Sünniler

Sünniler

Son dakika sünniler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sünniler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sünniler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sünniler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sünniler gelişmeleri de dahil olmak üzere 487 sünniler haberi bulunmuştur. Tüm sünniler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 14 Mayıs'tan Allah'ın izniyle yine zaferle çıkacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 14 Mayıs'tan Allah'ın izniyle yine zaferle çıkacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından 14 Mayıs seçimlerine ilişkin açıklama paylaştı.
6.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Yabancı dergiler dışında kimse karalar bağlamayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Yabancı dergiler dışında kimse karalar bağlamayacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum mitinginde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "14 Mayıs günü sandıktan bir kez daha zaferle çıkacağız. Kandil'deki terör baronları dışında kimse kaybetmeyecek. Baronların uzantısı olan HDP'yi artık Erzurum'da siliyor muyuz? Pensilvanya'daki hain dışında kimse üzülmeyecek. Milleti tehdit eden yabancı dergiler dışında kimse karalar bağlamayacak." dedi
5.05.2023 Gündem
Mevlit Kandili nedir, Mevlit Kandili’nin anlamı ve önemi ne? Mevlid Kandilinde ne oldu, Mevlid Kandili ne demek, peygamberimizin doğum günü mü?
Mevlit Kandili nedir, Mevlit Kandili’nin anlamı ve önemi ne? Mevlid Kandilinde ne oldu, Mevlid Kandili ne demek, peygamberimizin doğum günü mü? Mevlid Kandili yılın son kandili olarak 7 Ekim, yani bugün idrak ediliyor. İslam alemi için önemli olan Mevlid Kandili rebiyülevvel ayının 12'nci günü olan peygamberimizin de doğum günüdür. Müslümanlar, her sene bu geceyi namazlarla, dualarla, zikir ve teşbihlerle kutluyor. Peki, Mevlit Kandili nedir, Mevlit Kandili’nin anlamı ve önemi ne? Mevlid Kandilinde ne oldu, Mevlid Kandili ne demek, kutlu doğum haftasından farkı ne?
7.10.2022 Gündem
Bugün kandil mi, 6 Ekim ne kandili, Mevlid Kandili ne zaman 2022? Diyanet Kandil günleri takvimi 2022
Bugün kandil mi, 6 Ekim ne kandili, Mevlid Kandili ne zaman 2022? Diyanet Kandil günleri takvimi 2022 Mevlid Kandili ne zaman 2022, bugün kandil mi, 6 Ekim ne kandili? Sorularına yanıt arayan vatandaşlar arama motorlarına yöneldi. Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri devam ederken Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Hicri Takvim’e göre belirlediği kandil günleri de merak ediliyor. Mevlid Kandili Rebiülevvel ayı içerisinde idrak ediliyor. İşte Diyanet Kandil günleri takvimi 2022…
6.10.2022 Gündem
En yakın kandil ne zaman? 2022 Mevlit Kandili ne zaman idrak edilecek? Mevlit Kandili önemi ve yapılması gereken ibadetler!
En yakın kandil ne zaman? 2022 Mevlit Kandili ne zaman idrak edilecek? Mevlit Kandili önemi ve yapılması gereken ibadetler! Kandil günleri Müslümanlarca mübarek sayılıp kutlanan ve ibadetler geçirilen özel gecelerdir. Diyanet İşleri Başkanlığı da 2022 kandil günlerinin de içinde olduğu dini günler takvimini her yıl yayımlıyor. 2022 yılı içinde Regaip, Miraç ve Berat kandilleri idrak edildi. Hz. Peygamber’in doğumu münasebetiyle kutlanana Mevlid kandili de ekim ayında idrak edilecek. Peki, En yakın kandil ne zaman? Mevlit Kandili ne zaman idrak edilecek? Mevlit Kandili neden kutlanır? Mevlit kandilinde neler yapılır? İşte detaylar…
5.10.2022 Gündem
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Göçmen meselesini çözeceğiz
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Göçmen meselesini çözeceğiz AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Bu göçmen meselesini de inşallah artan ırkçılığın, gelişen faşizmin bir aracı haline döndürmeden makul ve gerçekten elverişli politikalar kullanarak çözeceğiz” dedi.
