Boğaz'dan gelen İHA gücü! Almanlar şaşkın: Türkiye nasıl modern silah teknolojisinin lideri haline geldi?
Boğaz'dan gelen İHA gücü! Almanlar şaşkın: Türkiye nasıl modern silah teknolojisinin lideri haline geldi? Bayraktar'ın ürettiği insansız hava araçları dünya medyasında yer bulmaya devam ederken, Türkiye'nin 2012 yılından itibaren adım attığı akıllı füze sistemlerinde de, özellikle son 5-6 yıl içinde önemli bir başarı elde etti. Alman basını, "Boğaz'dan gelen İHA gücü" başlıklı analiz haberinde Türkiye'nin nasıl önemli bir silah teknolojisi üreticisi olduğuna dair bir analiz haber kaleme aldı. Alman ordusunun teknolojiyi yakalamak için daha fazla para alacağının belirtildiği haberde, Türk SİHA'larını Rusya-Ukrayna savaşındaki önemli rolüne dikkat çekildi.
5.04.2022 Dünya
Tüm testleri tamam! Türkiye'den çok kritik hamle...
Tüm testleri tamam! Türkiye'den çok kritik hamle... Son dakika haberine göre; Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü, SOM Seyir Füzesi ve varyantlarının tüm testlerinin milli altyapı dahilinde tamamlandığını duyurdu. SOM Seyir Füzeleri yüksek isabet yeteneğine haiz sabit kanatlı hava platformlarından atılabilen yeni nesil seyir füzesi olarak öne çıkıyor.
30.11.2020 Bilim ve Teknoloji
'Hiç görülmemiş şekilde...' Tüm dengeleri değiştirecek: SOM!
'Hiç görülmemiş şekilde...' Tüm dengeleri değiştirecek: SOM! Yunan medyasında son dönemde Türk SİHA’ları hemen her gün gündeme geliyor. "Türkiye’nin ulaştığı güç onlar için tedirginlik veriyor" diyen uzmanlar 'Ege ve Akdeniz için daha önce hiç görülmeyen bir kullanım tarzına geçebiliriz' görüşünde.
14.09.2020 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri