Sinovac Aşısı

Sinovac Aşısı

Son dakika Sinovac aşısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sinovac aşısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sinovac aşısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sinovac Aşısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sinovac aşısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 275 sinovac aşısı haberi bulunmuştur. Tüm sinovac aşısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kuzey Kore'den ezber bozan koronavirüs iddiası! Kaynağını açıkladılar: Vaka sayısı 5 milyona ilerliyor...
Kuzey Kore'den ezber bozan koronavirüs iddiası! Kaynağını açıkladılar: Vaka sayısı 5 milyona ilerliyor... Yaklaşık 2.5 yıl sonra ilk koronavirüs vakasını duyuran Kuzey Kore'de virüs ile ilgili flaş bir iddia geldi. Kuzey Kore ülkede görülen virüsün kaynağını açıkladı.
1.07.2022 Dünya
Koranavirüs aşısıyla ilgili flaş açıklama! Kalp krizini tetikliyor mu?
Koranavirüs aşısıyla ilgili flaş açıklama! Kalp krizini tetikliyor mu? Edirne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Çetin Gül, koronavirüse karşı en önemli silah olan aşıların, kalp krizini tetiklediği yönündeki söylemlerin kulaktan kulağa yayılan abartılmış bir durum olduğunu belirterek, "Pandeminin getirdiği birtakım sıkıntıların koroner arter hastalığı sıkıntılarını arttırdığını söyleyebiliriz ama aşıların direkt bunu yaptığına dair elimizde bir bulgu yok. O yüzden biraz kulaktan kulağa bazı şeyler abartılıyor" dedi.
28.03.2022 Sağlık
Koronavirüs aşısı ile ilgili flaş gelişme! Sinovac ve Biontech...
Koronavirüs aşısı ile ilgili flaş gelişme! Sinovac ve Biontech... Koronavirüs salgınında sona gelindiğine ilişkin açıklamalar art arda gelirken, pandemide hala en güçlü silah olan aşı ile ilgili kritik bir gelişme yaşandı. Sinovac ve Biontech ile ilgili flaş karar! Kahramanmaraş’ta gittiği özel hastanede ikinci doz olarak Sinovac aşısı olmak istediğini söylediği halde kendisine Biontech aşısı yapıldığını öne süren Ö.R. (45), 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Ö.R.'nin avukatı Emine Nalçacı, müvekkilinin İngiltere'den iş teklifi aldığını ancak ilk doz ile ikinci doz aşının farklı olmasından dolayı sistemde aşısız gözüktüğü için yurt dışına çıkamayarak işinden olduğunu söyledi.
17.03.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu! Anlaşma imzalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu! Anlaşma imzalandı Resmi ziyareti kapsamında Kongo Demokratik Cumhuriyetinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kongo Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, Türkiyenin Afrika ülkeleriyle ilişkilerini geliştirmeye devam edeceğini ifade ederek, Afrika ülkeleri ile ilişkilerimizi bu çerçevede samimiyet, kardeşlik ve dayanışma temelinde geliştirmeye devam edeceğiz dedi.
20.02.2022 Siyaset
TURKOVAC aşısı ile ilgili yeni gelişme! Randevu sistemi açılıyor
TURKOVAC aşısı ile ilgili yeni gelişme! Randevu sistemi açılıyor Seri üretimine başlanan yerli aşı TURKOVAC inceleme sürecinde. Örneklem yöntemiyle kontrol edilen aşıların hastanelere dağıtımı yapılacak. Aşıların bu hafta kullanıma girmesi bekleniyor.
28.12.2021 Gündem
Hatırlatma aşısı Turkovac mı olmalı? Turkovac aşısı ne kadar etkili?
Hatırlatma aşısı Turkovac mı olmalı? Turkovac aşısı ne kadar etkili? Yerli inaktif Covid-19 Turkovac aşısı, acil kullanım onayı aldı. Aşı çalışmalarını yapan uzmanlar ve Sağlık Bakanlığı’nın vermiş olduğu bilgilere dayanarak, Turkovac ile yapılan hatırlatma dozu aşılarının kanda antikor miktarının artışını sağladığını belirtti. Peki, Hatırlatma aşısı Turkovac mı olmalı?
