Sivas Kongresi

Sivas Kongresi

Son dakika Sivas Kongresi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sivas Kongresi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sivas Kongresi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sivas Kongresi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sivas kongresi gelişmeleri de dahil olmak üzere 201 sivas kongresi haberi bulunmuştur. Tüm sivas kongresi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Genç subay Mustafa Kemal’in 17 yıldır aklında cumhuriyet vardı
Genç subay Mustafa Kemal’in 17 yıldır aklında cumhuriyet vardı Asırlık Cumhuriyet çınarı, bir fidan olarak Anadolu toprağına dikilmeden önce, en az 17 yıl boyunca genç devrimci Mustafa Kemal’in düşüncelerinde şekillendi.
28.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Sivas Kongresi' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Sivas Kongresi' mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sivas Kongresi'nde hakim olan milli birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu, günümüzde de milletimize, bayrağımıza, vatanımıza ve devletimize yönelen tehditler karşısında en büyük gücümüzdür" dedi.
4.09.2023 Gündem
Bakan Soylu: Çok partili siyasi hayatımızın en güvenli seçimi oldu
Bakan Soylu: Çok partili siyasi hayatımızın en güvenli seçimi oldu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 14 Mayıs seçimleriyle ilgili "Çok partili siyasi hayatımızın en güvenli seçimi oldu. Çok partili siyasi hayatımızın en huzurlu seçimi oldu. Çok partili siyasi hayatımızın en güzel seçimlerinden birisi oldu" dedi.
22.05.2023 Gündem
19 Mayıs kutlu olsun... Cumhuriyet'e atılan ilk adım
19 Mayıs kutlu olsun... Cumhuriyet'e atılan ilk adım Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlatılan Milli Mücadele ile 100. yılını kutladığımız Cumhuriyet’in ilk adımı atıldı... İşgal ile Cumhuriyet’in ilan edildiği 5 yıllık dönemde; kurtuluş, kuruluş ve Cumhuriyet’e geçiş, iç içe verilen destan gibi bir mücadele ile sağlandı...
19.05.2023 Gündem
Demokrasi yolculuğu 103 yıl önce başladı! İşgal altında seçim yapıldı
Demokrasi yolculuğu 103 yıl önce başladı! İşgal altında seçim yapıldı Vatanın kurtuluşu, 23 Nisan 1920’de millete dayalı bir yönetimle ve milletin bağrından çıkan bir kahramanın dehası ile sağlanmıştı.
23.04.2023 Gündem
Emekli aylığı ile ilgili bakanlıktan flaş açıklama! Hesaplara yatıyor
Emekli aylığı ile ilgili bakanlıktan flaş açıklama! Hesaplara yatıyor Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı emekli aylığı ödemeleriyle ilgili açıklama yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Tüm vatandaşlarımızın 1 Nisan 2023'ten itibaren geçerli aylık farkları 7 Nisan 2023 tarihi itibarıyla hesaplara yatırılacak" denildi.
6.04.2023 Gündem
Bakan Soylu: Yine bağımsızlığı savunanlar kazanacak
Bakan Soylu: Yine bağımsızlığı savunanlar kazanacak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sivas Kongresi'nin 103'üncü yıl dönümünde yayımladığı mesajda, "O gün, ABD mandacılığı isteyenlerin de sesi çok çıkıyordu. 'Manda ve himaye kabul edilemez' diyenler kazandı. Bugün de sesleri çok çıkıyor. Ama yine bağımsızlığı savunanlar kazanacak" dedi.
4.09.2022 Siyaset
MHP Genel Başkanı Bahçeli: 2023’te adayımız belli, kararımız nettir
MHP Genel Başkanı Bahçeli: 2023’te adayımız belli, kararımız nettir MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2023’te yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri çalışmaları kapsamında ilk mitingini “2023’e Doğru: Aday Belli, Karar Net” temasıyla Sivas’ta başlattı. Bahçeli Sivas'taki konuşmasında, "Derdimiz milli bekâmız ve egemenlik hakkımızdır." ifadelerini kullandı.
4.09.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Sivas Kongresi' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Sivas Kongresi' mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 Eylül Sivas Kongresi'nin yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
4.09.2022 Siyaset
TBMM Başkanı Şentop'tan, 'Sivas Kongresi' mesajı
TBMM Başkanı Şentop'tan, 'Sivas Kongresi' mesajı TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Sivas Kongresi'nin 103'üncü yılı mesajında, "Sivas Kongresi'nin yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal ile tüm kahramanlarımızı saygıyla ve minnetle anıyorum" dedi.
4.09.2022 Siyaset
Mustafa Sarıgül: İçişleri Bakanlığı mektup yazarak teftiş göndermez
Mustafa Sarıgül: İçişleri Bakanlığı mektup yazarak teftiş göndermez Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na (İBB) gönderilen teftişle ilgili, "İçişleri Bakanlığı mektup yazarak teftiş göndermez, sosyal medyadan mektup göndermez, basınla konuşarak mektup göndermez. Usulde böyle bir uygulama yoktur” dedi.
28.12.2021 Siyaset
Destansı kurtuluş mücadelesi! ‘Büyük inkılabı 5 yıla sığdırdık’
Destansı kurtuluş mücadelesi! ‘Büyük inkılabı 5 yıla sığdırdık’ Anadolu’dan Türk varlığını silmeye yönelik Mondros Mütarekesi 30 Ekim 1918’de imzalandı. Türk milleti, 29 Ekim 1923’e kadar 5 yıllık zaman diliminde Atatürk önderliğinde yok edilme planlarına karşı destansı bir kurtuluş mücadelesi verdi.
29.10.2021 Gündem
Meclis Başkanı Şentop'tan Sivas Kongresi açıklaması!
Meclis Başkanı Şentop'tan Sivas Kongresi açıklaması! TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Türkiye, bugün artık sadece bir ülkenin ve bir coğrafyanın adı değildir. Türkiye bugün, bir umudun, bir hamlenin ve insanlık davasının adıdır" dedi.
4.09.2021 Siyaset
Sivas Kongresi'nin 102. yıl dönümü kutlanıyor! Sivas Kongresi'nde neler oldu?
Sivas Kongresi'nin 102. yıl dönümü kutlanıyor! Sivas Kongresi'nde neler oldu? Sivas Kongresi'nin 102. yıl dönümü kutlanıyor. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Burada bir milletin kurtuluşunu hazırlayan kararlar verildi." sözüyle önemini vurguladığı, ulusal kurtuluş mücadelesine ışık tutan kararların alındığı, "manda ve himaye" fikrinin reddedildiği Sivas Kongresi'nin 102. yıl dönümü, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Peki, Sivas Kongresi'nde neler oldu? Sivas Kongresi'nin önemi ne? İşte detaylar...
4.09.2021 Gündem
Milli Mücadele'nin karargahı ziyaretçilerini duygulandırıyor
Milli Mücadele'nin karargahı ziyaretçilerini duygulandırıyor Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Heyeti Temsiliye tarafından 2 Eylül-18 Aralık 1919 tarihlerinde "Milli Mücadele Karargahı" olarak kullanılan ve bugün Atatürk ve Kongre Müzesi'ne dönüştürülen tarihi bina, Sivas Kongresi'nin 102'nci yılı dolayısıyla ziyaretçilerden ilgi görüyor - Müze Müdürü İlker Deveci: - "Milli Mücadele'yi yansıtan bir müze konseptinde ilerliyoruz ve ziyaretçilerimizin buraya girdiği dakikadan itibaren o duygu yoğunluğunu hissediyoruz. Özellikle ilk giriş noktasından müzenin son odası olarak nitelendirdiğimiz Kongre Salonu'nda çoğu ziyaretçinin duygularına hakim olamayarak gözyaşlarını döktüğüne bizzat şahit oluyorum"
4.09.2021 Kültür Sanat
Sivas Kongresi'nin 102. yıl dönümü kutlanıyor
Sivas Kongresi'nin 102. yıl dönümü kutlanıyor TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Sivas Kongresi'nin 102. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.
4.09.2021 Gündem
Atatürk, neden Ege değil de 'Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri!' dedi? İşte yanıtı...
Atatürk, neden Ege değil de 'Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri!' dedi? İşte yanıtı... 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi dünya tarihine geçti. Sosyolog-Gazeteci Dr. Hulki Cevizoğlu, CNN TÜRK canlı yayınında, Atatürk'ün 'Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri!' sözünü yorumladı.
30.08.2021 Gündem
Ben de zafer trenindeyim bileti alma ekranı! TCDD zafer treni bileti nasıl alınır? Zafer treni hatıra bileti!
