Soçi Zirvesi

Soçi Zirvesi

Son dakika Soçi Zirvesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Soçi Zirvesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Soçi Zirvesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Soçi Zirvesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan soçi zirvesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 150 soçi zirvesi haberi bulunmuştur. Tüm soçi zirvesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Soçi zirvesinden Suriye mesajı! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin görüşmesinin ardından ortak bildiri
Soçi zirvesinden Suriye mesajı! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin görüşmesinin ardından ortak bildiri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus mevkidaşı Vladimir Putin’in daveti üzerine Soçi'ye gitti. Kritik görüşme yaklaşık 4 saat sürdü. Zirve sonrası yapılan ortak açıklamada, Suriye'de tüm terör örgütlerine karşı ortak mücadele teyit edildi. Tarım, enerji ve inşaatta iş birliğini artırmada anlaşıldı. Ayrıca, iki liderin doğal gaz ödemelerinin kısmen ruble ile yapılmasında anlaştığı öğrenildi.
5.08.2022 Dünya
Dünyanın gözü Soçi'deki kritik zirvede! Kremlin'den son dakika Suriye açıklaması geldi...
Dünyanın gözü Soçi'deki kritik zirvede! Kremlin'den son dakika Suriye açıklaması geldi... Dünya basının gözü kulağı bugün Soçi'de gerçekleşecek kritik zirvede. Cumhurbaşkanı Recep Tayyio Erdoğan, İran'ın başkenti Tahran’da 19 Temmuz’da yapılan üçlü zirvenin ardından bugün Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Putin’le bir araya gelecek. Başta Suriye’nin kuzeyine olası operasyon olmak üzere tahıl koridoru, Ukrayna savaşı gibi konuların masaya yatırılacağı görüşme dünya basınında geniş yer buldu.
Soçi'de yapılacak zirve ile ilgili Kremlin'den açıklama geldi. Açıklamada, 'Bugünkü görüşmede Suriye konusu ele alınacak. Türkiye'nin güvenlik endişelerini dikkate alıyoruz' ifadelerine yer verildi.
5.08.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Vladimir Putin zirvesinde 5 kritik başlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Vladimir Putin zirvesinde 5 kritik başlık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Ağustos'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Soçi'de bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Vladimir Putin görüşmesinde 5 kritik başlık masada olacak.
3.08.2022 Siyaset
Ucuz konut, kredi kartı borçları ve fahiş fiyatlar... Tüm Türkiye'nin gözü kabine toplantısında!
Ucuz konut, kredi kartı borçları ve fahiş fiyatlar... Tüm Türkiye'nin gözü kabine toplantısında! Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Ukrayna’dan tahıl sevkiyatına ilişkin son durum kabinenin öncelikli gündem maddesi olacak. Toplantıda ekonomi ve dış politikadaki gelişmeler ele alınacak.
1.08.2022 Gündem
MHP Genel Başkanı Bahçeli seçim için tarih verdi: Onlara sandığı dar edeceğiz
MHP Genel Başkanı Bahçeli seçim için tarih verdi: Onlara sandığı dar edeceğiz MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Siyasetteki 'Kürt sorunu' tartışmasıyla ilgili konuşan Bahçeli, "Böylesi bir dönemde CHP Genel Başkanı'nın sözde Kürt sorunundan bahsetmesi tesadüf müdür?" ifadelerini kullandı. Erken seçim tartışmalarına da değinen Bahçeli, “Herkes hesabını 2023 yılının haziran ayına göre yapmalıdır. Zillet İttifakı biraz sabretsin, onlara Türkiye'nin büyüklüğünü aziz millet iradesiyle göstereceğiz, sandığı dar edeceğiz” dedi.
5.10.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çarpıcı açıklamalar!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çarpıcı açıklamalar! Osaka'da basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yaptırımlar konusunda sayın Trump da açıklık getirdi. Böyle bir şeyin olmayacağını kendisinden özellikle dinlemiş olduk. Bizim S-400 olayı bir taraftan yürürken, bir yandan da ABD'den 100 savaş uçağı alıyoruz" dedi.
