Sputnik V

Sputnik V

Son dakika Sputnik V haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sputnik V ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sputnik V haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sputnik V

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sputnik v gelişmeleri de dahil olmak üzere 107 sputnik v haberi bulunmuştur. Tüm sputnik v haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sevindiren gelişmeyi açıkladılar! Omicron varyantına karşı yüzde 100 koruyor
Sevindiren gelişmeyi açıkladılar! Omicron varyantına karşı yüzde 100 koruyor Rusya merkezli Gamaleya Enstitüsü’nün Direktörü Aleksandr Gintsburg, Sputnik V ve Spurnik Light aşılarının Omicron mutasyonuna karşı tam koruma sağladığını açıkladı.
17.12.2021 Dünya
Avrupa İlaç Ajansı'ndan 'Johnson&Johnson'a onay
Avrupa İlaç Ajansı'ndan 'Johnson&Johnson'a onay Avrupa İlaç Ajansı (EMA), Covid-19'a karşı geliştirilen Johnson & Johnson aşısı için Fransa’da yeni ek üretim tesisini onayladı.
16.12.2021 Dünya
Ruslar QR kodu olmadan sosyal alanlara giremeyecek
Ruslar QR kodu olmadan sosyal alanlara giremeyecek Rusya Devlet Duması, korona virüsün yayılmasını engellemek amacıyla QR kodlarının uygulanmasına ilişkin yasa tasarısını kabul etti. Bu yasayla birlikte QR kodu olmayan vatandaşlar seyahat edip sosyal alanlara giremeyecek.
16.12.2021 Dünya
Ücretsiz olacak! Bakan Koca 'çok sürmeyecek' dedi ve duyurdu
Ücretsiz olacak! Bakan Koca 'çok sürmeyecek' dedi ve duyurdu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs nedeniyle Türkiye'de kısıtlama olup olmayacağı ile ilgili soruya "Türkiye'de yeni dönemde biz kapatmalarla salgın yönetimi düşünmüyoruz." dedi. Koca, koronavirüs tedavisinde kullanılan ''Molnupiravir' ilacıyla ilgili de konuştu, "Türkiye olarak zorunlu lisans vererek Türkiye'de üretimini birden fazla merkezde yaparak vatandaşı en ucuz maliyetle ücretsiz bu ilaçla buluşturmayı hedefliyoruz, bu çok sürmeyecek" ifadelerini kullandı.
23.11.2021 Gündem
ABD firması Novavax, Kovid-19 aşısının kullanımı için AB'ye başvurdu
ABD firması Novavax, Kovid-19 aşısının kullanımı için AB'ye başvurdu Avrupa Birliği'nin (AB) ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı (EMA), ABD'li biyoteknoloji firması Novavax'ın yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği aşının AB'de kullanımı için resmi başvuruda bulunduğunu bildirdi.  
17.11.2021 Dünya
Hafta sonu ve hafta içi kapanma kararı! Ülkede korkutan gelişme bir hafta sürecek resmen duyurdular…
Hafta sonu ve hafta içi kapanma kararı! Ülkede korkutan gelişme bir hafta sürecek resmen duyurdular… Herkes şaşkın. Vaka sayısı resmen patladı. Hafta sonu ve hafta içi kapama kararı geldi. Rusya’nın başkenti Moskova’da yarından itibaren bir hafta süre ile kısmi kapanmaya geçiliyor. Temel işlerde çalışmayan kişilere zorunlu ücretli izin uygulanacak. Öte yandan koronavirüs ile mücadele tüm dünyada güçlü bir şekilde sürerken, kötü haberler art arda geldi. Delta, Beta ve Mu varyantları tedirginlik yaratmaya devam ederken, virüs daha önce görülmeyen bir bölgeye daha sıçradı.
29.10.2021 Dünya
Rusya resmen duyurdu! Sputnik V aşısıyla ilgili flaş karar
Rusya resmen duyurdu! Sputnik V aşısıyla ilgili flaş karar Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Murashko yaptığı açıklamada DSÖ'nün Sputnik V aşısının onayının önündeki engelleri kaldırdığını geriye sadece idari prosedürün kaldığını söyledi.
2.10.2021 Dünya
Bakan Koca'dan Bilim Kurulu Toplantısı sonrası son dakika açıklamaları!
Bakan Koca'dan Bilim Kurulu Toplantısı sonrası son dakika açıklamaları! Koronavirüs Bilim Kurulu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Okulların yüz yüze eğitime başlayacak ve üniversitelerin açılacak olması nedeniyle toplantıya Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile YÖK Başkanı Erol Özvar da katıldı. İşte açıklamalardan satır başları... Öte yandan Sağlık Bakanlığı tarafından 2 eylül koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 23.496 kişinin testi pozitif çıktı, 283 kişi hayatını kaybetti
2.09.2021 Gündem
Rusya'da geliştirilen dördüncü koronavirüs aşısı tescillendi
Rusya'da geliştirilen dördüncü koronavirüs aşısı tescillendi Rusya'da koronavirüse karşı geliştirilen dördüncü aşının tescillendiği duyuruldu.