23.12.2021 Sağlık
Sinovac omicrona karşı koruyor mu, Sinovac’ın Omicron'a karşı koruyuculuk oranı ne?
Sinovac omicrona karşı koruyor mu, Sinovac’ın Omicron'a karşı koruyuculuk oranı ne? Covid-19 ile mücadele Omicron varyantına karşı sürüyor. Sinovac aşısının omicrona karşı koruyuculuğu merak edilirken,  Sinovac’tan son dakika açıklaması geldi. Peki, Sinovac omicrona karşı koruyor mu, Sinovac’ın Omicron'a karşı koruyuculuk oranı ne?
17.12.2021 Sağlık
Hastaneye başvuru sayılarında artış! 3'üncü doz aşı açıklaması...
Hastaneye başvuru sayılarında artış! 3'üncü doz aşı açıklaması... İzmir'de Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Servisi Sorumlusu Prof. Dr. Cenk Kıraklı, yoğun bakımda yatan hastaların yarısının hiç aşı olmamış, yarısının da hatırlatma dozunu olmamış kişilerden oluştuğunu söyledi. 3'üncü doz aşı yaptırmayı ihmal eden kişiler nedeniyle hastaneye başvuran sayısının arttığını belirten Prof. Dr. Kıraklı "İkinci dozun üzerinden 4-6 ay geçtikten sonra 3'üncü doz uygulanabilir. Bu özellikle risk grubundakiler için çok önemli" dedi.
7.12.2021 Gündem
Türkiye'den, Afrika ülkelerine 200 bin doz Sinovac aşısı!
Türkiye'den, Afrika ülkelerine 200 bin doz Sinovac aşısı! Türk Devletleri Teşkilatı adına Burkina Faso ve Togo'ya yapılacak olan aşı desteğine Türkiye'den 200 bin doz Sinovac aşısı hibe edildi. İlk kargo uçağı bugün yola çıktı.
6.12.2021 Gündem
'Sinovac' yerine fazla dozda 'Biontech' aşısı yaptığı iddia edilen hemşireye inceleme
'Sinovac' yerine fazla dozda 'Biontech' aşısı yaptığı iddia edilen hemşireye inceleme Konya'da sağlık merkezine 'Sinovac' aşısı olmaya gelen Semiha Işık'a (23), yanlışlıkla fazla dozda 'Biontech' aşısı uyguladığı iddia edilen hemşire hakkında İl Sağlık Müdürlüğü'nce inceleme başlatıldı.
26.11.2021 Yaşam
'Son 3 ayda çocuk vakaları yüzde 500'ün üstünde arttı'
'Son 3 ayda çocuk vakaları yüzde 500'ün üstünde arttı' Prof. Dr. Zafer Kurugöl, delta varyantıyla birlikte son 3 ayda çocuk Covid-19 vakalarında yüzde 500'ün üzerinde artış olduğunu vurgulayıp, "Özellikle ülkemizde de bilindiği gibi 12 yaş üzeri çocuklara aşı öneriliyor ancak bu gruptaki çocuklara önerilen aşı, isteğe bağlı. Bu öneriyi biraz daha güçlendirmek lazım" dedi.
20.11.2021 Sağlık
Bilim Kurulu üyesinden 'aralık' uyarısı! 'Yükselmeye başlayacak'
Bilim Kurulu üyesinden 'aralık' uyarısı! 'Yükselmeye başlayacak' Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, koronavirüs salgınında epidemiyolojik verilere göre Avrupa'da vaka artışı olduktan genellikle 2-3 hafta sonra Türkiye'de de vakaların arttığını söyleyerek, "Benim endişem; Türkiye'de de bir süre sonra özellikle aralık ayına doğru vaka artışını artık 25-30 binlerde tutamayacağız, biraz daha yükselmeye başlayacak" dedi.
17.11.2021 Gündem
Aşılamada yeni dönem! 4. doz aşı! Biontech, Sinovac...
Aşılamada yeni dönem! 4. doz aşı! Biontech, Sinovac... BioNTech ve Sinovac aşısıyla ilgili flaş gelişme! 4. doz aşı kararı. 2 doz BioNTech olanlara geçen hafta hatırlatma dozu onayı veren Bilim Kurulu, bu kez de 3 doz Sinovac olan vatandaşların yeni aşı dönemlerine karar vermek için toplanacak. Yarın yapılması beklenen toplantı sonrası, 4’üncü doz Sinovac aşılarının başlayacağı tarih belirlenmiş olacak.
16.11.2021 Gündem
Alerjisi olanlar dikkat; koronavirüsü daha ağır geçirebilirsiniz
Alerjisi olanlar dikkat; koronavirüsü daha ağır geçirebilirsiniz Alerjinin, alerjen maddelere duyarlı kişilerde görülen bir hastalık olduğunu söyleyen Alerjik Hastalıklar ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sami Öztürk, “Alerjik nezlesi olan kişilerin göz ve burun kaşıntısı nedeniyle ellerini göz ve burunlarına götürme ihtiyaçları artar, buna bağlı olarak koronavirüs hastalığı daha fazla görülebilir, hastalığı daha ağır geçirebilirler" dedi.
8.11.2021 Sağlık
Biontech ve Turkovac aşısıyla ilgili flaş gelişme!
Biontech ve Turkovac aşısıyla ilgili flaş gelişme! TURKOVAC Koordinatör Araştırmacısı Doç. Dr. Bedia Mert Dinç, yerli Covid-19 aşısının iki doz Sinovac aşısı yaptıranlara hatırlatma dozu olarak uygulandığı Faz 3 çalışmasında aşılanan gönüllü sayısının 600'e ulaştığını söyledi. Dinç, "Önümüzdeki günlerde bakanlığımızın onayı ile izinler çıktıktan sonra 2 doz BioNTech aşısı olmuş gönüllülerde de Turkovac etkinliğini araştıracağımız bir çalışma başlatacağız" dedi.
29.10.2021 Gündem
'Belirti olmasına rağmen test vermeyenler hastalığı yayıyor'
'Belirti olmasına rağmen test vermeyenler hastalığı yayıyor' Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, koronavirüs hastalığında bir kesimin koku, tat kaybı olmadan test vermediğini söyledi. Doç. Dr. Savaşçı, "Bu yanlış bir yönlendirme. Ateş, burun akıntısı, boğazda ağrı, halsizlik varsa, sinüzit belirtileri de varsa halkımızın mutlaka PCR testi yaptırması gerekiyor. Belirtileri olmasına rağmen toplumda dolaşarak virüsün yayılmasına neden olan bir kitle var. Bu yüzden vaka sayıları tam istenilen seviyeye ne yazık ki düşmüyor" dedi.
28.10.2021 Sağlık
Üçüncü doz Biontech için flaş açıklama! 6 ay dolmadan...
Üçüncü doz Biontech için flaş açıklama! 6 ay dolmadan... Koronavirüsle mücadelede aşılama süreci güçlü bir şekilde devam ediyor. Delta ve diğer varyantlar yayılmaya devam ederken, son günlerde üçüncü doz aşı tartışma konusu oldu. “İçeriği daha farklı ve güçlü olur mu?” sorusunu merak edilirken, Bilim Kurulu toplantısı öncesi, Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
27.10.2021 Sağlık
Sinovac aşısı olanlar için son dakika kararı! 3 aya düştü
Sinovac aşısı olanlar için son dakika kararı! 3 aya düştü Sinovac aşısı olanlar için son dakika kararı verildi. Süre değişti. Resmen duyurdular. Çinli şirket Sinovac'ın koronavirüs aşısı olanlar için 3'üncü doz bekleme süresi yeniden 3 aya düşürüldü.
23.10.2021 Sağlık
'Yerli aşı bilim ve insanlık adına önemli'
'Yerli aşı bilim ve insanlık adına önemli' Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şükran Köse, 11 Ekim'de uygulanmaya başlanan yerli aşı TURKOVAC için şimdiye kadar 40 gönüllünün başvurduğunu söyledi. 40 gönüllüden 8'inin aşılandığını, diğer gönüllülerin de aşılanmasına devam edildiğini belirten Köse, "Vatandaşlarımızı yerli aşı olmaya davet ediyorum. Bu ülkemiz, bilim ve insanlık adına önemli" dedi.
