Şişlik

Şişlik

Son dakika şişlik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan şişlik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını şişlik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Şişlik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan şişlik gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.199 şişlik haberi bulunmuştur. Tüm şişlik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu kadınlarda hayati risk oluşturan jinekolojik sorunlarından birinin yumurtalık kanseri olduğunu hatırlattı. Geç belirti verdiği için tanının da geç koyulduğunu belirten Uzm. Dr. Açıkgözoğlu, “Erken teşhiste tedavide başarı şansı yüzde 80-90’larda. Bu şansı kullanabilmek için yıllık muayenelerin önemi büyük.” dedi, kadınlara şüphe duymalarını gerektirecek 6 belirtiyi sıraladı.
27.03.2024 Sağlık
Sakatlıklar amatör sporcularda daha çok görülüyor
Sakatlıklar amatör sporcularda daha çok görülüyor Spor yaralanmaları, sanılanın aksine profesyonel sporcular yerine, amatör sporcularda veya uzun süre sportif aktivitede bulunmayıp nadiren spor yapanlarda daha çok görülüyor. Medicana Ataköy Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Okan Özkunt, ciddiye alınmayan ve zamanında tedavi edilmeyen yaralanmaların daha sonra sadece spor hayatının değil, günlük aktivitelerin de aksamasına neden olabildiğini belirterek, "Spor sonrası şikayetlerin devamı durumunda; bağ kopması, kemik ödemi ve kıkırdak hasarı gibi ciddi sorunlar ortaya çıkabiliyor" dedi.
8.02.2024 Sağlık
Sodalit Taşı Özellikleri Nelerdir? Sodalit Taşının En Bilinen Faydaları...
Sodalit Taşı Özellikleri Nelerdir? Sodalit Taşının En Bilinen Faydaları... Sodalit taşı magmatik kayaçlarda oluşan ve çivit mavisi rengi ile birçok kişinin dikkatini çeken doğal taşlardandır. Sodalit taşı akıl taşı, nirvana taşı ya da mantık taşı olarak da bilinmektedir.
1.02.2024 Yaşam
Kulak basınç sorunları, uçak seyahatinizi kabusa çevirmesin
Kulak basınç sorunları, uçak seyahatinizi kabusa çevirmesin Uçak yolculuklarında sıkça yaşanan rahatsızlıklardan biri, kulakta basınç sorunu. Uçuş sırasındaki hızlı irtifa değişimlerinin orta kulakta basınç sorununa neden olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özcan Öztürk, “Uçuşlarda kulakta tıkanma, ağrı ve çınlamanın yanı sıra işitme kaybı ve kulak zarının delinmesine kadar varan sorunlar görülebiliyor. Özellikle iniş sırasında bazı egzersizler yaparak basınca karşı önlem almak mümkün” dedi.
18.01.2024 Sağlık
Varis Nasıl Geçer? Varis Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Varis Nasıl Geçer? Varis Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Varisin geçmesi için hareketli bir yaşam tarzını benimsemek gerekir. Eğer varsa fazla kilolardan kurtulmak da varisin geçmesi için önemlidir. 
17.01.2024 Sağlık
Uzmanı uyardı: Uzun süreli yutkunma güçlüğü ağız kanseri işareti olabilir
Uzmanı uyardı: Uzun süreli yutkunma güçlüğü ağız kanseri işareti olabilir Dünyada en fazla rastlanan 6’ncı kanser türünün ağız kanseri olduğunu söyleyen Uzman Diş Hekimi Dr. Öğr. Üyesi Gülfem Özlü Uçan, “Ağız kanseri sık rastlanmasına rağmen konuyla ilgili farkındalık oldukça düşük. Tüm kanserler içerisinde en ölümcül 8’inci kanser türü. Ağız kanserleri sinsice ilerlediği için teşhisi de gecikiyor. Dört haftadan fazla süreyle ağız, çene ve yüzde hissedilen ağrı, boyunda son zamanlarda meydana gelen açıklanamayan şişlik, üç haftadan fazla süren yutkunma güçlüğü gibi belirtilere dikkat edilmeli” ifadelerini kullandı.
