlığında: 'Müthiş kıymetli bir balık'
Türkiye'de ilk kez yakalandı! Tam 274 kilo ağırlığında: 'Müthiş kıymetli bir balık' Adana'nın Yumurtalık ilçesinde, balıkçıların ağlarına, 274 kilo ağırlığında 'Blue Marlin' balığı takıldı. Türkiye'de ilk kez yakalandığı ve daha önce sularımızda görülmediği belirtilen balık, bir tüccara satıldı.
30.12.2022 Yaşam
Tüm istilacı türlere, balon balığı teşviki istendi
Tüm istilacı türlere, balon balığı teşviki istendi Antalya'da düzenlenen Doğu ve Güney Avrupa İstilacı Yabancı türler İletişim Ağı 11'inci Konferansı'nda, Türkiye'de balon balığı avlayan balıkçılara 5 liradan 12,5 TL'ye kadar kuyruk başı ödenen teşvikin, diğer istilacı türler için de genişletilmesi talep edildi.
22.11.2022 Gündem
Biyolojik çeşitliğe zarar veren aslan balığı ile mücadelede av yarışması
Biyolojik çeşitliğe zarar veren aslan balığı ile mücadelede av yarışması Hatay'da, biyolojik çeşitlilik üzerinde olumsuz etkiye sahip olan aslan balığını avlama yarışması gerçekleştirildi. Aslan balığının avlanmasını teşvik ederek, popülasyonunun azaltılmasını ve kontrol altına alınmasını sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmada Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Akif Günkut, "Dünya ekonomisini çok ciddi düzeyde etkiliyor, sağlığı etkiliyor, biyolojiyi çeşitliliği ve habitatı bozuyor" dedi.
4.11.2022 Yaşam
İstilacı türler, yerli balıkların yerini alıyor
İstilacı türler, yerli balıkların yerini alıyor Akdeniz'e Kızıldeniz üzerinden gelen istilacı türler arasında yer alan, halk arasında 'gırt gırt' veya çizgili gargur balığı olarak bilinen 'Pomadasys Stridens', Antalya Körfezi'nde kilometrekarede 600 kilo ile 3 ton arasında bulunuyor. İstilacı türlerin, yerli türlerin yerini almaya başladığını söyleyen Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, “Eti lezzetli ve fiyatının düşük olması nedeniyle herkesin tüketebileceği bir balık. Tüketimi teşvik edilmeli" dedi.
23.10.2022 Yaşam
Marmara Denizi için tehlike çanları çalıyor: "İstilacı türler kapıda"
Marmara Denizi için tehlike çanları çalıyor: "İstilacı türler kapıda" Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’nde görülmeye başlanan istilacı türler Marmara Denizi’nde endişeye neden oldu. İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saadet Karakulak, önlemlerin alınmaması durumunda Marmara Denizi’ni büyük bir tehlikenin beklediğini söyleyerek, “Ekosisteme yabancı türler girerse Marmara Denizi’ndeki tüm biyoçeşitliliği kaybedebiliriz” dedi.
22.10.2022 Yaşam
Akdeniz'i istila etti! Tek çözüm yemek
Akdeniz'i istila etti! Tek çözüm yemek İstilacı pijamalı gargur balığının aşırı artışından endişe eden uzmanlar, “Bu balığı durduramayız ama yiyebiliriz. Pijamalı garguru tüketmeden Akdeniz’i koruyamayız” diyor.
18.10.2022 Yaşam
Yiğit Acar kimdir, kaç yaşında? Mısır'da gemide kaybolan Yiğit Acar bulundu mu, Acar’a ne oldu?
