Gazete Vatan Logo

Suriye’de sabote edildik

“Yüz binlerce insanın hayatını kurtaracak, milyonlarcasının da Suriye’de kalmasını sağlayacak ‘güvenli bölgeler’ teklifimiz başta müttefiklerimiz tarafından bilinçli bir şekilde sabote edilmiştir” Türk ekonomisinin temelleri sağlamdır, burada sıkıntımız yok. Türk ekonomisini ve bankacılık sistemini kimse çökertemeyecektir, zira şoklara dayanıklıdır. AB ile Gümrük Birliği güncellemesi çalışmalarına başlanamaması ve Türk iş adamlarının ve halkının vizeye tabi olması, potansiyelimizin tam olarak kullanılmasının önündeki en büyük engellerdendir. Macaristan ile diğer AB ülkelerinden destek bekliyoruz.

Suriye’de sabote edildik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan’da temaslarına dün de devam etti. Macaristan-Türkiye İş Forumu’nda katılımcılara seslenen Başkan, şunları söyledi…

KADİM BAĞLAR: Macaristan ile kökleri Orta Asya’ya uzanan kadim bağlarımız vardır. Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen ekonomik ilişkilerimizin mevcut durumu yeterli değildir. Hiçbir siyasi sorunu bulunmayan, ekonomik ilişkiler noktasında hukuki alt yapısı tamamlanmış, tarihi ve kültürel açıdan birer kardeş gibi yakın iki ülkenin ticaretinin daha üst seviyelerde olması gerekir.

YERİNE GETİRMEDİLER: Üzülerek ifade etmek gerekirse, mülteci meselesinin çözümünde uluslararası toplum sorumluluklarını yerine getirmemiştir.

FATURA TÜRKİYE’YE ÇIKTI: Yüz binlerce insanın hayatını kurtaracak, milyonlarcasının da Suriye’de kalmasını sağlayacak ‘güvenli bölgeler’ teklifimiz başta müttefiklerimiz tarafından bilinçli bir şekilde sabote edilmiştir. Çözümsüzlüğün faturasını da önce Suriye halkı, daha sonra da Türkiye gibi komşu ülkeler ödemek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

SAVUNMA ADIMI: Şu anda Macaristan ile özellikle savunma sanayine yönelik de bazı adımları atmayı planlıyoruz.

SALDIRI VAR: Son birkaç aydır Türkiye ekonomisine yönelik spekülatif ve manipülatif saldırılar yaşandığını biliyorsunuz. Bu saldırıların hedefi, ülkemize başta terörle mücadele olmak üzere bekasını ilgilendiren hususlarda milli menfaatleriyle çelişen kararları kabul ettirme gayretleridir.

DARBE VURULDU: Türkiye’nin Suriye ve Irak’ta kendi güvenliğini sağlamak ve Suriyelilerin huzurunu garanti etmek için attığı adımlar belli çevrelere rahatsızlık vermiştir. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla Türkiye, Suriye’nin geleceğine dair ayrılıkçı tehdide çok ağır bir darbe vurmuştur. Bu harekatlar sonucunda 4 bin kilometre kareden fazla bir alanı biz terörden, teröristlerden başta DEAŞ olmak üzere temizledik.

KİTLESEL GÖÇ ENGELLENDİ: Daha birkaç yıl önce DEAŞ’lı teröristler ve PKK’nın Suriye kolu PYD işgali altında olan bölgelerde bugün yüzbinlerce Suriyeli komşumuz bugün huzur ve barış içinde yaşıyor. Aynı şekilde geçen ay Soçi Zirvesi’nde Putin ile imzaladığımız mutabakat muhtırası, İdlib’de yaşayan 3,5 milyon Suriyeli’nin emniyetini garanti altına almıştır. Böylece çok büyük bir insani dramın ve kitlesel göçün de önüne geçmiş olduk.

Haberin Devamı

Meçhul Asker Anıtı ile Türk Şehitliği’ne çelenk

Başbakan Viktor Orban ile Gül Baba Türbesi’nin açılışını gerçekleştiren Erdoğan, daha sonra Kahramanlar Meydanı’ndaki Meçhul Asker Anıtı’nı ziyaret edip çelenk bıraktı. Ardından Galiçya Türk Şehitliği’ne geçti. Erdoğan, burada Türk ve Macar milli marşlarının dinlenilmesinin ardından anıta çelenk bırakarak dua okudu.

Ekonominin temeli sağlam
Türk ekonomisinin temelleri sağlamdır, burada sıkıntımız yok. Türk ekonomisini ve bankacılık sistemini kimse çökertemeyecektir, zira şoklara dayanıklıdır. AB ile Gümrük Birliği güncellemesi çalışmalarına başlanamaması ve Türk iş adamlarının ve halkının vizeye tabi olması, potansiyelimizin tam olarak kullanılmasının önündeki en büyük engellerdendir. Macaristan ile diğer AB ülkelerinden destek bekliyoruz.

Haberin Devamı