Şırdan

Şırdan

Son dakika şırdan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan şırdan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını şırdan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Şırdan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan şırdan gelişmeleri de dahil olmak üzere 37 şırdan haberi bulunmuştur. Tüm şırdan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Şırdan ve kebap stokları tükendi! Vatandaşlar lezzete doydu
Şırdan ve kebap stokları tükendi! Vatandaşlar lezzete doydu Adana'da bu sene 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda kent genelinde 310 tona yakın et tüketildiği açıklanırken, esnafın yüzü karnavalda güldü.
23.04.2024 Adana
Adana'nın unutulmaya yüz tutmuş ilginç lezzetleri yeniden sofralarda! Tadına doyum olmuyor
Adana'nın unutulmaya yüz tutmuş ilginç lezzetleri yeniden sofralarda! Tadına doyum olmuyor Adana mutfağının unutulmaya başlayan eşsiz lezzetleri, geleneksel tariflerle yeniden hayat buluyor. Şırdan dolmasından fıstık köfteye, ıspanak başından ekşili yuvarlamaya kadar birçok yöresel tat, şehrin zengin mutfak kültürünü keşfetmek isteyenler için yeniden gündemde.
1.04.2024 Adana
Adana'nın unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri yeniden sofralarda! Tadına doyum olmuyor
Adana'nın unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri yeniden sofralarda! Tadına doyum olmuyor Adana mutfağının unutulmaya başlayan eşsiz lezzetleri, geleneksel tariflerle yeniden hayat buluyor. Şırdan dolmasından fıstık köfteye, ıspanak başından ekşili yuvarlamaya kadar birçok yöresel tat, şehrin zengin mutfak kültürünü keşfetmek isteyenler için yeniden gündemde.
21.03.2024 Adana
Adana’nın tüm lezzetleri tek bir noktada buluşuyor! Kebapçı, şırdancı, şalgamcı, tatlıcı, bici bici  hepsi var
Adana’nın tüm lezzetleri tek bir noktada buluşuyor! Kebapçı, şırdancı, şalgamcı, tatlıcı, bici bici hepsi var Yüreğir Belediyesi’nin Yeni sosyal tesisleri Adana’nın tüm lezzetlerini tek bir noktada buluşturacak. Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Sosyal tesislerde kebapçı, şırdancı, şalgamcı, Adana’ya özgü yemekler, tatlıcı, bici bici gibi lezzetlerin bulunduğu dükkânlar olacak." dedi.
15.03.2024 Adana
Adana'nın geleneksel lezzetleri: Bu tatları keşfeden bir daha unutamıyor
Adana'nın geleneksel lezzetleri: Bu tatları keşfeden bir daha unutamıyor Adana mutfağının unutulmaya başlayan eşsiz lezzetleri, geleneksel tariflerle yeniden hayat buluyor. Şırdan dolmasından fıstık köfteye, ıspanak başından ekşili yuvarlamaya kadar birçok yöresel tat, şehrin zengin mutfak kültürünü keşfetmek isteyenler için yeniden gündemde.
11.03.2024 Adana
Aydın'da Adana günleri! Tanıtım bahane, kebap ve şırdan şahane
Aydın'da Adana günleri! Tanıtım bahane, kebap ve şırdan şahane Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Adana Günleri’nde hazırlanan 109 metrelik kebap ve döner, dakikalar içinde tükendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin tanıtımında Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, elleriyle kebap ve şırdan dağıttı.
4.03.2024 Adana
Adana'nın gece yemek kültürü Adanalıları obez yaptı
Adana'nın gece yemek kültürü Adanalıları obez yaptı Gece yemek kültürünün yaygın olduğu Adana, Türkiye’nin en obez ili olurken, uzmanlar vatandaşları spor yapmaları konusunda uyardı. Vatandaşlar ise Adana’nın diyet yapmak için uygun bir şehir olmadığını söyledi.
4.03.2024 Adana
Adana'da kuzu şırdan bulunmayınca dana şırdana talep arttı
Adana'da kuzu şırdan bulunmayınca dana şırdana talep arttı Adana’da bir zamanlar çöpe atılan kuzu şırdan talep fazlalığı nedeniyle bulunmuyor. Son günlerde kuzu şırdanın 3 katı büyüklüğünde olan dana şırdana talep arttı.