9.05.2022 Siyaset
20 Nisan 571 peygamber efendimizin doğumu! Hz. Muhammed doğum günü sözleri ve resimli, kısa Kutlu Doğum Haftası mesajları
20 Nisan 571 peygamber efendimizin doğumu! Hz. Muhammed doğum günü sözleri ve resimli, kısa Kutlu Doğum Haftası mesajları Peygamber efendimizin doğumu için Kutlu Doğum Haftası mesajları araması başladı. Hz. Muhammed’in doğum günü kabul edilen 20 Nisan geldi. Kutlu Doğum Haftası Peygamber Efendimizin hayatının ve hadislerinin anlatıldığı, onu anmak için çeşitli etkinliklerin ve ibadetlerin yapıldığı bir haftadır. Biz de 20 Nisan 571 peygamber efendimizin doğumu nedeniyle Hz. Muhammed doğum günü sözleri ve resimli, kısa Kutlu Doğum Haftası mesajları derledik. İşte Peygamber efendimizin doğum günü mesajları…
20.04.2022 Gündem
Peygamber Efendimizin doğum günü ne zaman? Kutlu Doğum Haftası nedir, ne zaman? Peygamber efendimizin doğum günü 2022!
Peygamber Efendimizin doğum günü ne zaman? Kutlu Doğum Haftası nedir, ne zaman? Peygamber efendimizin doğum günü 2022! İslam aleminde Kutlu Doğum Haftası olarak da bilinen, Peygamber Efendimizin doğduğu hafta kutlanan Mevlidi Nebi hafta devam ederken, Peygamber Efendimizin doğum günü için yapılan aramalar arttı. Peki, Peygamber Efendimizin doğum günü ne zaman? Kutlu Doğum Haftası nedir, ne zaman? Peygamber efendimizin doğum günü 2022…
20.04.2022 Gündem
Saddam’ı yargılayan hakim Irak Cumhurbaşkanlığına aday!
Saddam’ı yargılayan hakim Irak Cumhurbaşkanlığına aday! Irak'ta 2006 yılında idam edilen eski Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin’i yargılayan Kürt hakim Rızgar Emin, cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıkladı.
11.01.2022 Dünya
Yarın kandil mi? Pazar günü (yarın) hangi kandil idrak edilecek?
Yarın kandil mi? Pazar günü (yarın) hangi kandil idrak edilecek? Pazar günü kandil mi? Kandil günü merak ediliyor. 2021 dini takvime göre 17 Ekim’de yılın son kandili idrak edilecek. Senenin son kandilini oruç tutarak, namaz kılarak geçirmek isteyenler, yarın kandil mi,pazar günü hangi kandil? gibi sorulara yanıt arıyor.
16.10.2021 Gündem
Ankara’da din kültürü öğretmeni ne dedi? Öğretmen görevden uzaklaştırıldı!
Ankara’da din kültürü öğretmeni ne dedi? Öğretmen görevden uzaklaştırıldı! Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara'da okulda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ile bazı öğrenciler arasında geçtiği iddia edilen olayla ilgili inceleme-soruşturma başlatıldığını açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, "Öğretmen görevden uzaklaştırılmış olup; konuyla ilgili tahkikat tüm boyutlarıyla sürdürülmektedir" denildi. Peki, Ankara’da din kültürü öğretmeni ne dedi?
25.09.2021 Gündem
AK Parti'den flaş Alevi-Sünni açıklaması!
