Balon Balığı

Balon Balığı

Son dakika Balon balığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Balon balığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Balon balığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Balon Balığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan balon balığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 125 balon balığı haberi bulunmuştur. Tüm balon balığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Akdeniz'i istila etmişlerdi! Yerlisi haline geldiler
Akdeniz'i istila etmişlerdi! Yerlisi haline geldiler Kızıldeniz’den Akdeniz’e gelerek körfeze yerleşen balık türleri, yerli türler haline gelmeye başladı. Bu balıklardan balon balığı dışındaki aslan balığı, barbun, lokum ve diğer türler, ekonomik olarak da karşılık buldu. Balıkçılar bu türleri satıp gelir elde ettiklerini vurguladı.
3.04.2024 Gündem
Balon balığı, aslan balığı, barbun, lokum! Akdeniz'i ele geçirip yerli tür haline geldiler
Balon balığı, aslan balığı, barbun, lokum! Akdeniz'i ele geçirip yerli tür haline geldiler Kızıldeniz’den Akdeniz’e gelerek körfeze yerleşen balık türleri, yerli türler haline gelmeye başladı. Bu balıklardan balon balığı dışındaki aslan balığı, barbun, lokum ve diğer türler, ekonomik olarak da karşılık buldu. Balıkçılar bu türleri satıp gelir elde ediyor.
3.04.2024 Gündem
Marmara Denizi'nde su sıcaklığı 3 derece daha yüksek!
Marmara Denizi'nde su sıcaklığı 3 derece daha yüksek! Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nde su sıcaklığının uzun yıllar ortalamasına göre 3 derece daha yüksek olduğunu açıkladı.
16.03.2024 Gündem
Resmi Gazete'de yayımlandı! Destek ödemesi yapılıyor
Resmi Gazete'de yayımlandı! Destek ödemesi yapılıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balon Balığı Avcılığının Desteklenmesi Hakkındaki Kararı imzaladı ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre balıkçı gemisiyle su ürünleri faaliyeti yapanlara balon balığı başına 10-25 lira destek verilecek.
12.03.2024 Gündem
Olumsuz hava koşulları balık fiyatını uçurdu!
Olumsuz hava koşulları balık fiyatını uçurdu! Denizde etkili olan fırtına nedeniyle balıkçılar avlanmaya çıkamayınca balık fiyatları yükseldi. Hafta başından beri soğuk havanın etkisi hissedilmeye başladı. Denizlerde birkaç gündür görülen fırtına nedeniyle balıkçılar avlanmaya çıkmakta zorlandı. Avlanmanın az olması balık fiyatlarını da yükseltti.
12.01.2024 Ekonomi
Balon balığının en zehirlisini yemişler! Yasak getirilmeli
Balon balığının en zehirlisini yemişler! Yasak getirilmeli Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Rıza Köşker, Hatay'ın İskenderun ilçesinde balon balığı tüketimi sonucu hastanelik olan 7 kişilik ailenin, Akdeniz'in en zehirlisi olanı benekli balon balığını yediklerini söyledi.
5.01.2024 Gündem
Marmara Denizi'nde yabancı tür tehlikesi
Marmara Denizi'nde yabancı tür tehlikesi İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk, Marmara Denizi'nde balıkçılığı ve ekosistemi tehdit eden yabancı türlerin her geçen gün arttığını belirterek, "Hayvan çeşitliliğinin yüzde 10'undan fazlasını artık yabancı türler oluşturuyor. Marmara Denizi'nde 100'ü aşkın, Karadeniz'de ise 60 kadar yabancı tür var. Marmara Denizi'ne gözümüz gibi bakmamız lazım çünkü yabancı türler artıyor. Bunların bir kısmı zehirli, bir kısmı ise yakıcı nitelikte. Sadece yabancı türler değil istilacı türler de var, bu istilacı türlerin kontrol edilmesi lazım. Ekosistem, biyoçeşitlilik, sağlık ve balıkçılık için tehdit içeriyor. Marmara Denizi'nde izlemeyle birlikte erken uyarı sistemi yapılması lazım. Belli bölgelerde balıkçılık, turizm, insan etkinliği yasaklanmalı" dedi.
