Stokçu

Stokçu

Son dakika stokçu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan stokçu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını stokçu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Stokçu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan stokçu gelişmeleri de dahil olmak üzere 39 stokçu haberi bulunmuştur. Tüm stokçu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Stokçuların ve karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağız
Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Stokçuların ve karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağız Ticaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yıllık Değerlendirme toplantısında konuştu. Prof. Dr. Bolat, "Her seçimde yapılmaya çalışılan soğan, patates tiyatrosunu bu seçim öncesi Allah'ın izniyle yaptırmayacağız. Tarım Bakanlığımız ile bu konuda gerekli ürün yeterliliklerine sahibiz, artırdık. Yaz boyunca onları Toprak Mahsulleri Ofisi vasıtasıyla gerekli şekilde depoladık. Stokçuların ve karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağız." dedi.
10.01.2024 Gündem
Bakan Bolat: Stokçuların ve karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağız
Bakan Bolat: Stokçuların ve karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağız Ticaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yıllık Değerlendirme toplantısında konuştu. Prof. Dr. Bolat, "Her seçimde yapılmaya çalışılan soğan, patates tiyatrosunu bu seçim öncesi Allah'ın izniyle yaptırmayacağız. Tarım Bakanlığımız ile bu konuda gerekli ürün yeterliliklerine sahibiz, artırdık. Yaz boyunca onları Toprak Mahsulleri Ofisi vasıtasıyla gerekli şekilde depoladık. Stokçuların ve karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağız." dedi. 
10.01.2024 Ekonomi
Bakan Bolat açıkladı! 1.500 memur alımı yapacağız
Bakan Bolat açıkladı! 1.500 memur alımı yapacağız Ticaret Bakanı Ömer Bolat, CNN Türk canlı yayınında gazeteci Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı. Bakan Bolat konut ve araç fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
23.12.2023 Ekonomi
Evlat dehşeti! Babasını tüfekle öldürdü, babaannesini darp etti, evi ateşe verdi
Evlat dehşeti! Babasını tüfekle öldürdü, babaannesini darp etti, evi ateşe verdi Samsun'un Alaçam ilçesinde bir genç, babasını tüfekle vurarak öldürdü, babaannesini tüfeğin kabzası ile yaraladı, evi ateşe verdikten sonra araç gasp ederek kaçtı.
3.07.2023 Yaşam
Sıfır arabada stokçu kaosu sonrası çözüm önerisi geldi! İkinci el otomobildeki fahiş artışın nedenini açıkladı
Sıfır arabada stokçu kaosu sonrası çözüm önerisi geldi! İkinci el otomobildeki fahiş artışın nedenini açıkladı Sıfır araba ve ikinci el araba alacakları yakından ilgilendiren açıklama! 1 milyon liraya 10 adet araç satın alınıyordu, şu an en ucuz araç 500 bin lira oldu. Stokçulukla ilgili uyarı geldi. ‘Araç gelmedi, araç üretilmiyor, sıfırlarda sıkıntı var’ diye diye piyasanın bu hale getirildiğini ifade eden Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, "Gümrükten ve trafik tescil üzerinden, ‘Kimde ne kadar araç var? Neden almış’ sorularının tespiti yapıldığı zaman kimin stokçu olduğu ortaya çıkacaktır. Stokçulukta günah keçisi olarak galericiler gösteriliyor" dedi.
2.07.2023 Otomobil
Milyonların gözü kulağı TBMM’de! Gündem maaşlar ve kira zammı sınırı
Milyonların gözü kulağı TBMM’de! Gündem maaşlar ve kira zammı sınırı Kabine ve Meclis’i yoğun bir gündem bekliyor. Memur ve emekli maaşı düzenlemesi, anayasa değişikliği, kira artışlarında yüzde 25 sınırının uzatılması öncelikli gündem maddeleri arasında yer alıyor. 4 Temmuz’da açılacak TBMM’de bu düzenlemelerin torba yasa olarak ele alınması bekleniyor.
