Stokçuluk

Stokçuluk

Son dakika stokçuluk haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan stokçuluk ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını stokçuluk haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Stokçuluk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan stokçuluk gelişmeleri de dahil olmak üzere 251 stokçuluk haberi bulunmuştur. Tüm stokçuluk haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fahiş fiyat ve stokçuluk cezaları artıyor! Komisyonda kabul edildi
Fahiş fiyat ve stokçuluk cezaları artıyor! Komisyonda kabul edildi Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edildi.
9.05.2024 Ekonomi
Stokçuluğa ve fahiş fiyata ceza!
Stokçuluğa ve fahiş fiyata ceza! Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu fahiş fiyat uygulayan ve stokçuluk yaptığı tespit edilen-işletmelere 61 milyon lira ceza kesti.
7.05.2024 Ekonomi
Stokçuluk yapan işletmelere 61,6 milyon lira ceza kesildi!
Stokçuluk yapan işletmelere 61,6 milyon lira ceza kesildi! Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu 'nun 2 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplam 61 milyon 66 bin 431 lira ceza kesti.
6.05.2024 Gündem
Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere büyük ceza!
Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere büyük ceza! Ticaret Bakanlığı, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından 2023 yılında fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere 355 milyon 804 bin 957 lira idari para cezası uygulandığı bildirildi.
6.05.2024 Ekonomi
Otomobil fiyatlarındaki köpüğü alacak uygulama! Stokçuluk ve fahiş fiyata yeni ayar
Otomobil fiyatlarındaki köpüğü alacak uygulama! Stokçuluk ve fahiş fiyata yeni ayar Otomobil piyasasında son dakika sürprizi... Araç alacakları yakından ilgilendiren gelişme. Otomotiv piyasasında stokçuluk ve fahiş fiyata yeni düzenlemeyle sert tedbirler getirilecek. Bayiye araç tahsisinden sonra zam yasaklanacak. İşte otomobil alımıyla ilgili son dakika gelişmesinin tüm detayları...
2.05.2024 Ekonomi
Araba satışına yeni düzenleme! Fiyatlar artmayacak, son dakika açıklaması geldi
Araba satışına yeni düzenleme! Fiyatlar artmayacak, son dakika açıklaması geldi Sıfır ve ikinci el araba piyasasını yakından etkileyecek yeni düzünlemenin detayları ortaya çıktı. Otomotiv piyasasında stokçuluk ve fahiş fiyata yeni düzenlemeyle sert tedbirler getirilecek. Bayiye araç tahsisinden sonra zam yasaklanacak. Ön ödemeye de yüzde 10 sınırı gelecek.
2.05.2024 Ekonomi
Fahiş fiyatlar ile ilgili harekete geçiliyor! Ticaret Bakanlığı çalışma başlattı
Fahiş fiyatlar ile ilgili harekete geçiliyor! Ticaret Bakanlığı çalışma başlattı TBMM’de salı günü 23 Nisan nedeni ile özel oturum gerçekleştirilecek. Önemli yasa tekliflerinin görüşüleceği haftada gözler ticaret kanunda yapılacak düzenlemelerde. Fahiş fiyatla mücadeleye yönelik adımlara bir yenisi daha eklenecek. Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyatla mücadele yasası" için çalışmalara başladı. Yeni düzenlemeyle Türkiye genelindeki fahiş fiyat cezalarının tamamı artırılacak.
21.04.2024 Gündem
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz Ticaret Bakanı Ömer Bolat CNN Türk ekranlarında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. "Orta Vadeli Plan ile yol haritamızı belirledik" diyen Bolat, "Hedef dış ticaret açıklarının ve cari açığının azaltılması, istikrarlı ve orta düzeyli büyüme trendine girmekti. Şu an hedeflerimizin ilerisindeyiz." dedi. Gazze'ye ihracat tartışmalarına da değinen Bakan Bolat, "Türkiye, İsrail'e jet yakıtı satmıyor. Sosyal medya üzerinden büyük bir yalan uydurdular." dedi.
17.04.2024 Ekonomi
Fahiş fiyat ve stokçuluğa 103 milyon TL ceza
Fahiş fiyat ve stokçuluğa 103 milyon TL ceza Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplam 103 milyon 160 bin 995 TL idari para cezası uygulandığını açıkladı.
