Sosyal Yardım

Sosyal Yardım

Son dakika sosyal yardım haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sosyal yardım ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sosyal yardım haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sosyal Yardım

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sosyal yardım gelişmeleri de dahil olmak üzere 7.928 sosyal yardım haberi bulunmuştur. Tüm sosyal yardım haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emekli maaşına yeni zam düzenlemesi! Tarih belli oldu
Emekli maaşına yeni zam düzenlemesi! Tarih belli olduMilyonlarca emekli memur ve dul-yetim maaşı ile sosyal yardım alan vatandaş yapılacak ek zam düzenlemesini bekliyor. İlk etapta SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşı için yapılacak düzenleme gündeme geldi. Emekliye ek zam için bütçe çalışmaları yapılıyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'den emekliye zam düzenlemesi açıklaması geldi. İşte detaylar...
12.07.2024Ekonomi
Bakan Göktaş açıkladı: Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatıyor
Bakan Göktaş açıkladı: Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatıyorAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Temmuz ayı yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara aktarmaya başladık. Bu kapsamda 2.7 milyar lira yaşlı, 2.1 milyar lira engelli aylıkları olmak üzere toplam 4.8 milyar lira tutarındaki aylıkları hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyoruz” dedi.
8.07.2024Ekonomi
Bakan Göktaş açıkladı: Ulaşım desteğinden şimdiye kadar 132 binden fazla öğrenci faydalandı
Bakan Göktaş açıkladı: Ulaşım desteğinden şimdiye kadar 132 binden fazla öğrenci faydalandıAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla gerçekleştirilen 'Ulaşım Desteği'nden bugüne kadar 132 binden fazla öğrencinin yararlandığını açıkladı.
5.07.2024Gündem
Engelliye araçta ‘tanım’ değişiyor! Vergi paketinin detayları belli olacak
Engelliye araçta ‘tanım’ değişiyor! Vergi paketinin detayları belli olacakVergi paketi bugün reel sektöre anlatılacak. Paketin ilk haline göre birçok maddenin çıkarıldığı dile getirilirken, çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi, yurtiçi firmalara asgari kurumlar vergisi, asgari gelir vergisi gibi uygulamalar reel sektöre anlatılacak.
1.07.2024Ekonomi
Almanya'da çifte vatandaşlığı sağlayan yasa yarın yürürlüğe giriyor!
Almanya'da çifte vatandaşlığı sağlayan yasa yarın yürürlüğe giriyor!Almanya’da yaşayan gurbetçilerin Türk vatandaşlığından çıkmadan Alman vatandaşlığı almasını sağlayacak "Vatandaşlık Yasası'nın Modernizasyonu Yasası" yarın yürürlüğe giriyor. Yeni yasayla Alman vatandaşlığına geçmeye ilişkin süre 8 yıldan 5 yıla indiriliyor. Yahudi düşmanı, ırkçı, yabancı düşmanı veya başka insanlık dışı eylemelerde bulunanlar ile kadın erkek eşitliğini kabul etmeyenler Alman vatandaşlığına alınmayacak, misafir işçi jenerasyonuna kolaylık sağlanacak.
26.06.2024Dünya
Paralar hesaplara yatırıldı! Bakan Göktaş duyurdu
Paralar hesaplara yatırıldı! Bakan Göktaş duyurduAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Haziran ayına dair toplam 4,8 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık” dedi.
9.06.2024Ekonomi
Bakan Göktaş açıkladı! 4 milyar lira erken hesaplara geçecek
Bakan Göktaş açıkladı! 4 milyar lira erken hesaplara geçecekAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş "Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini Kurban Bayramı dolayısıyla öne çekerek bugün itibarıyla hesaplara yatırıyoruz" dedi.
7.06.2024Gündem
Emine Erdoğan 'Birleşmiş Milletler Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu' toplantısına başkanlık etti
Emine Erdoğan 'Birleşmiş Milletler Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu' toplantısına başkanlık ettiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Birleşmiş Milletler işbirliğinde Sıfır Atık uygulamasına geçmek isteyen ülke ve kuruluşlara yönelik rehber yayınlar hazırlığına başladık. Öte yandan, dünyanın her yerinde geçerli olacak ve tüm Sıfır Atık uygulamalarını ortaklaştıracak küresel bir Sıfır Atık standardizasyonu için girişimlerimizi başlatıyoruz" dedi.
6.06.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin süresini açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin süresini açıkladıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kurban Bayramı ikramiyelerimizi 10-14 Haziran tarihileri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırıyoruz. Böylece tek kalemde emeklilerimize 42 bin TL tutarında ödeme yapacağız" dedi. Erdoğan yaptığı açıklamada Bayram tatili için alınan kararı açıkladı.
4.06.2024Gündem
Evde bakım maaşı bayramdan önce yatacak mı 2024? Haziran ayı evde bakım maaşı ne zaman yatacak, bayramdan önce evde bakım maaşı yatar mı?