2.07.2023 Ekonomi
Arabaları otoparkta stokladılar! 'Dursun arabalar burada, nasılsa değerlenir'
Arabaları otoparkta stokladılar! 'Dursun arabalar burada, nasılsa değerlenir' Çamlıca Camii otoparkında stoklanmış onlarca araç, bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. O anları görüntüleyen vatandaş, “Dursun arabalar burada, nasılsa değerlenir” diyerek duruma tepki gösterdi.
8.01.2023 Yaşam
Muharrem İnce: Memleketin sorunlarına kalıcı çözüm üretmiyorlar
Muharrem İnce: Memleketin sorunlarına kalıcı çözüm üretmiyorlar Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, iktidarın memleketin sorunlara kalıcı çözümler üretemediğini söyleyerek, “Mahkumlara izin uzatılmış, bakaya olanlar bedelli askerlikten yararlanacakmış, memleketin sorunlarına kalıcı çözüm üretmiyorlar. Depo basarak, stokçu diye suçlayarak, tanzim satış mağazaları açarak sorunu çözebileceklerini düşünüyorlar” dedi.
27.05.2022 Siyaset
Market fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Bakan Bozdağ duyurdu: Stokçuluğa hapis cezası geliyor
Market fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Bakan Bozdağ duyurdu: Stokçuluğa hapis cezası geliyor Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Stokçuluk ve fiyatları etkileme suçlarının cezalarını '1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası' şeklinde değiştiriyoruz. Hem alt hem de üst sınırı yükseltiyoruz" dedi.
10.05.2022 Gündem
Ayçiçek yağı fiyatlarını düşürecek gelişme! Tam 6 bin 99 ton...
Ayçiçek yağı fiyatlarını düşürecek gelişme! Tam 6 bin 99 ton... Ayçiçek yağı fiyatlarının artmasının ardından ve stok haberleri sonrası kritik gelişme! Rusya’nın Yisk Limanı'ndan 9 Mart'ta çıkış yapan 6 bin 99 ton ayçiçek yağı yüklü Lilac isimli gemi bu sabah Mersin'e ulaştı. Gemideki tonlarca ayçiçek yağı, 5 mil açıktaki özel bir firmaya ait platformdan firmanın depolarına aktarılmaya başlandı.
16.03.2022 Ekonomi
Arı adam oldu; sokak sokak ısırmak için stokçu aradı
Arı adam oldu; sokak sokak ısırmak için stokçu aradı Ülke gündemine ilişkin konularda yaptığı tiyatral sokak gösterileriyle dikkat çeken Bursalı tiyatrocu Bahtiyar Keskin; son dönemde ortaya çıkan yağ stokçularını giydiği arı kostümüyle sokak sokak gezip protesto etti.
10.03.2022 Eğlence
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hakime sert tepki: Sen bu adamı nasıl serbest bırakıyorsun!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hakime sert tepki: Sen bu adamı nasıl serbest bırakıyorsun! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda kadın muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda konuştu. Erdoğan, Tokat'ta eşini 23 yerinden bıçaklayan kocanın serbest bırakılmasına "Be hey hakim sen nasıl oluyor da böyle birisini serbest bırakıyorsun" diyerek tepki gösterdi.
8.03.2022 Siyaset
Yağ fiyatları ne kadar? BİM, A101, Migros güncel 5 LT ayçiçek yağı fiyatları kaç TL,  neden artıyor, marketlerde yağ var mı?
Yağ fiyatları ne kadar? BİM, A101, Migros güncel 5 LT ayçiçek yağı fiyatları kaç TL, neden artıyor, marketlerde yağ var mı? Türkiye’nin buğday ithalatında ilk sıralarda yer alan Ukrayna, gıda kıtlığı riskine karşı et, yulaf ve şeker gibi ürünlerin ihracatını askıya aldı. Rusya'nın Azak Denizi'nden çıkışı kapatmasıyla yağ yüklü gemiler Türkiye'ye gelemedi. Söz konusu gelişmelerin ardından vatandaşlar marketlere koştu ve ayçiçek reyonlarında yağ kalmadı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise spekülatif fiyat oluşumuna neden olunduğu ve stokçuluk yapıldığı iddialarıyla ilgili, aralarında temel gıda, temizlik ürünleri ve otomotiv sektörlerinin de yer aldığı birçok sektöre yönelik vergi incelemesi başlatıldığını açıkladı. Peki, Yağ fiyatları ne kadar, 2022 ayçiçek yağ fiyatları neden artıyor, marketlerde yağ var mı? A101 - ŞOK – BİM- Migros yağ fiyatları ne kadar? İşte Ayçiçek yağı fiyatları…
7.03.2022 Ekonomi
Sıfır araba alacaklara güzel haber! Fiyatlar düşecek, yeni kampanya ve indirimler...