27.01.2023 Gündem
Tüm istilacı türlere, balon balığı teşviki istendi
Tüm istilacı türlere, balon balığı teşviki istendi Antalya'da düzenlenen Doğu ve Güney Avrupa İstilacı Yabancı türler İletişim Ağı 11'inci Konferansı'nda, Türkiye'de balon balığı avlayan balıkçılara 5 liradan 12,5 TL'ye kadar kuyruk başı ödenen teşvikin, diğer istilacı türler için de genişletilmesi talep edildi.
22.11.2022 Gündem
Marmara Denizi için tehlike çanları çalıyor: "İstilacı türler kapıda"
Marmara Denizi için tehlike çanları çalıyor: "İstilacı türler kapıda" Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’nde görülmeye başlanan istilacı türler Marmara Denizi’nde endişeye neden oldu. İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saadet Karakulak, önlemlerin alınmaması durumunda Marmara Denizi’ni büyük bir tehlikenin beklediğini söyleyerek, “Ekosisteme yabancı türler girerse Marmara Denizi’ndeki tüm biyoçeşitliliği kaybedebiliriz” dedi.
22.10.2022 Yaşam
Bakan Kirişci balıkçılarla denize açıldı: Balıkçılara 19 yılda 18.2 milyar TL ödeme yapıldı
Bakan Kirişci balıkçılarla denize açıldı: Balıkçılara 19 yılda 18.2 milyar TL ödeme yapıldı Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Adana’da ‘2022-2023 Su Ürünleri Av Sezonu’ açılışına katıldı, balıkçılarla birlikte 'Vira Bismillah' diyerek denize açıldı. Bakan Kirişci, “2003 yılından itibaren balıkçılarımıza bugünün parasıyla 10.2 milyar TL ÖTV indirimli yakıt desteği sağlanmıştır. Yetiştiricilerimize 7.2 milyar TL olmak üzere diğer desteklerle toplam 18.2 milyar TL ödeme yapılmış ve bu ödemeleri yapmaya da devam edeceğiz" dedi.
15.09.2022 Ekonomi
Paraya para demiyorlar! Devlet tanesini 12,5 liradan alıyor, iş kapısı oldu
Paraya para demiyorlar! Devlet tanesini 12,5 liradan alıyor, iş kapısı oldu Bu işi yapan paraya para demiyor. Devlet tanesini 12,5 liradan alıyor. İstilacı balon balığı avcılığının desteklenmesi amacıyla yılbaşında başlayan uygulamada bugüne kadar balıkçılardan alınan 16 bin 24 balık için 164 bin lira ödeme yapıldı. Balon balığı alımı en fazla Antalya'da yapıldı.
15.09.2022 Ekonomi
Siyanürden 1200 kat daha zehirli, izinsiz yakalamanın cezası 16 bin lira...
Siyanürden 1200 kat daha zehirli, izinsiz yakalamanın cezası 16 bin lira... Akdeniz ve Ege Denizi'nde görülen, ekosistem, balıkçılık ve insan sağlığı açısından büyük tehdit oluşturan balon balıkları ile mücadelede, Tarım ve Orman Bakanlığı'nca bu yıl satın alınacak miktarın 1 milyon 250 bin olduğu açıklandı. Antalya Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Asım Karabulut, "Bu türü ne kadar çok temizleyebilirsek, habitattan daha iyi bir mücadele yapmış olacağız" dedi.
