Su Krizi

Su Krizi

Son dakika su krizi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan su krizi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını su krizi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Su Krizi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan su krizi gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.891 su krizi haberi bulunmuştur. Tüm su krizi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı'
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı' Dünyanın olduğu kadar Türkiye’nin de en önemli sorunu su sıkıntısı ve kuraklık. İstanbul ve diğer kentleri besleyen barajlardaki su seviyeleri endişe verici boyutta. İstanbul’un 68, Ankara’nın 225, İzmir’in ise 400 günlük suyu kaldı. Uzmanlar önlem çağrısı yaptı.
14.08.2023 Yaşam
Love Island yarışmasında hile krizi! Mesajlar sızdırıldı, Türk oyuncu Ekin Su ile...
Love Island yarışmasında hile krizi! Mesajlar sızdırıldı, Türk oyuncu Ekin Su ile... İngiltere'nin en çok izlenen yarışma programı Aşk Adası'nda (Love Island) Türk oyuncu Ekin Su krizi çıktı. Ekin Su’nun, şovu kazanmak için başka bir yarışmacıyla ilişki kurduğu ve ikilinin gizli bir anlaşma yaptığı iddia edildi. Mesajlar Twitter’da sızdırıldı.
25.06.2022 Magazin
Dünya Su Günü nedir? 22 Mart Dünya Su Günü ne zaman kutlanır, neden?
Dünya Su Günü nedir? 22 Mart Dünya Su Günü ne zaman kutlanır, neden? Dünya Su Günü hakkındaki aramalar arttı. Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen Dünya Su Günü her yıl 22 Mart tarihinde çeşitli etkinliklerle kutlanır. Su krizinin sık sık gündeme geldiği bugünlerde, su gününe yönelik farkındalık çalışmaları daha da önem kazanıyor. Peki, Dünya Su Günü nedir, ne demek? Dünya Su Günü ne zaman ve neden kutlanır? İşte 22 Mart Dünya Su Günü önemi ve hakkında merak edilen bilgiler….
22.03.2022 Gündem
İstanbul için korkunç senaryo! ‘Artık kaldırmıyor’ deyip uyardı: Deprem, su krizi, salgınlar, kaos...
İstanbul için korkunç senaryo! ‘Artık kaldırmıyor’ deyip uyardı: Deprem, su krizi, salgınlar, kaos... İstanbul için korkunç senaryo! Deprem, kronik hastalık, salgın, su sorunu, mülteci ve kaos... TÜİK’in açıkladığı rapor tehlikeli gerçeği ortaya koydu. Mülteciler, turistler ve iş amaçlı gelenlerle birlikte mega kentin nüfusu 20 milyonu bile aşıyor. Uzmanlardan yaşamının sürdürülebilir olmaktan çıkacağı uyarısı geldi. Olası büyük Marmara depremi ile ilgili açıklama yapan Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Şerif Barış, “Toplanma alanlarını yetersizliği bir kenara, olası büyük depremden sonra, milyonlarca insan yollara dökülecek ve İzmir’deki gibi kaotik görüntüler oluşacak” dedi. Kaos uyarısında bulunan İTÜ Meteoroloji ve Afet Yönetim Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu da, “Böylesi bir nüfusa ne toprak, ne hava, ne su yetebilir. İstanbul çöküşe doğru gidiyor. Otomobil sayısına karşın yollar yetersiz kalıyor. Tersine göç olmadan yaşanan kaos ve sıkıntıların giderilmesi imkansız” ifadelerini kullandı.
20.02.2022 Gündem
Bakan Pakdemirli: Belediyemizin tarıma ekstra kaynak ayırması bizleri mutlu eder
Bakan Pakdemirli: Belediyemizin tarıma ekstra kaynak ayırması bizleri mutlu eder İzmir'de gerçekleştirilen 17. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı açılışında konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarıma büyük kaynak ayırdıklarını ifade ederek, belediyelere de "Belediyemizin de ekstra kaynak ayırması bizleri mutlu eder. Ancak burada yapılan işlerin ayak izlerinin daha belirgin olmasını arzu ediyoruz. Biz yapılan işlerde alkışlamasını biliriz" mesajı gönderdi.