Sıfır araba alacaklara güzel haber! Fiyatlar düşecek, yeni kampanya ve indirimler... Araba alma planı yapan birçok kişi çip krizi ve sonrasında yaşanan tedarik sorunun fiyatlara yansıması nedeni ile bu planlarını erteledi. Döviz kurunda yaşanan artışın tersine dönmesi ve hızla düşmesi ise; 'Araba fiyatları düşecek mi?' sorusunu akıllara getirdi. Bu sorunun yanıtı netleşiyor. Araba almak isteyenlere güzel haber geldi. Sıfır araba fiyatları düşüyor. Yeni kampanyalar ve indirim imkanları araç almayı düşünenler için hayata geçiriliyor. Ancak sektör temsilcilerinin verdiği bilgiye göre, döviz kurlarındaki yukarı yönlü hareketin araba fiyatlarına doğrudan yansıtılmaması nedeniyle sıfır araçlarda görülecek düşüşler de döviz kurundaki düşüş ile paralellik göstermeyecek.
27.12.2021 Ekonomi
Araba stokçularına dev operasyon! Çok sayıda gözaltı var
Araba stokçularına dev operasyon! Çok sayıda gözaltı var Son dakika haberi... Karabük merkezli 50 ilde "bayilerdeki araçları toplayarak tekel oluşturdukları ve araç fiyatlarındaki artışı etkiledikleri" gerekçesiyle 51 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
15.12.2021 Gündem
Fırsatçılara ağır cezalar geliyor! TBMM'ye sunuldu
Fırsatçılara ağır cezalar geliyor! TBMM'ye sunuldu AK Parti, stok cezasını iki milyon TL'ye çıkaran düzenlemeleri de içeren sekiz maddelik yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.
13.12.2021 Ekonomi
Stokçulara yeni ceza tarifesi! Ve belli oldu, yıl bitmeden düzenlemenin çıkması bekleniyor
Stokçulara yeni ceza tarifesi! Ve belli oldu, yıl bitmeden düzenlemenin çıkması bekleniyor Son dönemdeki stok tartışmalarından sonra mecliste hazırlığı süren pakete ceza artışı da girdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ürünleri stoklayarak fiyat artışına neden olanlara verilecek cezaların arttırılmasına ilişkin sözlerinin ardından, ‘Perakende Satış Yasası’nın 18’inci maddesinde yer alan stokçulara verilen cezalarda artışa gidilecek. Üzerinde çalışılan düzenlemeye göre, stokçuluk yaptığı tespit edilenlerden ilk gruptakilere 50 bin TL ila 100 bin TL, ikinci kademedekilere ise 100 bin TL ila 2 milyon TL arasında para cezası verilecek.
13.12.2021 Ekonomi
Çiğ köfte üreticilerinden stokçu uyarısı: Hammadde bulamıyoruz
Çiğ köfte üreticilerinden stokçu uyarısı: Hammadde bulamıyoruz Çiğ Köfte Üreticileri Derneği (ÇİĞDER) Başkanı Orhan Güzelaydın, son dönemde hammadde bulmakta zorluklar yaşandığına dikkat çekerek, sektörde stokçuluk yapıldığını ve bundan sektörün ve dolayısıyla vatandaşların büyük sıkıntı yaşadığını söyledi.
8.12.2021 Kobi
Arabası olan milyonları kapsıyor! İkinci el arabada ortaya çıktı! Cezası var 114 bin 500 lira...
