Site Aidatları

Site Aidatları

Son dakika site aidatları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan site aidatları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını site aidatları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Site Aidatları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan site aidatları gelişmeleri de dahil olmak üzere 67 site aidatları haberi bulunmuştur. Tüm site aidatları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Aidatlara yüzde 200 zam! Sitelerde yönetim krizi büyüyor
Aidatlara yüzde 200 zam! Sitelerde yönetim krizi büyüyor Asgari ücret zammıyla birlikte gözler yeniden yükselişe geçen aidatlarda… Yüzde 30’un üzerinde istenecek oranlar fahiş bir zam olarak değerlendiriliyor. Son dönemde sıkça şikayet konusu olan site aidatlarındaki yüksek artışlara yasal sınırlama gelir mi? Aidatlarında tavan sınır uygulaması mümkün mü? İşte detaylar...
17.03.2024 Ekonomi
Fahiş aidat krizi! Yüzde 150 oranında zam gündemde, ev sahibi - kiracı milyonları kapsıyor
Fahiş aidat krizi! Yüzde 150 oranında zam gündemde, ev sahibi - kiracı milyonları kapsıyor Asgari ücret zammıyla birlikte gözler yeniden yükselişe geçen aidatlarda… Asgari ücret artışının ardından sitelerde yönetim kurulları toplanmaya başladı. Yüzde 40 ila yüzde 150 arasında aidat zammı yapılıyor. Kiralarla yarışan aidat nedeniyle bazı konut sahipleri ve kiracılar sitelerden uzaklaşıyor.
10.01.2024 Ekonomi
Fahiş site aidatına neşter vuruluyor! Tavan sınır geliyor
Fahiş site aidatına neşter vuruluyor! Tavan sınır geliyor Bina ve site aidatları için son dakika açıklaması geldi. Kirayla yarışan fahiş aidatlar için hükümet harekete geçti. Aidatlara çekidüzen verecek yasal çerçeve hazırlanıyor. Fırsatçıların soluksuz şekilde haksız kazanç elde ettiği mecralardan biri de site aidatları. Fahiş aidat artışları gündemde yerini koruyor. 3 bakanlık ise konuya ilişkin çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalara ilişkin yasal çerçevenin oluşmasıyla yakın zamanda Meclis'e sunulacak.
13.08.2023 Ekonomi
Aidat ödemelerinde kritik 'kira' detayı! Fahiş artışlar sonrası dikkat çeken açıklama geldi
Aidat ödemelerinde kritik 'kira' detayı! Fahiş artışlar sonrası dikkat çeken açıklama geldi Bina ve site aidatları için son dakika açıklaması geldi. Kirayla yarışan fahiş aidatlar için hükümet harekete geçti. Aidatlara çekidüzen verecek yasal çerçeve hazırlanıyor. Site yönetimlerinde şaibe ortadan kalkacak. Yönetim profesyonellere devredilecek, denetimi bakanlık yapacak. Torpil ve şaibe ortadan kalkacak. Sertifika almış tesis yönetim şirketleri site yönetimlerine talip olabilecek. Şirketlerin denetimini de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bağımsız denetçilerle birlikte yapacak. Sitelerin bütçeleri, nereye harcama yapıldığı, ne kadar aidat toplandığı her yıl denetlenecek. Defterleri incelenecek. Öte yandan kritik kira detayı ile ilgili de açıklama geldi. İşte site ve apartman aidatları ile ilgili detaylar...
9.08.2023 Ekonomi
Fahiş site aidatına neşter vuruluyor! Belgesi olmayan kapanacak
Fahiş site aidatına neşter vuruluyor! Belgesi olmayan kapanacak Bina ve site aidatları için son dakika açıklaması geldi. Kirayla yarışan fahiş aidatlar için hükümet harekete geçti. Aidatlara çekidüzen verecek yasal çerçeve hazırlanıyor. Site yönetimlerinde şaibe ortadan kalkacak. Yönetim profesyonellere devredilecek, denetimi bakanlık yapacak. Torpil ve şaibe ortadan kalkacak. Sertifika almış tesis yönetim şirketleri site yönetimlerine talip olabilecek. Şirketlerin denetimini de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bağımsız denetçilerle birlikte yapacak. Sitelerin bütçeleri, nereye harcama yapıldığı, ne kadar aidat toplandığı her yıl denetlenecek. Defterleri incelenecek. İşte milyonları ilgilendiren detaylar...
