Gazete Vatan Logo

Okullar tatil mi? Okullar hangi illerde tatil? Bugün okul var mı? 30 Kasım 2021 okulların tatil olduğu iller!

Türkiye’nin pek çok ilinde rüzgar ve fırtına nedeniyle pek çok ilde okullar 1 günlüğüne tatil edildi. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Çanakkale, Yalova, Sinop, Bursa, Bartın ve Tekirdağ'da kuvvetli rüzgar ve fırtına meydana geldi. Valilikler de peş peşe duyurdu. Bütün eğitim kurumlarında bugün 1 gün süreyle yüz yüze eğitim faaliyetlerine ara verildiği açıklandı. Peki, Okullar tatil mi? Okullar hangi illerde tatil? Bugün okul var mı? 30 Kasım 2021 okulların tatil olduğu iller!

Okullar tatil mi? Okullar hangi illerde tatil? Bugün okul var mı? 30 Kasım 2021 okulların tatil olduğu iller!

Türkiye’nin pek çok ilinde meydana gelen olumsuz hava koşulları hayatı felç etti. Lodos ve olumsuz hava koşulları nedeniyle çoğu ilde okullar tatil edildi. Valilikler ard arda duyurdu. Peki, Okullar tatil mi? Okullar hangi illerde tatil? Bugün okul var mı? 30 Kasım 2021 okulların tatil olduğu iller!

OKULLAR HANGİ İLLERDE TATİL?

İstanbul, Kocaeli Sakarya, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Yalova, Tekirdağ, Sinop ve son olarak Bartın'da yüz yüze eğitime bir gün ara verildi.

İSTANBUL’DA OKULLAR TATİL Mİ?

İstanbul'da okulların 30 Kasım salı günü eğitime bir gün ara verildiğini duyuran Vali Yerlikaya'nın paylaşımı şu şekilde;

İstanbul’da hayatı olumsuz etkilemeye devam eden Lodos nedeniyle;

* Eğitim kurumlarımızda yüz yüze eğitime 30 Kasım Salı günü bir gün süreyle ara verilmiştir.

* Kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personel izinli sayılacaktır.

KOCAELİ'DE OKULLAR TATİL Mİ?

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, olumsuz hava koşulları ve lodos nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildiğini duyurdu. Yavuz sosyal medyadan "Olumsuz hava koşulları ve lodos nedeniyle İlimiz genelinde eğitim kurumlarımızda yüz yüze eğitime 30 Kasım Salı günü bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personel izinli sayılacaktır" açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

SAKARYA'DA BUGÜN OKULLAR TATİL EDİLDİ Mİ?

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, olumsuz hava koşulları ve lodos nedeniyle Yüz Yüze Eğitim öğretime bir gün ara verildiğini duyurdu. Kaldırım, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, kentte etkili olan kuvvetli rüzgar ve fırtınanın, sağanakla beraber sürmesinin beklendiğini belirtti.

Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyaran Kaldırım, "Sevgili hemşehrilerim, ilimizde hayatı olumsuz etkilemeye devam eden hava koşulları ve lodos nedeniyle, eğitim kurumlarımızda yüz yüze eğitime 30 Kasım Salı günü bir gün süreyle ara verilmiştir." ifadesini kullandı.

Vali Kaldırım, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de bir gün izinli sayılacağını aktardı.

Haberin Devamı

BURSA’DA OKULLAR TATİL Mİ?

Bursa Valisi Yakup Canbolat, lodos nedeniyle yüz yüze eğitim öğretime bir gün ara verildiğini duyurdu. Vali Canbolat Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kıymetli Bursalı hemşehrilerim; hayatı olumsuz etkilemeye devam eden Lodos nedeniyle 30 Kasım Salı günü bir gün süreyle; Bütün eğitim kurumlarımızda yüz yüze eğitime ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır" ifadelerini kullandı.

BALIKESİR'DE BUGÜN OKULLAR TATİL

Balıkesir genelinde bugün sabah saatlerinden itibaren fırtına etkili oldu. Gündüz sahil kesimlerinde kuvvetli rüzgar, gece ise Balıkesir il merkezinde fırtınaya dönüştü. Kent genelinde yer yer elektrik kesintileri yaşanırken, çok sayıda ağaç devrildi. İşyeri ve ev çatılarda hasar meydana geldi. Bugün de etkili olacağı belirtilen fırtına nedeniyle Balıkesir Valiliği tarafından gece saatlerinde alınan karar doğrultusunda yüzyüze eğitime salı günü ara verildiği açıklandı.