26.08.2021 Dünya
Biontech yan etkileri kaç gün sürer, uzun sürerse ne yapılmalı? İşte Biontech aşısının yan etkileri ve etkilerin uzun sürmesi durumunda yapılacaklar!
Biontech yan etkileri kaç gün sürer, uzun sürerse ne yapılmalı? İşte Biontech aşısının yan etkileri ve etkilerin uzun sürmesi durumunda yapılacaklar! Erzurum’da, servislerde ya da yoğun bakımda Covid-19 tedavisi gören hastaların yüzde 95’inin, aşısız ya da aşısı tamamlanmamış kişilerden oluştuğu belirlenince vatandaşın Biontech aşısı hakkında merak ettikleri arttı. En merak edilenlerin başını ise yan etkiler oluşturdu. Biontech aşısı yan etkileri aşı olacaklar ve aşı yaptıran vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Aşı ve ilaçların yan etkileri her zaman söz konusudur. Bu etkiler hafif, şiddetli, geçici ve kalıcı olabilir.
10.08.2021 Gündem
Türkiye ile Rusya anlaştı! Resmen imzalar atıldı
Türkiye ile Rusya anlaştı! Resmen imzalar atıldı Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Rusya ile ikili ticarette enerjinin önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Rusya ile doğal gaz, madencilik, petrol, elektrik ve nükleer enerji alanlarındaki mevcut iş birliğimizi daha da geliştirmek hususunda görüş birliğine vardık." dedi.
30.07.2021 Ekonomi
Sinovac deltaya karşı etkili mi? Çin'de laboratuvar çalışması yapıldı!
Sinovac deltaya karşı etkili mi? Çin'de laboratuvar çalışması yapıldı! Sinovac aşısı delta virüsüne karşı etkili mi? Çin'de yapılan bir laboratuvar çalışması, Sinovac şirketinin geliştirdiği CoronaVac aşısının oluşturduğu antikorların, çoğu kişide ikinci dozdan altı ay sonra önemli ölçüde düştüğünü gösterdi.
27.07.2021 Gündem
Sağlık Bakanı Koca'dan delta virüsü açıklaması! 36 ilde görüldü
Sağlık Bakanı Koca'dan delta virüsü açıklaması! 36 ilde görüldü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Delta virüsü sayıları ülkemizde giderek artıyor, dünyada arttığı gibi. Şu an delta virüsü sayısı 750'leri buldu, görülen il sayısı da 36'ya çıktı." dedi.
13.07.2021 Gündem
Bakan Çavuşoğlu: Suriye'de Rusya'yla çalışmaya devam edeceğiz
Bakan Çavuşoğlu: Suriye'de Rusya'yla çalışmaya devam edeceğiz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Suriye'de siyasi bir süreç için, sahada sukunetin devamı için Rusya'yla birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
30.06.2021 Gündem
Sputnik V aşısı koruyuculuğu yüzde kaç, delta varyantına karşı etkili mi? Sputnik v aşısı yan etkileri nelerdir, inaktif mi?
Sputnik V aşısı koruyuculuğu yüzde kaç, delta varyantına karşı etkili mi? Sputnik v aşısı yan etkileri nelerdir, inaktif mi? Sputnik V aşısı koruyuculuğu yüzde kaç, delta varyantına karşı etkili mi? Rusya'da koronavirüse karşı geliştirilen "Sputnik V" aşısının delta varyantına karşı yüzde 90 civarında etkili olduğu bildirildi. Peki, Sputnik v aşısı yan etkileri nelerdir, inaktif mi?
29.06.2021 Gündem
Turkovac'tan sonra ikinci ve daha güzel haber! Bakan Varank gönüllü olmuştu
Turkovac'tan sonra ikinci ve daha güzel haber! Bakan Varank gönüllü olmuştu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın Faz-2 aşamasında gönüllü olduğu VLP aşısından sevindiren haber geldi. Türkiye'nin ilk yerli aşısı Turkovac'ta Faz-3 çalışması devam ederken, ikinci aşı olan VLP aşısının mutasyonlara karşı yüksek oranda etkili olduğu belirtildi. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, "Turkovac'tan sonra ikinci ve bence daha güzel haber; VLP aşısının mutasyonlara karşı çok yüksek oranda etkili olacağını düşünüyoruz. Bütün mutasyonlardan etkilenmeyecek şekilde 6 tane izotopu koruyucu etkisi var" dedi.
25.06.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
24.06.2021 Gündem
Bakan Koca, 'Delta varyantı artmaya başladı' dedi ve o illeri duyurdu
Bakan Koca, 'Delta varyantı artmaya başladı' dedi ve o illeri duyurdu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası koronavirüsle mücadelede ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Aşılamada yeni safhaya geçildiğini belirten Bakan Koca, Cuma günü itibarıyla 18 yaşından gün almış olan herkesin aşı randevusu alabileceğini açıkladı. Bakan Koca, Hindistan kökenli Delta mutasyonunun Türkiye'de 134 kişide tespit edildiğini söyledi ve mutasyonun ağırlıklı olarak İstanbul'da görüldüğünü ifade etti. Ayrıca Bakan Koca, yerli aşıda son durumu açıklayıp Türkiye'ye gelen toplam aşı miktarını duyurdu. Toplumsal bağışıklığa vurgu yapan Bakan Koca, Kurban Bayramı'na kadar nüfusun yüzde 70'nin aşılanacağını söyledi.
