Sinop Üniversitesi

Sinop Üniversitesi

Son dakika Sinop Üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sinop Üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sinop Üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sinop Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sinop üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 286 sinop üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm sinop üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
40 üniversite için yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı
40 üniversite için yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 40 üniversite bünyesinde 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulduğu Resmi Gazete'de yayımlandı.
4.08.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! 20 üniversiteye rektör atandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! 20 üniversiteye rektör atandı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararına göre, 20 üniversiteye yeni rektör atandı.
1.08.2023 Gündem
Türk somonuyla ilgili dikkat çeken araştırma! Risk yok
Türk somonuyla ilgili dikkat çeken araştırma! Risk yok Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Levent Bat, Samsun ve Sinop’ta yaptıkları iki araştırmada da Türk somonunun toksik metal içermediğini tespit ettiklerini belirterek, “Türk somonunda tespit edilen tüm eser elementler referans doz değerlerinin altında çıktı. Yani Türk somonunda kansorejen riski bulunmamaktadır" dedi.
8.03.2023 Gündem
Balık tezgahlarında hamsinin ardından istavrit bekleniyor
Balık tezgahlarında hamsinin ardından istavrit bekleniyor Karadeniz’de palamudun ardından bol miktarda avlanan hamsi sezonunun sonuna yaklaşılıyor. Balıkçılar, tezgahlarda istavrit ile birlikte dip balıklarının bereketlenmesini bekliyor.
17.01.2023 Ekonomi
Uzmanından uyarı! "Hamsi avcılığı kontrol altına alınmalı"
Uzmanından uyarı! "Hamsi avcılığı kontrol altına alınmalı" Prof. Dr. Osman Samsun, Karadeniz’deki yoğun hamsi avcılığının kontrol altına alınmadığı takdirde gelecek yıllarda farklı sorunlara yol açabileceğini belirterek, “Eğer 6 Karadeniz ülkesi hep birlikte bir çaba içerisine girmezlerse, Karadeniz balıkçılığında en önemli yeri tutan hamsinin ileriki yıllarda çok daha azalacağını söyleyebiliriz” dedi.
6.01.2023 Ekonomi
Dünyada daha önce hiç görülmemiş! Kalkan balığında keşfedildi
Dünyada daha önce hiç görülmemiş! Kalkan balığında keşfedildi Karadeniz’de yetişen kalkan balığında; biri dünyada ilk kez tanımlanan, diğeri ise daha önce başka bir balık türünde rastlanan ancak kalkan balığında görülmeyen iki yeni parazit keşfedildi.
20.10.2022 Sağlık
15 liraya satılıyor! Tanesi 750 grama kadar ulaştı: 'Sezon 1.5 ay daha devam eder'
15 liraya satılıyor! Tanesi 750 grama kadar ulaştı: 'Sezon 1.5 ay daha devam eder' Karadeniz'de geçen yıllara göre, bu sene erken büyüyen palamutlar, tezgahlarda 15 TL ile 45 TL arasında satılıyor. Karadeniz'den bu yıl fazla miktarda palamut çıktığını belirten Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Osman Samsun, "Tanesi 750 grama kadar ulaşan palamut avcılığı, birkaç ay daha sürdürülebilir" dedi.
6.10.2022 Ekonomi
Ordu’da TEKNOFEST heyecanı ikinci gününde
Ordu’da TEKNOFEST heyecanı ikinci gününde TEKNOFEST Karadeniz çerçevesinde Ordu’da 7 dalda yarışmaların düzenlendiği festival ikinci gününde devam ediyor.
30.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Üniversiteli Beste'den kahreden haber! Tatil için Amasya'ya gelmişti
Üniversiteli Beste'den kahreden haber! Tatil için Amasya'ya gelmişti Amasya'da üniversite öğrenicisi Beste Koçak (19), katıldığı sünnet düğününde nereden ateşlendiği bilinmeyen tabancadan çıkan kurşunun kalbine isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Olayla ilgili düğünde tabancası tutukluk yaptığı öne sürülen 1 kişi gözaltına alındı.