11.01.2024 Sağlık
Pıhtı atma salgını nedir? Yeni bir salgın mı var, salgın hastalık mı başladı?
Pıhtı atma salgını nedir? Yeni bir salgın mı var, salgın hastalık mı başladı? Yönetmen Sadullah Celen’in pıhtı atması nedeniyle hayatını kaybetmesi, avukat Celal Ülgen beynine pıhtı atması sonucu felç geçirmesi,  Milletvekili Sırrı Süreyya Önder pıhtı atması sonrası rahatsızlanmasının ardından sosyal medyada pıhtı atma salgını iddiaları dolaşıma girdi. Vatandaşlar Pıhtı atma salgını nedir, sorusuna yanıt ararken yeni bir salgın mı var mı sorusuna sormaya başladı.
4.01.2024 Sağlık
Kadınların bihaber olduğu hastalık! Yıllar içinde gelişiyor; İşte tedavisi
Kadınların bihaber olduğu hastalık! Yıllar içinde gelişiyor; İşte tedavisi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Narin Türkmen, pelvik organ sarkmasının kadınlarda çok yaygın görülen bir hastalık olduğunu, fakat kadınların başına gelmeden bu hastalıktan bihaber olduklarını söyledi.
4.01.2024 Sağlık
Karaciğer Yağlanması Nasıl Geçer? Karaciğer Yağlanması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Karaciğer Yağlanması Nasıl Geçer? Karaciğer Yağlanması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Tıp literatüründeki anlamı ile hepatosteatoz olarak bilinen karaciğer yağlanması insanın hayat kalitesini önemli ölçüde düşüren önemli sağlık sorunları içinde yer alır. Karaciğer hücrelerinde yağ birikmesi nedeni ile meydana gelen karaciğer yağlanmasına ise, metabolik sendrom ya da aşırı alkol tüketimi yol açabilir.
3.01.2024 Sağlık
İt Dirseği Nasıl Geçer? İt Dirseği Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
İt Dirseği Nasıl Geçer? İt Dirseği Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? İt dirseği arpacık olarak da bilinen bir rahatsızlıktır. Genelde göz yorgunluğuna ve strese bağlı olarak göz kapağında ortaya çıkar. 
3.01.2024 Sağlık
Estetik uzmanı uyardı: Buruna dolgu veya askı gerçek burun ameliyatı yerini tutmaz
Estetik uzmanı uyardı: Buruna dolgu veya askı gerçek burun ameliyatı yerini tutmaz Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Tekin Şimşek, buruna dolgu veya askı gibi minimal invaziv işlemlerin gerçek bir burun ameliyatının yerini tutmayacağını söyledi.
3.01.2024 Sağlık
Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer? Diş Eti İltihabı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer? Diş Eti İltihabı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Diş eti iltihabını engellemede diş ve ağız bakımının yapılması çok önemlidir. Her gün dişleri fırçalamak ve diş ipi kullanmak büyük ölçüde dişlerin temizlenmesini sağlar. 
1.01.2024 Sağlık
Diş Ağrısı Nasıl Geçer? Diş Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Diş Ağrısı Nasıl Geçer? Diş Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Diş ağrısı son derece zorlu geçen ağrılar arasında yer almaktadır. Diş ağrısının farklı nedenlere bağlı olarak oluşabileceğini söylemekte mümkün olmaktadır. Diş çevresinde veya dişin iç kısmında gelişen bir ağrı türüdür. Herkesin hayatında en az bir kez karşılaşmış olduğu diş ağrısının geçmesi için ağrının geçiştirilmemesi ve nedeninin öğrenilmesi gerekmektedir. 
1.01.2024 Sağlık
Bit Nasıl Geçer? Bit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Bit Nasıl Geçer? Bit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bit kan emen parazit bir böcektir ve bulaşıcı olduğundan insandan insana bulaşabilir. Genellikle saç ve kafa bölgesinde olan bit kaşıntıya neden olur. 
