Sputnik V Aşısı

Sputnik V Aşısı

Son dakika Sputnik V aşısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sputnik V aşısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sputnik V aşısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sputnik V Aşısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sputnik v aşısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 78 sputnik v aşısı haberi bulunmuştur. Tüm sputnik v aşısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ruslar QR kodu olmadan sosyal alanlara giremeyecek
Ruslar QR kodu olmadan sosyal alanlara giremeyecek Rusya Devlet Duması, korona virüsün yayılmasını engellemek amacıyla QR kodlarının uygulanmasına ilişkin yasa tasarısını kabul etti. Bu yasayla birlikte QR kodu olmayan vatandaşlar seyahat edip sosyal alanlara giremeyecek.
16.12.2021 Dünya
Sputnik V aşısı koruyuculuğu yüzde kaç, delta varyantına karşı etkili mi? Sputnik v aşısı yan etkileri nelerdir, inaktif mi?
Sputnik V aşısı koruyuculuğu yüzde kaç, delta varyantına karşı etkili mi? Sputnik v aşısı yan etkileri nelerdir, inaktif mi? Sputnik V aşısı koruyuculuğu yüzde kaç, delta varyantına karşı etkili mi? Rusya'da koronavirüse karşı geliştirilen "Sputnik V" aşısının delta varyantına karşı yüzde 90 civarında etkili olduğu bildirildi. Peki, Sputnik v aşısı yan etkileri nelerdir, inaktif mi?
29.06.2021 Gündem
'Sputnik V, 2 hafta içinde uygulamaya girmiş olacak'
'Sputnik V, 2 hafta içinde uygulamaya girmiş olacak' Türkiye'de koronavirüse karşı sürdürülen aşılama çalışmalarında, Sinovac ve Biontech aşılarından sonra Rusya'nın Sputnik V aşısının da devreye gireceği belirtildi. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, Sputnik V aşısının 2 hafta içinde uygulamaya girmiş olacağını belirterek, "Rus aşısının da koruyuculuk oranı çok yüksek, yüzde 97" dedi.
16.06.2021 Gündem
Bugünkü kabine toplantısı saat kaçta? Kabine kararları kaçta açıklanacak? İşte Kabine toplantısının gündemi!
Bugünkü kabine toplantısı saat kaçta? Kabine kararları kaçta açıklanacak? İşte Kabine toplantısının gündemi! Milyonların gözü kulağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak Kabine toplantısına çevrildi. Kademeli normalleşmenin detaylarının İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanmasının ardından hükümetin koronavirüsle mücadele kapsamında esnaf ile ilgili bir dizi desteği devreye alması bekleniyor. Ayrıca, 1 Haziran'da tam normalleşmenin olup olmayacağı da bu toplantıda değerlendirilecek. Peki, Bugünkü kabine toplantısı saat kaçta? Kabine kararları kaçta açıklanacak? Kabine toplantısının gündeminde hangi konular bulunuyor? İşte kabine toplantısı ile ilgili detaylar...
17.05.2021 Gündem
Kademeli normalleşmede 1 Haziran sonrası belli oluyor! Atılacak yeni adımlar...
Kademeli normalleşmede 1 Haziran sonrası belli oluyor! Atılacak yeni adımlar... Koronavirüs salgınında tam kapanma sonrası yeni bir dönem başlıyor. Kademeli normalleşmeye geçisin ilk günü 17 Mayıs Pazartesi olarak belirlendi. İçişleri Bakanlığı yeni bir genelge yayınlayarak geçiş süreci ile ilgili detayları paylaştı. Böylece belirsizlik ortadan kaldırıldı. Şimdi tüm Türkiye yarın yapılacak Kabine toplantısına kilitlendi. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararları kamuoyuna duyuracak. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, koronavirüs gündemiyle yarın Külliye'de toplanacak. Kabine toplantısında, 1 Haziran sonrasında Türkiye'nin hangi tedbirlerle yola devam edeceği belli olacak.
16.05.2021 Siyaset
Türkiye'de sıfırdan üretilecek
Türkiye'de sıfırdan üretilecek Sputnik V'nin Türkiye'de üretilmesi, dışa bağımlılığın azalması açısından önem taşıyor.
13.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Sağlık Bakanı Koca canlı yayında duyurdu! Haziran ayı sonu itibariyle...
Sağlık Bakanı Koca canlı yayında duyurdu! Haziran ayı sonu itibariyle... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı. Bakan Koca, "Özellikle haziran ayı sonu itibariyle 40 yaş üstü vatandaşımızı aşılama istiyoruz, bunda kararlıyız. Yaz dönemi boyunca 18 yaş üstü gençlerimizi de aşılamayı planlıyoruz. Bizim toplam sözleşmesini yaptığımız 240 milyon doz aşıdan bahsediyoruz. 100 milyon dozu Sinovac... Önümüzdeki günlerde olumlu birtakım gelişmelerle bu sevkiyatın başlayabileceğini tahmin ediyoruz. Sputnik'le ilgili 50 milyon doz, Biontech'le ilgili de 90 milyon doz şeklinde sözleşme yapıldı. Haziran ayında 30 milyon doz şeklinde bir miktar söyleyebilirim. Yaz döneminde 18 yaş ve üstü tüm vatandaşlarımızı aşılama konusunda kararlıyız." dedi.