Arabası olan milyonları kapsıyor! İkinci el arabada ortaya çıktı! Cezası var 114 bin 500 lira... Arabası olan, ikinci el araba satan milyonları kapsıyor! Büyük cezası var. Detaylar ortaya çıktı. Kıyas ekonomisi ikinci el arabalarda baş gösterdi. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Haklı bir gerekçe olmadan fiyatlarda artış yapılması haksız ticari uygulamadır. Bugün için 114 bin 500 TL cezası var” dedi.
4.12.2021 Gündem
Ceza yağacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu!
Ceza yağacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Fahiş fiyat artışlarının mantıklı bir izahı yok, stokçulara bu ülkeyi mezar edeceğiz" sözlerinin ardından gözler bu konuda atılacak adımlara çevrildi.
3.12.2021 Ekonomi
Mafya site otoparklarına dadandı! Terör estiriyorlar
Mafya site otoparklarına dadandı! Terör estiriyorlar Mafyatik site yöneticileri kat maliklerinin otopark yerlerini stokçu galericilere sattığı ortaya çıktı. Site sakinleri olayı mahkemeye taşıyınca yöneticiler tarafından darbedildi. Mağdur Ayhan Koç “Ev sahiplerinin kendi otoparkları bile gasbedildi. Yeter artık” dedi.
16.11.2021 Gündem
Antep Fıstığında yüksek fiyat tehlikesi!
Antep Fıstığında yüksek fiyat tehlikesi! Antep fıstığında ‘var yılı’ olmasına rağmen kilogramı üreticiden 18 liraya çıkan fıstığı tüketici 120 lirayı aşan fiyatlarla yedi. Bu sezon ise ‘yok yılı’ yaşanıyor. Aradaki fark bu yıl daha fazla açılacak.
4.09.2021 Ekonomi
Fiyat anında tespit ediliyor! İşte Erken Uyarı Sistemi ile ilgili tüm detaylar...
Fiyat anında tespit ediliyor! İşte Erken Uyarı Sistemi ile ilgili tüm detaylar... Gıdadaki fahiş fiyat artışını görüşmek üzere Gıda Komitesi geçtiğimiz günlerde toplanmıştı. Toplantının ardından yapılan açıklamada, fiyat artışlarını engellemek için 'Erken Uyarı Sistemi' oluşturulacağı açıklandı. Detaylar belli oldu ve merak edilenler tek tek sıralandı. Ürün bazlı takip sistemi devreye alınarak fırsatçılık ve stokçuluk anında tespit edilecek.
1.02.2021 Ekonomi
Gıda fiyatları tavan yaptı! Yüzde 100 zam
Gıda fiyatları tavan yaptı! Yüzde 100 zam Son dönemlerde gündemin ana gündem maddesi birçok üründe yaşanan fiyat artışları oldu. Gıdadan sanayi hammaddelerine kadar neredeyse her üründe yüzde 100’e varan fiyat artışları oldu. Gıdada; ayçiçek yağı, süt ürünleri ve sebze-meyveye, sanayi tarafında ise alüminyum, çelik, plastik ve porselen hammaddelerinde yaşanan zamlar dikkat çekti. Bu fiyat yükselişleri sebebiyle tüketiciler, mutfak alışverişleri için artık daha yüksek ücretler ödüyor. Vatandaşın direkt olarak cebine dokunan zamların, ekonomi yönetiminin de düşürmek için çaba gösterdiği enflasyona büyük etkisi oluyor.
22.01.2021 Ekonomi
Fıstık tartışması tarlada başladı! Fiyatı dibi gördü
Fıstık tartışması tarlada başladı! Fiyatı dibi gördü Çerezlik yer fıstığında hasat yavaş yavaş başlarken fiyat tartışmaları da beraberinde geldi. Üreticiler, kuruyemişçi ve tüccarların ürün almadığını belirtiyor. Fiyat iki haftadır düşüşte. Kuruyemişçiler ise geçen yıl Türkiye’de yer fıstığı ihtiyacında kalan açığı ‘fırsat bilen’ stokçular nedeniyle fiyatın arttığını, tüketici bandında yüzde 30 düşüş olacağını belirtiyor.
29.08.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Stokçu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki stokçu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.