28.12.2023 Sağlık
Yılbaşı akşamı için beslenme tüyoları
Yılbaşı akşamı için beslenme tüyoları Yeni yılı karşıladığımız ilk saatlerde mide ağrısı, şişkinlik, hazımsızlık, baş ağrısı gibi problemleri yaşamamak için dikkatli beslenmekte fayda olduğunun altını çizen diyetisyen Berna Arslan, “Yemeklerinizin pişirme yönteminde kızartma yerine fırınlama, soteleme veya ızgara seçeneklerini seçmenizi öneririm. Hafif başlangıçları tercih ederek ana yemekten önce salata, ızgara sebze, zeytinyağlı meze varsa tüketilebilir" dedi.
27.12.2023 Vitrin
Doktordan korktuğu için 50 yıl böyle yaşadı! Ameliyat sonrası sözleri şaşırttı
Doktordan korktuğu için 50 yıl böyle yaşadı! Ameliyat sonrası sözleri şaşırttı Boynun ön alt kısmında büyük bir şişliğin oluşmasına rağmen doktorlardan korktuğu için 50 yıldır hastanenin kapısından geçmeyen 67 yaşındaki kadının boynunda oluşan 2 kiloluk guatrı ameliyatla alındı.
22.12.2023 Gündem
35-40 yaş arası kadınlarda görülüyor! Karında şişlik, sık sık idrara çıkma, kabızlık belirtiler arasında
35-40 yaş arası kadınlarda görülüyor! Karında şişlik, sık sık idrara çıkma, kabızlık belirtiler arasında Rahim miyomları, genetik faktörlerden beslenen ve kadınların yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebilen bir rahatsızlık olarak öne çıkıyor. Ailesinde rahim miyomu geçmişi bulunan bireylerin, bu sorunla karşılaşma olasılığı diğerlerine göre daha yüksek. Erken teşhis ve modern tıbbın sunduğu olanaklarla başa çıkılabilmek ise mümkün. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç rahim duvarında oluşan ve tümör olarak adlandırılan miyomların tedavi sürecinde bireye özel yaklaşımların büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak robotik cerrahi yöntemlerin rahim miyomlarının tedavisinde sağladığı avantajları ve rahim miyomları hakkında merak edilenleri anlattı.
17.12.2023 Sağlık
Hakem Halil Umut Meler hastaneden taburcu edildi! İşte ilk görüntü
Hakem Halil Umut Meler hastaneden taburcu edildi! İşte ilk görüntü Süper Lig'in 15'inci haftasında MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan karşılaşmanın ardından MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın yumruklu saldırısına uğrayan hakem Halil Umut Meler, bu sabah yapılan son kontrollerinin ardından Ankara'da tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi.
13.12.2023 Süper Lig
Ünlü oyuncu tanınmamak için her şeyi yaptı ama başaramadı
Ünlü oyuncu tanınmamak için her şeyi yaptı ama başaramadı Mine Tugay önceki gün Nişantaşı'nda görüntülendi. Yüzündeki şişlik dikkat çekti.
25.11.2023 Magazin
Türkiye'de ve dünyada en sık görülen hastalık! İşte eklem ağırlarının en büyük sebebi...
Türkiye'de ve dünyada en sık görülen hastalık! İşte eklem ağırlarının en büyük sebebi... Türkiye'de ve dünyada en sık görülen eklem ağrısı sebeplerinden biri kıkırdak aşınması halk arasındaki tabiri ile kireçlenmedir. Eklem ağrısı nüfusun yaşlanması, obezitedeki artış ve hareketin azalması gibi etkenlere bağlı olarak da giderek daha fazla hastada görülmektedir. Özellikle hastalığın ilerleyen aşamalarında yarattığı hareket kısıtlılığı nedeniyle kişilerin yaşam kalitesinin ciddi şekilde etkilendiğini söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Meriç, kıkırdak aşınmasının erken aşamalardaki hastalarda kök hücre uygulaması ile etkili sonuçlar alınabildiğini söyledi.