8.08.2023 Ekonomi
Fahiş ve usulsüz aidat artışına 'dur' demek mümkün! İşte yapılması gerekenler...
Fahiş ve usulsüz aidat artışına 'dur' demek mümkün! İşte yapılması gerekenler... Asgari ücret zammıyla birlikte gözler yeniden yükselişe geçen aidatla çevrildi. Yapılan zamlarla birlikte kiralarla yarışır hale gelen aidat ödemeleri lüks sitelerde 45 bin lirayı aşıyor. Gayrimenkul uzmanı avukatlar, kat maliklerinin genel kurullara katılarak bazı aidat kalemlerinin düşürülmesini sağlayabileceği önerisinde bulunuyor.
27.07.2023 Ekonomi
Aidat ödemeleri ile ilgili dikkat çeken ayrıntı: Az kullanan az öder
Aidat ödemeleri ile ilgili dikkat çeken ayrıntı: Az kullanan az öder Asgari ücret zammıyla birlikte gözler yeniden yükselişe geçen aidatlarda… Yüzde 30’un üzerinde istenecek oranlar fahiş bir zam olarak değerlendiriliyor. Son dönemde sıkça şikayet konusu olan site aidatlarındaki yüksek artışlar ile ilgili dava açılabilir mi? Siteye özgü aidat düzenlemesi yapılabilir mi?
17.07.2023 Ekonomi
Fahiş aidat ödemelerini düşürmek mümkün! İşte yapılması gerekenler...
Fahiş aidat ödemelerini düşürmek mümkün! İşte yapılması gerekenler... Asgari ücret zammıyla birlikte gözler yeniden yükselişe geçen aidatlarda… Yüzde 30’un üzerinde istenecek oranlar fahiş bir zam olarak değerlendiriliyor. Son dönemde sıkça şikayet konusu olan site aidatlarındaki yüksek artışlara yasal sınırlama gelir mi? Aidatlarında tavan sınır uygulaması mümkün mü? İşte detaylar...
10.07.2023 Ekonomi
Aidat ödemeleri ile ilgili yeni gelişme! Değişiyor, sınır geliyor
Aidat ödemeleri ile ilgili yeni gelişme! Değişiyor, sınır geliyor Asgari ücret zammıyla birlikte gözler yeniden yükselişe geçen aidatlarda… Yüzde 30’a kadar yeni bir artış bu ay ödemelerde kendini gösterecek. Yüzde 30’un üzerinde istenecek oranlar ise fahiş bir zam olarak değerlendiriliyor.Son dönemde sıkça şikayet konusu olan site aidatlarındaki yüksek artışlara yasal sınırlama geliyor. Aidatlarında tavan sınır uygulamasının gündeme gelmesi bekleniyor.
8.07.2023 Ekonomi
Site aidatlarına düzenleme geliyor! Yüzde 100 artmıştı
Site aidatlarına düzenleme geliyor! Yüzde 100 artmıştı Son dönemde sıkça şikayet konusu olan site aidatlarındaki yüksek artışlara yasal sınırlama geliyor. Aidatlarında tavan sınır uygulamasının yakında yürürlüğe gireceğini belirten sektör temsilcisi Arzu Turan hazırlanan yönetmeliğin enflasyonun üzerinde aidat artırımı yapan site yönetimlere yasal yaptırımlar içerdiğini belirtti.