29.06.2019 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trump'tan yaptırım olacağı izlenimi almadım
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trump'tan yaptırım olacağı izlenimi almadım Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 zirvesi için gideceği Japonya yolculuğu öncesi havalimanında açıklamalarda bulundu. S-400 konusuyla ilgili açıklama yapan Erdoğan, "Türkiye bir NATO ülkesidir, ABD de NATO ülkesidir. NATO ülkeleri birbirine yaptırım uygulamaya başladıysa bilemiyorum. Bu güne kadar Trump ile yaptığım görüşmelerde bu izlenimleri almadım." ifadelerini kullandı.
26.06.2019 Gündem
MSB'den yeni askerlik sistemi açıkılması
MSB'den yeni askerlik sistemi açıkılması Milli Savunma Bakanlığı, "TSK'dan, FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında 15 Temmuz 2016'dan bu yana 16 bin 540 personel ihraç edildi, 6 bin 154 personel hakkında süreç devam ediyor" açıklaması yaptı. Bakanlık açıklamasında yeni askerlik sistemiyle ilgili çalışmaların devam ettiği, tekliflerin kanun taslağına konulduğu belirtilirken, S-400'lerle ilgili ilk sevkiyatın haziran ve temmuz aylarında yapılacağı, F-35'lerin ise Kasım ayında Türkiye'ye geleceği dile getirildi.
29.04.2019 Gündem
Milli Savunma Bakanlığı'ndan flaş Tel Rıfat açıklaması
Milli Savunma Bakanlığı'ndan flaş Tel Rıfat açıklaması Milli Savunma Bakanlığı (MSB) son bir ayda PKK/KCK terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlarda, 1'i gri listede olmak üzere toplam 54 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Yeni askerlik sistemi ile ilgili düzenlemenin nisan ayında Meclis'e getirileceğini duyuran bakanlık "Tel Rıfat'tan unsurlarımıza olan saldırıları önlemek maksadıyla, bu bölgede Rusya ile müşterek devriyeler icra edilmesine yönelik koordinasyonlara devam edilmekte" açıklaması yaptı.
12.03.2019 Gündem
Rusya'da karar alınmıştı! TSK'nın faaliyeti sona erdi
Rusya'da karar alınmıştı! TSK'nın faaliyeti sona erdi Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"ndeki ilk devriye faaliyeti sona erdi. Askerlere bölge halkı yoğun ilgi gösterdi.
8.03.2019 Dünya
Son dakika: Bedelli askerlik ücreti belli oldu!
Son dakika: Bedelli askerlik ücreti belli oldu! Milli Savunma Bakanı Akar yeni askerlik sisteminin detaylarını açıkladı. Şu anda 12 ay olarak uygulanan zorunlu askerlik 6 aya indiriliyor. Lise mezunları 6 ayı bitirdikten sonra sözleşmeli er olabilecek. Yeni askerlik sisteminde bedelli hesabı memur maaş katsayısına endekslendi. Bugün itibarıyla 31 bin 343 TL olan bedelli askerlik ücreti, her 6 ayda bir memur maaşına gelen zamma göre artacak.
8.03.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN TÜRK-Kanal D ortak yayınına konuk oldu.
25.02.2019 Siyaset
Soçi Zirvesi İran medyasında geniş yer buldu
Soçi Zirvesi İran medyasında geniş yer buldu İran medyası Türkiye, Rusya ve İran liderlerinin Suriye'nin toprak bütünlüğü, terörle mücadele ve ABD'nin en kısa sürede bu ülkeden çekilmesi yönündeki mesajlarına geniş yer ayırdı.
15.02.2019 Dünya
Soçi Zirvesi Ortak Açıklaması yayınlandı
Soçi Zirvesi Ortak Açıklaması yayınlandı Türkiye, Rusya ve İran liderleri, Soçi'de düzenlenen Suriye konulu zirvede imzaladıkları ortak açıklamada, Suriye'de terörle mücadele kisvesi altında sahada yeni gerçeklikler yaratılması, ülkenin egemenliği ve toprak bütünlüğü ile komşu ülkelerin milli güvenliğini zayıflatmayı amaçlayan ayrılıkçı gündemlere karşı durma kararlılıklarını yineledi.
14.02.2019 Gündem
Kritik zirve sonraı üç liderden ortak açıklama
Kritik zirve sonraı üç liderden ortak açıklama Erdoğan, Putin ve Ruhani'nin katılımıyla gerçekleştirilen "Suriye" konulu Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi sona erdi. Zirve sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye krizine siyasi çözüm umutları daha önce hiç bu kadar filizlenmemişti. Denizi geçmişken şimdi derede boğulamayız." dedi.