6.11.2023 Sağlık
Cilt gençleştirmenin en etkili yöntemi! Yüz ve boyundaki kırışıklıklarda çok başarılı
Cilt gençleştirmenin en etkili yöntemi! Yüz ve boyundaki kırışıklıklarda çok başarılı Yaş ilerledikçe vücudun kolajen ve elastin seviyeleri azalır, bu da cilt sıkılığının kaybolmasına ve doğrudan yaşlanma belirtileri olan kırışıklığa ve donukluğa neden olur. Önleyici tedbirlerle yaşlanma belirtilerini geciktirmek ise mümkün. Dermatolog Dr. Zahide Eriş de kişinin yaşı, cilt tipi ve ihtiyacı dikkate alınarak ciltteki sıkılık kaybını önleyebileceğini söyleyerek cilt sağlığı ve gençleşmesi ile ilgili merak edilenleri aktardı.
21.10.2023 Sağlık
Bacağından ameliyat oldu hayatı kabusa döndü! Gerçek 16 yıl sonra ortaya çıktı
Bacağından ameliyat oldu hayatı kabusa döndü! Gerçek 16 yıl sonra ortaya çıktı Husumetli olduğu kişiler tarafından tüfekle vurulan Kadir Durdu’nun (41) yaralanan sol bacağında, o dönem yapılan ameliyatta bez parçası unutulduğu ortaya çıktı. Kadir Durdu, "15-16 senedir bir kumaş parçasıyla yaşamışım. Bunu yapanların ceza almasını istiyorum" dedi.
19.10.2023 Gündem
Erkeklerde kısırlığın en büyük nedeni: Varikosel
Erkeklerde kısırlığın en büyük nedeni: Varikosel Erkeklerde testis torbası içerisinde yer alan damarların şişmesi ile bilinen varikosel hastalığı hakkında açıklamalarda bulunan OP. Dr. Maıs Allahverdıyev, “Eğer testis çapında küçülme, yumuşama, sperm kalitesinde ve miktarında azalma mevcutsa hastaya varikoselektomi önerilmektedir” dedi.
15.10.2023 Sağlık
INTERPOL kırmızı bültenle arıyor! Rebecca öğretmen hakkında iğrenç iddialar...
INTERPOL kırmızı bültenle arıyor! Rebecca öğretmen hakkında iğrenç iddialar... Bir anaokulunda 5 yaşındaki öğrencisine şiddet uyguladığı ve cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla ifadeye çağırılınca ülke dışına kaçan İngiliz öğretmen Rebecca Kate Richardson hakkında kırmızı bülten çıkartıldı.
17.09.2023 Gündem
Öncesi ve sonrası işlemler etkiyi artırıyor: 'Tedavi olarak görülmeli'
Öncesi ve sonrası işlemler etkiyi artırıyor: 'Tedavi olarak görülmeli' Vücuttaki istenmeyen tüyler hem kadınlar hem de erkekler için büyük bir sorundur. Günümüzde kullanılan kıl alma yöntemlerinin aksine lazer epilasyonda kalıcı çözümler elde edilir. Yüzde yüz oranında bitiş garantisi olmasa da ağda, cımbız, ustura ya da jilet gibi kıl köklerini daha fazla besleyen aletler ile istenmeyen tüyleri yok etmeye çalışmak bir süre sonra sıklaşacağı için yorucu hale gelmeye başlar. Lazer epilasyon, istenmeyen tüyleri kalıcı olarak azaltmak veya ortadan kaldırmak amacıyla kullanılan bir kozmetik ve estetik tedavi yöntemidir. Bu yöntemde yoğun ve odaklanmış bir ışık enerjisi olan lazer, tüy foliküllerine (köklerine) yönlendirilir. Lazer ışığı, tüy folikülündeki melanin pigmenti tarafından emilir ve bu ışık enerjisi ısıya dönüşerek folikülü zararlı hale getirir veya yok eder.
3.09.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Şişlik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki şişlik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.