Sıvı

Sıvı

Son dakika sıvı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sıvı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sıvı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sıvı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sıvı gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.079 sıvı haberi bulunmuştur. Tüm sıvı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kaldırma Kuvveti Formülü Nedir? Kaldırma Kuvveti Nasıl Hesaplanır?
Kaldırma Kuvveti Formülü Nedir? Kaldırma Kuvveti Nasıl Hesaplanır? Fiziğin en önemli dallarının içinde kaldırma kuvveti gelir. Günümüzde hala hem pek çok farklı amaç hem de ulaşım amacı ile pek çok farklı amaç için kullanılır. Aynı zamanda kaldırma kuvveti, suyun kaldırma kuvveti şeklinde de ifade edilir. Bir başka deyişle arşimet prensibi olarak da tanımlanan kaldırma kuvveti ise, suyun herhangi bir cisme karşı uygulamış olduğu kuvvet olarak da bilinir.
22.04.2024 Gündem
Antalya açıklarında endişeli anlar! Kaynağı tespit edildi
Antalya açıklarında endişeli anlar! Kaynağı tespit edildi Antalya'nın Körfezi'nde görülen denizanaları ve polen görüntüsü, vatandaşta korku ve paniğe neden olmasından sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleriyle Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, polen ve denizanalarının yoğun görüldüğü körfez açıklarında incelemeler yaptı.
9.04.2024 Gündem
Oğlu için kendini feda etti ölümden döndü! O anlar kameralara yansıdı
Oğlu için kendini feda etti ölümden döndü! O anlar kameralara yansıdı Bursa’da iftar vakti çok sayıda başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğrayan adam ölümden döndü. Çenesi kırılan, kulağına 30 dikiş atılan, elleri parçalanan 46 yaşındaki 2 çocuk babası plastik cerrahide ameliyata alınacak, 1,5 ay pipet ile beslenecek. 10 yaşındaki çocuğu son anda kaçıp kurtulurken, köpeklerin saldırısı ve yere yatırdıkları adama öldüresiye saldırması kameraya yansıdı. Onu gören bir arkadaşı ise otomobille sürekli klakson çalarak Mesut Karagözoğlu'nu ölümden kurtardı.
7.04.2024 Gündem
Yangın güvenlik uzmanı ‘Masquerade’ faciasının görüntülerini yorumladı!
Yangın güvenlik uzmanı ‘Masquerade’ faciasının görüntülerini yorumladı! İstanbul'un Beşiktaş İlçesinde bulunan ‘Masquerade’ isimli mekanda 29 kişinin hayatını kaybettiği yangının çıkış görüntülerini yorumlayan Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı (TÜYAK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Yangın Güvenlik Uzmanı Levent Yasa,‘ihmaller zinciri’ açıklamasında bulundu. Yasa,"Yönetmeliklere göre 4 yılda bir değiştirilmek zorundadır" dedi.
5.04.2024 Gündem
Beşiktaş'a 3 sakatlık şoku birden! Başakşehir maçı kadrosunda yoklar
Beşiktaş'a 3 sakatlık şoku birden! Başakşehir maçı kadrosunda yoklar Süper Lig'de Başakşehir karşılaşacak olan Beşiktaş'a 3 futbolcusundan kötü haber geldi. Siyah-beyazlı ekip, 3 ismin Başakşehir maçı kadrosunda yer almayacağını açıkladı.
4.04.2024 Beşiktaş
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için önerilerde bulunan Prof. Dr. Gülbanu Canbaloğlu “Sahur kahvaltının yerini almalıdır. Sahura kalkmamak ya da sahurda sadece su içmek açlık kan şekerinin erken saatlerde düşmesine, güne hazırlıksız başlanmasına, gün içinde halsizliğe yol açar. Mideyi rahatsız etmemek ve kalori fazlalığını önlemek için en doğru pişirme yöntemleri ızgara, fırınlama, haşlama veya buğulamadır” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Mavi Nefes Projesi ile 2 yılda toplam 200 ton atık toplandı
Mavi Nefes Projesi ile 2 yılda toplam 200 ton atık toplandı DenizTemiz Derneği / TURMEPA ve Garanti BBVA işbirliğiyle deniz kirliliğini azaltmak ve önlemek amacıyla Marmara Denizi’nde başlatılan “Mavi Nefes Projesi” kapsamında Eylül 2021-Aralık 2023 döneminde yaklaşık 177 bin kişinin günlük üretimine eşit 200 ton katı ve sıvı atık toplandığı açıklandı.
21.03.2024 Vitrin
Ramazanda sahursuz oruç tutmayın uyarısı
Ramazanda sahursuz oruç tutmayın uyarısı Hatay'da Beslenme ve Diyet Uzmanı İray Şen, sağlıklı bir Ramazan geçirebilmek için mutlaka sahur yapılması gerektiğini söyledi.
13.03.2024 Gündem
Birleşmiş Milletler’in uyuşturucu raporu korkuttu: Metamfetamin alarm veriyor!
Birleşmiş Milletler’in uyuşturucu raporu korkuttu: Metamfetamin alarm veriyor! Birleşmiş Milletler Uyuşturucu Kontrol Kurulu (INCB) 2023 Raporu yayımlandı. INCB Üyesi ve önceki Başkanı Prof. Dr. Sevil Atasoy tarafından açıklanan raporda Türkiye’ye ilişkin dikkat çekici veriler yer aldı. Özellikle ülkemizin halk sağlığı açısından metamfetamin sorunuyla karşı karşıya olduğunun altını çizen Prof. Dr. Atasoy, Türkiye'de ele geçirilen uyuşturucu maddeleri, kullanım oranları ve atılması gereken adımlara dair önemli bilgiler paylaştı.
11.03.2024 İsmail Sarı
Hipertansiyon, diyabet ve kalp hastaları oruç tutabilir mi?
Hipertansiyon, diyabet ve kalp hastaları oruç tutabilir mi? İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Barış Doğukan Işıkoğlu, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte günlük ortalama 13-15 saat arasında değişecek uzun süreli açlık dönemlerine dikkat çekerek, kronik hastalıkları olanlara uyarılarda bulundu. Özellikle diyabet, hipertansiyon ve kalp hastalığı gibi sağlık sorunları bulunanların, oruç tutmaya karar vermeden önce mutlaka doktorlarıyla görüşmeleri gerektiğini söyledi.
11.03.2024 Sağlık
Uzmanından Ramazanda ilaç kullanımını ihmal etmeyin uyarısı geldi
Uzmanından Ramazanda ilaç kullanımını ihmal etmeyin uyarısı geldi Hasta ve aşırı yaşlıların Ramazan ayında ilaçlarını aksatmamaları gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Turgay Çelik, hasta ve yaşlı kişilerin Ramazanda ilaç kullanmamasının hastalıkların alevlenmesine veya yeni hastalıkların tetiklenmesine, tedavinin durmasına, hastalıkların tekrar başlamasına yol açabileceğini ifade etti.
11.03.2024 Sağlık
Ramazanda ağlamak, ağlarken gözyaşı yutmak orucu bozar mı? Oruçluyken ağlamak orucu bozar mı?
Ramazanda ağlamak, ağlarken gözyaşı yutmak orucu bozar mı? Oruçluyken ağlamak orucu bozar mı? Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Müslümanlar, oruçla ilgili detayları araştırmaya başladı. Oruç tutarken nelere dikkat etmeleri gerektiği ve orucu bozan durumların ne olduğu her sene olduğu gibi bugün de sorgulanan konu başlıklarından biri oldu. Oruç tutan bireylerin merak ettikleri konulardan biri de ağlamanın orucu bozup bozmadığı oldu. Peki, Gözyaşı dökmek (ağlamak) orucu bozar mı? Ağlarken gözyaşı yutmak orucu bozar mı?
7.03.2024 Ramazan
ABD askeri Filistin için kendini yaktı! Washington'da şok protesto
ABD askeri Filistin için kendini yaktı! Washington'da şok protesto Bugün Lahey'de beş ülke söz alacak, gözler Türkiye'de olacak. Washington'daki İsrail Büyükelçiliği önüne gelen bir Amerikan Hava Kuvvetleri askeri, "Artık soykırımın suç ortağı olmayacağım" diyerek kendini ateşe verdi.
26.02.2024 Dünya
Veterinere götürdüğü buzağısının tedavisi bitene kadar başından ayrılmadı
Veterinere götürdüğü buzağısının tedavisi bitene kadar başından ayrılmadı Yozgat’ta besici Ali Kunduz, hastalanan 20 günlük buzağısını arabasının bagajında veteriner hekime götürdü. İshal teşhisi konulan buzağıya araba bagajında serum takıldı. Hayvan sahibi de serum bitene kadar buzağının başında bekledi.
25.02.2024 Gündem
Marmara'da batan gemi! Kayıp mürettebattan 1'inin daha cansız bedenine makine dairesinde ulaşıldı
Marmara'da batan gemi! Kayıp mürettebattan 1'inin daha cansız bedenine makine dairesinde ulaşıldı Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Bursa'nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası’nın güneybatısında batan, 'BATUHAN A' isimli geminin kayıp 5 mürettebatını arama çalışmaları 6 gündür denizden, havadan ve karadan sürerken, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın özel eğitimli 19 dalgıcı, 51 metre derinliğindeki batık gemiye TCG AKIN’dan dalış yapıyor. Dalış sporunda 42 metrenin üstünde dalışlar zorunlu olmadığı sürece tehlikeli ve yasakken, özel eğitimli 19 dalgıç, çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Her dalgıç, 'dekompresyon' yani ‘vurgun’a yakalanma riskine karşı günde sadece 1 dalış yapıyor. Her dalgıç yanında 'badi' olarak tabir edilen 1 dalgıçla birlikte 2 kişi halinde dalış yaparken, olası bir riske karşı 2 dalgıç da onlarla birlikte dalış gerçekleştiriyor. 2 dalgıç batığa girerken, diğer 2 dalgıç da içeri giren ekibin güvenliğini sağlıyor. Kayıp 6 mürettebatından aşçı Zeynep Kılınç'ın (33), 3'üncü günde kaptan köşkünde cansız bedeninin bulunmasının ardından 6'ncı gün olan bugün de 1 mürettebatın cenazesine ulaşıldı.