2.02.2022 Gündem
Kriz her an patlak verebilir! Tedirgin eden uyarı: ‘Uyanmamız gerekiyor’
Kriz her an patlak verebilir! Tedirgin eden uyarı: ‘Uyanmamız gerekiyor’ Küresel iklim kriziyle ilgili son dakika açıklaması! Zaman daralıyor, her geçen gün sayı artıyor. Büyük ölümler gerçekleşebilir. Bilim insanlarından korkutan uyarı geldi. WMO Genel Sekreteri Prof. Petteri Taalas "Yaklaşan su krizine karşı uyanmamız gerekiyor. Dünyadaki su kaynaklarının yönetimi ve iklim politikalarının geliştirilmesi için acil eylem planına ihtiyaç var" dedi.
6.10.2021 Dünya
WWF'den kuraklık uyarısı! 10 şehir küresel yüksek risk listesinde
WWF'den kuraklık uyarısı! 10 şehir küresel yüksek risk listesinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve NASA'nın yayınladığı haritalarla Türkiye'nin son dönemde yaşadığı ciddi kuraklık tehdidiyle ilgili bir uyarı da WWF-Türkiye'den (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) yapıldı. WWF'in gerçekleştirdiği Su Riski Filtresi çalışmasına göre Türkiye'de aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi şehirlerin olduğu toplam 10 kentin küresel ölçekte yüksek su riski taşıdığı açıklandı.
22.01.2021 Gündem
İstanbul için kırmızı alarm! Su krizi...
İstanbul için kırmızı alarm! Su krizi... İstanbul’daki barajlar kuraklık nedeniyle son 10 yıllık sürecin en kötü ikinci dönemini yaşıyor. Uzmanlar önümüzdeki ayların da kurak geçeceğine dikkat çekerek su krizi uyarısında bulunuyor. Prof. Dr. Orhan Şen “Melen Barajı faaliyete geçmediği takdirde büyük sıkıntı yaşanır” dedi.
10.09.2020 Gündem
Eskişehir'deki su krizi istifa getirdi!
Eskişehir'deki su krizi istifa getirdi! Eskişehir'de, kent nüfusunun büyük bir kısmının kullandığı Kalabak Suyu'nda yaşanan dağıtım sıkıntısı nedeniyle su almak isteyen vatandaşlar, perakende satış merkezine akın etti. Ellerindeki su damacanaları ile uzun süre sıra bekleyenler, yetkililerden soruna çözüm bulmalarını istedi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Başkan Yılmaz Büyükerşen'in tatil dönüşü istifasını istediği Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Suat Balcı'nın görevden ayrıldığını açıkladı.
26.08.2020 Gündem
İstanbul'un en sıcak ekim ile imtihanı! Uzmanlar uyarıyor...
İstanbul'un en sıcak ekim ile imtihanı! Uzmanlar uyarıyor... Kasım ayının ilk yarısında sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde. Ekim ayına ilişkin sıcaklık verileri ise endişe verici boyutta. Ekim ayında yaşanan sıcaklığın İstanbul'a etkisi kötü oldu. Böyle devam ederse kriz yaşanması endişesi var...
14.11.2019 Gündem
İstanbul için büyük tehlike!
İstanbul için büyük tehlike! İstanbul’a su sağlayan barajların kuraklık nedeniyle kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken uzmanlar tersine göç olmadığı takdirde 20 yıl içinde megakentin susuz kalacağı uyarısında bulundu.
26.10.2019 Gündem
Samsunspor'da Engin İpekoğlu istifa etti
Samsunspor'da Engin İpekoğlu istifa etti Samsunspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, bu sabah kayyum heyetine istifasını sundu. Kırmızı-beyazlı takımın başına Altyapı Koordinatörü Besim Durmuş getirildi.
26.02.2018 TFF 1.Lig
1 milyon dolarlık bağış!