18.08.2022 Ekonomi
Antalya’da balık ısırma şikayetleri arttı, uzman isim açıklama yaptı
Antalya’da balık ısırma şikayetleri arttı, uzman isim açıklama yaptı Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde son zamanlarda balık ısırma şikayetlerinin arttığını belirten Akdeniz Üniversitesinden (AÜ) Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, “İnsanlara biz videolarımızı çektik. O ısıran balıklar, ayaklarda bulunan yaralara vuruyorlar. Kalkmış derilere dokunuyorlar. Ayaklarda bulunan ölü dokuları ayıklıyorlar. Bir bakıma ayak sağlığı açısından ayak bakımı yapıyorlar. Bunu yapan balıklar sargoz, yaladerma gibi ufak balıklar. Korkulacak bir durum yok” açıklamasında bulundu.
15.08.2022 Yaşam
Adet fiyatı yükseltilen balon balığında, talep artışı beklentisi
Adet fiyatı yükseltilen balon balığında, talep artışı beklentisi Balon balığı avcılığını teşvik için adet başına ödenen 5 lira, 12,5 TL'ye çıkarıldı. Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Gürsel Coşkun, "Talep patlaması olacağını bekliyoruz" dedi.
5.08.2022 Ekonomi
Destek tutarları artırıldı ve resmen değişti! Ödemeler yeniden belirlendi, artık...
Destek tutarları artırıldı ve resmen değişti! Ödemeler yeniden belirlendi, artık... Ödenecek destek tutarında artış yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlandı. Balon balığı türlerinden 'lagocephalus sceleratus' avcılığı yapan balıkçılara 200 bin adede kadar tane başına 12,5 lira, diğer türlerini avlayanlara da 1 milyon adede kadar tane başına 2,5 lira destekleme ödemesi yapılacak.
5.08.2022 Ekonomi
Tatil sezonunun yaklaşmasıyla denizde büyük tehlike! İlk kez ortaya çıktı, giderek artıyor
Tatil sezonunun yaklaşmasıyla denizde büyük tehlike! İlk kez ortaya çıktı, giderek artıyor Tatil ve deniz sezonun açılmasına az bir zaman kala büyük tehlike ortaya çıktı.  Yaklaşık 1 ay önce Çanakkale'de görülen ve zehirli olduğu iddia edilen "pusula denizanası", son günlerde İzmit Körfezi'nde de görülüyor. İşte son dakika haberinin detayları...
21.05.2022 Yaşam
Denizlerin korkulu rüyasıydı! Şimdi ise kadınlar yanından ayırmayacak
Denizlerin korkulu rüyasıydı! Şimdi ise kadınlar yanından ayırmayacak Antalya’da yaşayan bir girişimci, timsah derisi kadar sağlam olduğu ifade edilen balon balığının derisinden kadın çantası yaptırıp bir ilke imza attı. Metal aksesuarı dışında tamamı 1’er kilogramlık 7 balon balığının derisinden oluşan çanta, şık ve farklı tasarımıyla dikkat çekerken, sırada cüzdan ve anahtarlık gibi aksesuarlarla elektromanyetik alan engelleyici testleri geçmesi durumunda cep telefon ve bilgisayar kılıfları var.
22.01.2022 Yaşam
Balıkçılar, istilacı tür balon balığını yakalamak için yarıştı
Balıkçılar, istilacı tür balon balığını yakalamak için yarıştı Akdeniz'deki istilacı türlerden balon balığı konusunda farkındalık yaratmak için Antalya'da balon balığı tutma yarışması düzenlendi.
26.12.2021 Gündem
Yakalamak için kıyasıya yarıştılar, çok zehirli! Timsah derisi gibi...
Yakalamak için kıyasıya yarıştılar, çok zehirli! Timsah derisi gibi... Antalya'da sabah saatlerinde başlayan balon balığı avlama yarışması sona erdi. Yarışmaya online başvuran 86 kişiden 60'ı en ağır balon balığını avlamak için oltalarını denize attı. Dereceye girenlerin belirlenmesi için Olbia Meydanı'na kurulan standa ise 3 yarışmacı tuttuğu balıklarla başvurdu. Balıklar arasında en zehirli balon balığı türü olan benekli, cüce, altın balon balığı yer aldı.