20.02.2024 Gündem
Talep her geçen gün artıyor! Kilosu 900 TL'den satılıyor
Talep her geçen gün artıyor! Kilosu 900 TL'den satılıyor Kayseri’de Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte bamyaya olan talep arttı.
18.02.2024 Ekonomi
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı Ara tatilin sona ermesi ile özellikle nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların çocuklarda artmasını beklediklerini belirten uzmanlar, mutlaka önlem alınması gerektiğine dikkat çekti.
13.02.2024 Sağlık
Sitoplazma Nedir, Ne İşe Yarar? Sitoplazma Görevleri Nelerdir?
Sitoplazma Nedir, Ne İşe Yarar? Sitoplazma Görevleri Nelerdir? Sitoplazma, hücre zarı ve çekirdek zarı arasında yer alan ve sürekli değişim içinde olan hücre sıvısıdır. En önemli görevi de hücre yapısı ve organlarını içinde bulundurmasıdır.
10.02.2024 Yaşam
Yanıcı Madde İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Yanıcı Madde Seviyeleri Nelerdir?
Yanıcı Madde İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Yanıcı Madde Seviyeleri Nelerdir? Sarı ve kırmızı renklerin kullanıldığı virgül içerisinde ateş şeklinin bulunduğu sembol yanıcı madde işareti olarak ele alınır. Bu işaretler farklı biçimlerde kullanılacak alana bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Özellikle de yanıcı ve yakıcı maddeyi anlatabilmek için içerisinde ‘oksitleyici’ yazısı yer alır.
3.02.2024 Yaşam
Merkez Bankası'ndan 'mevduat faizi' açıklaması
Merkez Bankası'ndan 'mevduat faizi' açıklaması Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Kredi arzında ve mevduat faizinde gözlenebilecek oynaklıklara karşın makroihtiyati kararlarla parasal aktarım mekanizması desteklenmeye devam edilecek" denildi.
1.02.2024 Ekonomi
Sodyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Sodyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Sodyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Sodyum Barındıran Gıdalar Listesi... Sodyum klorür olarak bilinen sofra tuzu %40 oranında sodyumdan oluşmaktadır. Paketli gıdalarda, çorbalarda, karides ve çökelekte yüksek oranda sodyum bulunur.
1.02.2024 Yaşam
Mineral İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Mineral Barındıran Gıdalar Listesi...
Mineral İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Mineral Barındıran Gıdalar Listesi... Mineral, vücudun aldığı besinlerin yakılmasından sonra vücutta kalan inorganik maddelerdir. Vücutta kalan mineraller besinlerin içerisinde kendiliğinden de bulunur.
1.02.2024 Yaşam
Naoh (Sodyum Hidroksit) Kullanım Alanları Nelerdir? Naoh Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Naoh (Sodyum Hidroksit) Kullanım Alanları Nelerdir? Naoh Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Sodyum hidroksit kimya endüstrisinde çok sık kullanılan bir kimyasal maddedir. Endüstride, NaOH, kağıt ve selüloz, petrol rafinasyonu, metal işleme, deterjan üretimi, gıda işleme ve ilaç üretimi gibi birçok alanda kullanılmaktadır. Kağıt ve selüloz endüstrisinde, NaOH, odun hamuru ağacından çıkarılması için kullanılan bir kimyasal maddedir.
29.01.2024 Yaşam
Folik Asit İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folik Asit Barındıran Gıdalar Listesi...
Folik Asit İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folik Asit Barındıran Gıdalar Listesi... Bitkisel ve hayvansal birçok besinin içinde folik asit bulunur. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve hücre bölünmesini desteklediği için önemli bir vitamindir. 
25.01.2024 Sağlık
Uzay yolculuğunda tarihi gün! Alper Gezeravcı’dan uzay istasyonunda ilk mesaj
Uzay yolculuğunda tarihi gün! Alper Gezeravcı’dan uzay istasyonunda ilk mesaj Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı taşıyan kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu'na yolculuğu tamamlandı. Gezeravcı ile birlikte 3 astronotun daha bulunduğu Dragon kapsülü uzay istasyonu ile kenetlendi. Kenetlenme işlemi sonrasında astronotlar için karşılama töreni TSİ 15:30'da yapılacak. Alper Gezeravcı, bu sırada istasyonda kendilerini bekleyen ekip arkadaşlarına Türkiye'den götürdüğü hediyeleri verecek. Kenetlenme işlemi sonrasında astronotlar istasyona giriş yaptı.
20.01.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sıvı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sıvı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.