1 milyon dolarlık bağış! Dünyaca ünlü şarkıcı Bruno Mars (31), ABD’nin Flint kentinde meydana gelen kirli su krizi için 1 milyon dolar bağış yapacağını açıkladı.
13.08.2017 Magazin
Su krizi! Iraklılar İran'ı protesto etti!
Su krizi! Iraklılar İran'ı protesto etti! Irak'ın Kerkük kentinde bir araya gelen bazı vatandaşlar, İran'ın aniden Küçük Zap Suyu'nu tamamen kesmesini protesto etti.
3.07.2017 Dünya
Bolivya'da su krizi
Bolivya'da su krizi Ülkede etkili olan kuraklık ve su sıkıntısı nedeniyle okullar iki hafta erken tatile girdi
17.06.2021 Dünya
KKTC’ye su krizi çözülecek
KKTC’ye su krizi çözülecek TÜRKİYE’DEN KKTC'ye deniz altından borularla getirilen su temin projesi bugün Ankara’da masaya yatırılacak. Suyun yönetimi konusunda KKTC tarafından hazırlanan ileri istişare önerileri, Ankara’da yapılacak görüşmelerin ardından netleşecek.
7.02.2016 Ekonomi
Adada paralar suyunu çekti
Adada paralar suyunu çekti Türkiye’den KKTC’ye Akdeniz’in altından su taşıyan hattın işletilmesiyle ilgili kriz büyüdü. Türkiye işletme için ihale açılmasını isterken KKTC işi belediyelerin üstlenmesinde ısrarcı. Kriz nedeniyle ekonomik program imzalanmayınca KKTC hükümeti 13’üncü maaşları ve çiftçi alacaklarını ödeyemedi.
29.12.2015 Ekonomi
Türkiye kızdı, yavru vatanın vanasını kapadı
Türkiye kızdı, yavru vatanın vanasını kapadı KKTC hükümetinin, Türkiye’den gönderilen suyun özel şirket tarafından yönetilmesi önerisini kabul etmemesine Türkiye’nin tepkisi sert oldu. Türkiye vanayı kapatarak su akışını durdurdu. Türkiye, yatırımlar için para akışını da durdurdu
29.09.2021 Gündem
'Mutlu ol forma senin olacak'
'Mutlu ol forma senin olacak' Pereira-RvP krizini çözmek için Başkan Yıldırım'dan talimat alan Terraneo, Hollandalı'ya oynama garantisi verdi:
11.10.2015 Fenerbahçe
‘Okul mu burası çözün şu krizi’
‘Okul mu burası çözün şu krizi’ F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Terraneo’ya milli takım dönüşünde Pereira ile van Persie arasındaki gerilimi bitirmesi yönünde talimat verdi.
10.10.2015 Fenerbahçe
Türkiye'ye dava açılıyor!
Türkiye'ye dava açılıyor! Irak'tan Türkiye'ye şok suçlama...
29.09.2021 Gündem
Demirören rahatsız
Demirören rahatsız TFF Başkanı, Özerten-Şener’le tavan yapan gerilimin bir an önce son bulması çağrısında bulundu
11.05.2012 Futbol
Japonya'da acı görüntüler!
Japonya'da acı görüntüler! Radyasyon nedeniyle su krizi yaşayan Japonya'da bebeğini getirene üç şişe su veriliyor
29.09.2021 Gündem
Su sıkıntısı forumunda göstericilere su sıktık!
Su sıkıntısı forumunda göstericilere su sıktık! Reuters, İstanbul’da bomba yerine su sıkılmasını haber yaparak dalga geçti
29.09.2021 Gündem
Demirtaş: Su krizi derinleşiyor Su Yönetimi Bakanlığı kurulsun
Demirtaş: Su krizi derinleşiyor Su Yönetimi Bakanlığı kurulsun İzmİr Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye’de su sorununun her geçen yıl büyüdüğünü belirterek, “En canlı örnek İzmir’de yaşadıklarımız...
1.10.2008 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Su Krizi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki su krizi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.