24.01.2024 Gündem
Fahiş fiyatlarla ilgili harekete geçildi!  103 milyon TL ceza uygulandı
Fahiş fiyatlarla ilgili harekete geçildi! 103 milyon TL ceza uygulandı Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplam 103 milyon TL ceza uygulandığını açıkladı.
24.01.2024 Ekonomi
Ünlü müzik gruplarının İstanbul konseri biletleri için 'karaborsa ve dolandırıcılık' uyarısı
Ünlü müzik gruplarının İstanbul konseri biletleri için 'karaborsa ve dolandırıcılık' uyarısı Dünyaca ünlü metal grubu Megadeth’in 8 yıl aradan sonra 12 Haziran’da İstanbul’da vereceği konserin internet üzerinden satışa sunulan biletleri, dakikalar içinde tükendi. 23 Mayıs’ta Türkiye’de konser verecek olan Scorpions grubunun biletleri de yok sattı. Her iki müzik grubunun biletleri tükenince, internet üzerinden yaklaşık 10 katı fiyatla ilanlar verilerek satılmaya başladı.
15.01.2024 Gündem
Fahiş fiyat ve stokçuluk ile ilgili harekete geçildi! 602 milyon lira ceza kesildi
Fahiş fiyat ve stokçuluk ile ilgili harekete geçildi! 602 milyon lira ceza kesildi Ticaret Bakanlığı, otomotiv, emlak ve gıda sektörleri ile fahiş fiyat ve stokçuluk denetimleri kapsamında 18 bin 780 denetim gerçekleştirerek, 602 milyon 225 bin 881 lira idari para cezası uyguladı.
8.01.2024 Ekonomi
Bakan Bolat duyurdu: Kişi başı milli gelirimiz, 12 bin 500 dolara yükselecek
Bakan Bolat duyurdu: Kişi başı milli gelirimiz, 12 bin 500 dolara yükselecek Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "2023 yılını 1 trilyon doların üzerinde milli gelir ile kapatacağız. Kişi başı milli gelirimiz, 12 bin 500 dolara yükselecek" dedi.
26.12.2023 Gündem
Fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı savaş sürüyor! 309 işletmeye 24 milyon lira ceza
Fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı savaş sürüyor! 309 işletmeye 24 milyon lira ceza Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen 309 işletmeye Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından 24 milyon 345 bin 66 Türk Lirası idari para cezası uygulandığını açıkladı.
25.12.2023 Ekonomi
309 işletmeye fahiş fiyat ve stokçuluk cezası!
309 işletmeye fahiş fiyat ve stokçuluk cezası! Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu 34. toplantısını gerçekleştirdi ve 24,3 milyon lira idari para cezası uygulandı.
25.12.2023 Ekonomi
Bakan Bolat açıkladı! 1.500 memur alımı yapacağız
Bakan Bolat açıkladı! 1.500 memur alımı yapacağız Ticaret Bakanı Ömer Bolat, CNN Türk canlı yayınında gazeteci Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı. Bakan Bolat konut ve araç fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
23.12.2023 Ekonomi
Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalar! Bakan Bolat: 710 milyon lira ceza kesildi
Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalar! Bakan Bolat: 710 milyon lira ceza kesildi İş dünyası ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile istişare toplantısı düzenleyen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Ticaret Bakanlığımız ve bünyesinde yer alan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu ile Reklam Kurulu tarafından; perakende marketlerden otomotiv işletmelerine, emlak-gayrimenkul firmalarından hizmet sektörü firmalarına kadar fahiş fiyat artışı, stokçuluk ve tüketicilere yönelik aldatıcı ve yanıltıcı uygulamalar içindeki yüz binlerce işletmeye yapılan denetimler sonucu idari para cezaları uygulanmıştır. Bu çerçevede 2023 yılında uygulanan idari para cezalarının toplamı 710 milyon TL'ye ulaşmıştır." dedi.
13.11.2023 Ekonomi
İkinci el arabada fiyatlar düştü, alım fırsatı doğdu
İkinci el arabada fiyatlar düştü, alım fırsatı doğdu Türkiye piyasasında sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında sert düşüşler yaşanırken, Bursa'da açık oto pazarı dolup taştı. Fırsatı kaçırmak istemeyenler cebine göre araç ararken, satıcılar ise fiyatların yılbaşından itibaren tekrar yükseleceğini söyledi.