13.07.2022 Yaşam
Karadeniz’de 3 ayda 33 ölü yunus karaya vurdu
Karadeniz’de 3 ayda 33 ölü yunus karaya vurdu Karadeniz Bölgesi’nde son 3 ayda 33 ölü yunus sahile vurdu. Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Araştırma Görevlisi Uğur Özsandıkçı, "Kesin ölüm sebebini bilemiyoruz. Genel sebeplere baktığımızda doğal ölüm, hastalık, gemi kazaları gibi durumlar olabiliyor. Hepsinin balıkçı ağlarında öldüğünü de söyleyemeyiz" dedi.
18.04.2022 Yaşam
Okullar tatil mi? Okullar hangi illerde tatil? Bugün okul var mı? 30 Kasım 2021 okulların tatil olduğu iller!
Okullar tatil mi? Okullar hangi illerde tatil? Bugün okul var mı? 30 Kasım 2021 okulların tatil olduğu iller! Türkiye’nin pek çok ilinde rüzgar ve fırtına nedeniyle pek çok ilde okullar 1 günlüğüne tatil edildi. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Çanakkale, Yalova, Sinop, Bursa, Bartın ve Tekirdağ'da kuvvetli rüzgar ve fırtına meydana geldi. Valilikler de peş peşe duyurdu. Bütün eğitim kurumlarında bugün 1 gün süreyle yüz yüze eğitim faaliyetlerine ara verildiği açıklandı. Peki, Okullar tatil mi? Okullar hangi illerde tatil? Bugün okul var mı? 30 Kasım 2021 okulların tatil olduğu iller!
30.11.2021 Eğitim
Valilikler peşe peşe duyurdu! Okullar birçok ilde tatil edildi
Valilikler peşe peşe duyurdu! Okullar birçok ilde tatil edildi İstanbul'da fırtına nedeniyle yüz yüze eğitime bir gün ara verildi. Ayrıca kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personel de izinli sayılacak. Öte yandan Tekirdağ, Kocaeli, Balıkesir, Düzce, Bartın, Yalova, Sakarya ve Bursa'da da eğitime ara verildi
30.11.2021 Gündem
Bilinçsizce avlanma palamutu bitirdi!
Bilinçsizce avlanma palamutu bitirdi! Karadeniz'de önceki yıllarda en düşük 25 santimetre boy sınırı altında yumurtalarını bırakmadan avlanan palamut nedeniyle bu yıl istenen miktar yakalanamadı. Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlama Teknolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Samsun, palamudun bilinçsiz avlandığını belirterek "Vatandaşlarımız bilinçlendiği için küçük balıklar çok az tercih ediliyor, hatta tüketilmiyor" dedi.
24.10.2021 Gündem
Tezgahta yerini aldı! Tanesi 40 lira...
Tezgahta yerini aldı! Tanesi 40 lira... Karadeniz'de önceki yıllarda en düşük 25 santimetre boy sınırı altında yumurtalarını bırakmadan avlanan palamut nedeniyle bu yıl istenen miktar yakalanamadı. Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlama Teknolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Samsun, palamudun bilinçsiz avlandığını belirterek "Vatandaşlarımız bilinçlendiği için küçük balıklar çok az tercih ediliyor, hatta tüketilmiyor" dedi.
24.10.2021 Ekonomi
Hemşirelik başarı sıralaması kaç? İşte 2021 Hemşirelik taban puanları!
Hemşirelik başarı sıralaması kaç? İşte 2021 Hemşirelik taban puanları! Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) açıklanmasıyla birlikte milyonlarca öğrenci tercihler ile ilgili detayları ve bölümlerin taban puanlarını araştırmaya başladı. Özellikle de hemşirelik bölümü tercih edecekler hemşirelik taban puanlarını merak ediyor. Peki, Hemşirelik başarı sıralaması kaç? Hemşirelik bölümleri hangi üniversitelerde var? Hemşirelik taban puanları...