AK Parti'den flaş Alevi-Sünni açıklaması! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Çelik, 'AK Parti olarak vatandaşlarımızın dinsel tercihleri ve mezhep tercihlerinin tamamen kendilerine ait olduğunu düşünüyor, Alevi-Sünni vatandaş gibi bir ayrımı asla kabul etmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı temel çatımızdır.' dedi.
24.09.2021 Siyaset
Kerbela olayı nedir, aşure günü Kerbela'da ne oldu? Kerbela olayı ve aşure günü arasındaki bağ!
Kerbela olayı nedir, aşure günü Kerbela'da ne oldu? Kerbela olayı ve aşure günü arasındaki bağ! İstarihinin gördüğü en acı felâketlerden biri olan, Peygamber Efendimiz'in torunu Hazret-i Hüseyin'in (r.a.) hunharca katledildiği olay, Muharrem ayının 10. Günü idrak edilen aşure günü nedeniyle merak ediliyor. Peki, Kerbela olayı nedir? Aşure günü Kerbela'da ne oldu?
18.08.2021 Gündem
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan 'harita skandalı' açıklaması
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan 'harita skandalı' açıklaması AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'un Irak ziyareti vesilesiyle Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından bastırılması öngörülen hatıra pulları arasında, Türkiye, İran, Irak ve Suriye topraklarını da içeren bir haritanın resmedilmesine ilişkin, "Asla o gösterilen haritanın bölgenin gerçeklerini yansıtmadığı, Kuzey Irak'ta yaşayan kardeşlerimizin de menfaatine olmadığı ve Türkiye ile Kuzey Irak'taki Kürt yönetimi arasında fitne sokmaktan başka hiçbir amacının olmadığını çok açık söylüyorum." dedi.
11.03.2021 Gündem
Yarın ne kandili? Mevlid Kandili ne zaman başlar ve biter?
Yarın ne kandili? Mevlid Kandili ne zaman başlar ve biter? Mevlid Kandili idrak edilecek. Müslüman alemi tarafından ibadetlerle idrak edilecek Mevlid Kandili tarihini unutan vatandaşlar, ‘’Mevlid Kandili ne zaman?’’ sorusuna yanıt arıyor. Diyanet İşleri, resmi dini günler takviminde 2020 yılının Mevlid Kandili’nin tarihi belirtildi. Peki, yarın ne kandili, Mevlid mi?
27.10.2020 Gündem
Mevlid Kandili 2020: Mevlid Kandili 2020 ne zaman, hangi gün, 28 Ekim mi? Mevlid Kandili orucu tutulur mu, kandilin fazileti ve önemi nedir?
Mevlid Kandili 2020: Mevlid Kandili 2020 ne zaman, hangi gün, 28 Ekim mi? Mevlid Kandili orucu tutulur mu, kandilin fazileti ve önemi nedir? Mevlid kandili nedir? Mevlid kandili fazileti, önemi ve anlamı hakkındaki araştırmalar kandil gününün yaklaşmasıyla arttı. İslam aleminin en önemli günlerinden biri olarak atfedilen Mevlid Kandili günü dualarla, namazlarla idrak edilecek. Peygamber Efendimiz’in doğum yıl dönümü olarak her yıl Rebiülevvel ayının Onbirinci gecesini Onikinci'ye bağlayan gece Mevlid Kandili olarak idrak edilir. Peki, Mevlid Kandili 2020 ne zaman, 28 Ekim mi? Mevlid Kandili’nde neler yapılır, oruç tutulur mu?
18.10.2020 Gündem
Mevlid Kandili ne zaman? Diyanet dini günler takvimi 2020…
Mevlid Kandili ne zaman? Diyanet dini günler takvimi 2020… Mevlid Kandili ne zaman idrak edilecek 2020? Safer ayından sonraki Rebiülevvel ayı içinde idrak edilecek Mevlid Kandili araştırmalar arttı. Namazlarla, dualarla idrak edecek Mevlid Kandili’nin ne zaman?