26.12.2021 Gündem
Paralar bugün hesaplarda! Ve başladı, 10 ödeme birden yapılıyor...
Paralar bugün hesaplarda! Ve başladı, 10 ödeme birden yapılıyor... Ödemeler bugün yapılmaya başlandı. Paralar hesaplara yatırılıyor. Bakan duyurdu. Destek ödemelerine ilişkin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. 10 tarımsal destek kaleminde yaklaşık 244 milyon liralık destek ödemesi bugün hesaplara aktarılıyor. Bugün hangi ödemeler yapılıyor? İşte Bakan Pakdemirli'nin yaptığı son dakika açıklaması...
24.12.2021 Ekonomi
Para veriliyor! Şartlar değişti, 23 bin lira...
Para veriliyor! Şartlar değişti, 23 bin lira... Para ödemesi yapılıyor. Şu ana kadar 23 bin TL'ye yakın ödeme yapıldı. 10 ilde 64 alım noktası kuruldu. Akdeniz’de en tehlikeli istilacı tür balon balığının ücret karşılığı avlanması uygulamasında şu ana kadar teslimatı yapılan balık sayısı 5 bin 66 oldu. Vücut olarak teslimatı balıkçılara zahmetli geldiği ve beklenen düzeyde av oluşmadığı için, kuyruk alımı da yapılabilecek şekilde yeniden tebliğ değişikliğine gidiliyor.
29.10.2021 Ekonomi
Denizlerde yeni tehlike! Elektrik çarpması gibi...
Denizlerde yeni tehlike! Elektrik çarpması gibi... Akdeniz Üniversitesi'nden (AÜ) Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, Antalya Yat Limanı açıklarında yoğunlukla görülen Kızıldeniz kökenli denizanalarına karşı uyardı. Denize girenlerde elektrik çarpmasına benzer yakınmalar olduğunu belirten Prof. Dr. Gökoğlu, “Çok yakıcı uzantıları var. Sopayla aldığım halde vücudumuzun çıplak noktalarında hemen etkisini gösterdi. Balıklara zararı yok" dedi.
10.10.2021 Gündem
Denize girenlere elektrik gibi çarpan 'denizanası' uyarısı
Denize girenlere elektrik gibi çarpan 'denizanası' uyarısı Akdeniz Üniversitesi'nden (AÜ) Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, Antalya Yat Limanı açıklarında yoğunlukla görülen Kızıldeniz kökenli denizanalarına karşı uyardı. Denize girenlerde elektrik çarpmasına benzer yakınmalar olduğunu belirten
10.10.2021 Yaşam
Para ödemesi yapılıyor! Tek tek kontrol ediliyor, 4 bin 675 TL...
Para ödemesi yapılıyor! Tek tek kontrol ediliyor, 4 bin 675 TL... Para ödemesi yapılıyor. Bu yıl 20 Eylül itibariyle 935 alım yapıldı ve toplamda 4 bin 675 lira ödendi. Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında, Hatay ve Mersin'de 2021 yılında da balon balığı alımları devam ediyor. Proje kapsamında balıkçılara, kuyruk başına 5 lira ödeme yapılıyor.
22.09.2021 Ekonomi
Balon balığının tanesine 5 lira! 10 ilde 64 noktada alımı yapılacak...
Balon balığının tanesine 5 lira! 10 ilde 64 noktada alımı yapılacak... Son dakika haberine göre; Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nce, Akdeniz'de büyük tehdit oluşturan ve zehri siyanürden 1200 kat daha güçlü balon balığı avcılığıyla ilgili alım yapılacak iller, alım noktaları, günler ve saatleri belirlendi. Benekli için 5 TL, diğer türleri için 50 kuruş ödeme yapılacak balıkçılardan üç yıl boyunca yılda 5,5 milyon adet balon balığı alımı yapılacak.
7.07.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Balon Balığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki balon balığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.