1.03.2024 Adana
'Bambam'ın tik ve kas hastalığına botoks tedavisi
'Bambam'ın tik ve kas hastalığına botoks tedavisi Adana'da gençlik hastalığı olarak bilinen 'canine distemper'e yakalanıp, tedavi sonrası vücudunda tik ve kasılmalar oluşan 1 yaşındaki toy poodle cinsi köpek 'Bambam'a botoks tedavisi uygulandı. Operasyonu yapan veteriner hekim Mete Betin, "İnsanlara uygulanan bilimsel metotlar, işin uzmanı tarafından kedi ve köpeklerin tedavisi için de kullanılabilir" dedi.
28.01.2024 Adana
Hikmet Karaman: “Kaybettiğimiz 3 puanı deplasman galibiyetiyle telafi etmek zorundayız”
Hikmet Karaman: “Kaybettiğimiz 3 puanı deplasman galibiyetiyle telafi etmek zorundayız” Y. Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Hatayspor maçının ardından yaptığı açıklamada, “Alınacak 3 puan bizi yukarıda tutacaktı. Maçı kaybettik, bunu en kısa zamanda deplasman galibiyetiyle telafi etmek zorundayız” dedi.
28.01.2024 Adana
Kızılay’ın yeni projesinde pilot il Adana oldu
Kızılay’ın yeni projesinde pilot il Adana oldu Türkiye’nin iyilik eli olarak bugüne kadar çok sayıda projeyi hayata geçirip, gönüllere dokunan Kızılay, talasemi hastaları için sadık bağışçı havuzu oluşturmak amacıyla BİS (Biz İyilik Severiz) Projesini hayata geçirdi. Adana projede pilot il oldu.
28.01.2024 Adana
Şırdan fiyatı 3 liradan 100 liraya yükseldi
Şırdan fiyatı 3 liradan 100 liraya yükseldi Adana’da bundan 5 yıl önce günde 3 bin 500 şırdan çöpe dökülürken, son yıllarda Türkiye genelinde satılmaya başlanınca, tanesi 3 liradan 100 liraya kadar yükseldi.
28.01.2024 Adana
Taha Suresi okumanın fazileti nedir? Taha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
Taha Suresi okumanın fazileti nedir? Taha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri Mekke döneminde inen Taha Suresi 135 ayettir. Adını birinci ayette yer alan harflerden alan Taha Suresinde, Allah’ın peygamberler aracılığıyla insanlara gösterdiği doğru yolun temel gerçeklerine işaret ediliyor. Ramazan ayı ile birlikte pek çok kişi de Taha Suresi faziletlerini, anlamını ve okunuşunu araştırıyor. Peki, Ramazan ayında Taha Suresi okumanın faziletleri ve yararları nelerdir? İşte Taha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
11.05.2023 Sureler
Fiyatlara yüzde 75 zam geldi! Talep fazla gelince stok tükendi
Fiyatlara yüzde 75 zam geldi! Talep fazla gelince stok tükendi Adana'ya özgü, çok tüketilen lezzetlerden birinde talep arttı. Stoklar sıkıntıya girince fiyatlara da zam geldi. 'Artık parayla da bulamıyoruz' diyen satıcılar çareyi bu şekilde buldu. İşte haberin detayları...
14.01.2023 Yaşam
Sakatatta kesim azlığı nedeniyle sıkıntı yaşanıyor
Sakatatta kesim azlığı nedeniyle sıkıntı yaşanıyor Türkiye’de kesilen koyunların sakatatının adeta toplanma üssü olan Adana’da kesimin azlığı nedeniyle şırdan, karın ve mumbar 25 ile 35 lira arasında satılıyor.
1.03.2022 Yaşam
Avrupa'dan yoğun ilgi! Talep arttı, eskiden bedava veriyorlardı şimdi ise...
Avrupa'dan yoğun ilgi! Talep arttı, eskiden bedava veriyorlardı şimdi ise... Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, kentte günden güne ilginin arttığı ve kavurma, haşlama, ızgara tarzında pişirilip yenilen koyun kulağı ve dana memesine Avrupa’dan da ilgi olduğunu belirterek, yakın zamanda bu ürünlerin ihracatının yapılabileceğini belirtti.