23.10.2021 Sağlık
Prof. Dr. Akdoğan'dan yerli aşı açıklaması
Prof. Dr. Akdoğan'dan yerli aşı açıklaması Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan, yerli aşıda gelinen son noktayı açıkladı. Prof. Dr. Akdoğan, geçtiğimiz hafta başlatılan Turkovac'ın üçüncü doz olarak etkinlik ve güvenlik açısından Sinovac ile karşılaştırılacağı Faz 3 klinik araştırmasının Türkiye tarihinde yürütülen en büyük klinik araştırma olduğunu söyledi.
23.10.2021 Sağlık
Mersin'de TURKOVAC Faz-3 çalışması kapsamında gönüllüler  aşılanıyor
Mersin'de TURKOVAC Faz-3 çalışması kapsamında gönüllüler aşılanıyor Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı TURKOVAC'ın Faz-3 çalışmaları kapsamında Mersin'de, gönüllülerin aşılanmasına başlandı.
20.10.2021 Gündem
Korkutan uyarı! Etkisi 2-3 sene sonra ortaya çıkıyor, akciğeri bitiriyor
Korkutan uyarı! Etkisi 2-3 sene sonra ortaya çıkıyor, akciğeri bitiriyor Koronavirüs salgınıyla mücadele tüm hızıyla devam ederken korkutan bir uyarı geldi. Aşı olmayanlar dikkat! Etkisi 2-3 sene sonra ortaya çıkıyor, akciğeri bitiriyor. Özellikle gençler için büyük tehlike. 15-35 yaş grubunun aşıya uyma oranlarının düşük olduğunu söyleyen Prof. Dr. Kemalettin Aydın, "Gençler 'Gencim, dinamiğim, hastalığı atlatırım' diye düşünüyor. Hastalığı atlatırsınız ama 'uzun Kovid' dediğimiz tablo var; 2-3 sene sonra akciğerdeki performans düşüklükleri gibi geri kalan hayatınızı hastalıklar silsilesi ile geçirme riskine sahipsiniz. Aşıyla hiç hasta olmamak en doğrusu. Hem büyüklerinize hem topluma hem de kendi sağlığınıza sorumluluğunuz gereği üniversite gençliğinin mutlaka aşılanması lazım" dedi.
20.10.2021 Sağlık
Turkovac aşısı ile ilgili flaş gelişme! 'Olumlu sonuçlar var'
Turkovac aşısı ile ilgili flaş gelişme! 'Olumlu sonuçlar var' Ankara Şehir Hastanesi Genel Hastane Başhekimi Doç. Dr. İhsan Ateş, "Turkovac ve CoronoVac'da yaptığımız çalışmada sonuç güvenli olarak saptandı. Hem de etkinlik anlamında olumlu sonuçları var." dedi.
14.10.2021 Gündem
Yerli aşı TURKOVAC, İzmir'de gönüllülere uygulanmaya başlandı
Yerli aşı TURKOVAC, İzmir'de gönüllülere uygulanmaya başlandı Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ile Erciyes Üniversitesi (ERÜ) iş birliğiyle geliştirilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı "TURKOVAC", Faz-3 çalışmaları kapsamında İzmir'de de gönüllü vatandaşlara uygulanıyor.
11.10.2021 Sağlık
2 doz Biontech aşısı olanlar 3 doz olacak mı? 2 doz Biontech olanlar 3.dozu ne zaman olacak? Sağlık Bakanlığı işaret etti!
2 doz Biontech aşısı olanlar 3 doz olacak mı? 2 doz Biontech olanlar 3.dozu ne zaman olacak? Sağlık Bakanlığı işaret etti! Hatırlatma dozu olarak bilinen 3. doz aşı Türkiye’de öncelikle Sinovac aşısı yaptıranlar için getirilmişti. İki doz Çin aşısı olan vatandaşlar, öncelik sıralamasına göre 3. doz aşılarına Sinovac ya da BioNTech yaptırabiliyor. 2. doz Biontech olanlar 3. doz olup olmayacaklarını merak ediliyordu. Sağlık Bakanlığı şimdi de iki doz BioNTech yaptıranlar için adım geçiyor. Peki, 2 doz Biontech olanlar 3.dozu ne zaman olacak?
5.10.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sinovac Aşısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sinovac aşısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.