3.05.2021 Gündem
'Türkiye'nin şu anda AstraZeneca planlaması yok'
'Türkiye'nin şu anda AstraZeneca planlaması yok' Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Akın, Türkiye'nin AstraZeneca aşısı ile ilgili halen bir planlamasının olmadığını söyledi.
1.05.2021 Sağlık
Sağlık Bakanı Koca'dan son dakika aşı açıklaması
Sağlık Bakanı Koca'dan son dakika aşı açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, acil kullanım onayı verilen Sputnik V aşısı ve koronavirüsle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, aşının ne zaman geleceği ilgili olarak, " 6 aylık zaman diliminde 50 milyon doz aşının gelmesi planlandı. Önümüzdeki mayıs ayından itibaren bu aşıların ilk etabının geleceğini söylemek istiyorum. Önümüzdeki 1 hafta-10 gün içerisinde mayıs ve haziran ayında ne kadar aşının gelebileceği konusu netleşmiş olacak" ifadelerini kullandı.
30.04.2021 Gündem
Sputnik V aşısı ne zaman gelecek? Sputnik aşısı yan etkileri var mı?
Sputnik V aşısı ne zaman gelecek? Sputnik aşısı yan etkileri var mı? Türkiye'de üçüncü aşıya kullanım onayı verildi. Sağlık Bakanlığı Sinovac ve BioNTech aşılarının ardından Sputnik V aşısına da onay verdi. Açıklama Sağlık Bakanlığı'ndan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Sputnik V aşısının tedarik sürecinin başlatıldığını belirtti. Peki, Sputnik V hangi ülkenin? Sputnik V aşısı ne zaman gelecek? Sputnik aşısı nerenin? Sputnik aşısı kimin? Sputnik V aşısı inaktif mi? Sputnik aşısı ne zaman gelecek? Sputnik V aşısı yan etkileri neler? İşte Sputnik V aşısı ile ilgili merak edilenler...
30.04.2021 Gündem
Bakan Koca'dan Sputnik V aşısı ile ilgili son dakika açıklaması
Bakan Koca'dan Sputnik V aşısı ile ilgili son dakika açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca Sputnik V aşısının acil kullanımına onay verildiğini belirtti.
30.04.2021 Sağlık
BioNTech aşısının koruma oranı yüzde 90'ın üzerinde
BioNTech aşısının koruma oranı yüzde 90'ın üzerinde BioNTech aşısının koruyuculuğu ile ilgili önemli veriler gelmeye devam ediyor. İngiltere ve İskoçya'da yapılan iki araştırma, aşının koruyuculuk oranının yüzde 90'ın üzerinde olduğunu gösterdi.
29.04.2021 Gündem
Sputnik V aşısı dünyada 60'tan fazla ülkede tescil edildi
Sputnik V aşısı dünyada 60'tan fazla ülkede tescil edildi 21 gün arayla iki doz halinde uygulanan Sputnik V aşısı, bağışıklık sistemini daha fazla güçlendirmesi için her dozun içeriğinin farklı olmasıyla dikkati çekiyor.
29.04.2021 Sağlık
Bakan Koca yeni kararı açıkladı ve ekledi: İlk kez görüldü
Bakan Koca yeni kararı açıkladı ve ekledi: İlk kez görüldü Koronavirüs Bilim Kurulu saat 16.30’da aşı programına dahil edilmesi beklenen Sputnik V aşısı ve aşılama takvimi gündemiyle video konferans yöntemiyle toplandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantının ardından "İstanbul'da 5 vatandaşımızda Hindistan varyantı gözlendi. Bu varyant ilk kez görüldü ve vakalar izolasyon altında takip ediliyor." dedi. Türkiye'de son 24 saatte 283 bin 261 Kovid-19 testi yapıldı, 40 bin 444 kişinin testi pozitif çıktı, 341 kişi hayatını kaybetti.
28.04.2021 Gündem
Rusya ile Türkiye, Sputnik V aşısının Türkiye'de üretimi için anlaşmaya vardı
Rusya ile Türkiye, Sputnik V aşısının Türkiye'de üretimi için anlaşmaya vardı Rusya ile Viscoran İlaç şirketinin Sputnik V aşısının Türkiye’de üretimi için anlaşmaya vardıkları belirtildi.
26.04.2021 Dünya
Kabine ne zaman toplanacak? Tam kapanma olacak mı? Bayramda tam kapanma seçeneği masada!