Evde bakım maaşı bayramdan önce yatacak mı 2024? Haziran ayı evde bakım maaşı ne zaman yatacak, bayramdan önce evde bakım maaşı yatar mı?Kurban bayramı için geri sayım başlarken, 15 Haziran'da maaşlarını alacak olan evde bakım aylığından yararlanan vatandaşlar maaşlarının hesaplara erken yatıp yatmayacağına yönelik araştırmalarını hızlandırdı. Bayrama maaşları elinde girmek isteyen vatandaşlar evde bakım maaşı bayramdan önce mi ödenecek, evde bakım maaşı bayramdan önce verilecek mi? Gibi sorulara yanıt arıyor. İşte evde bakım maaşı bayramdan önce yatacak mı, sorusunun yanıtı…
28.05.2024Ekonomi
(İBB HPV aşısı başvuru formu) İBB HPV aşısına kimler başvurabilir, HPV aşı randevusu nasıl alınır? Adım adım İstanbul HPV aşı başvurusu
(İBB HPV aşısı başvuru formu) İBB HPV aşısına kimler başvurabilir, HPV aşı randevusu nasıl alınır? Adım adım İstanbul HPV aşı başvurusuİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da ücretsiz HPV aşısı uygulamasının 16 Mayıs itibariyle başlayacağını açıkladı. Ücretsiz HPV aşısı için başvurunun nasıl yapılacağı açıklanırken, aşının yapılacağı öncelikli gruplar da açıklandı. Peki, İBB HPV aşısı başvurusu nasıl yapılır? Ücretsiz HPV aşısı uygulaması erkek çocuklarda da geçerli mi? HPV aşısı İBB başvuru formu linki ve diğer detaylar…
16.05.2024Gündem
Paralar banka hesaplarına yatırıldı! Yaşlı ve engelli binlerce kişi alacak
Paralar banka hesaplarına yatırıldı! Yaşlı ve engelli binlerce kişi alacakAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Mayıs ayına dair toplam 4,8 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık” dedi.
12.05.2024Ekonomi
Paralar hesaplara yatırılmaya başladı! Hemen kontrol edebilirsiniz
Paralar hesaplara yatırılmaya başladı! Hemen kontrol edebilirsinizBeklenen ödemeler yapılıyor. Paralar vatandaşların banka hesaplarına yatırılmaya başladı. Bakan Göktaş detayları paylaştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün itibarıyla hesaplara yatırmaya başladıklarını belirterek ihtiyaç sahibi hanelere bu ay toplam 4 milyar TL ödeme yapacaklarını duyurdu.
10.05.2024Ekonomi
Aile destek ödemesi ne zaman yatacak 2024 Mayıs? Aile destek programı ödemeleri ne zaman bitecek, aile destek ödemesi en son ne zaman yatacak?
Aile destek ödemesi ne zaman yatacak 2024 Mayıs? Aile destek programı ödemeleri ne zaman bitecek, aile destek ödemesi en son ne zaman yatacak?Mayıs ayı Aile Destek Programı Mayıs 2024 ödemelerine yönelik hak sahipleri aramalarını yoğunlaştırdı. Nisan ayı ödemeler Ramazan bayramı nedeniyle hesaplara erken yatmıştı. Mayıs ayında ilk haftayı geride bırakırken Aile Destek paralarının ne zaman yatacağı, erken yatıp yatmayacağı ile ilgili aramalar arttı. Aile Destek Programı 2024 yılında sona erecek. Peki, Aile destek ödemesi ne zaman yatacak 2024 Mayıs? Aile destek programı ödemeleri bu ay son mu?
8.05.2024Ekonomi
İmarathane Nedir, Ne İşe Yarar? İmaret Nereye Denir?
İmarathane Nedir, Ne İşe Yarar? İmaret Nereye Denir?İmarathane kelimesi tarihi metinlerde sıklıkla karşılaşılmakta olan kelimelerden birisi olarak ifade edilebilir. İmarathane, Osmanlı Devleti döneminde yoksullara yardım etme amacı ile oluşturulmuş olan hayır kurumları olma özelliğine sahiptir. İmarathane aynı zamanda imaret olarak da bilinmektedir. İmarathaneneler tarafından verilen hizmet kurulduğu günlerden sonraki zamanlarda değişiklik göstermiştir.
22.04.2024Gündem
Açlıktan ölen Elif Nur'un babaanne ve halasına iyi hal indirimi
Açlıktan ölen Elif Nur'un babaanne ve halasına iyi hal indirimiEskişehir'de Elif Nur Tiftik'in (6) aç bırakılarak ve eziyet edilerek öldürülmesine ilişkin davada tutuklu yargılanan babaannesi Cihangül Kurumlu (51) iyi hal indirim ile 29 yıl 2 ay, halası Deniz Tiftik de iyi hal indirimi ile 26 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, amca Sezer Tiftik’e tehdit suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verirken, Elif Nur’un ölümüne ilişkin suçlamadan beraatına karar verdi.