23.06.2021 Gündem
'Sputnik V, 2 hafta içinde uygulamaya girmiş olacak'
'Sputnik V, 2 hafta içinde uygulamaya girmiş olacak' Türkiye'de koronavirüse karşı sürdürülen aşılama çalışmalarında, Sinovac ve Biontech aşılarından sonra Rusya'nın Sputnik V aşısının da devreye gireceği belirtildi. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, Sputnik V aşısının 2 hafta içinde uygulamaya girmiş olacağını belirterek, "Rus aşısının da koruyuculuk oranı çok yüksek, yüzde 97" dedi.
16.06.2021 Gündem
Hindistan, Sputnik V aşısının üretimini onayladı
Hindistan, Sputnik V aşısının üretimini onayladı Koronavirüs salgınından en fazla etkilenen ülkeler arasındaki Hindistan'da, Rusya'nın COVID-19'a karşı geliştirdiği "Sputnik V" aşısının üretimine izin verildi.
5.06.2021 Dünya
Yeni dönem 1 Haziran'da başlıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Sokağa çıkma yasağı, düğünler, okullar, kafe ve restoranlar...
Yeni dönem 1 Haziran'da başlıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Sokağa çıkma yasağı, düğünler, okullar, kafe ve restoranlar... Kritik kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından 1 Haziran sonrası normalleşme adımlarını açıkladı. Yeni normalleşme kararlarına göre, Haziran boyunca sokağa çıkma kısıtlaması hafta içi ve cumartesi günü için akşam 22:00 ile sabah 05:00 arasında devam edecektir. Bu sınırlama cumartesi 22 ile pazartesi 5 arasında yani pazar günün tam kapsayacak şekilde uygulanacak. Restoranlar ise sabah 07.00 ile akşam 21.00 arasında masaya servis yapılabilecek. Pazar günleri ise sadece paket servisi yapabilecek...
31.05.2021 Gündem
CoviVac aşısının Türkiye'de üretimi için anlaşma imzalandı
CoviVac aşısının Türkiye'de üretimi için anlaşma imzalandı Turk İlaç, Rusya'da Kovid-19'a karşı geliştirilen CoviVac aşısının Türkiye'de üretimi için mutabakat anlaşması imzaladı.
27.05.2021 Ekonomi
Bakan Koca son dakika duyurdu: 1 Haziran'da resmen başlıyor
Bakan Koca son dakika duyurdu: 1 Haziran'da resmen başlıyor Bakan Koca bugünkü Bilim Kurulu toplantısının ardından ülkede aşılama süreci ve koronavirüs (Kovid-19) gündemine ilişkin son gelişmeleri ve izlenecek yol haritasını paylaşmak üzere kameraların karşısına geçti. Koca, aşılamada yeni aşamaya geçildiğini, 1 Haziran'dan itibaren 50 yaş üstü vatandaşların aşılanacağını duyurdu. Bakan Koca haziranda teslim edilecek 30 milyon doz BioNTech aşısının ilk kısmının da Türkiye'ye ulaştığına, 5 milyon doz BioNTech aşısının da önümüzdeki hafta ulaşacağına değindi.
26.05.2021 Gündem
AB seyahat kararını duyurmuştu! DSÖ'den uyarı geldi
AB seyahat kararını duyurmuştu! DSÖ'den uyarı geldi Avrupa Komisyonu, bir yılı aşkın süredir kapalı olan Avrupa Birliği (AB) ülkeleri kapılarını, aşının tüm dozlarını yaptıran kişilere açacağını duyurdu. Ancak Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Kluge'den AB ülkelerine uyarı geldi.
20.05.2021 Dünya
Bilim Kurulu toplantısı ne zaman? Uğur Şahin Bilim Kurulu'na katılacak!
Bilim Kurulu toplantısı ne zaman? Uğur Şahin Bilim Kurulu'na katılacak! Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanıyor. Aşı gündemiyle yapılacak toplantıya BioNTech aşısını geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin de katılması bekleniyor. Sağlık Bakanı Koca, Haziran'da 30 milyon doz BioNTech aşısı geleceğini, Eylül ayına kadar da 60 milyon doz aşının daha tedarik edileceğini söylemişti. Prof. Dr. Uğur Şahin, videokonferans yöntemiyle toplantıya katılarak aşı tedarik sürecine ilişkin son gelişmeleri paylaşacak. Peki, Bilim Kurulu toplantısı ne zaman? Bilim Kurulu toplantısı saat kaçta? Aşılar ne zaman gelecek? Aşılamada son durum ne? Prof. Dr. Uğur Şahin kimdir? İşte tüm detaylar...
20.05.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sputnik V ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sputnik v haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.