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'DE DE YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA

Çanakkale'de, gün boyu etkili olan ve deniz ulaşımında aksamalara yol açan fırtınanın bugün de devam etmesi beklendiğinden yüz yüze eğitime 1 gün ara verildi.

TEKİRDAĞ'DA EĞİTİME LODOS ENGELİ

Tekirdağ'da şiddetli lodos sebebiyle eğitime 1 gün ara verildi. Tekirdağ Valiliğinden yapılan açıklamada, "Meteorolojiden alınan verilere göre bugün ilimizde yaşanan olumsuz hava koşullarının 30 Kasım 2021 Salı günü devam edeceği anlaşılmıştır. Tekirdağ’da görev yapan bazı kamu görevlileri ile öğrencilerimizin olumsuz hava koşulları sebebiyle mağduriyet yaşamamaları için resmi-özel tüm okullar, Halk Eğitim Merkezleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, her türlü kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları da dahil olmak üzere bütün eğitim kurumlarında yüz yüze eğitim faaliyetlerine valiliğimizce 30 Kasım 2021 Salı günü bir gün süreyle ara verilmiştir. İlimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, kronik rahatsızlığı bulunan personelimiz ile hamile personelimiz de ayrıca bir talimat veya talebe gerek kalmaksızın belirlenen aynı tarihte idari izinli sayılacaklardır. Değerli Tekirdağlı hemşehrilerimizin dikkatine sunulur" denildi.

Haberin Devamı

BARTIN'DA DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Bartın'da, olumsuz hava koşulları nedeniyle salı günü il genelinde okullarda eğitime bir gün ara verildi. Bartın Valiliğinden yapılan açıklamada, meteorolojiden alınan verilere göre, meteorolojik ikaz düzeyinin turuncu seviyeye yükseldiği belirtildi. Fırtınanın şiddetini artırmasıyla yaşanabilecek olumsuzluklara dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi:

"Meteorolojik ikaz düzeyi turuncu seviyeye yükseldi. Buna bağlı olarak hesaplanan fırtına hızının yükselmesi ve yağmurun neden olabileceği olumsuzluklara karşı Salı günü 1 gün süreyle bütün ilk ve orta dereceli okullarda yüz yüze eğitime ara verilmiştir. Kamuda çalışan engelli ve hamile çalışanlarımız 1 gün süreyle izinli sayılacaktır."

SİNOP’TA OKULLAR VE ÜNİVERSİTEYE FIRTINA ARASI

Sinop genelinde tüm okullar yurt genelinde etkili olan kuvvetli fırtına nedeniyle 1 gün süreyle tatil edildi. Üniversitede derslere de fırtına arası verildi. Sinop Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Olumsuz hava koşulları ve şiddetli fırtına nedeniyle ilimiz ve tüm ilçelerimizde; 30 Kasım Salı günü tüm resmi ve özel okullar, özel eğitim kurumları, Halk Eğitim kursları, özel öğretim kursları bir gün tatil edilmiştir” denildi. Açıklamada ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli çalışanların bir gün süre ile idari izinli sayılacağı belirtildi.

Sinop Üniversitesi’nden de fırtına nedeniyle derslere ara verileceği duyuruldu. Rektörlük tarafından, “30 Kasım Salı günü Sinop genelinde beklenen olumsuz hava koşulları ve şiddetli yağış sebebiyle, Üniversitemizde ileri bir tarihte telafisi yapılmak üzere yüz yüze eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca merkez ve ilçelerimizdeki birimlerde görev yapan hamile ve engelli personelimizin 30 Kasım Salı günü idari izinli sayılması kararlaştırılmıştır” açıklaması yapıldı.

SON TATİL HABERİ YALOVA'DAN GELDİ

Yalova Valiliği, lodos nedeniyle yüz yüze eğitim öğretime bir gün ara verildiğini duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre; ilimiz genelinde devam eden olumsuz hava koşulları ve lodosun 30 Kasım 2021 Salı gününde de devam edeceği bildirilmiştir. Hemşehrilerimizin, öğretmen ve öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için; resmî-özel tüm okullar, halk eğitim merkezleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerimiz, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kurslarımız ile özel okullardaki takviye kurslarımız da dahil olmak üzere bütün eğitim kurumlarında 30 Kasım 2021 Salı günü bir günlük ara verilmesi uygun görülmüştür. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malûl ve engellilerimiz, hamile personelimiz de ayrıca bir talimat veya talebe gerek kalmaksızın bir gün süreyle idari izinli sayılacaklardır" ifadeleri kullanıldı.