Kabine ne zaman toplanacak? Tam kapanma olacak mı? Bayramda tam kapanma seçeneği masada! Kısmi kapanmada 2 haftalık süre geride kalırken gözler yeni haftada kabine toplantısına çevrildi. Tam kapanmanın olup olmayacağı soruları araştırılırken son günlerde yaşanan vaka artışları ve mutasyon haberleri ile birlikte bayramda nasıl bir yol izleneceği de merak konusu oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, twitter hesabından yaptığı açıklamada yoğun bakım yükünün devam ettiğini, vaka artış hızının azaldığını belirterek, koronavirüste son durumu 'Kısıtlamalara uyum hissedilmeye başlandı' notuyla paylaştı. 14 Nisan’da başlayan kısmi kapanma uygulamasının süresi bu hafta sona eriyor. Milyonlar pazartesi günü yapılacak Kabine toplantısında alınacak kararları bekliyor. Peki, Kabine ne zaman toplanacak? Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta? Tam kapanma olacak mı? Bayramda tam kapanma olur mu? İşte kabine toplantısı ile ilgili merak edilenler...
25.04.2021 Gündem
Sputnik V aşısı türü nedir? Rus aşısı Sputnik v inaktif mi, mRNM mı?
Sputnik V aşısı türü nedir? Rus aşısı Sputnik v inaktif mi, mRNM mı? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Rusya'nın ürettiği Sputnik V aşısının yakın bir zamanda Türkiye’ye de geleceğini açıkladı. Sağlık Bakanının Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamanın ardından Sputnik V aşısı türü nedir? Rus aşısı Sputnik v inaktif mi, mRNM mı, ne kadar etkili? Gibi sorulara yanıt aranamaya başlandı.
24.04.2021 Gündem
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Çok yakında Sputnik V aşısı devreye girecek
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Çok yakında Sputnik V aşısı devreye girecek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, "Vaka sayılarındaki artış hızı azaldı. Bundan sonra kısıtlama ve tedbirlere uyumla vaka sayısı düşecek. Çok yakında Sputnik V aşısının da devreye gireceğini belirtmek isterim." dedi.
22.04.2021 Gündem
Rusya'dan 3.5 milyondan fazla kişiye iki doz aşı vuruldu
Rusya'dan 3.5 milyondan fazla kişiye iki doz aşı vuruldu Rusya Doğrudan Yatırımlar Fonu (RDIF) Başkanı Kirill Dmitriyev tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, ülkede 3.5 milyondan fazla kişiye iki doz Sputnik V aşısı vurulduğunu ifade ederek, ülkenin bu alanda tüm Avrupa'nın önünde olduğuna dikkat çekti. Dmitriyev Avrupa Birliği ülkeleri İtalya, İspanya, Fransa ve Almanya’dan şirketlerle Sputnik V aşısının üretimi ve dağıtımı konusunda anlaşma sağlandığını duyurdu.
15.03.2021 Dünya
Sputnik V'nin İtalya'da üretilmesi için anlaşma imzalandı
Sputnik V'nin İtalya'da üretilmesi için anlaşma imzalandı Rusya'nın yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği "Sputnik V" aşısının İtalya'da üretilmesi için anlaşma yapıldı.
9.03.2021 Sağlık
Şili'de hükümet karşıtı gösterilerde 35 kişi gözaltına alındı
Şili'de hükümet karşıtı gösterilerde 35 kişi gözaltına alındı Şili'de düzenlenen ve yer yer şiddet olaylarının yaşandığı hükümet karşıtı gösterilerde 35 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
6.03.2021 Dünya
İsrail esir takası için Esad rejimine koronavirüs aşısı satın aldı
İsrail esir takası için Esad rejimine koronavirüs aşısı satın aldı Selen son dakika haberine göre; İsrail hükümeti ve Esad rejimi arasında yaşanan takas ve Kovid-19 aşısı satışının detayları ortaya çıktı. İsrail yönetiminin tutuklanan vatandaşının serbest bırakılması için Esed rejimine Kovid-19 aşısı temin ettiği bildirildi.
20.02.2021 Dünya
Türkiye ve Rusya'dan flaş aşı hamlesi! İmzalar atıldı...
Türkiye ve Rusya'dan flaş aşı hamlesi! İmzalar atıldı... Koronavirüs aşı ile ilgili Türkiye ve Rusya'dan flaş hamle. Rusya duyurdu. Rus aşısı SPUTNİK-V'nin Türkiye'de üretimi için anlaşma imzalandı.
23.01.2021 Siyaset
Brezilya, Rus Covid-19 aşısına onay vermedi
Brezilya, Rus Covid-19 aşısına onay vermedi Brezilya Sağlık Bakanlığı, faz 3 denemeleri yeterli güvence sağlamadığı gerekçesiyle Rus Sputnik V aşısına acil kullanım onayı vermedi.
17.01.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Sputnik V Aşısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sputnik v aşısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.