Yiğit Acar kimdir, kaç yaşında? Mısır'da gemide kaybolan Yiğit Acar bulundu mu, Acar’a ne oldu? Yiğit Acar bulundu mu, Acar’a ne oldu? Mısır'ın Suez Limanı’nda demir alıp açık denize açılan yük gemisinde kaybolan makine mühendisi Yiğit Acar'dan (24), 9 gündür haber alınamıyor. Dışişleri ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarının ülkede başlatılan arama-kurtarma çalışmalarını takip ettiği Acar'ın Giresun’da yaşayan ailesi de çocuklarından gelecek haberi umutla bekliyor. Oğlunun fotoğrafıyla gözyaşı döken Arzu Acar da "Çocuğum bulunsun, başka bir şey istemiyorum. Çocuğumu oralarda bırakmasınlar" dedi.
18.10.2022 Yaşam
Mısır'dan yola çıkan gemide kaybolan mühendis için gözü yaşlı bekleyiş
Mısır'dan yola çıkan gemide kaybolan mühendis için gözü yaşlı bekleyiş Mısır'ın Suez Limanı’nda demir alıp açık denize açılan yük gemisinde kaybolan makine mühendisi Yiğit Acar'dan (24), 9 gündür haber alınamıyor. Dışişleri ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarının ülkede başlatılan arama-kurtarma çalışmalarını takip ettiği Acar'ın Giresun’da yaşayan ailesi, çocuklarından gelecek haberi umutla bekliyor.
16.09.2022 Yaşam
Bakan Karaismailoğlu: 2053 yılı hedefimiz yıllık 440 milyon tona çıkarmak
Bakan Karaismailoğlu: 2053 yılı hedefimiz yıllık 440 milyon tona çıkarmak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu “Türkiye, Asya ile Avrupa arasında gerçekleşen taşımacılık açısından stratejik bir noktada. 2053 yılı hedefimiz, demiryolu ile taşınan yük miktarını; yıllık 38 milyon tondan 440 milyon tona çıkaracağız" ifadelerini kullandı.
5.07.2022 Siyaset
Bakan Karaismailoğlu: 2053'e kadar 198 milyar dolarlık yatırım planlıyoruz
Bakan Karaismailoğlu: 2053'e kadar 198 milyar dolarlık yatırım planlıyoruz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ülkenin üç kıtayı birbirine bağlayan, iki önemli deniz havzasının ortasında, çok değerli jeostratejik ve jeopolitik konuma sahip olduğunu belirtti. Karaismailoğlu, "2002'den bu yana ulaştırma ve altyapıya gerçekleştirdiğimiz 183 milyar dolarlık yatırım ile bu konumumuzun fırsatlarını ortaya çıkardık. 2053 yılına kadar 198 milyar dolarlık yatırım daha planlıyoruz" dedi. 
30.06.2022 Ekonomi
Danimarka ile Kanada arasındaki 50 yıllık savaş bitti! Adayı yarı yarıya paylaştılar...
Danimarka ile Kanada arasındaki 50 yıllık savaş bitti! Adayı yarı yarıya paylaştılar... Kanada ile Danimarka arasında 50 yıldır süren ada anlaşmazlığı sona erdi. Üzerinde yaşam olmayan yaklaşık 1 kilometrekarelik küçük ada için yarım asırdır verilen kavga sona erdi, Kanada ve Danimarka adayı yarı yarıya paylaştı.
15.06.2022 Dünya
Suya bırakılan sevimli Japon balıkları birer ölüm makinesine dönüştü!
Suya bırakılan sevimli Japon balıkları birer ölüm makinesine dönüştü! NASA geçtiğimiz günlerde Pasifik Okyanusu'nda bir deniz altı volkanının patlamasına ilişkin görüntüleri yayınladı. Görüntüler orada yaşayan canlılarla ilgili garip bir durumu gün yüzüne çıkardı. Öte yandan İngiltere’de doğal ortama bırakılan Japon balıklarının birer ölüm makinesine dönüşmesi ise şaşkınlık yarattı.