29.07.2021 Eğitim
8 üniversite bünyesinde yeni fakülte ve yüksekokul kuruldu, 3 fakülte kapatıldı...
8 üniversite bünyesinde yeni fakülte ve yüksekokul kuruldu, 3 fakülte kapatıldı... Bazı yükseköğretim kurumları bünyesinde fakülte ve yüksekokul kurulması ile kapatılması ve adlarının değiştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
2.06.2021 Eğitim
8 üniversite bünyesinde yeni fakülte ve yüksekokul kuruldu
8 üniversite bünyesinde yeni fakülte ve yüksekokul kuruldu Bazı yükseköğretim kurumları bünyesinde fakülte ve yüksekokul kurulması ile kapatılması ve adlarının değiştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
2.06.2021 Gündem
'Mavi ışık' hile uyarısı! Bunu sakın yapmayın
'Mavi ışık' hile uyarısı! Bunu sakın yapmayın Türkiye'de, bazı balıkçı tezgahlarında bayat balıkların mor ve mavi ışık yansıtılarak, taze gibi satıldığının belirlenmesi, tüketicileri endişelendirdi. Karadenizli balıkçılar, taze balığın gözlerinin parlak, etinin ise dışa doğru bombeli olacağını belirterek, bayat balığın derisinin gergin olamayacağını söyledi.
25.10.2020 Yaşam
Karadeniz salyangozu mercek altında
Karadeniz salyangozu mercek altında Türkiye'de üç üniversite ve bir araştırma enstitüsü, yaz döneminde balıkçıların geçim kaynağı olan 'Karadeniz salyangozu'nu mercek altına aldı. Araştırmada Karadeniz salyangozunun hem büyüme performansları hem de üreme dönemleri tespit edilecek.
29.05.2020 Bilim ve Teknoloji
Bazı üniversiteler bünyesinde yeni fakülte, yüksekokul ve enstitü kuruldu
Bazı üniversiteler bünyesinde yeni fakülte, yüksekokul ve enstitü kuruldu Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulması ve kapatılması ile adlarının değiştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
8.01.2020 Gündem
Marmara Denizi'ndeki yunuslar sayıldı
Marmara Denizi'ndeki yunuslar sayıldı Deniz memelilerinin dağılım ve miktarını ortaya koymayı hedefleyen uluslararası projeler kapsamında Akdeniz, Ege ve Karadeniz'den sonra Marmara Denizi'nde yunusların sayımı tamamlandı. Yunus sayımı sırasında Karadeniz ve özellikle Marmara Denizi'nde yunustan daha fazla yüzen çöp kaydedildiği açıklandı.
13.08.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 üniversiteye rektör atadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 üniversiteye rektör atadı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 üniversiteye rektör atamasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
27.07.2019 Gündem
"Mayın tarama ve çıkartma makinesi"ne ikincilik ödülü
"Mayın tarama ve çıkartma makinesi"ne ikincilik ödülü Çankırı'da bir öğretim görevlisi yaptığı "Mayın tarama ve çıkartma makinesi" projesiyle ikincilik ödülüne layık görüldü.
12.05.2019 Bilim ve Teknoloji
Karadeniz'deki 2 balık türünde hastalık yapan parazit tespit edildi
Karadeniz'deki 2 balık türünde hastalık yapan parazit tespit edildi Karadeniz'de Sinop açıklarında yaşayan literatürde 'Atherinahepsetus' olarak bilinen bilinen Gümüş Balığı ile 'Neogobiusmelanostomus' olarak bilinen Kaya Balığı türlerinin gıda olarak tüketilen kısımlarında kas dokusunda ve böbreklerde enfeksiyona yol açan parazitler tespit edildi.
11.12.2018 Yaşam
Üniversiteli Atakan'ın kahreden ölümü
Üniversiteli Atakan'ın kahreden ölümü Sinop’ta, kavşakta kamyonun çarptığı otomobilin sürücüsü üniversite öğrencisi Atakan Erdal (18), hayatını kaybetti. Kaza anı, bölgedeki iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.
4.12.2018 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Sinop Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sinop üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.