13.01.2021 Ekonomi
Kokoreç karaborsaya düştü
Kokoreç karaborsaya düştü Türkiye'de et kesiminin azalması nedeniyle kokoreç karaborsaya düştü. 3,5 kilogramlık 1 şiş kokoreç 20 gün içerisinde 100 liradan 150-160 liraya kadar çıktı. Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, “Mal bulunmadığı için karaborsaya düştü. Fiyatların önüne geçilmesini istiyoruz” dedi.
3.03.2020 Yaşam
Adana’ya şırdan yetmiyor
Adana’ya şırdan yetmiyor Adana'da kebaptan sonra en çok tüketilen lezzetlerden biri olan şırdan dolmasının fiyatları, canlı hayvan kesiminin az olması ve talebin artması nedeniyle bazı yerlerde 12 TL’ye kadar yükseldi. Lokantalar, talebe yetişmek için Türkiye’nin dört bir yanından şırdan tedarik etmeye çalışıyor.
25.02.2020 Yaşam
Dünyaca ünlü ödüllü şefler 'şırdan dolması'nı tattı
Dünyaca ünlü ödüllü şefler 'şırdan dolması'nı tattı İstanbul'da 30 Kasım tarihinde düzenlenecek 'Uluslararası Gastromasa Konferansı' kapsamında 18 değişik ülkeden Türkiye'ye gelen dünyaca ünlü şefler, Adana ziyaretinde şırdan dolmasına yoğun ilgi gösterdi.
27.11.2019 Yaşam
Canan Karatay yine ezber bozdu! Adana Kebabı...
Canan Karatay yine ezber bozdu! Adana Kebabı... Adana Valiliği bünyesinde yürütülen Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında düzenlenen 1. Adana Sağlık Festivali başladı. Festivale katılan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bol kuyruk yağıyla yapılan Adana kebabının, gönül rahatlığıyla tüketilebileceğini söyledi.
14.03.2019 Gündem
Bir Mucize Olsun ilk bölümüyle başlıyor! İşte Bir Mucize Olsun 1. bölüm fragmanı...
Bir Mucize Olsun ilk bölümüyle başlıyor! İşte Bir Mucize Olsun 1. bölüm fragmanı... Bir Mucize Olsun bu akşam ekranlara merhaba diyor. FOX Tv ekranlarının yeni dizisi Bir Mucize Olsun başrollerini Furkan Palalı ve Su Kutlu paylaşıyor. Bir Mucize Olsun bu akşam izleyici ile buluşacak...
6.04.2018 Gündem
Hayat Sırları 7. yeni bölümde Seher çocuğunu bulabilecek mi?
Hayat Sırları 7. yeni bölümde Seher çocuğunu bulabilecek mi? Hayat Sırları 7. yeni bölüm fragmanları heyecan yarattı. Star TV'nin ilgiyle izlenen dizisi Hayat Sırları'nda Seher'in kayıp çocuğunu bulup bulamayacağı merak konusu oldu. İşte Hayat Sırları dizisinin bu akşamki bölümünde yaşanacaklar...
29.09.2021 Gündem
Hayat Sırları 6. yeni bölümde Hakan ile Mustafa yüzleşiyor!
Hayat Sırları 6. yeni bölümde Hakan ile Mustafa yüzleşiyor! Hayat Sırları 6. yeni bölüm fragmanları izleyicileri heyecanlandırdı. Hayat Sırları'nda bu akşam Hakan ve Mustafa'nın yüzleşmesinde neler yaşanacağı merak konusu oldu. İşte Hayat Sırları yeni bölümde yaşanacakların ipuçları...
29.09.2021 Gündem
Son dakika... Enis Berberoğlu yeniden yargılanacak
Son dakika... Enis Berberoğlu yeniden yargılanacak İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, yerel mahkeme tarafından CHP Milletvekili Enis Berberoğılu'na verilen 25 yıl hapis cezasını bozdu.
9.10.2017 Siyaset
İçerde 30. bölüm fragmanı yayınlandı!
İçerde 30. bölüm fragmanı yayınlandı! Show TV’nin dev kadroya sahip ve yayınlandığı günden beri büyük bir ilgiyle izlenen dizisi İçerde’nin 30. Bölüm fragmanı yayınlandı. Her bölümde ayrı bir heyecanın yaşandığı ve her bölümde önemli bir sır perdesinin aralandığı İçerde dizisinin yeni bölümünde izleyenleri şok edici gelişmeler bekliyor. İçerde dizisinin yeni bölümü ve 30. bölüm fragmanı ile ilgili bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Şırdan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki şırdan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.