1.10.2020 Gündem
ABD duyurdu! Orası vuruldu
ABD duyurdu! Orası vuruldu ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran'a yakınlığıyla bilinen Ketaib Hizbullah (KH) örgütüne ait Irak ve Suriye'deki 5 hedefi vurduğunu duyurdu.ABD tarafından düzenlenen hava saldırısında 25 kişinin öldüğünü, 51 kişinin yaralandığını belirtildi.
30.12.2019 Dünya
ABD basını gizli belgeleri yayınladı! İstihbaratın özel arşivinden sızdırıldı
ABD basını gizli belgeleri yayınladı! İstihbaratın özel arşivinden sızdırıldı ABD basını İran'ın Irak'taki "siyasi hegemonyası"yla ilgili gizli belgeleri yayınladı. 700 sayfalık belgelerde yer alan iddialarla yer yerinden oynayacak...
18.11.2019 Dünya
Binali Yıldırım: Fırsat vermeyeceğiz
Binali Yıldırım: Fırsat vermeyeceğiz AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, farklılıkları her zaman insanlığın ve medeniyetin zenginliği olacak gördüklerini belirterek, "Kavga, ayrıştırma nedeni olarak görmedik. Bu farklılıkları kaşıyıp bizi ancak ayrıştırarak, kavga ettirerek bölmeye çalışanlar, hep oldu. Bundan sonra da olacaktır. Aramızda ihtilaflar varsa, bunu canlar konuşarak birlikte çözeceğiz." dedi.
10.03.2019 Siyaset
İbre İran lehine dönmeye başladı
İbre İran lehine dönmeye başladı İran'a mesafeli Haydar el-İbadi'nin ikinci dönem başbakanlık yarışından çekileceğinin sinyalini vermesi ibrenin İran'dan yana dönmesine neden oldu.
14.09.2018 Dünya
"Devrim sonrasında Sünniler ayrımcılığa uğradı"
"Devrim sonrasında Sünniler ayrımcılığa uğradı" İranlı Sünni din adamı Abdulhamid İsmahilzehi, İran yönetimini Şii lider Ayetullah Ali es-Sistani'ye şikayet etti.
26.07.2018 Dünya
Muharrem İnce: Sayın Erdoğan ile oyumuz birbirine yakın olacak
Muharrem İnce: Sayın Erdoğan ile oyumuz birbirine yakın olacak CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, oy oranlarına ilişkin ise "24 Haziran'da Sayın Erdoğan ile Muharrem İnce'nin oyları birbirine yakın çıkacak. Gördüğüm o. 4 Mayıs'tan bu yana oylarımız korkunç derecede arttı. Bunu sizler de görüyorsunuz. Tabii ki diğer hepsi de rakiplerim ama Erdoğan ile benim oyum birbirine yakın." değerlendirmesinde bulundu.
31.05.2018 Siyaset
'İç savaş ile birlikte bölgesel bir savaşın eşiğindeler!'
'İç savaş ile birlikte bölgesel bir savaşın eşiğindeler!' Hem tarihsel dini/mezhebi bölünmüşlüğü hem de siyasi karmaşıklığı, Lübnan’ı adeta Orta Doğu’nun bir minyatürü haline getirdi.
4.05.2018 Dünya
Son dakika... Suudi Arabistan ile İran savaşırsa...
Son dakika... Suudi Arabistan ile İran savaşırsa... Orta Doğu'da iki farklı mezhebi temsil eden ve yüz yıllardır büyük bir güç mücadelesi içinde olan iki ülke Suudi Arabistan ile İran arasındaki gerilim son zamanlarda hiç olmadığı kadar arttı. BBC Dünya Servisi Radyosu'nun "The Inquiry" programı, Suudi Arabistan ile İran arasındaki gerilimin sıcak bir çatışmaya dönüşmesi halinde neler olabileceği sorusuna yanıt aradı.
21.12.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Sünniler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sünniler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.