2.04.2024Gündem
Cengiz Topel Yıldırım: ABB iştirakleri borca batmış durumda
Cengiz Topel Yıldırım: ABB iştirakleri borca batmış durumdaİYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım, CNN Türk'te Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın moderatörlüğünü yaptığı Gece Görüşü programında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor. Yıldırım, "ANFA'nın 2019'da borcu 208 milyon lira, 2023 yılında aynı şirketin borcu 1 milyar 581 milyon 405 lira. Bu ABB'nin internet sitesinde yazıyor. ABB'nin yaklaşık 15 tane şirketi var. ABB 1 milyar 125 milyon lira borçla aldığı şirketlerde 8 milyar 62 milyon lira borcu var. Sayıştay denetçileri bu şirketlin borca batık ve iflasta olduğunu yazıyor" dedi.
26.03.2024Gündem
İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri...
İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri...Yerel seçimlere sayılı günler kala miting alanları ısındı. Adaylar hemen her gün meydanlara çıkıp sözler veriyor, seçilirlerse yapacakları hizmetleri anlatıyor. Hürriyet, 3 büyük kentin en iddialı adaylarının önemli vaatlerini derledi. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri...
21.03.2024Gündem
Doğal Gaz Tüketim Desteği ödemeleri başladı! Bakan Göktaş: 399 milyon 947 bin TL ödeme yapılacak
Doğal Gaz Tüketim Desteği ödemeleri başladı! Bakan Göktaş: 399 milyon 947 bin TL ödeme yapılacakAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği ödemelerinin başladığını, hak sahibi 584 bin 941 haneye toplam 399 milyon 947 bin TL ödeme yapılacağını açıkladı.
21.03.2024Ekonomi
Yaşlı ve engelli aylıkları banka hesaplarına yatırıldı
Yaşlı ve engelli aylıkları banka hesaplarına yatırıldıMart ayına ilişkin toplam 4,8 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırıldı.
16.03.2024Ekonomi
21 ilde Sibergöz operasyonu! Çok sayıda şüpheli yakalandı
21 ilde Sibergöz operasyonu! Çok sayıda şüpheli yakalandıİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 21 ilde düzenlenen Sibergöz 26 operasyonlarında 75 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
15.03.2024Gündem
AK Parti Yüreğir Belediye Başkan adayı Dr. Halil Nacar projelerini açıkladı
AK Parti Yüreğir Belediye Başkan adayı Dr. Halil Nacar projelerini açıkladıAK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Adana Milletvekili Ömer Çelik ile AK Parti ve MHP Milletvekillerinin de katıldığı lansman ile Cumhur İttifakı AK Parti Yüreğir Belediye Başkan adayı Dr. Halil Nacar, projelerini ‘Yüreğir’e Yakışacak” başlığı altında açıkladı.
11.03.2024Adana
Ramazan yardımı ve aile destek paketi verilecek mi? Ramazan yardımı başvurusu aktif mi, PTT ramazan hediyesi doğru mu 2024?
Ramazan yardımı ve aile destek paketi verilecek mi? Ramazan yardımı başvurusu aktif mi, PTT ramazan hediyesi doğru mu 2024?Aile Bakanlığı, Ramazan ayında dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere destek olacak Aile Destek paketi için başvuruların başladığını duyurdu. Söz konusu duyurusunun ardından sosyal medyada Aile Bakanlığı’nın ramazan yardımı yapacağı iddiaları dolaşıma girdi. Peki, Ramazan yardımı verilecek mi?
11.03.2024Ekonomi
İlksan ikraz artacak mı, İlksan Genel ikraz limiti yükselecek mi? MEB İlksan ikraz üst limit ne kadar?
İlksan ikraz artacak mı, İlksan Genel ikraz limiti yükselecek mi? MEB İlksan ikraz üst limit ne kadar?MEB İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal yardım sandığı (İLKSAN) genel ikraz üst limitinin ne kadar olduğu sorgulanırken, bu limitin artıp artmayacağına yönelik de araştırmalar arttı. Peki, İlksan ikraz artacak mı, İlksan Genel ikraz limiti yükselecek mi? MEB İlksan ikraz üst limit ne kadar?
Kendisini mühendis ve fabrika sahibi gibi tanıtıp insanları dolandıran şüpheli tutuklandı
Kendisini mühendis ve fabrika sahibi gibi tanıtıp insanları dolandıran şüpheli tutuklandıBursa ve Eskişehir’de 5 kişiyi, mobil bankacılık ve şifrelerini öğrendiği kredi kartı ve banka kartlarıyla yaklaşık 140 bin TL dolandıran E.Y. (29), İstanbul’a kaçmak üzereyken otoyol gişelerinde yakalandı. ‘Nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘dolandırıcılık’ suçlarından 65 ayrı kaydı olan şüphelinin, mağdurlardan bazılarına kendisini fabrika sahibi ve mühendis olarak tanıttığı belirtildi.
6.03.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sosyal Yardım ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sosyal yardım haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.