7.07.2023 Ekonomi
Aidatlara yüzde 100 zam! En yüksek artış Şişli'de
Aidatlara yüzde 100 zam! En yüksek artış Şişli'de aidat ödemeleri kiralarla yarışır hale geldi. Özellikle sitelerde masrafların artması nedeniyle aidatlara yapılan zam miktarı da arttı. Yeni yıl ile birlikte bazı sitelerde aidatlar 2-3 katına kadar çıktı. Bu artışların özellikle kiracıları farklı semtlere taşınmaya, sitelerden apartman dairelerine geçmeye yönlendiriyor.
31.01.2023 Ekonomi
Aidatlara fahiş zam! Aylık ödeme 20 bin TL'ye kadar çıkıyor, siteler boşalıyor
Aidatlara fahiş zam! Aylık ödeme 20 bin TL'ye kadar çıkıyor, siteler boşalıyor Son yıllarda aidat ödemeleri kiralarla yarışır hale geldi. Özellikle sitelerde masrafların artması nedeniyle aidatlara yapılan zam miktarı da arttı. Yeni yıl ile birlikte bazı sitelerde aidatlar 2-3 katına kadar çıktı. Bu artışların özellikle kiracıları farklı semtlere taşınmaya, sitelerden apartman dairelerine geçmeye yönlendirdiği görülüyor. Ayrıca sitede yaşanan ev sahipleri buradaki evini kıraya verip aidatı daha düşük olan apartmanlara geçmeyi tercih ediyor.
26.01.2023 Ekonomi
İstanbul'daki sitelerde aidatlar kira fiyatlarına ulaştı, kavgalar başladı! 8 bin TL...
İstanbul'daki sitelerde aidatlar kira fiyatlarına ulaştı, kavgalar başladı! 8 bin TL... İstanbul'da bazı site sakinlerinin ödediği aidatlar kira fiyatlarına ulaştı. Ortalama aylık 1500 TL'den başlayan aidatlar, bazı semtlerde 8 bin lirayı buluyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, aidatların yükselmesinin zamlarla orantılı olduğunu belirterek, "Merkezi sistem ısınma veya soğutma varsa, doğalgaza ve yakıta gelecek zam otomatik aidatı da yükseltiyor. Garaj, güvenlik, yüzme havuzu varsa buna uygun aidat belirleniyor. Kendi kendine yükselen bir aidat yok" diye konuştu.
2.08.2022 Ekonomi
Kiracı - ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Hemen hesaplayın, paranızı geri alın
Kiracı - ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Hemen hesaplayın, paranızı geri alın Site ve apartmanlarda oturan milyonlarca kişiyi doğrudan ilgilendiriyor. Tek tek açıklandı. Pek çok vatandaş haberdar değil. Kiracıların ve ev sahiplerinin talepte bulunması gerekiyor. Son bir yıl içerisinde kiralık ve satılık ev fiyatlarında görülen fahiş artış aidatlara da yansıdı. Özellikle sitelerde oturanlar kiralarla yarışır aidat miktarları ödemeye başladı. Her ay düzenli olarak ödenen aidatlar site yada apartman giderlerinin karşılanması için kullanılıyor. Ancak yıl içerisinde net gider rakamı belli olmadığı için ortalama bir miktar üzerinden hesaplama yapılıyor. Bu nedenle mahsuplaşma yapılmasının talep edilmesi gerekiyor. Yıl sonunda gelir ve giderlerin sıfırlanması hem kiracılar hem de mülk sahipleri için önemli. Çünkü, apartman ve site yönetimine her ay düzenli olarak ödenen aidat olarak nitelendirdiğimiz aylık sabit miktar, aslında ortak gider avansı. Avans olarak alındığına göre, dönem bitince gerçekleşen gider hesabının yapılması ve ödenen miktarla karşılaştırılarak herkesle ayrı ayrı mahsuplaşmanın yapılması gerekiyor. Ancak sitelerin çoğu bunu yapmıyor. Uzmanlar mahsuplaşma konusunda özellikle sitelerde oturanların ısrarcı olmasını ve ödenen fazla parayı talep etmelerini öneriyor.