Ben de zafer trenindeyim bileti alma ekranı! TCDD zafer treni bileti nasıl alınır? Zafer treni hatıra bileti! 30 Ağustos Zafer Bayramı 2021 için yapılan kutlama etkinliklerinden biri de TCDD’nin “Ben de Zafer Treni’ndeyim” uygulaması oldu. Zafer treni hatıra bileti almak isteyenler “zafertreni.com” adresine girerek isim ve soy isim bilgilerini girerek, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümünde Zafer Treni hatıra bileti alabilecekler. Peki, Ben de zafer trenindeyim hatıra bileti nasıl alınır? İşte TCDD zafer bileti alma ekranı…
30.08.2021 Gündem
Bakan Varank: Vizyonsuz muhalefetimiz var
Bakan Varank: Vizyonsuz muhalefetimiz var Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Sivas'a yüksek hızlı tren gelirse göçü hızlandırır, diyebilen maalesef vizyonsuz muhalefetimiz var ama bunlara rağmen Sivas, yüksek hızlı trenine kavuşacak" dedi.
10.07.2021 Siyaset
Ümit Özat siyasete giriyor! Muharrem İnce'nin partisinin logosu belli oldu...
Ümit Özat siyasete giriyor! Muharrem İnce'nin partisinin logosu belli oldu... Muharrem İnce'nin 4 Eylül 2020'de Sivas'tan başlattığı "Bin Günde Memleket Hareketi", Atatürk'ün Samsun'a çıktığı tarih olan 19 Mayıs'ta "Memleket Partisi" adı altında siyasi faaliyetlerine başlayacak. Sloganını "Memleket, Adalet, Vicdan ve İş" kelimelerinin baş harfleri "Mavi" olarak belirleyen partinin logosu ise Türkiye haritası şeklinde olacak. Logoda, Ankara'nın üzerinde nazar boncuğu şeklinde "@" işareti bulunacak. 50-60 kişilik kurucular kurulunun yer alacağı partide, 4 genel başkan yardımcılığı ve bir güçlü genel sekreterlik, ayrıca yönetim kademesinde ise MYK ve PM üyelikleri yer alacak.
1.05.2021 Siyaset
23 Nisan coşkusu 101 yaşında!
23 Nisan coşkusu 101 yaşında! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 101. açılış yıl dönümü kutlanıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, beraberindeki heyet ve çocuklar ile birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Bakan Selçuk, Anıtkabir özel defterini imzaladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Şentop ve devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti.
23.04.2021 Gündem
TBMM Başkanı Şentop: Türkiye'nin haklarını savunmakta sonuna kadar kararlıyız
TBMM Başkanı Şentop: Türkiye'nin haklarını savunmakta sonuna kadar kararlıyız TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını, meşru haklarını korumakta ve savunmakta sonuna kadar kararlıyız." dedi.
29.01.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni koronavirüs kararlarını açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni koronavirüs kararlarını açıkladı 2020 yılının son Kabine toplantısı Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapıldı. yaklaşık 2 saat 50 dakika süren toplantıda salgınla mücadele ve yılbaşı önlemleri konuşuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan kararları açıkladı. Erdoğan, milyonlarca öğrencinin beklediği kararı da duyurarak, okullarda yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağını açıkladı.
28.12.2020 Gündem
Gaziantep kurtuluşu tarihi: Antep nasıl Gaziantep oldu? Antep savunması ve Gaziantep kurtuluşu kahramanları
Gaziantep kurtuluşu tarihi: Antep nasıl Gaziantep oldu? Antep savunması ve Gaziantep kurtuluşu kahramanları Gaziantep’in kurtuluşunun üzerinden 99 yıl geçti. 99 yıl önce Gaziantep halkı bağımsızlık savaşı verdi ve ölümü alarak işgalcilere karşı büyük bir direniş gösterdi. İmkansızlıklara rağmen kadın, erkek, genç ve yaşlı 7’den 70’e Antep halkı, Antep savunmasını tarihe yazdı. İşte Gaziantep’in kurtuluşu hakkındaki detaylar…
25.12.2020 Gündem
Cumhuriyet hedefini 1919’da not ettirdi
Cumhuriyet hedefini 1919’da not ettirdi 19 Mayıs 1919’da Samsun’a geçen ve Anadolu’da Milli Mücadele ateşini yakan Mustafa Kemal, çalışmalarından rahatsızlık duyulması üzerine İstanbul Hükümeti’nce geri çağrılır. Talebi reddeden Mustafa Kemal Paşa ise askerlik görevinden istifa eder... Erzurum Kongresi’nin hazırlık sürecinde Mazhar Müfit Kansu’ya izleyeceği yol haritasını maddeler halinde yazdıran Mustafa Kemal, 8 Temmuz 1919 sabaha karşı. "Pekâlâ, yaz. Bir: Zaferden sonra hükümet biçimi Cumhuriyet olacaktır” ifadelerini kullandı.
29.10.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sivas Kongresi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sivas kongresi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.