3.06.2022 Dünya
24 Nisan ne günü? 25 Nisan'da tarihte ne oldu, kim öldü, kim doğdu?
24 Nisan ne günü? 25 Nisan'da tarihte ne oldu, kim öldü, kim doğdu? 25 Nisan'da tarihte ne oldu? Tarihte bugün yaşanan olaylar ve günler tarihe meraklı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Çanakkale'nin tarihi savaşlarından biri bugün başladı. Dünyayı bir dönem kasıp kavuran sıtma ile mücadele günü de tarihin sayfalarında saklı. Peki, 25 Nisan ne günü, 25 Nisan'da kim doğdu, kim öldü? İşte merak edilen 25 Nisan tarihte bugün olayları...
25.04.2022 Gündem
TÜDAV uyardı, işte tehlikeli denizanaları
TÜDAV uyardı, işte tehlikeli denizanaları Türk Deniz Araştırmaları Vakfı’ndan (TÜDAV), özellikle son günlerde sahile vuran ve görüntüleri ile endişe yaratan denizanaları konusunda uyarılarda bulunularak ‘Ya Yakarsa Projesi'ni hatırlatılıp denizanası türlerine dikkat çekildi. Akdeniz, Ege, Karadeniz ve Marmara'da kayıtlara geçen 18 türün olduğu, bazılarının zehirli, bazılarınsa balıkçılık ve deniz ekosistemi açısından büyük tehlike taşıdığı belirtildi.
4.04.2022 Yaşam
Hatay'da korkutan tehdit! 'Çok zehirli' uyarısı yapıldı!
Hatay'da korkutan tehdit! 'Çok zehirli' uyarısı yapıldı! Hatay'ın Samandağ ilçesi sahiline onlarca denizanası vurdu. Çevredekilerce görüntülenen denizanalarının tehlikeli bir tür olduğu belirtilerek uyarıldı...
8.03.2022 Gündem
2021 yılına danga vuran tarihi olaylar! Omicron, Taliban, iklim krizi...
2021 yılına danga vuran tarihi olaylar! Omicron, Taliban, iklim krizi... Bir yıl daha sona erdi. 2021 yılında koronavirüs, aşıları ve varyantlarıyla yine başroldeydi. Ancak iklim krizi de karakter oyuncusu olarak yıla damgasını vurdu. ABD’de olaylı iktidar değişimi, Afganistan’da Taliban’ın kontrolü sağlaması diğer önemli gelişmelerden oldu.
31.12.2021 Dünya
Para veriliyor! Şartlar değişti, 23 bin lira...
Para veriliyor! Şartlar değişti, 23 bin lira... Para ödemesi yapılıyor. Şu ana kadar 23 bin TL'ye yakın ödeme yapıldı. 10 ilde 64 alım noktası kuruldu. Akdeniz’de en tehlikeli istilacı tür balon balığının ücret karşılığı avlanması uygulamasında şu ana kadar teslimatı yapılan balık sayısı 5 bin 66 oldu. Vücut olarak teslimatı balıkçılara zahmetli geldiği ve beklenen düzeyde av oluşmadığı için, kuyruk alımı da yapılabilecek şekilde yeniden tebliğ değişikliğine gidiliyor.
29.10.2021 Ekonomi
Türkiye'de ilk kez görüntülendi! Denizlerde büyük tehlike
Türkiye'de ilk kez görüntülendi! Denizlerde büyük tehlike Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Çevre Kurulu Başkanı ve su altı görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan, Antalya'nın Kaş ilçesinde geçen hafta yaptığı dalışta, insan tenine dokunduğunda yakıcı etkiye sahip İndo-pasifik kökenli Cassiopea andromeda (Ters-düz denizanası) türü denizanalarının, özellikle kumlu zeminleri istila ettiğini belirledi. Bu türü 2000 yılı Eylül ayında Göcek Sarsala koyunda yaptığı dalışta Türkiye'de ilk kez görüntüleyip kayıt altına aldığını hatırlatan Ceylan, "Nematosit adı verilen yakıcı kapsüllere sahiptir. Dokunmamak en doğru tercihtir. Dokunduğunuz zaman hastanelik olabilirsiniz" dedi.
23.10.2021 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Süveyş Kanalı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki süveyş kanalı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.