23.05.2022 Ekonomi
Yüzde 80 zam geldi! Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor! Böylesi görülmedi
Yüzde 80 zam geldi! Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor! Böylesi görülmedi Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor. Aidatlara yüzde 80 zam geldi. Son bir yılda yüzde 80 artışla, kiralarla başa baş noktaya gelen site aidatları vatandaşların büyük tepkisine neden oluyor. Markalı konut projelerinde 100 metrekarelik daireler için ödenen ortalama aidat bedeli ortalama 700 liraya çıkarken, aynı büyüklükte bir ev için merkezi bölgelerde bu tutar 1.000 ila 5.000 lira arasında değişiyor. Site yönetimleri yapılan büyük artışa personele ödenen asgari ücret ve fatura giderlerini gerekçe gösterse de vatandaşın itiraz hakkı bulunuyor. Mağdur olmamak için aidatların belirlendiği genel kurullara 'mutlaka katılın' uyarısı yapan uzmanlar, yüksek zamla karşılaşan daire sahibinin olağanüstü genel kurul talebinde bulunarak, yeni bütçe oluşturabileceğini belirtiyor.
5.03.2022 Ekonomi
Ev sahibi ve kiracı milyonları kapsıyor! Yüzde 20 yükseldi! 1 ay zaman var
Ev sahibi ve kiracı milyonları kapsıyor! Yüzde 20 yükseldi! 1 ay zaman var Kiracı ev sahibi milyonları ilgilendiren son dakika açıklaması! Konut piyasasında azalan arz ve enflasyonun üstünde artan kira fiyatları, mahkemelerde kiracı - ev sahipleri davalarında patlamalara neden oldu. Sulh ve icra hukuk mahkemelerinde görülen kira tespit ve kira tahliye davalarının, toplam dava sayısına oranının bir yılda yüzde 10’lardan yüzde 20’lere çıktığı belirtilirken, genel davalar arasında da ilk sıralara yükseldiği ifade ediliyor. Böyle devam etmesi halinde bu tür davaların gelecek 1-2 yıl daha mahkemelerin ana konuları olacağı söyleniyor. Kira tespit ve tahliye davalarının ana nedenlerinden biri de ev sahiplerinin kiracılarını tahliye etme sebeplerinden kaynaklanıyor. Kira fiyatlarının enflasyonun üzerinde olmasından dolayı kiracılar da evlerini boşaltmak, mevcut ödediği kiradan çok daha fazlasını ödemek ve kirada oldukları evlerinden ayrılmak istemiyor. Yaşanılan problemler arasında kirada oturulan evin başka birine satılması da var. Hatta yeni ev sahibiniz evde kendisinin oturacağını bildirip sizi tahliye bile ettirebilir. Peki kira kontratınızı yeni imzaladıysanız ya da eve yeni taşındıysanız ne olacak? Avukat Oğuz Kara, yeni ev sahibine kanunun 1 aylık süre tanıdığını söyledi. Peki, kiracılar ve ev sahipleri en çok hangi problemlerle karşılaşıyor? Taraflar haklarını nasıl koruyabilirler? İşte kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiren tüm detaylar...
28.01.2022 Ekonomi
Ücretlere yüzde 70 zam geldi! Kararı açıkladılar, Ev sahibi, kiracı ve...
Ücretlere yüzde 70 zam geldi! Kararı açıkladılar, Ev sahibi, kiracı ve... Ücretlere yüzde 70 zam geldi. Son dakika kararını peş peşe açıkladılar. Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor. Aidatlara büyük zam geldi. İstanbul’da bazı sitelerde yönetimin aidatlarda yüzde 70’e varan zam yapması vatandaşı isyan ettirdi. Kimi sitelerde istenen aidatlar neredeyse bir ev kirası. Hal böyle olunca vatandaşlar tepkilerini dile getirmeye başladı. Site aidat ücretlerine zamlar neye göre yapılır? Yasal bir sınır var mı? Hangi aidat kalemi ev sahibine ait? Site sakinlerinin hakları neler? İşte aidatlarla ilgili tüm gelişmeler...
16.01.2022 Ekonomi
Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor! Yüzde 70 zam geldi!
Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor! Yüzde 70 zam geldi! Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor. Aidatlara büyük zam geldi. Böylesi görülmedi. İstanbul’da bazı sitelerde yönetimin aidatlarda yüzde 70’e varan zam yapması vatandaşı isyan ettirdi. Kimi sitelerde istenen aidatlar neredeyse bir ev kirası. Hal böyle olunca vatandaşlar tepkilerini dile getirmeye başladı. Site aidat ücretlerine zamlar neye göre yapılır? Yasal bir sınır var mı? Hangi aidat kalemi ev sahibine ait? Site sakinlerinin hakları neler? İşte aidatlarla ilgili tüm gelişmeler...
16.01.2022 Ekonomi
Büyük zam kapıda! 1.500 TL olarak ödeyenler artık...
Büyük zam kapıda! 1.500 TL olarak ödeyenler artık... Asgari ücrete yapılan yüzde 50'lik zam sonrası pek çok ücret ve ödeme kaleminde artış oldu. Çalışanlara ödenecek ücretin artması personel giderlerini de artırıyor. Bu durum özellikle sitede oturan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Site aidatlarına her yıl zam yapılırken bu seneki artışın diğer yıllara göre daha yüksek olması bekleniyor. Öte yandan site aidatları kiralarla yarışır halde. Şehir merkezinde 100 metrekare olan bir dairenin ortalama aidatı şu an 1.500 TL civarında. Bu miktar 2022 ile birlikte daha da artacak.
30.12.2021 Ekonomi
Site yönetimlerini mafya bastı! Paraları topluyorlar ama...
Site yönetimlerini mafya bastı! Paraları topluyorlar ama... Site aidatları kimi zaman ev kiralarına kadar çıkabiliyor. Hal böyle olunca bu durum bazı grupların da dikkatini çekiyor...
21.02.2021 Gündem
Kiracının ödemediği aidatlar ev sahibinden tahsil ediliyor!
Kiracının ödemediği aidatlar ev sahibinden tahsil ediliyor! Hem kiracılar hem de ev sahipleri ödenmeyen aidatların durumunun ne olacağını merak ederken, aidatlarını ödemeden binayı terk eden kiracılar ile ilgili olarak ev sahibinin sorumlu tutulup tutulamayacağını da öğrenmek istiyor. İşte o sorunun cevabı!
21.02.2019 Uzmana Sor
216 Rezidans'ta Yüzde 20 İndirim
216 Rezidans'ta Yüzde 20 İndirim 216 Yapı, 216 Rezidans ve Moğalistan’da Tümen Amgalan projelerini tanıttı.
6.06.2014 Arşiv
Konutta yeni moda
Konutta yeni moda İnşaat firmaları yeni şehirler kurarken bir adım daha ileriye giderek projelerine sağlık evlerini eklemeye başladı.Ruhsat alabilen hastane veya sağlık evi yaparak satışlarını artırmayı hedefliyor.
17.04.2012 Arşiv
Murat Kurum: Yüksek aidat artışlarına izin vermeyeceğiz
Murat Kurum: Yüksek aidat artışlarına izin vermeyeceğiz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, aidatların makul seviyelere çekilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını belirterek; "Bazı sitelerimizde fahiş oranda, nerdeyse bir kira kadar aidat alınmakta. Bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak için gerekli çalışmaları yapacağız" dedi
17.02.2024 Gündem
Fırsatçı ev sahipleri yasal sınır tanımıyor! Tahliye davalarında kritik detay
Fırsatçı ev sahipleri yasal sınır tanımıyor! Tahliye davalarında kritik detay Ev sahibi -kiracı sorunları her geçen gün artıyor. Kiracısını evinden çıkarmak isteyen mülk sahipleri kiraya astronomik zamlar yapıyor. Yasal haklarını kullanmak isteyen kiracılar tahliye davaları ile karşı karşıya kalıyor. İstanbul'da yaşanan olay zincirleme kiracı mağduriyetine yol açtı.
8.05.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Site Aidatları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki site aidatları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.