14.02.2019 Dünya
Erdoğan ve Putin'in görüşme trafiği hız kesmiyor
Erdoğan ve Putin'in görüşme trafiği hız kesmiyor Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2018'deki 7 baş başa, 18 telefon görüşmesinin ardından 2019'un ilk görüşmesini yarın gerçekleştirecek.
22.01.2019 Dünya
Fırat’ın doğusuna operasyon mesajı
Fırat’ın doğusuna operasyon mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat’ın doğusuna operasyon mesajı verirken, “Bu sözlerimiz son ikazlarımız olarak kabul edilmelidir” dedi
26.10.2018 Siyaset
Putin'in Türkiye ziyareti kesinleşti
Putin'in Türkiye ziyareti kesinleşti Rusya Başkanlık Sarayı Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye ziyaretinin kesinleştiğini söyledi.
17.10.2018 Dünya
Suriye’de sabote edildik
Suriye’de sabote edildik “Yüz binlerce insanın hayatını kurtaracak, milyonlarcasının da Suriye’de kalmasını sağlayacak ‘güvenli bölgeler’ teklifimiz başta müttefiklerimiz tarafından bilinçli bir şekilde sabote edilmiştir” Türk ekonomisinin temelleri sağlamdır, burada sıkıntımız yok. Türk ekonomisini ve bankacılık sistemini kimse çökertemeyecektir, zira şoklara dayanıklıdır. AB ile Gümrük Birliği güncellemesi çalışmalarına başlanamaması ve Türk iş adamlarının ve halkının vizeye tabi olması, potansiyelimizin tam olarak kullanılmasının önündeki en büyük engellerdendir. Macaristan ile diğer AB ülkelerinden destek bekliyoruz.
9.10.2018 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Buradan uyarıyorum gereği yapılacak!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Buradan uyarıyorum gereği yapılacak! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, döviz kurlarında yaşanan hareketlilik sırasında stok yaptığını belirterek bu kişilere yönelik olarak "Tespit edersek kimse kusura bakmasın, gereğini yaparız" dedi. Erdoğan Almanya ziyareti sırasında Merkel İle basın toplantısı sırasında yaşanan olayla ilgili de konuştu: Şansölye ile basın toplantımızı provoke etmek isteyen bir terbiyesiz, ahlaksız çıktı. Paketleyip dışarı attılar. Alman da değilmiş sözde Türkmüş.
2.10.2018 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD ziyareti öncesi flaş açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD ziyareti öncesi flaş açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD yolculuğu öncesi, Atatürk Havalimanı'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan üçüncü havalimanının açılışının erteleneceği iddiaları için,"Öyle bir şey yok. Dün zaten oradaydım. Tekraren arkadaşlarımıza sordum. 29 Ekim'de inşallah açılışını yapacağız." dedi.
23.09.2018 Gündem
Türkiye rotayı çevirdi, ABD'nin kirli planı suya düştü
Türkiye rotayı çevirdi, ABD'nin kirli planı suya düştü Rusya ve Türkiye’nin İdlib’de kansız çözüm konusunda mutabakata varmasıyla Suriye’nin toprak bütünlüğü konusunda birleşen güçler, Fırat’ın doğusunda terör örgütü PYD/PKK işgalindeki bölgelere odaklandı.
20.09.2018 Gündem
Mistura: Erdoğan'a teşekkür ediyorum
Mistura: Erdoğan'a teşekkür ediyorum BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Türkiye ve Rusya'nın İdlib'de ateşkesi korumak için vardığı mutabakata ilişkin, 'Başkan Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, kişisel olarak devreye girdikleri için teşekkür ediyorum.' dedi.
18.09.2018 Dünya
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten 'İdlib' açıklaması
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten 'İdlib' açıklaması AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Cumhurbaşkanımızın yaklaşımı ile Türkiye, Suriye meselesinde en yüksek siyasi ve insani meşruiyete dayalı politikayı takip ettiğini gösterdi" açıklamasında bulundu
18.09.2018 Gündem
MHP lideri Bahçeli'den Tahran Zirvesi açıklaması
MHP lideri Bahçeli'den Tahran Zirvesi açıklaması MHP Lideri Devlet Bahçeli, Tahran zirvesiyle ilgili sosyal medya hesabından açıklamalar yaptı.
8.09.2018 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Soçi Zirvesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki soçi zirvesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.