5.11.2023 Ekonomi
Araba alım satımında  yeni dönem! Spekülatif fiyat oluşumları ve  stokçuluk engellenecek
Araba alım satımında yeni dönem! Spekülatif fiyat oluşumları ve stokçuluk engellenecek Ticaret Bakanı Ömer Bolat, oldukça dinamik olan otomotiv piyasasındaki gelişmelerin aralıksız takip edildiğini söyledi. Bolat, "Hayata geçirdiğimiz tedbirlerin ve yaptığımız yoğun denetimlerin piyasanın işleyişi noktasında müspet etki yarattığını ve otomotiv piyasasında bir dengelenme süreci yaşandığını gözlemliyoruz. Önümüzdeki günlerde otomotiv piyasasındaki normalleşmenin artarak devam edeceğini öngörmekle birlikte, otomotiv sektörü temsilcilerinin görüşleri de dikkate alınarak, ihtiyaç duyulması halinde, ilave tedbirleri ivedilikle uygulamaya almaktan çekinmeyeceğiz" dedi.
5.11.2023 Ekonomi
Erdoğan'dan konut ve kira açıklaması: Piyasanın dengesini bozanlara ağır yaptırımlar getiriyoruz
Erdoğan'dan konut ve kira açıklaması: Piyasanın dengesini bozanlara ağır yaptırımlar getiriyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Konut ve kira sektöründe piyasanın dengesini bozan, fahiş fiyat artışlarına yol açan kişi ve kurumlara yönelik ağır yaptırımlar getiriyoruz." dedi.
9.10.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjde: Bir defaya mahsus 5 bin TL ödenecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjde: Bir defaya mahsus 5 bin TL ödenecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Yılbaşında emeklilerimizin durumun tekrar gözden geçirecek, o zaman her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz." diye konuştu.
9.10.2023 Gündem
81 ilde kadrolu memur alınacak! Bakanlık başvuru şartlarını açıkladı
81 ilde kadrolu memur alınacak! Bakanlık başvuru şartlarını açıkladı Ticaret Bakanlığının, ÖSYM aracılığıyla merkezi yerleştirme sistemiyle 1500 kadrolu memur istihdamı için yaptığı çalışmalar, tamamlanma aşamasına geldi.
30.09.2023 Personel Alımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fırsatçılara net mesaj: Cezalar daha caydırıcı olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fırsatçılara net mesaj: Cezalar daha caydırıcı olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fiyatları şişirenleri engellemek amacıyla kimlik doğrulaması ve para cezası müeddiyesi getirdik. Galericilere 221 milyon lira idari para cezası kesildi. Stokçuluk yapan perakendecilere kesilen ceza 188,5 milyon lirayı geçti. İdari para cezaları ve men cezalarının caydırıcı hale gelmesi açıktır." dedi
5.09.2023 Gündem
İkinci el Togg satış ilanları ile ilgili inceleme başlatıldı
İkinci el Togg satış ilanları ile ilgili inceleme başlatıldı Ticaret Bakanlığı, Togg ile ilgili satış ilanlarını incelmeye aldığını açıkladı. Bakanlık "Türkiye Yüzyılı hedefimizin ve girişimciliğinin yüz akı olan TOGG’la alakalı olarak, milli duyguları sömürmek maksadıyla, sıfır fiyatının üzerinde satış yapmaya çalışanlara asla taviz verilmeyecek, küresel markamızın itibarını zedeleyecek girişimlere göz yumulmayacaktır" duyurusunu yaptı.
23.08.2023 Ekonomi
Bakanlıktan zeytinyağı açıklaması: Fiyatlar geriye çekilecek
Bakanlıktan zeytinyağı açıklaması: Fiyatlar geriye çekilecek Ticaret Bakanlığı'nca, "Bolluk döneminde zeytinyağı ihracatımızın katma değerli ve yüksek fiyatlı olmasından memnuniyet duyarız. Ancak iç tüketimde vatandaşımızın yüksek fiyatla mağdur edilmesine de göz yummayız. Nitekim varili ve dökme zeytinyağının ihracatını kısıtlama kararımız, kısa sürede iç piyasadaki yükselmiş fiyatları geriye çekecektir" açıklaması yapıldı.
5.08.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Stokçuluk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki stokçuluk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.